Įkraunama...
Įkraunama...

4 metu vaiko nutukimas

Sveikos mamytes 4u.gif

Norejau jusu pasiteirauti, gal kuriai panasi situacija yra. Turiu 4 metu panelyte, ir ji pradejo labai stambeti. Cia ne kokios ligos padariniai, nes matau vaikas labai daug valgo. Seniau tokiu bedu neturejau, mazyle augo graziai nebuvo nei nutukusi nei stora, putli burbliuke kaip visi sveiki vaikuciai, bet va suejus 4 metukams pradejo labai daug valgyti, tiesiog neatsitraukia nuo saldytuvo, pusryciams suvalgo tarkim dvi desreles pieniskas po 10 minuciu ji manes vel valgyti praso. Per diena taip koki 10 kartu uzkandziauja jei as neduodu nieko pati lenda i saldytuva ir pasiima ka nori. As stengiuosi mazinti porcijas reciau uzkandziauti leidziu bet kai as nematau ar uzsiemusi esu ji pati pasiima ko nori. nebezinau kaip visa tai sustabdyti, bijau kad vaikas nenutuktu. Jai 4 metukai o sveria 27kg, ugis 120cm. Gal kokiu patarimu turite parasykite prasau. O gal as be reikalo nerimauju? Busiu dekinga uz ivairias nuomones 4u.gif
Atsakyti
O gal jus pastebėkit, kas kiek maždaug laiko ji lenda į šaldytuvą. Ir bandykit užbėgti už aklių pasiūlydama kokių vaisių, daržovių, riešutų, džiovintų vaisių arba atsigert (tada irgi trumpam malšinamas apetitas). Arba jai tiesiog trūksta energijos iš to maisto, kurį gaminate 4u.gif
O su daktaru kalbėjotes?
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2011 03 28, 11:21)
Sveikos mamytes  4u.gif

Norejau jusu pasiteirauti, gal kuriai panasi situacija yra. Turiu 4 metu panelyte, ir ji pradejo labai stambeti. Cia ne kokios ligos padariniai, nes matau vaikas labai daug valgo. Seniau tokiu bedu neturejau, mazyle augo graziai nebuvo nei nutukusi nei stora, putli burbliuke kaip visi sveiki vaikuciai, bet va suejus 4 metukams pradejo labai daug valgyti, tiesiog neatsitraukia nuo saldytuvo, pusryciams suvalgo tarkim dvi desreles pieniskas po 10 minuciu ji manes vel valgyti praso. Per diena taip koki 10 kartu uzkandziauja jei as neduodu nieko pati lenda i saldytuva ir pasiima ka nori. As stengiuosi mazinti porcijas reciau uzkandziauti leidziu bet kai as nematau ar uzsiemusi esu ji pati pasiima ko nori. nebezinau kaip visa tai sustabdyti, bijau kad vaikas nenutuktu. Jai 4 metukai o sveria 27kg, ugis 120cm. Gal kokiu patarimu turite parasykite prasau. O gal as be reikalo nerimauju? Busiu dekinga uz ivairias nuomones  4u.gif

gal visgi genai lemia siek tiek g.gif
Atsakyti
Na, kad ji gudruole yra, uztaiko kada as uzsiemusi, ar tai siurbliuoju namus arba tuolete tada ji lenda i ta saldytuva, jau ne karta uztikusi taip esu. Vaisiai jai ne maistas man ji taip pasake kai karta pasiuliau obuoliuko uzkasti, sako obuoliukas ne maistas as valgyti noriu g.gif Nezinau, nezinau... Vis tikiuosi kad vasara pasitaisys kazkiek daugiau issisius lauke
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2011 03 30, 00:01)
Na, kad ji gudruole yra, uztaiko kada as uzsiemusi, ar tai siurbliuoju namus arba tuolete tada ji lenda i ta saldytuva, jau ne karta uztikusi taip esu.

Yra viena paprasta iseitis - pasistenkit, kad tam saldytuve butu kuo maziau to maisto, kuri ji megsta uzkandziaut smile.gif tegul jame buna tik produktai, is kuriu gaminate normalu maista. Jei uzsispiria ir sako "sito nevalgysiu", neduokit isvis. Papyks, gal paverks, gal kokia isterija surengs, taciau kai tikrai bus alkana, suvalgys tai, ka duosit. Manau, kad vaiko mitybos iprociai yra tevu valioje tol, kol jis namuose. Gal mergaitei is tikruju truksta energijos (butu idealu, kad vietoj desreliu, kurios skatina priklausomybe jas valgyti ir visiskai nepasotina, pusryciams valgytu kokia kose..), o gal ji valgo vien todel, kad skanu, ar vien todel, kad valgytu? Juk susiformuoja ir iprociai nuolat kazka kramsnoti. Galu gale duokit jai koki kotleta, jeigu jau taip labai nori tikro maisto vietoj vaisiu biggrin.gif Be to, dar vienas dalykas - kuo daugiau veiklos. Vasara, kaip minejot, tikrai atsiras daugiau galimybiu pvz lauke dukt.
As pritariu Jusu susirupinimui - gal ir isaugs, taciau nereikia to tikintis leisti jai ugdytis netinkamus maitinimosi iprocius.
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2011 03 30, 10:08)
Yra viena paprasta iseitis - pasistenkit, kad tam saldytuve butu kuo maziau to maisto, kuri ji megsta uzkandziaut  smile.gif tegul jame buna tik produktai, is kuriu gaminate normalu maista. Jei uzsispiria ir sako "sito nevalgysiu", neduokit isvis. Papyks, gal paverks, gal kokia isterija surengs, taciau kai tikrai bus alkana, suvalgys tai, ka duosit. Manau, kad vaiko mitybos iprociai yra tevu valioje tol, kol jis namuose. Gal mergaitei is tikruju truksta energijos (butu idealu, kad vietoj desreliu, kurios skatina priklausomybe jas valgyti ir visiskai nepasotina, pusryciams valgytu kokia kose..), o gal ji valgo vien todel, kad skanu, ar vien todel, kad valgytu? Juk susiformuoja ir iprociai nuolat kazka kramsnoti. Galu gale duokit jai koki kotleta, jeigu jau taip labai nori tikro maisto vietoj vaisiu biggrin.gif Be to, dar vienas dalykas - kuo daugiau veiklos. Vasara, kaip minejot, tikrai atsiras daugiau galimybiu pvz lauke dukt.
As pritariu Jusu susirupinimui - gal ir isaugs, taciau nereikia to tikintis leisti jai ugdytis netinkamus maitinimosi iprocius.

Pritariu. Ir labai šaunu, kad mama susirūpino dabar.
Jei leidžia galimybės, užrašykit į kokį nors būrelį.
Atsakyti
Na bandau mazinti paneles igeidzius. Kaip patarete, duodu daugiau vaisiu valgyti, ir stengiames kuo maziau namie buti, pastebejau jog veikia. Iseiname i parka, tai vaikas zaidzia ir valgyti nenori. O namie kai sedim tai ziurek tik po virtuve ir sukiojasi doh.gif Reiketu galvoju jai koki meniu sudaryti, gal ir man paciai bus lengviau tada. Ech, tikiuosi nebeaugs tas svoris daugiau mano vaikui smile.gif Aciu mamytes uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
27kg nėra jau labai daug, bet virš normų tikrai blush2.gif
aš irgi manau, jog jums reiktų gal kažkokį meniu susidaryti, be jokių riebaliukų, kiaulienos ir pan ax.gif
aš turiu pati keturmetį jo ūgis panašus, bet sveria apie 20kg. Visi sako, kad kaulai ir skūra doh.gif
Atsakyti
Sunku ir pasakyti ar cia psichologinis momentas,maniske taip pat alkana ir alkana,ji auksta, bet svorio per daug,padeda tik veikla ir draugai,laukiu kada i darzeli eis,ten ir neprivalgiusi ir uzsimirsta, bet suprantu mamas,kurios nuleidzia rankas del virssvorio, pas man vienintelis malonumas likes ledai,ziuriu kad nebutu visai pigus, bet visa kita isbraukiau-sultis, surelius,desreles,bulkutes,pyragelius, duodu sausaini, bet ziuriu kad sudetyje nebutu palmiu aliejaus, nes jis "neisvaromas" is organizmo unsure.gif
Atsakyti
Is tiesu daug tevu nesusimasto, kad patys nuo pat vaiku gimimo paskatina vaiku nutukima vyresniame amziuje smile.gif
Koks pirmasis klausimas apie gimusi vaikiuka??? Ar gerai valgo, kiek priaugo ir pan...O jei jau vaikiukas stambesnis ir toks su riebaliukais, tai vadinasi puiki mama ir gerai maitina doh.gif Svarbu ir paciai mamai stebeti ka valgo ir vaika pratinti prie sveiko ir reguliaraus maisto. Nekimsti visokio brudo. Labai patiko pats pirmiausias sakinys: Suvalgo pora desreliu. Duotumete ne desreles pusryciams, o virta kaiusini, ar pilnu grudu kose, ar varskes, kuriu glikeminis indeksas nera toks aukstas, tai vaikas iki 12 val. butu sotus. reiketu neleisti valgyti tarp valgiu saldumynus, sausainius ir kt. neturincius jokiu vertingu medziagu maisto.

Vienu zodziu tevams reiketu susirupinti vaiku mityba ne tada, kada jau per velu, o nuo pat gimimo...
Atsakyti
O sakykite ką vaikui duoti valgyt ,kad nors šiek tiek priaugtų svorio ,yra lieknutis ,ir atsigimęs į mudu su vyru ,mes abu liekni ,o šalia kito vaikučio atrodo itin lieknutis .
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2013 07 29, 19:24)
O sakykite ką vaikui duoti valgyt ,kad nors šiek tiek priaugtų svorio ,yra lieknutis ,ir atsigimęs į mudu su vyru ,mes abu liekni ,o šalia kito vaikučio atrodo itin lieknutis .

Manau, kad susitaikykit su tuo 4u.gif Jei vaikas sveikas, judrus- kam sukti galvas mirksiukas.gif
Atsakyti