Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

O pas mane tai irgi pradejo skaudeti, atrodo, kad pieno daugiau gamintusi, bet skauda tik viena. Kai mazoji pavalgo laikinai aprimsta kokia valanda, bet po to vel skauda. Pienas net mazajai pavalgius bega fontanu. Sakau gal per daug gamintis pradejo. Bet gi iki siol tai normaliai gaminosi ir krutine minsta buvo. Temperatura matavaus tai tik 36.4. Guzeliu irgi jokiu nera. Bet man ja skauda. Gal kam taip buvo ir gal ka patartumet?
Atsakyti
Su masažiukais reiktų labai atsargiai. Netgi girdėjau medikus sakant, kad išvis negalima masažuoti.
O žiūrėjimas kiek yra pieno jį nusitraukiant - tai išvis kvailas reikalas schmoll.gif schmoll.gif .Juk būna taip: atrodo iki paskutinio lašo ištrauki pieną, o krūtis vistiek sunki (nes pilna).Bet jeigu krūtį suerzini, tai pienas ima taip stipriai bėgti, kad galima pritraukti antra tiek drinks_cheers.gif .
Kaip jums visoms pasisekė, kad galite iškentėti nenusitraukusios...
Aš niekaip neiškenčiu blink.gif ,nes maniškė nesikelia naktį (O krūtinė tai ribotos išmieros) tongue.gif .
Atsakyti
Gal jau kasnors minėjo,kad kietai krutinei padeda kopūsto lapai.Reikia įdėti į šaldytuvą,tada šaltą lapą ant krūtinės palaikyti.Šaltas atpalaiduos,o sušiles lapas ištrauks karštį.O prieš maitinimą krūtine po karštu dušu,pienukas pats pradeda bėgti,ir kudikėliui lengviau žysti ir mamytei ne taip skaudą.
asMona nesijaudik kad krutinė minkšta,mano dabar taip pat minkšta,nes pienelis gaminasi pagal vaikelio poreikius.Tik kaip pageriu daugiau skysčiu,tai po nakties būna pakietėjusi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurčik @ 2005 03 06, 11:56)
na neklausyk tų sesučių,aš jau du vaikus maitinau pienu,aišku po porą savaičių teko vargt kol pienas susitvarkė,o nutraukt pieną reikia po kiekvieno pamaitinimo,jei ne iš abiejų tai iš tos kur maitinai,nes mažylis tiek pirmom dienom neišvalgo kiek jo yra krūtyse.aš iki šiol maitinu savo mažąją thumbup.gif ir nutraukinėjau pieną tam kad dar užsišaldyti,nes kuo mažiau tu skatinsi pieno gamybą,tuo jis vis mažės cry.gif o su ledu tai pirmą kart girdžiu kad taip galima.bandyk traukt kiek išeina,jei tavo krūtys taip greit suminkštėjo,taip neturėtų būti g.gif

Na čia tai tikra nesąmonė. Kuo daugiau nutraukinėsi pieno, tuo daugiau jo gaminsis. Maitinu jau devynis mėnesius ir niekada nenutraukinėjau - ir pienuko mano mažei užtenka, nes pienogamyba reguliuojasi pagal vaikelio poreikius. O šis požiūris jau pasenęs. Be to, nutraukinėjant galima ir mastopatiją prisišaukti, nes tik kūdikis geriausiai pienuką gali ištraukti. O tada tai bėdos.
Taigi, mamytės, neklausykite, kas čia rašoma. Jokiu būdu nenusitraukinėkite pienuko, nebent tai gyvybiškai būtina. Jo gaminsis tiek, kiek vaikeliui reikės. Juk niekas seniau (kalbu apie močiučių laikus) pienuko nenutraukinėdavo, ir moterys problemų mažiau turėjo. O tas nutraukinėjimas tam kad pieno daugiau gamintųsi buvo vos ne privalomas sovietiniais laikais, kai moteris net gąsdindavo, kad neištraukus viso pieno prasidės mastitas.
Atsakyti
Verkiant reikia patarimo....
Mano dukryte dar ligonineje kraupiai apkramte mano spenelius, todel teko maitinti is buteliuko. Vakar pabandziau vel duoti kruti... Mazyle jos neatsisako, bet islindo senoji problema - ji neapzioja mano spenelio viso... As raitausi nuo skausmo kol ji pavalgo... Gal turite kokiu patarimu?

Beje masazai ir pieno issunkimas iki laso, kai krutys buna karstos ir dideles - KLAIDA. Mane VGN taip primoke - tipo, trink, masazuok, per skausma - svarbu, kad tik stipriai masazuotum, o ypac guzus ir numelsk iki paskutinio laso kol krutys liks minkstos... g.gif doh.gif doh.gif NESAMONE... Kiek numelsite tokiu budu - antra tiek po valandos prisigamins ir vel viskas is naujo - dideles skausmingos krutys...
Iskenciau taip 3 dienas - zliumbiau diena nakti... Paskui pasiryzau visai nebemaitinti... Nulekiau i privatu ginekologini kab. Sumokejau 90 Lt doh.gif tik uz patarima - numelskite tiek kiek reikia vaikui ir pagulekite su ledu... mirksiukas.gif - PADEJO smile.gif Po dienos strikinejau sau laiminga smile.gif
Atsakyti
įlindau aš pas jus, nes man neduoda ramybės tai kas buvo atsitikę dukrytei gimus. su vyru galvojam apie antrą (o jis ir apie trečią g.gif ) vaikutį, tai bijau kad nesikartotų tas pats košmaras.
ar kam nors buvo problemų su pieno latakais? ir kaip buvo sprendžiama problema? atsimenu antrą- trečią parą krūtys pasidarė kietos ir skausmingos, atrodo taip ir turi būti. bet pienas nebėgdavo cry.gif nebėgdavo netgi naudojant pientraukį cry.gif cry.gif tik lašėdavo ir lašėdavo sad.gif taip mano mažylė numetė svorį daugiau nei galima sad.gif o ir namuose badavo kelias dienas, kol gydytoja liepė nusitraukti. o kaip galima nusitraukti jei tau pienas laša. tai įsivaizduokit kol aš reikiamą kiekį 70 ml turėjau nusitraukti, tai kokios mano krūtys bebūdavo. aišku aš per abejas krūtis prilašinau tik 30-40 ml cry.gif cry.gif

tai ką tokiu atveju daryti? kaip pramušti latakus, kad pienas bėgtų kaip pas karvę cry.gif (atsiprašau už sulyginimą)
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 05 06, 10:20)
įlindau aš pas jus, nes man neduoda ramybės tai kas buvo atsitikę dukrytei gimus. su vyru galvojam apie antrą (o jis ir apie trečią  g.gif ) vaikutį, tai bijau kad nesikartotų tas pats košmaras.
ar kam nors buvo problemų su pieno latakais? ir kaip buvo sprendžiama problema? atsimenu antrą- trečią parą krūtys pasidarė kietos ir skausmingos, atrodo taip ir turi būti. bet pienas nebėgdavo  cry.gif nebėgdavo netgi naudojant pientraukį  cry.gif  cry.gif tik lašėdavo ir lašėdavo  sad.gif taip mano mažylė numetė svorį daugiau nei galima  sad.gif o ir namuose badavo kelias dienas, kol gydytoja liepė nusitraukti. o kaip galima nusitraukti jei tau pienas laša. tai įsivaizduokit kol aš reikiamą kiekį 70 ml turėjau nusitraukti, tai kokios mano krūtys bebūdavo. aišku aš per abejas krūtis prilašinau tik 30-40 ml  cry.gif  cry.gif

tai ką tokiu atveju daryti? kaip pramušti latakus, kad pienas bėgtų kaip pas karvę  cry.gif (atsiprašau už sulyginimą)

Man su pirma dukryte buvo panaši problema, tik gal ne taip baisiai sad.gif. Pamenu, prieš maitinimą gydytoja buvo liepus lašinti į nosį oksitocino lašus, kad atleistų pieną ir geriau bėgtų. Nežinau, gal kažkiek ir padėjo g.gif.
Atsakyti
tai manirgi duodavo į nosį tamponėlį suvilgytą tais pačiais vaistukais, bet nelabai padėdavo. maitindavau su antkrūčiais, tai kol mažoji patraukdavo ir pavargdavo, užmigdavo. į antkrūtį prilašėdavo pienuko, tada aš mažają žadindavau už ausytės, už žanduko pačiupindama, kad ji prilašėtą pienuką siurbteltų. 4 parą, ryte atsikėlus ir paėmus maitinti dukrytę taip pienas išbėgo, lyg kas būtų kibiru apipylęs - sėdžiu visa šlapia ir laiminga - galvojau pramušė. o pramušė tik tam kartui sad.gif ir vėl lašėjo.

tai dabar ir bijau pagalvoti kas bus su antru vaiku.

atsiprašau kad ne į temą įsirašiau blush2.gif bet tikiuosi sulaukti bent pasiūlymo ką tokiais atvejais daryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 06 gegužės 2005 - 12:40
Oi, Krika, kaip man artima tai ka tu parasei. Man analogiska problema buvo iskilusi su krutim, atrodo pieno daug, krutys sprogsta, o latakai pasirodo uzsikise ir mano lialinas nieko neistraukia, svoris dar ligonineje nukrenta daugiau leistinos normos ir neonatologe, apsauke seseles, kad ka jus nematote, kad vaikas badauja - prirase primaitinima doh.gif . Vienzo, nors ir mate, kad sprogstu, bet nieko nesurenku, nieks dorai nesiteike padeti. Tai ligoninej asarom apsipilusi vargau, melzdama save po viena laseli, vos 20gr.surinkdavau. Atvaziavus namo, nors ant sienu lipk, krutys ispampusios, kietos kaip akmuo, vyras pamate, sako, jei nematyciau savom akim, nepatikeciau kad taip gali buti... Tai man padejo, bet ne iskarto. Tas pats oksitocinas (tamponas i nosi) kartu su prof.masazistes krutu masazu. Ir taip kokia savaite - kas diena, kol pagaliau pramuse ir latakai atsilaisvino. Aisku, ir pati vonioj mazyliui dar nepabudus lekdavau masazuotis karstoj vonioj, kad atlaisvinti pratekamuma, silti kompresai nakciai. Nors, tam kad pristabdyti laktacija, priesingai - saldyti reikia.
Labiausiai man padejo masaziste 4u.gif .
Atsakyti
bet perskaičius kelis psl, susidariau įspūdį kad esant kietom krūtim ir t.t. masažo nepatartina. o gal kai užakę latakai - visai kitas reikalas g.gif

beje, volunge, kokia masažistė tau padėjo? paprasta ar susijusi su akušerija?
Atsakyti
krika nelabai suprantu problemos g.gif

Šiaip visom moterim taip gali būti tai yra natūralu. Tuoj paaiškinsiu.
Pirmom dienom (savaitę,dvi) krūtys sukietėja ne dėl to,kad labai daug pieno prisikaupė,o dėl latakėlių hiperemijos(t.y. išburkimo). Tai yra natūralu : taip krūtys ruošiasi pieno produkcijai. pirmas tris dienas eina priešpienis. jo gali būti tik keli millitrai. Iš viso mintis apie numelžimą 100 ml per pirmą savaitę tai jau tikrai nesąmonė,taip būna itin retai.
Jeigu pro latakėlius laša pienas,tai jie tikrai neužsikimšę. Okcitocinas juos šiek tiek praplečia. Dar labai gerai pastovėti po karštu dušu arba uždėti šiltus kompresus(sausus). Jeigu labai vargina krūtų kietumas reikia pašildžius krūtis,pabandyti nusitraukti su pientraukiu kelis mililitrus. Tiesiog ,kad būtų lengviau.
Ir dar : negalvokit,kad neonatologės bei ginekologės viską žino apie žindymą bei krūtų priežiūrą.Tikrai taip nėra. Medicinos fakultete apie žindymą VISAI nieko nemokina.Jokiuose vadovėliuose net nėra apie tai parašyta.O ypač pačios naujausios info.
Atsakyti
nu gal tai ir ne problema, bet kai vaikas meta svorį žemiau leistinos normos, tai, patikėk, pasidaro jau oho kokia problema sad.gif

tai apibendrinus:
1. oksitosinas i nosi
2. karštas dušas ir šilti kompresai
3. pastovus žindymas

beje, didelis dėkui už patarimus. su antru vaikučiu stengsiuos taip greit nepasiduoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 06 gegužės 2005 - 19:26