QUOTE(naglis @ 2009 08 12, 21:16)
LABAS VAKARAS MAMYTES,,,MUMS JAU 7 DIENELE EINA ...O PIENUKO KAIP PER DAUG TAIP PER DAUG ,,DAUGUMA RASO KAD ,NUSITRAUKINETI NEREIKIA BET KAD ,MANO KRUTYS KAS DVI VALANDOS PILNOS PASIDARO ,GUZIUKAIS NUEINA,PAGAL JUSU PATARIMUS TAI GAL IR GALECIAU AS SKAUSMA PAKENTETI TAS DVI DIENELES KAD VISKAS SUSINORMALIZUOTU,BET TADA VAIKIUKAS ALKANAS LIKTU,NES KAIP KRUTIS PILNA JIS NESPEJA RYTI PIENUKO,SPRINGSTA,O GALIAUSIAI SUSINERVUOJA IR PARODO SAVO GRAZUJI BALSELI,PO TO UZMIEGA IR LIEKA NORMALIAI NEPAVALGES,,TAIGI MAN TENKA BENT TRIS KARTUS Y DIENA NUSITRAUKINETI PIENUKA...O NUTRAUKIU JEI PILNAI TAI BUNA NETGI IKI 300ML. GAL KAS TURI PATARIMU KAIP SU TOKIA SITUACIOJA SUSITVARKYTI,NES NEI LEDO KOMPRESAI NEPADEDA NEI KENTEJIMAS....
1. Prieš kiekvieną maitinimą palysk po šiltu dušu ir išgerk ko nors šilto;
2. Prieš duodama krūtį vaikui nusitrauk šiek tiek pieno - čia tam, kad vaikas nespringtų dėl per didelės pieno srovės;
3. Tiktų pieno srovę pristabdanti žindymo padėtis: mama ant nugaros guli, vaikas mamai ant pilvo, spenelis pilnai apžiotas (turi būti prie minkštojo gomurio/ prie gerklytės).
4. Po maitinimo šaltas kompresas ant krūtų;
Po kelių dienų viskas praeis.
Sėkmės!
Papildyta:
QUOTE(Lindema @ 2009 08 14, 17:28)
Labutis gal ir ne taip cia kazka darau, nes esu naujoke tam puslapiuke. Bet noriu paklaust ka reikia daryt jei krutinej uzciuopiu guziukus? Cia gal pieno perteklius ar kas? Buvau nusitraukus ( paklausiau mamos

) kudikeloiui 9 paros. krutinej atrodo pieno per daug jis viso neisvalgo nezinau ka daryt. beja gal galit dar patart kaip reikia rasyt paklausima i bendra jusu foruma? nerandu kaip rasosi. Aciu uz pagalba.
Guziukas, tai pieno uzsistovėjimas. Pradžioje mama gali pati susitvarkyti, uždelsus ir guzui išdidėjus - gali prireikti chirurginės operacijos.
Jokie pientraukiai nepadės. Geriausias pientraukis - vaikas.
Siūlau kuo dažniau duoti žysti iš tos krūties ir pakoreguoti žindymo padėtį (geriausiai pieną lėliukai ištraukia iš tos krūties vietos, kur liečiasi kūdikio smakriukas): prieš žindydama paimk vaiką taip, kad smakriukas būtų toj pusėj ir toje kryptyje, kur užčiuopei guziuką. Jei guzas viršutinėje krūties dalyje - žindyk palinkus virš vaiko -mama lovoje keturiomis, lelius apačioje guli ant nugaros, atitinkamai pasuk vaiką. Ši padėtis labai palengvina pieno ištekėjimą.
Sėkmės!