QUOTE(krika @ 2005 05 06, 19:23)
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema
tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
2. karštas dušas ir šilti kompresai
3. pastovus žindymas
beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti
tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
2. karštas dušas ir šilti kompresai
3. pastovus žindymas
beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti
As gimdziau pas labai faina gydytoja, ji man patiko vien del to kad nuosirdziai, paprastai (man suprantama kalba) viska isaiskino, kodel taip atsitinka pirmaja savaite su tom krutim, nes as irgi buvau baisioj panikoj: krutys kietos, karstos, rodos pieno ten ojojoj kiek, o vaikui svoris kasdien krenta ir jau virsijo leistina norma. Mane nuramino, kad pirmosiomis dienomis eina priespienis, jis tirstas, kudikiui sunku ji traukti, bet pilnai pakanka kiek jis jo istraukia, nes jis maistingas, svoris vaiko po keturiu penkiu paru prades atsistatineti, o kad man butu lengviau, liepe nusipirkti kopusta, laikyti ji saldytuve, po kelis lapus atsilauzti, suplakti su plaktuku (na tuo kur mesa kepimui musam), kad kopusto sultys pasirodytu ir tuos lapus deti ant krutu. Is pradziu kreivai ziurejau i jos toki paaskinima, bet skausmas priverte viska ismeginti. Patikekit ,mamytes, niekas man taip gerai nepadejo, kai si priemone. Bet lapus reikia deti nuolat, kol jums pasidarys lengviau. As velai vakare skambinau vyrui, kad veztu man greiciau ta kopusta i klinikas, o kai savaiji nunesiau i saldytuva pasideti, tai ten dar penki kopustai gulejo. Matyt jau patikrintas metodas. Tik klinikose neturejau to "plaktuko", tai paprastas butelys i pagalba atejo