Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(asMona @ 2005 03 13, 13:37)
Na va, neseniai skundziausi, kad krutine minksta patapo, bet mano maze lyg ir nebadavo ( po valgymo kitos kruties neimdavo. gerai miegodavo, valgydavo kas 3-4 val. ir t.t.). O siandien (jai 11 dienu) pradejo per viena maitinima valgyt is abieju  verysad.gif . Istraukia viena, o po to kuo puikiausiai kita... Man, aisku, sokas - help, truksta pieno!!!  cry.gif . Vyras ramina kaip ismano, bet mamka (t.y. as) nepaguodziama  cry.gif  cry.gif  cry.gif .  Ar tikrai valgymas is abieju krutu reiskia, kad mazeja pieno??? Ar jo vel atsiras pakankamai? Gal kas galit patart ar nuramint, o tai jau baisiai susiparinus  blush-anim-cl.gif .

mirksiukas.gif Nusiramink, taip buna, dabar organizmas bando prisitaikyti prie didejanciu vaiko poreikiu. Nusiramink, duoti krutine gali ir dazniau, tai kiek istraukia kudikis organizmas pats prisitaiko prades gaminti daugiau pieno. O kad neprivalgo, na vargu jei neprivalgytu butu kudikis piktas, neramus. Viskas bus gerai, pakaks to pieno.Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2005 03 13, 13:46)
mirksiukas.gif  Nusiramink, taip buna, dabar organizmas bando prisitaikyti prie didejanciu vaiko poreikiu. Nusiramink, duoti krutine gali ir dazniau, tai kiek istraukia kudikis organizmas pats prisitaiko prades gaminti daugiau pieno. O kad neprivalgo, na vargu jei neprivalgytu butu kudikis piktas, neramus. Viskas bus gerai, pakaks to pieno.Sekmes 4u.gif

Aciu uz nuraminima! Kai vyras ramina, tai sakau: "tu nemaitinai ir nemaitinsi ne vieno vaiko, tai ka cia postringauji, neismaneli" biggrin.gif , o va, kai mamyte paramino - tai tikrai geriau pasijauciau thumbup.gif thumbup.gif .
Atsakyti
asMona, tu tik svarbiausia nesinervink. Aš dar ir dabar maitinu savo mažę, bet pradžioje tokios mintys kaip ir tau galvoje sukdavosi. Taigi, nesinervink, negalvok, kad pienuko trūksta. Kai manoji buvo naujagimė, savo nerimą išsakiau gydytojai, o ji pasakė, kad jeigu vaikelis po valgymo bent valandą išmiega - viskas yra thumbup.gif - pienuko užtenka. Kad pienuko daugėtų - stenkis maitinti kuo dažniau. Pirmą mėnesį aš beveik visą praleidau miegamajame ant lovos - daviau valgyti tiek, kiek ji norėdavo (kai tik imdavi verkti).
Stiprybės ir nepasiduok.
Atsakyti
mamytes SOS PADEKIT krutine skauda,tikriausiai uzsikimso pieno liauka ar kaip ten vadinasi,bet skauda viena krutine,kokiu 5 cm atsumu,nera guzeliu bet skauda ir jau para,patarkit ka daryti,bandziau masazuoti nepadejo,saltas kompresas tik laikinai atslugino skausma siltas taip pat,patarkit o tai nezinau ka ir bedaryt cry.gif cry.gif
Atsakyti
pabandyk vaikuti maitinti is skaudancios krutines jis turetu pienuka istraukti, man toks variantas tiko.
Atsakyti
Pries zindyma palysk po siltu dusu,kad lengviau pienas begtu,
ir duok vaikui labai daznai, turi istraukti.
Gal skersvejo gavai? Apsirenk siltai,nes jei polinkis yra, tada
labai lengvai perpus...
Atsakyti
QUOTE(Taraja @ 2005 04 02, 15:57)
Pries zindyma palysk po siltu dusu,kad lengviau pienas begtu,
ir duok vaikui labai daznai, turi istraukti.
Gal skersvejo gavai? Apsirenk siltai,nes jei polinkis yra, tada
labai lengvai perpus...

Man irgi karstas dusas padejo plus vyras ismasazavo - is karto atsikimso.
Laikykis
Atsakyti
Man buvo taip su antru vaikiuku.Gal kitos pasmerks ka tau parasysiu, bet man labai padejo slapimo kompresai (blink.gif zinau, kad kaikurios padarys tokias akis). pasidariau tik 2 kartus ir praejo. Dariau taip: merle sulanksciau keliais sluoksniais ir pamirkiau slapime.Uzdejau ant kruties, taip, kad neliestu spenelio, bet uzimtu beveik visa.Tada uzdejau celofano gabala, o ant virsaus sulankstyta ranksluosti. Tai palaikiau koki 15 min.
Negaliu pasakyti, kad kai pirma karta kai dariau neziaugciojau is pasislykstejimo. Galvojau, kad nesamone darau, bet labai blogai jauciausi, skaudejo ir buvo jau temp. pakilusi. Drauge patare pabandyti. Iskarto palengvejo, tada antra kart pasidariau po keleto val. ir visai praejo.
Po to, kai papasakojau savo eksperimentus gydytojai, ta pasake, kad mamoms nerekomenduoja to daryti, bet kai jai reikejo irgi taip pasidare smile.gif ...
Atsakyti
Man irgi tas pats: krutys minkstos, guzu nera, bet laabai skauda jau antra para. Kai nelieciu vbiskas tvarkoj, skauda tik kai lengvai spaudziu ir kai vaikelis zinda. Man skausmingos abi krutys. Vakar dar ir temperatura pakilo (37,5), bet siandien lyg tai nera. Ir as net nezinau ka daryt??? ar gali cia buti mastitas???
Atsakyti
Reikia eiti pas gydytoja ir ziureti. Bet dazniausiai tai buna persalus. Ypatingai pirmais men kai krutine labai pritvinksta, tada ir mazas vejelis, i kuri demesio nekreiptum siaip, gali sukelti temp. ir skausmus. Daryk kompresus ir saugok. Ypac atkreipk demesi, ar neparaude. Gali buti tik vos vos paraude, lyg mazos tokios kraujagysliu kraujosruvos, guzeliu gali ir nebuti.
Atsakyti
man tas pats.. kas keisciausai- kad krutys minkstos, o skauda taip, kaip skudejo pirma diena kai pieno atsirado, bet tada jos buvo issipute kaip balionai, o dabar kas ? g.gif visa nakti tik ant nugaros pragulejau, o ir siaip skauda, nelieciant- o kai jau sunu maitinti pradedu tai nors verk..

ka daryti? sisiuku bandyti ? g.gif
Atsakyti
Giga, man siandien jau beveik nebeskauda mirksiukas.gif . Zinai ka dariau?? Tepiau su medum vienakart. Nezinau, ar tas medus padejo, ar cia savaime praejo??? schmoll.gif
Atsakyti