sveikos mamytes . jei galima juingiuosi prie jusu ir as.sustreikavo musu pieno fabrikelis.sestadieni pradejo skaudet krutine(desine),veliau uzciuopiau guziukus.temperatura pakilo iki 37.6 ir labai muse prakaitas.Veliau pradejo visa skaudeti lyg kokius kaulus suktu nei susilenkt nei atsitupt .vienu zodziu siaubas.tai pirmadieni pasiskambinau doc.Butylkinai ir nulekiau pasikonsultuot.Tai tipo sake nieko baisaus.patare deti toki kompresa:vaskas,muilas,svogunas,medus viska isvirti ir praausinus ipilti degtines arba spirito ir deti ant skudurelio ji ant krutines dar uzdet vatos ir galiausiai salofanini maisiuka ir ant virsaus liemenele.Apie valanda taip pavaiksiot .Nuemus labai gerai nusipraust,nes kvapas gali leliui smirdet.Atrodo viskas puikiai.Paraudimai dingo skausmas taip pat,bet guziuku dar uzciuopiu.Todel noriu jusu paklausti per kiek laiko jie turi issivaiksciot ir ar galiu eiti i lauka .tai tiek busiu dekinga uz bet kokia jusu patirti ar info.issiliejau pagaliau
QUOTE(bubl @ 2009 04 09, 12:38)
sveikos mamytes .
Kai maitini, pasirink padėtį, kad vaiko smakriukas būtų nukreiptas į sukietėjimą (-us) maitindama dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) sukamaisiais (spirale) judesiais švelniai masažuok. Vaikai pagydo
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 04 09, 15:09)
Kai maitini, pasirink padėtį, kad vaiko smakriukas būtų nukreiptas į sukietėjimą (-us) maitindama dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) sukamaisiais (spirale) judesiais švelniai masažuok. Vaikai pagydo
maitinu taip kaip jus saket,dar vakare stengiuos su siltu dusu pamasazuot, na tikiuos viskas issipres, o merginos kaip su lauku .Cia mano antra mergaite, pirma maitinau iki metu ir triju menesiu,bet net neisivaizdavau,kad taip gali atsitikti, o cia pasiskaicius pamaciau,kad vaje ko tik nebuna.Visom stiprybes ir ,kad musu aparateliai veiktu taip kaip reikia musu stebukliukam
QUOTE(bubl @ 2009 04 09, 18:32)
merginos kaip su lauku .
Vidinio balso pasiklausk Balkonas, jei yra, irgi- išeitis.
Laikykis Ir aparatus saugok
Sveikos mamytes.Atlekiau ieskot pagalbos ir rodos gavau ats i rupima klausima.Nuo vakar jau krutys kietos kaip akmenukai ir tempia baisiausiai,leliukas neisvalgo tiek.Vieno papuko uztektu ir tai dar per daug butu Kiek supratau geriausiai nieko nedaryti ir laukti(gerai,kad nenusitraukinejau)
QUOTE(Klajokle @ 2009 04 14, 17:27)
Sveikos mamytes.Atlekiau ieskot pagalbos ir rodos gavau ats i rupima klausima.Nuo vakar jau krutys kietos kaip akmenukai ir tempia baisiausiai,leliukas neisvalgo tiek.Vieno papuko uztektu ir tai dar per daug butu Kiek supratau geriausiai nieko nedaryti ir laukti(gerai,kad nenusitraukinejau)
Kazkur buvau skaiciusi,kad skysciu reiktu siek tiek maziau gerti,nezinau ar istikruju taip ar taip tik sutapimas,bet man padejo
QUOTE(Klajokle @ 2009 04 14, 16:27)
Prieš kiekvieną maitinimą krūtinę (kuria maitinsi ) palaikyti po karštu tekančiu vandeniu (kad suminkštėtų), o po maitinimo uždėti šaltą (ledukų) kompresą ant visos krūtinės, bet neliečiant spenelio ir rudojo laukelio srities bet neilgiau kaip 15 minučių. Ledukų kompresas padeda pristabdyti penelio gamybą. O skysčių gerti tiek kiek pati jauti, kad nori gerti.
Man krūtinė po tokių procedūrų susitvarkė per savaitę, o tempimą jaučiau iki 2 mėnesio.
P.S. Nusitraukinėjant tik pasiskatina pienelio gamyba. Geriau "nekankinti" krūtinės.
Sėkmės!
Labai dziaugiuosi, kad yra tokia tema ir mamytes pasidalina savo patartimi Dabar prisikaiciau ivairiu patarimu ir radau atsakymus i rupimus klausimus Aciu mamytems
QUOTE(nainaa @ 2009 04 17, 14:15)
Kazkur buvau skaiciusi,kad skysciu reiktu siek tiek maziau gerti,nezinau ar istikruju taip ar taip tik sutapimas,bet man padejo
skysčių reikia gerti tiek kiek pačiai norisi, pieno gamybai tai neįtakoja. jeigu troškina tai ir gerti reikia
aš kai jau krūtys plyšdavo nusitraukdavau pienuką. taip išvengiau pieno stazės. su pirmąja dukryte klausiau daktarų nenutraukinėti, mastitas buvo toks kad vos neteko operuoti dabar jau mano dukrytei greit 3mėnesiukai, pienukas susinormalizavo
QUOTE(dreksis @ 2009 05 11, 18:01)
skysčių reikia gerti tiek kiek pačiai norisi, pieno gamybai tai neįtakoja. jeigu troškina tai ir gerti reikia
aš kai jau krūtys plyšdavo nusitraukdavau pienuką. taip išvengiau pieno stazės. su pirmąja dukryte klausiau daktarų nenutraukinėti, mastitas buvo toks kad vos neteko operuoti dabar jau mano dukrytei greit 3mėnesiukai, pienukas susinormalizavo
man irgi pirmais menesiais per daug pienko buvo ir sukieteje buvo, ir skaudejo, ir dege jos,bet nenutraukinejau, kazkaip per pora savaiciu savaime susitvarke:)
QUOTE(Liina @ 2009 05 11, 22:02)
man irgi pirmais menesiais per daug pienko buvo ir sukieteje buvo, ir skaudejo, ir dege jos,bet nenutraukinejau, kazkaip per pora savaiciu savaime susitvarke:)
ir neturejai bedu su guziukais?
sveikos mamytes nezinau ar cia i tema klausimas bet prasau patarimo.maziukui trecia savaite maitinau iki savaitgalio tik savo pienu bet savaitgali sukietejo krutys ir pakilo tem-ra mazius liko alkanas damaitinu po 40ml misinio valgo kas 4val nesuprantu kodel sumazejo pieniukas ka daryti kad vel atsirastu tiek pieno kad uztektu suneliui? dazniau maitinti neiseina nes jis neuzmiega kol neprisivalgo busiu dekinga uz ats