Nemaitinu jau seniai, bet įlindau čia, nes va ką perskaičiau.Gal kam pravers
"Kopūstų lapai pravers žindančioms motinoms, kurioms sunku ištraukti susitvenkusį pieną ir susidaro pieno stazės. Reikia apdėti krūtis nuplikytais kopūstlapiais , kad geriau priglustų, ir palaikyti apie pusvalandį. Skausmas atlėgsta, o patinimas ima slūgti."
sėkmės žindant
QUOTE(ridzis @ 2005 02 04, 17:40)
Pasakykit per kiek laiko turi viskas susinormalizuoti, turiu omeny pieno gamyba atitikti poreikiui?
Man susinuormalizavo pieno gamyba tarp 2 ir 3 men. Trecio men pradzioje pradejau galvoti kad pieno mazai, o is tikruju butent prisitaiko pagal vaika.
dar labai neblogai padeda dušas,man tai susitvarkė per 2-3sav .dar ir dabar maitinu.O su pirmu vaiku taip pat vargau,žiauriai daug pieno buvo ir temp.buvo užkilus tai jau ne kas.
O man siek tiek neramu, kad mano krutys per pora dienu susinormalizavo , nes prisiskaiciau, kaip ilgai ir skausmingai mamytes vargsta su savais pieno fabrikeliais. Man trecia diena po gimdymo pradejo gamintis pienas ir krutys buvo kietos ir skausmingos . Naujagimiu sesele grieztai patare nenutraukinet, o po kiekvieno maitinimo po 20 min. palaikyt uzdejus leda. As taip ir dariau. Vakar vakare krutys pasidare minkstos. Atrodo, kad tureciau dziaugtis, bet dabar man neramu: gal jose mazai pieno (t.y. gal su tuo ledu per daug pristabdziau pieno gamyba) ir mano mazyle nepavalgo???)
na neklausyk tų sesučių,aš jau du vaikus maitinau pienu,aišku po porą savaičių teko vargt kol pienas susitvarkė,o nutraukt pieną reikia po kiekvieno pamaitinimo,jei ne iš abiejų tai iš tos kur maitinai,nes mažylis tiek pirmom dienom neišvalgo kiek jo yra krūtyse.aš iki šiol maitinu savo mažąją ir nutraukinėjau pieną tam kad dar užsišaldyti,nes kuo mažiau tu skatinsi pieno gamybą,tuo jis vis mažės o su ledu tai pirmą kart girdžiu kad taip galima.bandyk traukt kiek išeina,jei tavo krūtys taip greit suminkštėjo,taip neturėtų būti
va va , kiek zmoniu tiek nuomoniu. is tikruju ledas yra gerai, nes kai leliukas pavalgo, apmazina pienno gamyba. irm per kelias sav susitvarkys pieniukas, jo gaminsis tiek kiek leliukas isvalgys, o ne tiek kiek pritrauksit,ir nereikai pergyvent kad krutys minkstos, vadinasi tiek leliui ir reikia, jam per daug kai is krutu bega tiesiog, vat
QUOTE(SummerXXX @ 2005 03 06, 12:18)
va va , kiek zmoniu tiek nuomoniu. is tikruju ledas yra gerai, nes kai leliukas pavalgo, apmazina pienno gamyba. irm per kelias sav susitvarkys pieniukas, jo gaminsis tiek kiek leliukas isvalgys, o ne tiek kiek pritrauksit,ir nereikai pergyvent kad krutys minkstos, vadinasi tiek leliui ir reikia, jam per daug kai is krutu bega tiesiog, vat
As irgi nemazai prisiskaiciau, kad pagal siuolaikines rekomendacijas nereikia nutraukinet pieno. Ne tik kad nereikia, o tiesiog NEGALIMA. Kai pirma dukra auginau, as irgi nutraukinejau, na, bet ji nevalge is kruties, tai nori-nenori turejau nutraukinet ir maitint is buteliuko. Bet pamenu, kad minkstos krutys nebudavo . Taip, pries maitinima jos buna sunkios (pilnos), bet ne kietos, o butent tai mane truputeli ir isgasdino. Pries pusvalandi (po paskutinio maitinimo) pabandziau is isvalgytos kruties truputi (labai nedaug) nutraukt, kad butu aisku, ar dar liko joje nors kiek pieno. Ir ka, pienas bega srovele - taip kad turbut jo yra pakankamai...
QUOTE(asMona @ 2005 03 06, 15:00)
As irgi nemazai prisiskaiciau, kad pagal siuolaikines rekomendacijas nereikia nutraukinet pieno. Ne tik kad nereikia, o tiesiog NEGALIMA. Kai pirma dukra auginau, as irgi nutraukinejau, na, bet ji nevalge is kruties, tai nori-nenori turejau nutraukinet ir maitint is buteliuko. Bet pamenu, kad minkstos krutys nebudavo . Taip, pries maitinima jos buna sunkios (pilnos), bet ne kietos, o butent tai mane truputeli ir isgasdino. Pries pusvalandi (po paskutinio maitinimo) pabandziau is isvalgytos kruties truputi (labai nedaug) nutraukt, kad butu aisku, ar dar liko joje nors kiek pieno. Ir ka, pienas bega srovele - taip kad turbut jo yra pakankamai...
na matai aš pirmą sūnų ir taip maitinau iš buteliuko nutrauktu MP,nes kai jis susirgo 5sav. ir teko atsigult į ligoninę,tai man pasirodė kad pienas dingsta,tai aš tada pradėjau nutraukt kad matyčiau kiek yra pieno ir man taip buvo ramiau kad matau kiek vaikas suvalgo taip vargau iki 7mėn,kol nutraukiau.Bet dabar aš tokios klaidos nedarau,aš tik nutraukiau likusį pieną po pamaitinimų kol jo buvo per daug pirmus mėnesius o degint jį krūtinėse buvo gaila,tam kad užšaldyt ateičiai,nes jo kartais prireikdavo,tai pas daktarę važiuojant,man susirgus gripu ir t.t.Bet jei galvojat kad pienuko neprireiks šaldyto,tai galima ir nenutraukinėt
Jei būdavo kietos krūtys arba kokių sukietėjimų, tai geriausia man padedavo masažas. Reikia atsistoti keturiomis ir po apačia pasitiesti kokį rankšluostį, nes masažuojant bėga pienas. Man labai gerai išmasažuodavo vyras - iškart palengvėdavo
Idomu, ar yra nors viena maitinanti mamyte, kurios krutys butu beveik minkstos pries maitinima? Niekaip nesuprantu, kodel mano krutine nesukieteja, nors pirmom dienom buvo kietut kietutele. Vis labiau pergyvenu, kad man jau truksta pieno . Nors jei mano maze pavalgo ir miega apie 3 val., tai gal ji nera alkana?
Kadangi maitinau ir dabar dar maitinu savo mazaja galiu pasakyti is patirties, kad kai kada krutine buna minksta ypac diena, o po nakties ji buna kietoka. Bet as labai nepergyvenu jei mazule neverkia baigusi zysti kruti vadinasi viskas OK. Ir vaikutis ismiega kaip jam priklauso ir svoris auga tikrai nereikia pergyventi.
Na va, neseniai skundziausi, kad krutine minksta patapo, bet mano maze lyg ir nebadavo ( po valgymo kitos kruties neimdavo. gerai miegodavo, valgydavo kas 3-4 val. ir t.t.). O siandien (jai 11 dienu) pradejo per viena maitinima valgyt is abieju . Istraukia viena, o po to kuo puikiausiai kita... Man, aisku, sokas - help, truksta pieno!!! . Vyras ramina kaip ismano, bet mamka (t.y. as) nepaguodziama . Ar tikrai valgymas is abieju krutu reiskia, kad mazeja pieno??? Ar jo vel atsiras pakankamai? Gal kas galit patart ar nuramint, o tai jau baisiai susiparinus .