Palyginus galima sakyti, kad pradzioj neturejau problemu. Dabar dukrytei virs 5 men., Sianakt prabudo valgyt, o rankeles jos saltos saltos, gal per plonai aprengiau vakare numaudziusi. Pradejo zysti, po kurio laiko jauciu kad ta krutis tik sukietejo, susiguzuliavo, issipute. O as kvaile pagalvojau- va susils rankeles apsikabinusi mano kruti. Dabar po poros maitinimu siek tiek atlego, bet siaip tai tokio skausmo tur but gyvenime nesu patyrusi. Nors temperetura atrodo nepakilo.
QUOTE(nezinia @ 2008 06 19, 13:44)
Palyginus galima sakyti, kad pradzioj neturejau problemu. Dabar dukrytei virs 5 men., Sianakt prabudo valgyt, o rankeles jos saltos saltos, gal per plonai aprengiau vakare numaudziusi. Pradejo zysti, po kurio laiko jauciu kad ta krutis tik sukietejo, susiguzuliavo, issipute. O as kvaile pagalvojau- va susils rankeles apsikabinusi mano kruti. Dabar po poros maitinimu siek tiek atlego, bet siaip tai tokio skausmo tur but gyvenime nesu patyrusi. Nors temperetura atrodo nepakilo.
truputį nesupratau, tai manai, kad dukrytė su savo šaltom rankutėm sušaldė
butinai reikia nutrauk ,jei krutines kietos ,jei ju nenutrauksi skausmas stiprus man taip buvo,ypac po gimdymo i trecia para ,ir joskarstos kai bombos ,dek kopusto lapo kad karsti nutrauktu,ir pries maitinima tegu buna susuptos krutys ir atejus maitinimo laikui kopusto lapa nusiimi ,po truputi sukandus dantis nusitraukinek ,arba paprasyk vyro nes reikia tikrai jas gerai pamasazuot kad paskui geriau begtu priespenis tirstas vadinama [krekena ] ir atsipalaiduok cia uztrunka apie puse val bet reikia stipriu ranku ,o kad patare jum jas ,nenutraukti,kauksi suns balsu,trunka cia tris dienas,keturias kol atsiranda pie
nukas ,tada jau stenkis duot pagal poreiki sekmes
kai guziukai atsiranda reikia pamasazuot rankom kad jie isivaiksciotu,neuzsiliktu pienuko,as dar kolkas maitinu
nukas ,tada jau stenkis duot pagal poreiki sekmes
kai guziukai atsiranda reikia pamasazuot rankom kad jie isivaiksciotu,neuzsiliktu pienuko,as dar kolkas maitinu
Sveikos mamytes. Turiu klausimuka.
As savo mazajam vienu maitinimu duodu tik viena kruti, kai ateina kitas maitinimas - kita. AR as teisingai maitinu, ar nesumazes man pienuko?
As savo mazajam vienu maitinimu duodu tik viena kruti, kai ateina kitas maitinimas - kita. AR as teisingai maitinu, ar nesumazes man pienuko?
QUOTE(asaraa @ 2008 07 07, 08:00)
As taip pat dariau, pieniuko nesumazejo - maitinau ilgai ir laimingai
QUOTE(asaraa @ 2008 07 07, 07:00)
As irgi taip pat maitinu. Labai daznai mazius netgi tos vienos kruties neisvalgo. Pergyvenau is pradziu, bet kai pasisverem, nusiraminau - vaikas normaliai priaugineja svorio. Retas atvejas, kai dar is antros kruties reikia siek tiek pazist duot.
o kaip padidint pieno kieki? mazylis kruti dabar jau ima taisyklingai, bet kiekviena maitinima is abieju krutu zindzia po valanda kokia, tik atitraukiu-verkia Papukas jam kaip soskiukas Pabaigiu maitinima misinuku, iskart uzmiega...supratau, kad peinuko truksta
ir gal zinot kiek per viena valgyma mazyliai pienuko isgeria ml(mililitrais)?
QUOTE(merėja @ 2008 07 09, 15:46)
o kaip padidint pieno kieki? mazylis kruti dabar jau ima taisyklingai, bet kiekviena maitinima is abieju krutu zindzia po valanda kokia, tik atitraukiu-verkia Papukas jam kaip soskiukas Pabaigiu maitinima misinuku, iskart uzmiega...supratau, kad peinuko truksta
neduok mišinuko, tada tikrai neturėsi pieno, nori jis tavo krūties ir nebūtinai jis visą valandą valgo jis pailsi, pasnaudžia, jam gera prie tavęs, nu kam tą buteliuką kišti matau, kad dar tik 5 dienos jam tai nesusireguliavus pienuko gamyba, duok krūtį, kiek jis nori ir bus to pieno tegu vyras ar kiti artimieji jumis abiem pasirūpina
QUOTE(Meina @ 2008 07 09, 16:18)
neduok mišinuko, tada tikrai neturėsi pieno, nori jis tavo krūties ir nebūtinai jis visą valandą valgo jis pailsi, pasnaudžia, jam gera prie tavęs, nu kam tą buteliuką kišti matau, kad dar tik 5 dienos jam tai nesusireguliavus pienuko gamyba, duok krūtį, kiek jis nori ir bus to pieno tegu vyras ar kiti artimieji jumis abiem pasirūpina
tai diena stengiuosi neduot-rekia kaip isprotejes nepamiega....kai ateina naktis-duodu buteliuka, nes noriu kad ir jis, ir as pailsetume
as irgi galvoju kad dar nera viskas susireguliave, reikia laiko dar
gaila man maziuko, kai jis alkanas ir taip gailiai verkia
QUOTE(merėja @ 2008 07 09, 18:39)
tai diena stengiuosi neduot-rekia kaip isprotejes nepamiega....kai ateina naktis-duodu buteliuka, nes noriu kad ir jis, ir as pailsetume
Pirma man neaisku,kodel tu duodi jam misini,juk pieno turi ,tai ir daryk ,kad jis nedinktu,o tai reiskia ,kad zysti jis turi net kas valanda jei nemiega,tik taip uzsitikrinsi pieno ateiciai mazyliui.O verkia jisai ne todel ,kad gal alkanas,o todel ,kad ji kankina pilvo diegliai.Nesiok ant rankos uz pilvuko, jam taip bus geriausia ,kad nusiramintu. Jam reikia ne poilsio, o taves,leisk jam zysti,zynau ,kad skauda,bet reikia pakenteti,nieko nepadarysi,bet uz kantrybe turesi sveika ir laiminga vaikuti.Dabar geriausia ka jam gali duoti tai maitinti savo pienu,negi taip sunku pasistenkti .Sekmes
QUOTE(gagrate @ 2008 07 09, 17:00)
Pirma man neaisku,kodel tu duodi jam misini,juk pieno turi ,tai ir daryk ,kad jis nedinktu,o tai reiskia ,kad zysti jis turi net kas valanda jei nemiega,tik taip uzsitikrinsi pieno ateiciai mazyliui.O verkia jisai ne todel ,kad gal alkanas,o todel ,kad ji kankina pilvo diegliai.Nesiok ant rankos uz pilvuko, jam taip bus geriausia ,kad nusiramintu. Jam reikia ne poilsio, o taves,leisk jam zysti,zynau ,kad skauda,bet reikia pakenteti,nieko nepadarysi,bet uz kantrybe turesi sveika ir laiminga vaikuti.Dabar geriausia ka jam gali duoti tai maitinti savo pienu,negi taip sunku pasistenkti .Sekmes
dekui uz patarimus
na kai pirmas vaikutis, tai ir nezinai zmogus kaip ir ka todel ir klausiu...
bet vistiek tada idomiai: jei jam pilvo diegliukai, tai kodel nuo vieno karto per diena misinuko davimo jie praeina ramus vaikas buna, miega 3 val, o nuo papuko tik kokias 10 min nusiramina kartais kai pakaba jis man apie 4 val ant papuko, tai jis geltonas toks na pienuko dar negaliu sakyt kad turiu, as manau kad vis dar priespienis bega
o del kentejimo, tai kenciu kiek galiu, ir noriu kad jis tik mano pienuka valgytu
Papildyta:
Ir dar: jau rasiau, kad atitraukus nuo papuko jis pradeda verkt.ok, diena as ir guliu tik lovoj su juo maitindama, net i WC nera laiko nubegt, bet nakti tai as bijau, jei uzmigsiu kartu su juo, nuspausiu o tik pajudinu, noredama ji i lovele idet, ir prasideda