Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(Natuke @ 2008 02 18, 10:38)
Geriausiai tada yra trupūti nusitraukti, o po to pridėti kudikį. Aplamai yra manoma, kad jeigu vaikas dažnai žindo dar priešpienį, yra mažai šansų, kad krutys tikrai stipriai prisipildys

Na bet jeigu krutys sprogsta o vaiko šalia nera, žinoma reikia nusitraukti

vat su priespieniu ir turi mamytes padirbeti, as kiek susiduiau tai visos kurios per skausmus laike vaikiuka prie kruties kad sis priespienio nors po lasa gautu zindo ilgai ilgai, o tos kurios neistveria ar siaip patingi tai turi po to bedos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(larieta10 @ 2008 02 20, 09:19)
vat su priespieniu ir turi mamytes padirbeti, as kiek susiduiau tai visos kurios per skausmus laike vaikiuka prie kruties kad sis priespienio nors po lasa gautu zindo ilgai ilgai, o tos kurios neistveria ar siaip patingi tai turi po to bedos  ax.gif

Netiesa,skirtingos krutys-skirtingai gamina.
Atsakyti
as irgi manau, kad galima nusitraukti, kad palengvinti sau.. ir uzsisaldyti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(larieta10 @ 2008 02 20, 09:19)
vat su priespieniu ir turi mamytes padirbeti, as kiek susiduiau tai visos kurios per skausmus laike vaikiuka prie kruties kad sis priespienio nors po lasa gautu zindo ilgai ilgai, o tos kurios neistveria ar siaip patingi tai turi po to bedos  ax.gif

o kodėl būtinai turi būt skausmai ax.gif
Paskutinį kartą pagaliau nusipirkau pientraukį blush2.gif ir pasinaudojau tik vieną kartą - išbandymui biggrin.gif Iš tikrūjų kai vaikas daug prie kruties, jo neprireikė - pienas krutys taip stipriai ir nespaudė. g.gif Nors pvz sovietmečiais tai buvo norma - juk pirmą parą vaikas iš viso nebuvo iš kruties maitinamas, o po to labai retai - tik kas 3 valandas schmoll.gif

Nors žinoma būna individualiai, bet yra bendrų tendencijų ir taisyklių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 02 20, 17:18)
o kodėl būtinai turi būt skausmai ax.gif
Paskutinį kartą pagaliau nusipirkau pientraukį  blush2.gif ir pasinaudojau tik vieną kartą - išbandymui  biggrin.gif Iš tikrūjų kai vaikas daug prie kruties, jo neprireikė - pienas krutys taip stipriai ir nespaudė.  g.gif Nors pvz sovietmečiais tai buvo norma - juk pirmą parą vaikas iš viso nebuvo iš kruties maitinamas, o po to labai retai - tik kas 3 valandas schmoll.gif

Nors žinoma būna individualiai, bet yra bendrų tendencijų ir taisyklių rolleyes.gif

na zinoma skausmai nebutinai turi buti, ax.gif toms labai pasiseke kam vaikiukas graziai pienuka nuo pat gimimo geria, o vat kitoms sunkiau, pavyzdziui man visa speneli apkandziojo priespienio ieskodama, ir tikrai dantis sukandus laukiau kol pienas pasirodys, pet kai pasirode tai fontanai ir maitinu iki dabar thumbup.gif

o va mano palatos kaimyne tai paduodavo 5 min. ir atimdavo, sako skauda, mano ziniomis pienelio jos vaikiukas tik 2 pirmas savaites gavo ir tai tik po laseli. man labai keista buvo nes jos antrasis vaikas buvo doh.gif
Atsakyti
Sveikutes,

ziuriu cia visokiu pasisakymu del krutines ir maitinimo, na galiu pasidalinti savo patirtimi, nes vargau ir vargstu dar bet esu patenkinta nes mazius gauna MP:

gimem 8 men. ir buvom 3 dienas po prieziura, manasis negere mano priespienio,tad gaudavo misinelio is buteliuko, poto kai atidave ji man pamaciau, kad tevalgo is vienos krutines, kitos neima ir tai per didziausius vargus isiulydavau ta, tai po lasiuka lasinau i burnyte, kad tik pienuko gautu, kai gryzom namo maitinau is vienos, kita nutraukdavau ir sugirdydavau, dabar kai 1.5 pradejo vienoj pozoj valgyt ir is kitos bet tik kai geros nuotaikos buna.tai tas vienas papulis mano taip prisikentejo ir tempe ir kietejo ir skaudejo ir kaito ir nuciulpetas buvo irf nugara tame sone surakindavo bet maitinau, dejau kopusta m asazavau, vyras trine nugara su vaistais, dabra jau daug geriau, augam didejam ir toliau zadu maitinti, kad ir tokiu budu, bet kad tik vaikas gautu pienuko.Na iki 2 metu netemsim bet iki 6 men. gal issilaikysim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2008 02 24, 16:20)
.Na iki 2 metu netemsim bet iki 6 men. gal issilaikysim g.gif

tai zinoma issilaikysit, svarbu mamytes noras smile.gif o del kietejimo tai mergaite snelaukit tik ilgai, man kai tik atsiradi gumbelis, as nulekiau i poliklinika, aisku ten pasikoliojau bet pas viena sesute mane nusiunte, tai ji ji greitai ismasazavo ir baigesi vargai doh.gif
Atsakyti
Sveiki.
Prašau pagalbos, mamos.
Mums poryt mėnesiukas, ir atsitiko bėda: man pakilo temperatūra virš 38, vieną krūtį skauda, nors nėra nei pakietėjimų, nei guziukų, o kitos tiesiog nugraužtas spenelis. Ką daryti? Ar galiu gerti paracitamolį? O maitinti vaiką? Gal geriau nutraukti pieną ir maitinti iš buteliuko?
Lauksiu skubios pagalbos.
Atsakyti
QUOTE(VikioMa @ 2008 03 10, 18:36)
Sveiki.
Prašau pagalbos, mamos.
Mums poryt mėnesiukas, ir atsitiko bėda: man pakilo temperatūra virš 38, vieną krūtį skauda, nors nėra nei pakietėjimų, nei guziukų, o kitos tiesiog nugraužtas spenelis. Ką daryti? Ar galiu gerti paracitamolį? O maitinti vaiką? Gal geriau nutraukti pieną ir maitinti iš buteliuko?

Aš gėriau visokias arbatas, liepų žiedų, mišinio GRIPOLIS2, temp. nukrisdavo, vaiko jokios reakcijos nepastebejau. Kai vaikutis buvo didesnis esu gerusi paracetamolio, nemanau, kad jam butu nuo jo blogai. Juk leliukui irgi temp musama paracetamoliu paprastai.
O koks skirtumas jeigu maitimsi is buteliuko savo piena?
Ant skaudamos kruties būtinai uždėk kopūstų lapų, gali laikyti keletą valandų vis pakeisdama kai pasidaro minkštas, veikia super gerai, nuima skausmą, ištraukia karštį.
sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 10 kovo 2008 - 19:38
QUOTE(VikioMa @ 2008 03 10, 18:36)
Sveiki.
Prašau pagalbos, mamos.

gali laisvai isgert paracitamoli ir privalai toliau zindyt - skaudanti krutis turi but tuscia, o vaikui valgymas is jos nepakenks. Patikrink, ar gerai vaikas ima kruti.

ps sorry, rasau is vaiku kompjuterio, jie dar neturi lt kalbos sad.gif
Atsakyti
Ačiū, Natuke, kubilina, ką tik mažių pamaitinau, man temp. dar pakilo - palieku sūnų su tečiu, o pati lekiu į GN priėmimą - skambinausi, sakė atvažiuot...
Atsakyti
Siaubas. Pasirodo su krūtine viskas tvarkoj, ir tas paskaudenimas - normalus. Viskas rimčiau - gimdos uždegimas, atsisakiau gultis į ligoninę, bandysiu namie antibiotikais įveikt, davė laiko iki ketvirtadienio. Esu kategoriškai prieš antibiotikus mažiukams - teks nusitraukinėt ir maitint mišinukais sad.gif Bet kaip noriu maitinti pati !!!
Atsakyti