Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(Kliaxa @ 2008 10 25, 01:43)
Jei ligoninej dar esat,prasykyt patarymu seseliu,reikalaukit,kad gydytojai paskirtu  masaziuka-jei jau rimtos problemos(lataku nepratekejimas,ner speneliu ) ,jau paskui mazdaug susitvarko,jei tikrai yra noro maitint paciai

kad ligoninej,kai joje dazniausiai laiko 3 paras po normalaus gimdymo,tai nespeja dar tie guzai pasidaryti.tada tik nuo priespienio prie normalaus pienuko gamybos pereinama.o va namie jau po savaites prasideda pieno gamyba masine ir guzai smile.gif
si karta man per kelias dienas guzu neliko,maitinau truputi is vienos,is kitos,kad slegi nuimtu biggrin.gif neprireike nei kopusto smile.gif
Atsakyti
mamytes padekit verysad.gif
pati kai mama esu dar tik 5 dienos, pienuko atsirado jau, kuo labai dziaugiuosi, taciau desine kruti skaudena, ji pilnesne, kietesne, net kai maziulis jau pavalges. su kaire viskas gerai, jokiu problemu, o vat ka su desine daryti po maitinimo neismanau - nusitraukti nesinori, nes tik pati pradzia... unsure.gif
Atsakyti
[quote=Pusele_,2008 09 15, 15:09]
su pirma dukra pradžioj buvo kietos krūtys, padėjo lygintuvu šildomas rankšlosti ir dedamas ant krutinės arba karštas dušas, na pašildyti reiėjo krūtinę

o man gydytoja kaip tik sake, kad jokiu budu nedeti nieko karsto ant krutu ! tik saltus kompresus g.gif
na, bet man neprireike nei tu, nei kitu thumbup.gif trecia diena po gimdymo atsikeliau istinusiais, issiputusiais papciais, jausmelis nekoks blink.gif tikrai atrodo, jog sprogs, bet dejau maziu kuo dazniau prie kruties, kad mazintu spaudima ir viskas pamazu susitvarke... pabusdavau baloje pieno, paskui teko pradeti miegoti su liemenele, ko labai nemegstu...kartais ir dabar issipucia krutine labai, jei mazius nakti miega ilgiau nei 6val ...
norejau pasiteirauti mamyciu- kai pradedu zindyti, po kokios puses minutes krutyje pradedu jausti kazka panasaus i meslungi, bet ne taip sklausminga...nu toks keistas jausmas, lyg kruti zemyn traukia. kazkur skaiciau , kad kai kurios mamos jaucia kaip teka pienas, tai ga ci atas pienas ir teka? g.gif ir taip kiekviena karta... gal kam taip irgi yra?..
Atsakyti
Sukietejusios krutys ir man buvo, padejo krutu masazas, po kurio zymiai palengvejo. Kietejo krutys kai tik pradejau maitinti, o dabar lyg ir normaliai viskas. O ta keista jausma lyg meslungis trauktu krutine ir as kartais jauciu kai mazute intensyvei valgo biggrin.gif cia turbut begantis pieno latakais pienukas jauciasi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kucci_kucci @ 2008 10 29, 14:31)
mamytes padekit  verysad.gif 
pati kai mama esu dar tik 5 dienos, pienuko atsirado jau, kuo labai dziaugiuosi, taciau desine kruti skaudena, ji pilnesne, kietesne, net kai maziulis jau pavalges. su kaire viskas gerai, jokiu problemu, o vat ka su desine daryti po maitinimo neismanau - nusitraukti nesinori, nes tik pati pradzia...  unsure.gif

Pas mane lygiai tas pats buvo. 5 diena atsirado guziuku. Pradejau kruti masazuoti. Nelabai ka padejo, atrode, kad visa krutis guziuku pilna. Dejau ir salta kompresa ir kopusto lapa ir pati rankomis nusitraukinejau. Sakoma, kad reikia kiek galima geriau istustinti kruti, jog atsikistu uzsikise pieno latakeliai. Vargdavau po valanda laiko, net stogas pradejo vaziuoti.
O padejo tai vaikas. Ksantriai ir ilgai vieno maitinimo metu viska isciulpe smile.gif Tad jei dabar pajauciu, jog kaskur yra mazas guziukas, vaika iskart prie tos kruties ir valgom. Jei uzmiega, zadinu, bet kol galutinai neistustina, nepaleidziu
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2008 11 06, 14:58)
Pas mane lygiai tas pats buvo. 5 diena atsirado guziuku. Pradejau kruti masazuoti. Nelabai ka padejo, atrode, kad visa krutis guziuku pilna. Dejau ir salta kompresa ir kopusto lapa ir pati rankomis nusitraukinejau. Sakoma, kad reikia kiek galima geriau istustinti kruti, jog atsikistu uzsikise pieno latakeliai. Vargdavau po valanda laiko, net stogas pradejo vaziuoti.
O padejo tai vaikas. Ksantriai ir ilgai vieno maitinimo metu viska isciulpe  smile.gif Tad jei dabar pajauciu, jog kaskur yra mazas guziukas, vaika iskart prie tos kruties ir valgom. Jei uzmiega, zadinu, bet kol galutinai neistustina, nepaleidziu

drinks_cheers.gif mes taip savo problema ir issisprendem - maziui du kartus is eiles daviau savo desine kruti ta pilnesne ir kietesne, ir poto karto viskas susilygino thumbup.gif nuo to laiko krutys minkstuteles, kad pradejau nerimauti ar ten yra kas biggrin.gif bet viskas gerai iki siol biggrin.gif buna, jei nakti ilgiau pamiega leliukas (nors taip tik kelis kartus buvo) -krutis sukieteja, bet atsikeles isvalgo, ir vel tvarkoj ..

tikiuosi ir toliau nebus problemeliu su pienuku ax.gif

sekmes ir jums visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kucci_kucci: 16 lapkričio 2008 - 18:34
kai krūtys išpampsta keletas dienų po gimdymo, tai čia aišku, taip turi būt, o jūs man paskaykit kas per velnias mane griebia: vakar temperatūra užkilo iki 40, skaudeno vieną krūtį, buvo kiek sukietėjus, laaaabai skaudėjo galvą, per naktį nekrito temperatūra, šiandi va popiet nukrito, mazgelių tfu tfu tfu nėra.... Jaučiaus panašiai kaip ir per pogimdyvinį neinfekcinį mastitą, niu bet jau mėnuo kaip maitinu lelių blink.gif man kažkaip baisu.... gal kam yra buvę? turiu omeny ne po gimdymo, o veliau....
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2008 11 20, 14:53)
kai krūtys išpampsta keletas dienų po gimdymo, tai čia aišku, taip turi būt, o jūs man paskaykit kas per velnias mane griebia: vakar temperatūra užkilo iki 40, skaudeno vieną krūtį, buvo kiek sukietėjus, laaaabai skaudėjo galvą, per naktį nekrito temperatūra, šiandi va popiet nukrito, mazgelių tfu tfu tfu nėra.... Jaučiaus panašiai kaip ir per pogimdyvinį neinfekcinį mastitą, niu bet jau mėnuo kaip maitinu lelių blink.gif man kažkaip baisu.... gal kam yra buvę? turiu omeny ne po gimdymo, o veliau....

tai ne būtinai TIK po gimdymo taip būna. jei susidaro sąstovis tai ir jauties kaip gripas pultų. o sukietiejimo tikrai nėra ir neskauda? kartais labai giliai būna. g.gif man praktiškai kas pora savaičių kartojas, tai aš jau išmokau sukovot.
duok kuo dažniau žįsti, pašildyk prieš žindymą, o po žindymo atšaldyk.
jei temperatūra laikosi bandyk mušt su paracetamoliu. jei visgi porą dienų laikos ir jauties blogai, kreipkis pas gydytojus.
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 11 20, 17:16)
tai ne būtinai TIK po gimdymo taip būna. jei susidaro sąstovis tai ir jauties kaip gripas pultų. o sukietiejimo tikrai nėra ir neskauda? kartais labai giliai būna.  g.gif man praktiškai kas pora savaičių kartojas, tai aš jau išmokau sukovot.
duok kuo dažniau žįsti, pašildyk prieš žindymą, o po žindymo atšaldyk.
jei temperatūra laikosi bandyk mušt su paracetamoliu. jei visgi porą dienų laikos ir jauties blogai, kreipkis pas gydytojus.

va tą ir norėjau sužinot, ir kažkaip net ramiau, kad ne man vienai taip... o kovoju ir aš taip pat kai tu - kol kas padeda, bet ryt einu pas gydytoją dėl visa ko...
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2008 11 20, 16:53)

tau tikriausiai buvo mastitas, nes tokia situacija ir pas mane buvo doh.gif viena krutis tiesiog dege, taip ja skaudejo, temperatura pakilo iki 40, galvojau jau paskutinioji doh.gif gydytoja israse antobiotiki, sake jie tinka maitinanciom, dejau kopusta i liemenele, geriausia salta, vyras masazavo man ta skaudancia kruti.duodavau valgyti maziui is skaudancios kruties ir po poros dienu nebeskaudejo, o tempa nukrito sekancia diena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglee @ 2008 11 22, 16:40)
tau tikriausiai buvo mastitas, nes tokia situacija ir pas mane buvo doh.gif viena krutis tiesiog dege, taip ja skaudejo, temperatura pakilo iki 40, galvojau jau paskutinioji doh.gif gydytoja israse antobiotiki, sake jie tinka maitinanciom, dejau kopusta i liemenele, geriausia salta, vyras masazavo man ta skaudancia kruti.duodavau valgyti maziui is skaudancios kruties ir po poros dienu nebeskaudejo, o tempa nukrito sekancia diena thumbup.gif

taigi, pas gydytoja vyras nuveze, nes temp vel uzkilo, o kruti taip skaudejo. kad net ant kito sono apsiverst lovoj negalejau.... gydytoja per skausmus didziausius man ta kruti nutraukinedama pienuka taaaaaip ismasazavo.... uf.... bet uztad temperatura iskart nukrito, jau is kabineto isejau kaip sveika... neinfekcinis mastitas... gydymas: per asaras masazuojant nusitraukinet likusi pieneli po vaikucio maitinimo, kai ne pilnai istustino pieno latakelius; pries maitinima siltas kompresas, po maitinimo saltas ir kuo dazniau is tos kruties maitint leliu, kad jis istrauktu. Tai va... dbr jau issigydziau, bet buvau labai nusigandus, kad komplikuosis infekcija, o baisiausia - abscesu...
Atsakyti
Pasisakysiu ir as mamytes mirksiukas.gif man taip pat po gimdymo buvo praejusios dvi savaites, temperatura po gimdymo pastoviai laikesi 37.4, gydytojai sake-kaip maitinanciai mamai-normalu, bet kaip ir sakiau praejus porai savaiciu po gimdymo viena vakara uzkilo temp. iki 38, na ka, apkaltinau krutis, nes pienelio buvo daug, nutraukiau, isgeriau paracetamolio, i lova, numusau temperatura, apsidziaugiau, kita vakara temperatura vel uzkilo, tik jau 39.3, nubegau pas gydytoja, ji apziurejo krutis, o, kad paziuretu kita gala (t.y. gimda) nei minties nebuvo, net ant ginekologines kedes neuzkele! vel viska suverte krutims, nes buvo nugriauzti speneliai, tipo pripaise infekcija ir issiunte namo pasakiusi, kad jei dar kils temp. gerti antibiotikus. Grizau namo, kita diena temp. vel virs 39 unsure.gif krutu beje neskaudejo visai tomis dienomis kai buvo temp. Galu gale supratau, kad nieko nebus ir issikvieciau greitaja, ji nuveze i ligonine, ten pagulde. Rado gimdoje likuciu! visokiu kresuliu, dar kitokiu likuciu, gal net ir placentos likuciu... Kas buvo skaudziausia, kad buvau atskirta nuo naujagimio, mergytei vos pora savaiciu buvo, teko nutraukti maitinima krutimi, vaikas gavo misinuku, as visa pieneli nutraukusi turejau ispilti i kriaukle! verysad.gif tris dienas leido triju rusiu stiprius antibiotikus ir jau po tu triju dienu gydytojai nusprende, kad mane pagyde, norejo isleisti namo, nes buvo nukritusi temp, dave net pasirasyti dokumentus, kad isvykstu namo, bet ... As diena pries tai reikalavau ir palatos gydytojo ir skyriaus vedejo, kad mane apziuretu su ekoskopu, nes labai jau keistai atrode: atvezem, radom problema, antibiotikus suleidom, daugiau neapziurejom-pagijo ar ne ir del palatose lovu trukumo paleidziam namo doh.gif jautesi, kad gydytojai nelabai atsakingai ziuri i savo darba, o nori kuo greiciau atsikratyti paciento. Ir ka jus galvojat? Kai man atejes palatos gydytojas padave pasirasyti dokumentus, kad isvykstu namo pasake: "Einame, dar jusu reikalavimu, apziuresiu jus su ekoskopu", ka jis pamate apziuros metu? As sito neatsakysiu, taciau reakcija buvo tokia, kad as po poros valandu gulejau ant operacines stalo ir man dare gimdos valyma!!! Va taip! O buciau iskeliavusi namo, jei nebuciau issireikalavusi apziuros ekoskopu! Beje, gydytojas kuris prieme gimdyma, tegul nepyksta jis ant manes (E. Svedas) po gimdymo apziurejes su ekoskopu pasake, kad gimdute visai susitraukusi ir jokiu likuciu joje nera! O kai atsiradau ligonineje po tu poros savaiciu po gimdymo man pasake, kad gimda dar nera pilnai susitraukusi ir yra likuciu! Taigi mamytes esamos ir dar busimos-atsargiai su gydytojais ir temp. po gimdymo gali kilti ne vien del krutu, dabar jau as tai isitikinau! Sekmes visoms. Ir dar jei jau parasiau cia, parasysiu, kad ir as su krutimis turejau sokiu tokiu problemu: ir pienelio buvo tiek kad krutys buvo kaip akmenys ir nugriauze labai, patarimus gavau tokius, kad kai yra guzas labai padeda toks kompresas: imi is saldytuvo salta kiausini, atskiri baltyma nuo trynio, tryni ismeti, baltyma isplaki iki baltu putu, pasiruosi pries tai is karto toki uzklota: ranksluostis, po to marle arba kokia pala ir celofano gabalas, po to vel marle ir ant tos marles pili tas baltymo putas, tik tas putas reikia labai greitai isplakus uzpilti ir deti ant kruties, turi neatsilti jos. Labai gerai toks kompresas istraukia guzus, laikyti maziausiai valanda. Karsti kompresai dedami pries maitinima, pagerina pieno tekejima, atpalaiduoja kruti. Salti dedami po maitinimo-dazniausiai nuimti karsciui, guzam istraukti. Yra tu kompresu visomiu-su medumi, bulvem, kopusto lapa banziusi esu deti, bet man ir mano sesei geriausiai su tuo kiausiniu. Tik zinoma po to reikia nuplauti kruti.
Sekmes visoms! 4u.gif
Atsakyti