jau pradedu dometis maitinimo problemomis, kuriu turejau su pirmaisiais vaikais ir nieks man nepatare.. Bijau, kad vel tokiu pat bedu netureciau ir netektu nutraukt maitinimo po menesio..
Zodziu gryzus namo, sekancia diena man sukietedavo krutys, atsirasdavo skausmingu guzu daug, MB kiek isgaledavo - masazuodavo, bet ne viska pavykdavo - vel susokdavo. Bet didziausia problema budavo - pradedu maitinti maziu ir pasipila fontanas (tiesiogine prasme), vaikas springti net pradedavo.. mazius verkia, spjauna kruti, o pienas toliau sau fontanu tryksta, visa slapia budavau, jau nekalbu, kad is kitos kruties tuo metu irgi upelis tekedavo.. Ka tokiu atveju daryt?..
Dabar pagaliau suzinojau, kad pirmas vaistas krutims kopusto lapai, apie tai nei viena gydytoja man nesakydavo.. bet dabar is anksto bijot pradedu, kad vel su tais fontanais bus problemu..
QUOTE(VikioMa @ 2008 03 10, 23:04)
Siaubas. Pasirodo su krūtine viskas tvarkoj, ir tas paskaudenimas - normalus. Viskas rimčiau - gimdos uždegimas, atsisakiau gultis į ligoninę, bandysiu namie antibiotikais įveikt, davė laiko iki ketvirtadienio. Esu kategoriškai prieš antibiotikus mažiukams - teks nusitraukinėt ir maitint mišinukais Bet kaip noriu maitinti pati !!!
Pirma tegul padaro paseli nuo gimdos kaklelio,suzino,kokia bakterija ir kokiam antibiotikui jautri,ir tik tada skiria antibiotika.O tai paskirs bet koki antibiotika,kuris gali buti neveiklus ir nesugebes isgydyti per 7-10 dienu,tada reikes antro antibiotiko,vel savaite ir t.t. REIKALAUK PASELIO is gimdos pries visus antibiotikus.Gali buti,kad uzsikretei ligoninej,o ten labai bjaurios,viskam atsparios bakterijos.Kol gersi antibiotikus,nusitraukinek kas 3 valandas piena,tada nedings pienukas ir neklausyk visokiu geradeju patarimu,kad nutraukti maitinima.Sekmes!
P.s.Nugrauzta speneli patepk Garmastanu
Gabe,tiesiog krutis gamindavo per daug pienuko.2-3-4 diena po gimdymo isgerk tik 1 -1,5 stiklines skysciu per diena.Kai norisi gerti,paskalauji burna vandeniu ir ishspjauni.Jei vis vien bus guzai,pamaitini ir po maitinimo dar nutrauki pieneli iki minkstos kruties,bet tik tiek,kad taves nevargintu,o ne visiskai istustetu.Jei pacioj pradzioj varo fontanu ir vaikas nespeja valgyti,pries duodant kruti reikia siek tiek nutraukti piena iki sroves sumazejimo.Kopustas siek tiek sumazina pieno gamyba,mazinanciai veikia metu arbata ir visos prakaitavima skatinancios arbatos.Siaip pienuko gamyba pagal poreiki susireguliuoja 1 menesio pabaigoje,bet labai pieningoms mamytems kartais uztrunka 2-3 menesius,o kartais ir 6-ta menesi nakti guli pieno baloje.Bet tai tik i grozi-kaip po pieno voniu busi,pagal Kleopatros recepta.
Siaubas. Pasirodo su krūtine viskas tvarkoj, ir tas paskaudenimas - normalus. Viskas rimčiau - gimdos uždegimas, atsisakiau gultis į ligoninę, bandysiu namie antibiotikais įveikt, davė laiko iki ketvirtadienio. Esu kategoriškai prieš antibiotikus mažiukams - teks nusitraukinėt ir maitint mišinukais Bet kaip noriu maitinti pati !!!
Tegu padaro tyrimą kaip sakė DAUGVAIKUCIU. Aš buvau priverts naudoti antibijotikus t.p. man tada paskyrė penicilino grupės, jie beveik visai neskaupia pienelyje. O tup laikotarpiu nuvirtaukinėk ir po to vėl galėsi maitinti. Esu pati tai išbandžiusi. Man darė tulžies pūslės šalinimo oparecija( kai vaikui tebuvo trys mėn.), gulėjau ligoninej, nutraukinėjau kas trys valandos, taip dariau 4 dienas, o paskui pradėjau maitinti, ir viskas OK, iki 10 menesių maitinau po to.
Nutraukinėjimui turėjau pientraukį AVENT, labai lengva ir patogu su juo. Viskas bus gerai! Tikrai galėsi toliau maitinti.
QUOTE(VikioMa @ 2008 03 10, 22:04)
maitink. yra labai mazai vaistu, del kuriu butina nutraukti maitinima (pvz., chemoterapija, kai gydomaz vezys). tuo tarpu su dauguma antibiotiku zindyti galima. ir sveik
kategoriškai prašyk, kad išrašytų tokių antibiotikų, kurie tinka žindant - tavo pienukas vis tiek šimta kart geriesnis, negu mišinukai. Čia www.pradzia.org taip pat galima pažiurėt, ar tinka vaistai.
odziu gryzus namo, sekancia diena man sukietedavo krutys, atsirasdavo skausmingu guzu daug, MB kiek isgaledavo - masazuodavo, bet ne viska pavykdavo - vel susokdavo. Bet didziausia problema budavo - pradedu maitinti maziu ir pasipila fontanas (tiesiogine prasme), vaikas springti net pradedavo.. unsure.gif mazius verkia, spjauna kruti, o pienas toliau sau fontanu tryksta, visa slapia budavau, jau nekalbu, kad is kitos kruties tuo metu irgi upelis tekedavo.. Ka tokiu atveju daryt?.. g.gif
Kopusto lapai krutį šiek tiek suminkština, kai vaikui sunku imti krutį. Taip pat rekėtu truputi pieno nutraukti, kad srove nebūtų tokia didele. Reikia kuo dažniau pridieti vaiką prie kruties, na ir žinoma, kad taisiklingai apžiotų - nes tada daugiau iščiulpia. Ir dar - kai pas mane buvo daugiau pieno negu turi būt, aš tiesiog duodavau vaikui valgyt tiek, kiek jis nori, o likutį palikdavau - kitą kartą gaminosi tiek, kiek reikia
kartoju Raidelių filmuka apie pridejimą prie kruties (iš kitos temos)
http://www.ameda.com...=LatchOnEnglish
Papildyta:
dar vienas filmukas - flash animation, rusų kalba
http://users.iptelec...2b_content.html
QUOTE(Natuke @ 2008 03 11, 11:40)
kategoriškai prašyk, kad išrašytų tokių antibiotikų, kurie tinka žindant - tavo pienukas vis tiek šimta kart geriesnis, negu mišinukai. Čia www.pradzia.org taip pat galima pažiurėt, ar tinka vaistai.
Jei gimdos uzdegimas,reikes stipriu antibiotiku,kurie tikrai kenksmingi 1 menesio vaikui.1 savaite misinuko tikrai ne tragedija,kai snekam apie mamos sveikata.Jei uzdegimas issibujos,tada reikes isvis maitinima nutraukti.Geresne blogybe-misinukas savaite.
Na dėl antibiotikų reikia vis gi su gydytoja kalbėt. Šiaip kiek žinau, galėtų parinkti tinkamus bet aš ne gydytoja - nežinau iš ko ji rinksis O aplamai - taip, mišinukas geriau negu kenksmingi antibiotikai, tik gal tada geriau išmokti girdyti per taurele - kad nepriprastu prie buteliuko. Na ir daug darbo - pienuką nusitraukinėt
QUOTE(kubilina @ 2008 03 11, 09:14)
Tegu padaro tyrimą kaip sakė DAUGVAIKUCIU. Aš buvau priverts naudoti antibijotikus t.p. man tada paskyrė penicilino grupės, jie beveik visai neskaupia pienelyje. O tup laikotarpiu nuvirtaukinėk ir po to vėl galėsi maitinti. Esu pati tai išbandžiusi. Man darė tulžies pūslės šalinimo oparecija( kai vaikui tebuvo trys mėn.), gulėjau ligoninej, nutraukinėjau kas trys valandos, taip dariau 4 dienas, o paskui pradėjau maitinti, ir viskas OK, iki 10 menesių maitinau po to.
Nutraukinėjimui turėjau pientraukį AVENT, labai lengva ir patogu su juo. Viskas bus gerai! Tikrai galėsi toliau maitinti.
ir as turiu AVENT... bet man nutraukinet pienuka taip sudetinga.. skauda..spenelis susitraukia ir tada tik tampo skaudziai, nebega..
mamytes, jus protingos ir jau daug patyrusios.. maitinu dukrele jau greitai ketvirtas menuo, taip noriu ir toliau, bet mane jau desimta karta aplanko laktostaze, pirmaji karta buvo su temperatura, paskui kaip ir be, bet tas skausmas plesiantis baisus... paprastai per dvi dienas isvalgydavo ta skausma, o dabar kai prasidejo... jau sesta diena skausmas is vienos kruties i kita... maitinu is skaudamos nuskriausdama sveikaja, tai tuoj isitaiso skausmas sveikojoj, nes is tos maziau isvalgo... vakar jau skaudejo abi... balsu susunku maitinimo pradzioj.. taip atsibodo, tom dienom vis sau sakau "vis tiek maitinsiu.." paskui praeina, ir vel buna gerai iki kito karto.. gal kas turit kokiu patarimu??
Papildyta:
krutine mano maza, slapia niekada neatsibundu, neisbega pienas (o galetu tas perteklius isbegt, butu paprasciau..) liemenuko nesiot beveik negaliu, namie tai niekada, miegu nuoga krutine, nes neduok dieve prispausiu su kokia maike..
VIS TIEK MAITINSIU
QUOTE(Laurylia @ 2008 03 12, 15:53)
ir as turiu AVENT... bet man nutraukinet pienuka taip sudetinga.. skauda..spenelis susitraukia ir tada tik tampo skaudziai, nebega..
mamytes, jus protingos ir jau daug patyrusios.. maitinu dukrele jau greitai ketvirtas menuo, taip noriu ir toliau, bet mane jau desimta karta aplanko laktostaze, pirmaji karta buvo su temperatura, paskui kaip ir be, bet tas skausmas plesiantis baisus... paprastai per dvi dienas isvalgydavo ta skausma, o dabar kai prasidejo... jau sesta diena skausmas is vienos kruties i kita... maitinu is skaudamos nuskriausdama sveikaja, tai tuoj isitaiso skausmas sveikojoj, nes is tos maziau isvalgo... vakar jau skaudejo abi... balsu susunku maitinimo pradzioj.. taip atsibodo, tom dienom vis sau sakau "vis tiek maitinsiu.." paskui praeina, ir vel buna gerai iki kito karto.. gal kas turit kokiu patarimu??
Papildyta:
krutine mano maza, slapia niekada neatsibundu, neisbega pienas (o galetu tas perteklius isbegt, butu paprasciau..) liemenuko nesiot beveik negaliu, namie tai niekada, miegu nuoga krutine, nes neduok dieve prispausiu su kokia maike..
VIS TIEK MAITINSIU
Papildyta:
VIS TIEK MAITINSIU
rizikuoji nepataisomai susigadinti krutine,kaip tatai nutiko man.Butinai devek liemenele.
O skausmus nuimt zinau nu super super recepta pati ne syki naudojausi.Paimi kopusto lapa,ispjauni jame vietos speneliui.Tada paimi maiseli,kad uzdengtu kopusto lapa,ir irgi padarai jame skyle speneliui.Visa tai uzsidedi ant krutines,sutvirtini liemenele ir jau po poros valandu bus palengvejimas
QUOTE(Laurylia @ 2008 03 12, 16:53)
Greičiausiai neteisingai kažką darai su pientraukiu. Ir man keletą kartų pradžioj buvo nepavykę, tada padariau atradimą, kad drėgnas pientraukis daug lengviau pradeda dirbti. Jeigu tas pienelis nereikalingas, tai į sukomplektuota pientraukį įpilk per visa sistemą gerą šaukštą vandens. Jeigu pienelis reikalingas, keletą čiurkšliu įspausk ranka. O tada jau pirmyn.
Ir būtinai dėvėk liemenėlę,visą parą, tik valandėlę kitą nuėmusi būk, gal viena iš priežasčių tavo skausmams tai ir yra.
Ir tas paprastas dalykas KOPŪSTAS stebuklus daro
Sėkmės maitinant!
o tai kaip SUGES ta mano krutine, jei as liemenuko nenesioju?????
man jei tik nors koks verzimas ar spaudimas, tai ir blogai...
QUOTE(Laurylia @ 2008 03 13, 16:05)
o tai kaip SUGES ta mano krutine, jei as liemenuko nenesioju?????
Nezinau,visi gimdymo namuose sako"Liemenukas visa para,nes nukars krutys".Su pirmu vaiku istisai nesiojau,tiesiog kankinausi,ypac nakti,gal kokius 3 menesius,po to spjoviau ir nesiojau tik diena,nes krutine ir be pieno didele.Aisku,krutine po maitinimu pasikeicia,bet as negaliu visa para nesioti,man baisus nepatogumas.
O mazoms krutims tikrai nereikia.