Pasisakysiu ir as mamytes
man taip pat po gimdymo buvo praejusios dvi savaites, temperatura po gimdymo pastoviai laikesi 37.4, gydytojai sake-kaip maitinanciai mamai-normalu, bet kaip ir sakiau praejus porai savaiciu po gimdymo viena vakara uzkilo temp. iki 38, na ka, apkaltinau krutis, nes pienelio buvo daug, nutraukiau, isgeriau paracetamolio, i lova, numusau temperatura, apsidziaugiau, kita vakara temperatura vel uzkilo, tik jau 39.3, nubegau pas gydytoja, ji apziurejo krutis, o, kad paziuretu kita gala (t.y. gimda) nei minties nebuvo, net ant ginekologines kedes neuzkele! vel viska suverte krutims, nes buvo nugriauzti speneliai, tipo pripaise infekcija ir issiunte namo pasakiusi, kad jei dar kils temp. gerti antibiotikus. Grizau namo, kita diena temp. vel virs 39
krutu beje neskaudejo visai tomis dienomis kai buvo temp. Galu gale supratau, kad nieko nebus ir issikvieciau greitaja, ji nuveze i ligonine, ten pagulde. Rado gimdoje likuciu! visokiu kresuliu, dar kitokiu likuciu, gal net ir placentos likuciu... Kas buvo skaudziausia, kad buvau atskirta nuo naujagimio, mergytei vos pora savaiciu buvo, teko nutraukti maitinima krutimi, vaikas gavo misinuku, as visa pieneli nutraukusi turejau ispilti i kriaukle!
tris dienas leido triju rusiu stiprius antibiotikus ir jau po tu triju dienu gydytojai nusprende, kad mane pagyde, norejo isleisti namo, nes buvo nukritusi temp, dave net pasirasyti dokumentus, kad isvykstu namo, bet ... As diena pries tai reikalavau ir palatos gydytojo ir skyriaus vedejo, kad mane apziuretu su ekoskopu, nes labai jau keistai atrode: atvezem, radom problema, antibiotikus suleidom, daugiau neapziurejom-pagijo ar ne ir del palatose lovu trukumo paleidziam namo
jautesi, kad gydytojai nelabai atsakingai ziuri i savo darba, o nori kuo greiciau atsikratyti paciento. Ir ka jus galvojat? Kai man atejes palatos gydytojas padave pasirasyti dokumentus, kad isvykstu namo pasake: "Einame, dar jusu reikalavimu, apziuresiu jus su ekoskopu", ka jis pamate apziuros metu? As sito neatsakysiu, taciau reakcija buvo tokia, kad as po poros valandu gulejau ant operacines stalo ir man dare gimdos valyma!!! Va taip! O buciau iskeliavusi namo, jei nebuciau issireikalavusi apziuros ekoskopu! Beje, gydytojas kuris prieme gimdyma, tegul nepyksta jis ant manes (E. Svedas) po gimdymo apziurejes su ekoskopu pasake, kad gimdute visai susitraukusi ir jokiu likuciu joje nera! O kai atsiradau ligonineje po tu poros savaiciu po gimdymo man pasake, kad gimda dar nera pilnai susitraukusi ir yra likuciu! Taigi mamytes esamos ir dar busimos-atsargiai su gydytojais ir temp. po gimdymo gali kilti ne vien del krutu, dabar jau as tai isitikinau! Sekmes visoms. Ir dar jei jau parasiau cia, parasysiu, kad ir as su krutimis turejau sokiu tokiu problemu: ir pienelio buvo tiek kad krutys buvo kaip akmenys ir nugriauze labai, patarimus gavau tokius, kad kai yra guzas labai padeda toks kompresas: imi is saldytuvo salta kiausini, atskiri baltyma nuo trynio, tryni ismeti, baltyma isplaki iki baltu putu, pasiruosi pries tai is karto toki uzklota: ranksluostis, po to marle arba kokia pala ir celofano gabalas, po to vel marle ir ant tos marles pili tas baltymo putas, tik tas putas reikia labai greitai isplakus uzpilti ir deti ant kruties, turi neatsilti jos. Labai gerai toks kompresas istraukia guzus, laikyti maziausiai valanda. Karsti kompresai dedami pries maitinima, pagerina pieno tekejima, atpalaiduoja kruti. Salti dedami po maitinimo-dazniausiai nuimti karsciui, guzam istraukti. Yra tu kompresu visomiu-su medumi, bulvem, kopusto lapa banziusi esu deti, bet man ir mano sesei geriausiai su tuo kiausiniu. Tik zinoma po to reikia nuplauti kruti.
Sekmes visoms!