Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

Mano dukrytei jau 1.5 men. ir man vel iskilo problema su krutimi.
Uzdegimas ir guzelis kaireje krutyje buvo atsirades antra savaite po gimdymo. labai issigandau, bet dejau kopusto lapus, siek tiek masazau duse karso vandens srove ir po savaites viskas susitvarke.
o dabar vel sad.gif jau vakar vakare ta pati krutis visa dege ir buvo raudona, skauda. pieno turiu daug.
anksciau mazoji valgydavo kas 2 val., o dabar tai daro vis reciau, gal labiau prisivalgo, o nakti juk ismiega po 4-5 val.
tai dabar vel dedu kopusto lapus, o ka daugiau belieka daryti. tikiuosi sis nemazas uzdegimas greitai praeis. labai to tikiuosi.
Atsakyti
Mamytės,
noriu paklausti ar yra kam taip buvę kad žiauriai gelia krūtis nuo šalčio. Nors krūtys minkštos, bet dažnai varsto kaip su peiliais, diegia. Maitinu dar tik 5-ta savaitė, o 3-čią savaitę krūtys buvo sukietėjusios, pakilo temperatūra, bet daviau mažyliui kuo dažniau krūtį, dėjau šalto kopūsto lapus ir atrodo, kad viskas susitvarkė. Tačiau po to pastebėjau, kad mažyliui dažnai neužtenka pienuko iš vienos krūties ir tenka duoti antrąją, ir atsirado tas gėlimas, diegimas krūtyse.
Atsakyti
3-4 para po gimdymo, kai atsirado pienas, maniau isprotesiu. Buciau dar du vaikus pagimdzius, kad tik nebutu tu papu problemu. Jie issipute kaip balionai. Sakyciau, gerai pripusti balionai. Temperatura, zinoma, irgi pakilo. Dejau pavirta kopusta pries tai kruti medumi patepus. Bet akyse prasviesejo, kaip vyras parveze Avent gaubtus-pieno surinkejus. Nesiojau juos 2 savaites. Minkstas lateksinis gaubtas svelniai spaudzia kruti ir taip nubega siek tiek pieno (na, per nakti 100 ml surinkdavau). Taip ir krutyse lengvumas atsirasdavo ir vaikui lengviau speneli apzioti budavo. siuos gaubtus visoms likimo draugems rekomendavau ir visoms padejo. Nusitraukineti nebandziau. Pientraukio po Semetos paskaitu bijojau kaip velnias kryziaus. Dar pamirsau. Labiausiai padejo kantrybe ir laukimas kada viskas susitvarkys.
Atsakyti
na aprasysiu savo bedas, gal kam taip buvo ir patarsit ka?..
vaikui beveik 5 menesiai, vienoj kruty atsirado guzas, is pradziu nekreipiau demesio, nes ir iki tol buvo tu guzu, kuriuos isvalgydavo vaikas - su ranka valgant pastumdavau, po dusu pakisdavau ir gerai budavo.. bet sitas guzas neisejo nei 1, nei 2, nei 3 para.. skaudejo. kompresas spritinis, dusas jau nepadejo. drauge dave tos masazistes is kliniku telefona, na atejo ji, per didziausius skausmus masazavo valanda - guzas nepasidave. sutarem kita diena. beje, po masazo man pablogejo - uzkilo temperatura ir paraudo guzas, o pries tai tik siaip guzas buvo, bet nei tempos, nei paraudimo ar tinimo. kita diena masazavo vel valanda, dantis sukandus iskentejau, bett rezultato jokio. gerai, kad ji prasitare, kad gal nusius su tokiu mamologu pasikonsultuoti, bet pasake, kad mum dar ilgai draugaut reikes. nu galvoju nieko sau ilgai, kai ta valanda 50 kainuoja, o tolko jokio... dar pries iseidama prasitare, kad si karta galvojo, kad isvis nieko neismasazuos, nes buvo blogiau nei diena pries tai. po masazo man vel blogiau pasidare. siaip mes ta jos mineta mamologa chirurga biski paiznojom, tai nelaukem nieko ir pas ji nuvaziavom. prapunktavo - pasirodo viduj jau puliai. paskyre antibiotikus, maitint liepe ir toliau. sake stafilkokas pateko ir intekcija. siaip tyrimo nedare, bet matyt dazniausiai tokia priezastis buna. o masazuot sake siuo kartu ir nereikejo, tik latakelius traumavom.. prasidejo badymai kiekviena diena. tuom kartu istraukia, kita diena vel guzas.. taip savaite, po savaites su biskiu infekcja isnyko, bet guzas vis tiek yra - pienas is ten neisteka, tai punktuoja dabar kas antra diena. po vaiko valgymo liepia nusitraukt likusi piena is tos kruties, turetu ir guzas pasidavinet, bet jis zaraza nepasiduoda.. padare echoskopija, kazkokiu dariniu, kurie uzkimstu latakeli, nera.. ka toliau daryt, nezinia.. gydytojas sako, kad atslugus infekcijai pienas turetu pats isteketi, bet jis neisteka.. siandien guzas vel raudonuot pradejo.. as jau banday ir spiritinius kompresus deti, bet net nezinau.. jau rodos neikas nepadeda, o nutraukt maitinimo tikrai nenoriu sad.gif gal kam panasiai buvo ir zinot, kaip susitvarkyt geriausia su tokia beda?.. gydytojas tai dar pajuokauja, kad ka, visa laktacijos perioda ir punktuosim.. juokas pro asaras..
Atsakyti
As taip pat tikiuosi Jusu patarimu... Mums jau 15 diena, o as maitinu savo maziuke tik is kairios kruties. Dar ligonineje abi krutys buvo kaip statines - pilnos ir kietos, bandziau maitint is abieju, bet pastebejau, kad is desines neistraukia maziuke ne laso, o krutis standi ir pilna. Nors maitinant is kariosios, desiniojoje pasirodydavo po keleta lasu. Su sesele bandem nutraukinet ir aparatu, bet velgi - ne laso. Grizus namo lygiai tas pats. Ir kas man sove i galva, atkentejusi krutu verzima, maudima, nustojau maitint is desiniosios. Gal po poros dienu desinioji visai suglebo, matyt nustojo gamintis pienas ir dabar gal trigubai mazesne uz kairiaja. Kairiojoje gaminasi labai daug pieno, verzia. Ir nezinau net ka dabar daryti, nes mama, anyta, sesele is poliklinikos - visi - vienu tonu sako, kad duociau ir desiniaja, kad negalima palikti tuscios, tipo poto galiu turet problemu. Sako, kad geriau duot abi krutis ir jei neiseina pienas, ji geriau nutraukinet. Gal esat kuri susidurusi su tuo ar girdejusi pan situaciju. Nezinau, ar dabar pradet duot ir desiniaja, ar atsiras pieno joje, ir svarbiausia, ar pratekes? Juk taip nenoriu nutraukinet, beto, esu tvirtai pasiryzusi, jei tik imanoma, kuo ilgiau maitint savu pienuku.
Atsakyti
QUOTE(bozkute @ 2006 01 02, 23:55)
Nezinau, ar dabar pradet duot ir desiniaja, ar atsiras pieno joje, ir svarbiausia, ar pratekes? Juk taip nenoriu nutraukinet, beto, esu tvirtai pasiryzusi, jei tik imanoma, kuo ilgiau maitint savu pienuku.
Butinai duok,- pienas tikrai prades gamintis. Tada susinormalizuos gamyba abiejose, atslugs verzimas kairiojoje.

Man buvo panasiai kaip ir tau,- israsant is GN abi krutys buvo kaip akmenys, mazius nieko neistraudavo, nesugebejau nei as pati nusitraukt, nei pientraukiu istraukt. Bet mano atv.padejo pazistama masaziste, tai per kelias dienas ismasazavo, dar visokie kompresai, stovejimai po dusu ir pan.ir t.t. - vienu zodziu pramuse biggrin.gif . O tavo situacija sunkiai iisvaizduoju kaip galejo atslugti ta pieno sankaupa g.gif , tai kur jis dingo?
Bet butinai duok abi krutis, kai krutis neperpildyta tai ir zist yra zymiai lengviau. Jei matai, kad nepasisotino duok dar kaire, bet pradzioj, kad sunormalizuotum ir atstatytum pieno gamyba desiniojoje - visada pradek nuo jos.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz patarima, Volunge, tikrai lengviau pasidaro, kai kazkas padrasina, o ypac, kai atsiranda tokiu, kurioms buvo panasios problemos. Bandau dabar duot abi, tikiuosi viskas susitvarkys smile.gif

dar visokie kompresai, stovejimai po dusu ir pan.ir t.t. - vienu zodziu pramuse

Volunge, gal galetum parasyt, kokius tu kompresus dejaisi, dar kokiu priemoniu emeisi, kad pramustu latakus?
Atsakyti
QUOTE(bozkute @ 2006 01 03, 20:17)
Volunge, gal galetum parasyt, kokius tu kompresus dejaisi, dar kokiu priemoniu emeisi, kad pramustu latakus?

Kad pieno tekejimas atsilaisvintu, padeda OXITOCIN'o ampules - sudrekini tame skystyje vatos tampona ir i nosi. Man tai darydavo pries darant kruties masaza (dedi i priesinga snerve nei masazuojama krutis). Na bet masaza reiktu dar moketi daryti, man paciai tai nieko nepavyko verysad.gif
O siaip cia matyt daugiau psichologine problema,-pasistenk islikt rami, nepanikuot.

Bet jums jau daugiau nei 2sav.kaip suprantu, manai, kad dar nepramuse?
Ar meginai duoti desine kruti? kaip sekesi?

Atsakyti
Jo, jau trecia diena kiekviena maitinima pradedu is desiniosios, dar gerai, kad maziuke jos neatsisako, bet jauciu kaip kartais supyksta, kad pienuko mazai smile.gif O perejusi prie kairiosios is palaimos net svyti, nes is tos tai pienas liejasi laisvai. Gal tikrai tik isivaizduoju, kad nepraeina pienas is desiniosios, nes ilgai zysdama lyg kazka ryja (nebent savo seiles), bet tik labai retai. Dar vienas nemalonus dalykas - nugriauztas jau ir tas spenelis, skausmas nerealus. Na bet kenciu, ziuresim dar po keletos dieneliu, kas gaunasi. Siuo atveju, kaip supratau, labiau padeda silti kompresai, kad atlaisvintu pratekejima.
Atsakyti
QUOTE(bozkute @ 2006 01 04, 13:40)
Siuo atveju, kaip supratau, labiau padeda silti kompresai, kad atlaisvintu pratekejima.

Taip is tikruju silti kompresai pries pat maitinima, padeda. Arba tiesiog po siltu dusu pastoveti.
O del desinios, ar jauti, kad ji pilneja? Nors jei l.daznai duodi, tai, aisku, nelabai ir pajusi, bet vis gi?
Pieno g-ba, tikrai susireguliuos, patikek. Svarbu, kad maziuke ja zinda. Nemanau, kad D-joj pienas sunkiai dar tebeteka ir problema yra tame, kad neistraukia. Tiesiog, gal joje leciau pienas gaminasi, bet su laiku suvienodes. Tu viska darai gerai 4u.gif
Atsakyti
Dar syki, dekui, Volunge, uz info! smile.gif
Atsakyti
Mano vaikui dabar 4,5 men. , o man jau 4 karta uzsidega krutys.Pirma vaika maitinau virs metu ir ne karto taip nebuvo. O dabar vel antra diena skauda kruties sona, guzo nera, nakti dejau degtines kompresa, dabar nepablogejo bet skausmas dar yra.Nesuprantu kodel taip atsitinka, ar laukia perpute ar blogai vaikas istraukia help.gif
Atsakyti