Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(krika @ 2005 05 06, 19:23)
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema  sad.gif

tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
2. karštas dušas ir šilti kompresai
3. pastovus žindymas

beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti

As gimdziau pas labai faina gydytoja, ji man patiko vien del to kad nuosirdziai, paprastai (man suprantama kalba) viska isaiskino, kodel taip atsitinka pirmaja savaite su tom krutim, nes as irgi buvau baisioj panikoj: krutys kietos, karstos, rodos pieno ten ojojoj kiek, o vaikui svoris kasdien krenta ir jau virsijo leistina norma. Mane nuramino, kad pirmosiomis dienomis eina priespienis, jis tirstas, kudikiui sunku ji traukti, bet pilnai pakanka kiek jis jo istraukia, nes jis maistingas, svoris vaiko po keturiu penkiu paru prades atsistatineti, o kad man butu lengviau, liepe nusipirkti kopusta, laikyti ji saldytuve, po kelis lapus atsilauzti, suplakti su plaktuku (na tuo kur mesa kepimui musam), kad kopusto sultys pasirodytu ir tuos lapus deti ant krutu. Is pradziu kreivai ziurejau i jos toki paaskinima, bet skausmas priverte viska ismeginti. Patikekit ,mamytes, niekas man taip gerai nepadejo, kai si priemone. Bet lapus reikia deti nuolat, kol jums pasidarys lengviau. As velai vakare skambinau vyrui, kad veztu man greiciau ta kopusta i klinikas, o kai savaiji nunesiau i saldytuva pasideti, tai ten dar penki kopustai gulejo. biggrin.gif Matyt jau patikrintas metodas. Tik klinikose neturejau to "plaktuko", tai paprastas butelys i pagalba atejo
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 14:16)
beje, volunge, kokia masažistė tau padėjo? paprasta ar susijusi su akušerija?

Paprasta masaziste, beveik visa gyvenima tik ta darba ir dabar dar tebedirbanti. Musu gera pazistama ax.gif , o nuo to karto, man labai artima, nes jauciu jai didele pagarba uz pagalba. Ir dar savo artimiesiems, kad palaike tokiu sunkiu metu ir neleido nuleisti ranku. Taigi, sekmingai zindziau 10 menesiu, buciau gal ir ilgiau, nes turejau nusiteikima, bet nestuke.gif viska pakeite. Dabar jau man si problema nebeatrodo tokia baisi, nes zinau, ka reikia daryti ir kad tai praeis. O primaitino mano suneli tik tris kartus toj ligoninej po 20ml, visa kita stengiausi pati.
Tik mano atveju si pieno t.y.priespienio problema tesesi ne 1sav., o cielas 2sav., nes pirmas 5d.isbuvau ligoninej ir ten pati kankinausi. Taip per tas 2sav.pienas niekaip negalejo prasimusti. Nezinau, kiek tieso, bet man ta masaziste, sake, kad cia problema buvo pas mane galvoje blush2.gif , kad tie latakai niekaip atsipalaiduot negalejo.
Kaip kas sako, reikejo bent kelis ml pientraukiu nusitraukti. Kur tau: su rankom traukiant dar lasedavo, o pientraukis ne laso neistraukdavo. Jau kai pradejo normaliai teketi, tada jau be problemu, o pirmas savaites - tik ant lentynos blink.gif .
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 20:23)
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema  sad.gif

tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
2. karštas dušas ir šilti kompresai
3. pastovus žindymas

beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti

Kas liecia 2.punkta, tai as i karsta dusa lisdavau, tam, kad po to rankomis galeciau pieno nusitraukti nors kazkiek, kad jis teket po truputi pradetu ir tai padedavo. Tai kad karsta dusa reiktu naudoti pries pat zindyma.

Linkiu sekmes su antruoju 4u.gif
Atsakyti
tai va mamytes. papasakosiu is savo patirties.su guzais ir temperaturom as jau seniai pazystama.viename papuke nuolat atsiranda sukietejimu.jei tik pajauciu kad kazkur skauda dukrytei pavalgius bandau istrauk iki galo,kiek eina su pientraukiu o veliau su rankom.nemasazuoju o tik lengvai su pirstais patapsnoju(na kaip batona tikrinat ar minkstas tik siek tiek svelniau) biggrin.gif .jei po kito maitinimo vel skauda tada istraukiu iki galo ir ussidedu medaus kompresa(medus,ant jo audeklo gabalelis ismirkytas dektinej,po to maiselis ir vata ar raksluostis silumai palaikyti)tik nedekit ant speneliu.geriausia nakciai deti kompresa.du kartus taip dariau ir abu viskas buvo gerai.

ir sakiau daugiau niekad nelauksiu kol patys guzai praeis.nes po to buna skaudziau.
mamos netepkit speneliu galiuku jokiais kremais nes tie tai jau tikrai uzkemsa liaukas, geriau nusipirkit kompresiuku speneliams multi mom.ju yra kliniku vaistinej.

viena kart sukietejimas man atsirado tada kai buvo itrukes spenelis ir pateko infekcija.

Atsakyti
QUOTE(gvidaa @ 2005 04 02, 14:30)
mamytes SOS PADEKIT krutine skauda,tikriausiai uzsikimso pieno liauka ar kaip ten vadinasi,bet skauda viena krutine,kokiu 5 cm atsumu,nera guzeliu bet skauda ir jau para,patarkit ka daryti,bandziau masazuoti nepadejo,saltas kompresas tik laikinai atslugino skausma siltas taip pat,patarkit o tai nezinau ka ir bedaryt cry.gif  cry.gif

pats geriausias vaistas yra kopustu lapai thumbup.gif ,as dedavau pasildytus,kas deda saltus,cia kaip geriau paciai bus,ir duok gerti is tos krutines mazyliui,kuo dazniau tuo geriau,daug netrink tos krutines,kad per daug nepritrintum,tik svelniais judesiais pieno tekejimo link,kai kudukis zinda ir pamatysi greit bus viskas okey thumbup.gif
Atsakyti
O ka daryti , kai pieno gamyba vel iskrito is ritmo po menesio laiko? Mano lelius pradejo maziau valgyt , nors ir seip niekada visos kruties neisvalgydavo , tai mano krutys ir kietos buna , ir karstos, ir skausmingos , o pieno ,- tai pilni kibirai! Nenusitraukineju. Gal vel po maitinimo pasaldyt? O kaip daryt , kad vaikas isvalgytu visa piena is kruties? Jis buna truputi pazinda (atsigeria) ir toliau miega , ir neisiulysi jam daugiau. O man krutis ir toliau dega...
Atsakyti
Man panasioj situacijoj gelbejo tik pastovus maitinimas. maniskis irgi labai mazai zisdavo ir uzmigdavo, bet gerai kad trumpai miegodavo, tai vos akis pramerkia as ji vel prie kruties, kazkur per dvi savaites susitvarke, pradejo daugiau valgyti ir isvalgydavo is abieju krutu per viena maitinima. Bet reikejo padirbeti, nieko daugiau neveikdavau tik maitindavau istisai.
Atsakyti
Prasidėjo mastitas, tai gydytoja patarė dėti tarkuotą bulvę, padeda tik tam kartui, dabar bandysiu kopūsto lapą dėdi tik kaip geriau žalią padaužytą ar nuplikytą?

"Kopūstų lapai pravers žindančioms motinoms, kurioms sunku ištraukti susitvenkusį pieną ir susidaro pieno stazės. Reikia apdėti krūtis nuplikytais kopūstlapiais , kad geriau priglustų, ir palaikyti apie pusvalandį. Skausmas atlėgsta, o patinimas ima slūgti."

Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2005 07 20, 13:08)
Prasidėjo mastitas, tai gydytoja patarė dėti tarkuotą bulvę, padeda tik tam kartui, dabar bandysiu kopūsto lapą dėdi tik kaip geriau žalią padaužytą ar nuplikytą?

"Kopūstų lapai pravers žindančioms motinoms, kurioms sunku ištraukti susitvenkusį pieną ir susidaro pieno stazės. Reikia apdėti krūtis nuplikytais kopūstlapiais , kad geriau priglustų, ir palaikyti apie pusvalandį. Skausmas atlėgsta, o patinimas ima slūgti."

Kopustu lapai taip pat padeda tik tam kartui, t.y.nuplikyta, o geriau apie min.laiko pavirta ir atausinta uzsideti. Jis padeda suminkstinti krutis, bet tai daroma tam, kad lengviau butu nusitraukt ir kazkiek nusitraukt nuemus lapa butina, nes priesingu atv.vel susiguzuos.

T.p.padeda ruginiai miltai - sumaisyti su vandeniu ir apdeti kruti. Poveikis tas pats - suminkstina. Bet velgi butina po viso to kazkiek pieno nusitraukti, priesingu atv.vel sukietes, susiguzuos ir nebus jokio efekto.
Atsakyti
o kaip dažnai reikia dėti tuos kompresus? Kiekvieną kartą prieš nusitraukiant pieną?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 20 liepos 2005 - 17:10
Jei neiseina nutraukti rankomis, nes labai sukietejusios, tada ir dek. O po siu kompresu krutys suminkstinamos ir lengviau nusitraukia pienas.
Bet jei krutys nera kietos, o tik jauti kad smarkiai prisipildziusios (kad uzbegti ju galimam prasideti kietejimui) pries maitinima po truputi jas nusimelzk, tiek kad labiau suminkstintum ir atlaisvintum nuo prisikaupusio pienuko.

Atsakyti
QUOTE(Volunge @ 2005 07 20, 18:20)
Jei neiseina nutraukti rankomis, nes labai sukietejusios, tada ir dek. O po siu kompresu krutys suminkstinamos ir lengviau nusitraukia pienas.
Bet jei krutys nera kietos, o tik jauti kad smarkiai prisipildziusios (kad uzbegti ju galimam prasideti kietejimui) pries maitinima po truputi jas nusimelzk, tiek kad labiau suminkstintum ir atlaisvintum nuo prisikaupusio pienuko.

man krūtis paraudusi ir sukietėjusi, vaikui neduodu, nes geriu antibiotikus. Tad nusitraukinėju pientraukiu ir kas lieka rankomis. sad.gif bandau liaudiškus gydymo metodus....
Atsakyti
Ruginiai miltai tiesiog super thumbup.gif padeda 100% biggrin.gif
reikia uzpilti verdanciu vandieniu,kad kose butu,ir i paprasta maisiuka perpilti ir iskart ant kruties.nors atrodo labai karsta,bet ant kruties nesijaucia biggrin.gif

man pienukas buvo susikaipes spenelije,tai sunelis negalejo isciulpt.skaudejo ziaurei ir temp pakilo iki 39.5!!! cry.gif bet uzteko vieno kompreso ir spenelis suminkstejo biggrin.gif
Atsakyti