Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto darželiai

QUOTE(Ruduoke @ 2011 07 19, 14:51)
puikiai viska zinau, tik mane juo toliau juo labiau stebina aukletoju tingumas, but su mazensiais vaikais, todel pirmumo teise buna didesniems doh.gif

taip ir yra...2009 jei gime sausi ir turi vietos darzelio grupeje gali kelt i darzeli.
lopselyje yra vaikai istatymiskai nuo gimimo iki 3 metu ir kai pradeda direktores pezet, kad va priimam nuo 1,5 metu tai cia pasakos... atsistojai i eile ir turi priimt, kai ateina laikas, eile... aisku ir litai savo daro biggrin.gif

tikrai ne pasakos- pagal Higienos normą grupėje, kur vaikų amžius nuo 1 iki 1,5 metų, gali būti tik 10 vaikų, o daugelyje darželių tokios grupės tiesiog neformuojamos- kiek suprantu, dėl grupių skaičiaus ir amžiaus kriterijų apsisprendžia pati įstaiga

o pirmumo pakliūti į lopšelio grupę didesniems vaikams tikrai niekas nesuteikia schmoll.gif

o Jūs norit savo vienerių metų vaiką išleisti į darželį?
Atsakyti
QUOTE(Ruduoke @ 2011 07 19, 13:51)
lopselyje yra vaikai istatymiskai nuo gimimo iki 3 metu ir kai pradeda direktores pezet, kad va priimam nuo 1,5 metu tai cia pasakos... atsistojai i eile ir turi priimt, kai ateina laikas, eile... aisku ir litai savo daro biggrin.gif

kuriame cia istaime yra parasytas ipareigojimas darzelio vadovybei ar savivaldybei steigti vaikuciu grupes nuo gimimo? gal galima butu nuoroda?
kiek zinau, net ne visi darzeliai priima vaikus ir nuo 1 metu g.gif

jus galite buti eileje ir pirmame desimtuke, bet tai nereiskia, kad i darzeli pateksite. pastudijuokite priemimo tvarka mirksiukas.gif

Atsakyti
http://www.siauliaip...Version=enabled

Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2011 07 20, 14:13)

kaip visa tai artima ir pazystama ... toks situacijos absurdiskumas veikiausiai ne viena is tevu "maloniai nudziugino". ir svarbiausiai padaryti nieko negali. nes, jug toks sprendimas priimtas ir iteisintas musu miesto valdzios "galvu" doh.gif
zodziu juokas per asaras.

dziugu, kad pagaliau, bent jau si problema iskelta i viesuma. yra vilciu, kad "ledai" pajudes.

mano atveju, svietimo skyriaus darbuotojau kuruojantis sia sriti, nesugebejo nei oficialiai nei kitokiu budu paaiskinti sios tvarkos, kuria patys ir prieme doh.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2011 07 20, 15:45)
kaip visa tai artima ir pazystama ... toks situacijos absurdiskumas veikiausiai ne viena is tevu "maloniai nudziugino". ir svarbiausiai padaryti nieko negali. nes, jug toks sprendimas priimtas ir iteisintas musu  miesto valdzios "galvu"  doh.gif
zodziu juokas per asaras.

dziugu, kad pagaliau, bent jau si problema iskelta i viesuma. yra vilciu, kad "ledai" pajudes.

mano atveju, svietimo skyriaus darbuotojau kuruojantis sia sriti, nesugebejo nei oficialiai nei kitokiu budu paaiskinti sios tvarkos, kuria patys ir prieme  doh.gif

Man šita vieta patiko doh.gif

"Diskutuojame, ką daryti, kad į darželius patektų visų tėvų vaikai. Turime visų norinčiųjų sąrašus, svarstome, kokiuose darželiuose įkurti papildomas grupes. Juk šiuo metu mokyklose vaikų trūksta, darželiuose vietų nėra. Būtų galima ikimokyklinukus perkelti į mokyklas. Tokiu atveju darželiuose atsirastu tuščių grupių, atsilaisvintų vietų", - teigė A. Kavaliauskienė.
Atsakyti
QUOTE(SIVERIJA @ 2011 07 20, 14:52)
Man šita vieta patiko doh.gif

"Diskutuojame, ką daryti, kad į darželius patektų visų tėvų vaikai. Turime visų norinčiųjų sąrašus, svarstome, kokiuose darželiuose įkurti papildomas grupes. Juk šiuo metu mokyklose vaikų trūksta, darželiuose vietų nėra. Būtų galima ikimokyklinukus perkelti į mokyklas. Tokiu atveju darželiuose atsirastu tuščių grupių, atsilaisvintų vietų", - teigė A. Kavaliauskienė.

Kazin, o jie ivertino ta fakta, jog mokykla neturi galimybiu dirbti darzelio rezimu. Ir tevai pasirenka priesmokyklinuku grupe darzelyje butent del tos priezasties, jog mokykla nepasirengusi vaiku uzimti ir priziureti visa darbo diena?
Jug ne kiekviena mokykla turi ir prailginta grupe, ir dienos centra. Kaip ir tai jog atsiranda papildoma problema su maitinimu. Mokyklos valgyklos dirba iki tam tikro laiko, ir vaikai lankantis prailgintas grupes ar dienos centrus jau turi nestis su savimi maista.

Zodziu nemoka ar nesuvokia, ar nenori, ar nemato.... musu valdzios vyrai ir moterys, kompleksiskai spresti problemu. Tarsi pasalinus viena kliuti, visos kitos turi automatiskai dingti savaime. doh.gif
Atsakyti
nenoriu izeisti nei vienos mamos, nei tecio, bet siuo klausimu turiu savo nuomone..is tikro kai gerai pagalvoji, kas darzeliui parankiau soc.remtini teveliai ar dirbantys? kas labaiu gali paremti ir is kuriu teveliu darzeliui didesne nauda? dar karta atsiprasau visu mamu..cia tik mano nuomone, ir kokios dabar salygos auginti vaikus? kaip auginant vaika antrus metus ji islaikyti is 40%algos, jei ji minimumas?o niekas nuop metu vaiku nepriima, jau ir pirmus metus gaunant 70% sudetinga, o ypac jei vaikas dar alergiskas ar pan...nesuprantu kur valdziai ziuri...
Atsakyti
lankyti darzeli, kaip ir mokykla, turi tureti teise visi vaikai nepriklausomai nuo socialines padetes, seimos sudetes, rases ir t.t. ju pagrindine funkcija - vaiku socializacija ir tik paskui visa kitka. tad ir galimybes turetu buti suteiktos visiems vaikams vienodos be jokiu islygu.

Atsakyti
skaitau ir juokiuosi..
ypac prajuokino, kad socialiai remtini turi pirmumo teise, kuri niekuo nesiskiria nuo dirbanciu teveliu vedanciu antra ar trecia vaika i darzeli pirmumo teises..
todel tikrai nereikia lia lia..
kodel niekas nekapsto giliau, darzeliu tiek buvo uzdaryta, panaikinta grupiu, kad net as vesdama antra vaika i ta pati darzeli ir budama soc remtina net nepapuolu, nors mazyle uzregistruota tik jai gimus ir kol nebuvom remtini..
paprasciausiai tokia sistema, kad lopselio grupiu daugiau nei vyresniu, o bunant atostogose iki 3 metu, kai vaikui sueina 2,5 jis jau turi eiti i vyresniu vaiku grupe, nebe lopsiukus, o ten kaip zinia priimami tik 5 vaikai (nes lopsely 15vaiku, o vyresneje grupeje 20, o is lopsiuku grupes tikekit manim niekas savo vietos neatsisako taip lengvai..)

lygiai tokia pati buvau nepatenkinta, kai suzinojau, kad sitiek laiko pralaukus- turint visas pirmenybes- vistiek sarase bunu 25 (o priima tik 5 vaikus) ...

tikrai esu tos nuomones, kad visi vaikai lygus ir visi jie turi patekti i darzeli, bet cia tikrai ne remtinumo problema- cia uzdarytu darzeliu problema, kurie buvo paversti mokyklomis (pradinemis ir t.t.) o dabar vel bandoma jas uzpildyti darzelinukais...

labiausiai bijau, kad neiskiltu ta pati problema mokykloje, kad nebus vietos, nes lietuvoje gimstamumas paskutiniu metu svyravo didelem bangom- tai gimdo- tai ne, tai vel gimdo... nespeja reguliuoti... malonu tik tiek, kad savivaldybe kuria naujas grupes, tarkim musu darzeli si rugseji padarys nauja lopselio grupe (bus perkamos lovytes, ciuzinukai ir t.t.) jei visi darzeliai pagal situacija tures galimybe gauti savivaldybes lesu- tai manau problema ir issipres... bent jau pietiniam tai su darzeliais tikra tragedija... ir buk tu socialiai remtinas ar neremtinas, registruotas nuo gimimo ar tik paskutine akimirka- vistiek vietos nera doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 liepos 2011 - 16:59
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 22, 16:57)
skaitau ir juokiuosi..
ypac prajuokino, kad socialiai remtini turi pirmumo teise, kuri niekuo nesiskiria nuo dirbanciu teveliu vedanciu antra ar trecia vaika i darzeli pirmumo teises..
todel tikrai nereikia lia lia..

jums gal ir juokinga, o man tikrai nebuvo juokinga, kai i likusias laisvas 8-nias vietas, budama 4-ta eileje, nepaisant kad vienas is vaiku jau lanke darzeli ir jis man priklause pagal gyvenamaja vieta, gavau neigiama atsakyma. nes pries mane darzelio direktore ant stalo pazere virs 20-ties prasymu su ivairiomis pazymomis is soc rupybos ir kitu istaigu pritvirtintu prie pateiktu prasymu, kurie butent atitiko tuos 7 isvardintus punktus suteikiancius pirmenybes teise patvirtintus savovaldybes priemimo i darzeli tvarkoje.

o kalbama ne apie darzeliu trukuma, nes ir taip aisku kaip diena, kad ju truksta. kalbama apie idinga priemimo tvarka, kuri is principo isskiria lygius uz lygesnius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 22 liepos 2011 - 19:44
Gal kuri žinote, ar l/d"Gintarėlis" irgi kasmet reikia pateikti sveikatos pažymą? Baigėm lopšelio grupę, nuo rugsėjo keliausim į darželio g. Nebepaklausiau exauklėtojų doh.gif Niekas irgi neužsiminė...
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2011 07 22, 20:52)
Gal kuri žinote, ar l/d"Gintarėlis" irgi kasmet reikia pateikti sveikatos pažymą? Baigėm lopšelio grupę, nuo rugsėjo keliausim į darželio g. Nebepaklausiau exauklėtojų doh.gif Niekas irgi neužsiminė...

reikia kasmet visuose darželiuose 4u.gif
Atsakyti