Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(mazulia @ 2008 01 08, 17:11)
sveikos  4u.gif  pas mane skaitau atsirado maza problemele, pienas gaminas tik kairei krutinei,desine labai letai labai mazai.skiriasi papai vos ne 2 dydziais.po gimdymo lygtais vienodai gaminos, nepastebejau kada ir kaip taip pasikeite viskas.desine puse kai prinokes arbuzas, arba kai lola ferari, desine gi kaip spygute. ka patarumet? biaju kad ir liks taip kai nustosiu maitint. duodu desini papa ciulpt jei atsiranda kiek pieno, bet paskui vel dedu prie kaires. pieno vaikui pakanka sociai.

Pas mane buvo lygiai tas pats, vienas didziulis kitas ziauriai maziukas doh.gif Pirmiausia kuo daugiau duok is maziuko, nes jame pienas gali baigtis, o didesni po kelis lasus nusitrauk , kad tiek daug nesigamintu. Man budavo is vieno pritraukiu apie 50ml is kito iki 220 ir daugiau
vienam baigesi kai maziui buvo 2,5 men, o iki 6 men maitinau is vieno + misinukas. veliau abu supanasejo 4u.gif
Atsakyti
Man kai buvo atsirade guziukai krutineje ir jos buvo kietos ir karstos, padejo kompresai. Pries maitinima dejau karsta (na labai labai silta) kompresa, kad paleistu pienuka. O po maitinimo salta (Canpol gelis kruties formos is saldymo kameros imdavau), po keletos dienu susitvarke ir prisitaike prie vaikucio. Tai iki siol daugiau neturejau problemu, o maitinu jau 7 men, jokio misinuko manoji dar nera gavusi. Nors man ir operacija buvo atlikta, kai jai buvo 4 men. Tai visa para kankinosi, bet nevalge is buteliuko. O man buvo beveik dinges pienas, bet daug daug siltu skysciu geriau (Mamatee arbata) ir vis zysti duodavau labai daznai, tai po paros atsistate. Tikrai dziaugiuosi, kad galiu iki siol pati maitinti ax.gif
Atsakyti
mano irgi viena didele,o kitos visai nieko nera rolleyes.gif
Atsakyti
O man dar pirmomis savaitemis viena kazkaip sugebejao labai nugrauzti, tad kazkaip pati nepajutau kaip daugiau is kitos pradejau maitinti doh.gif , gavosi uzdegimas, guzai, temperatura, nerealus skausmas, maitinau su asarom tik is tos skaudancios - labai jau bijojau kad nesupuliuotu, bet kai praejo viskas, kazkaip nemalonu jau is ten buvo duoti, jausmas kad vaikas vakuma traukia, tad gavosi kad maitinu is vienos kruties 2 maitinimus, is kitos 1, veliau 3 ir 1, o paskui is tos tik karta per para, o veliau ir visai nebe. Zodziu merginai jau 1.8, maitinu viena krutimi (kuri per pus didesme uz kita) jau daugiau kaip metai doh.gif , klausiau pas gydytoja, sake kad susivienodys kai nustosiu maitinti, tad ir nesuku sau galvos - svarbu uztenka mazylei MP tongue.gif
Atsakyti
Geriausiai tai paklausti gydytojų, jie pasakytų tiksliai ir nereikėtų kankintis. man kai nuo pieno temdavo krūtinę aš nusitraukdavau, nes ir kūdikėlis kol truputį nenutraukdavau springdavo, nes pienas fontanu pradėdavo bėgti.
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 01 20, 19:17)
O man dar pirmomis savaitemis viena kazkaip sugebejao labai nugrauzti, tad kazkaip pati nepajutau kaip daugiau is kitos pradejau maitinti doh.gif , gavosi uzdegimas, guzai, temperatura, nerealus skausmas, maitinau su asarom tik is tos skaudancios - labai jau bijojau kad nesupuliuotu, bet kai praejo viskas, kazkaip nemalonu jau is ten buvo duoti, jausmas kad vaikas vakuma traukia, tad gavosi kad maitinu is vienos kruties 2 maitinimus, is kitos 1, veliau 3 ir 1, o paskui is tos tik karta per para, o veliau ir visai nebe. Zodziu merginai jau 1.8, maitinu viena krutimi (kuri per pus didesme uz kita) jau daugiau kaip metai doh.gif , klausiau pas gydytoja, sake kad susivienodys kai nustosiu maitinti, tad ir nesuku sau galvos - svarbu uztenka mazylei MP tongue.gif

Atsakau kaip gydytoja:turetu susivienodinti.Bet kai auginsit kita mazyli,net ir tokiu atveju nors trumpam pradzioj reikia prideti prie nesveikosios kruties,kad vis vien skatintu laktacija,o po to maitinti sveikaja.
Kai baigsit maitinti,jei blogesneje kruty yra guziuku,padarykit kruties echoskopija,del viso pikto.
Atsakyti
Antra savaite turejau ta pacia problema: viena krutis tapo didele, kita - maziuke. Pakilo temperatura, tempimas, verzimas. Didziaja kruti isgydziau siltu dusu ir masazais bei kopusto lapais. Ir nutraukinedavau ne pientraukiu, o maziukui duodavau - taip kad apatinis zandikaulis i guzo puse eitu (kaip Sveikos pradzios zindymo kursuose moke). Nuo mazesnes po truputi nusitraukdavau rankomis. Galutinai viskas susitvarke, kai pradejau vesti uzrasus, kada kiek laiko is kurios kruties maitinau. Nes nakti, apsimiegojusi aisku negalvodavau - duodavau is kurios patogiau. Dabar taip nebera - uzsirasau net miegodama, kad kita maitinima zinociau is kurios maitinti. Dabar abi krutys vienodo dydzio. Susitvarkiau gana greitai.
Atsakyti
QUOTE(Paulita @ 2008 01 29, 15:29)
Antra savaite turejau ta pacia problema: viena krutis tapo didele, kita - maziuke. Pakilo temperatura, tempimas, verzimas. Didziaja kruti isgydziau siltu dusu ir masazais bei kopusto lapais. Ir nutraukinedavau ne pientraukiu, o maziukui duodavau - taip kad apatinis zandikaulis i guzo puse eitu (kaip Sveikos pradzios zindymo kursuose moke). Nuo mazesnes po truputi nusitraukdavau rankomis. Galutinai viskas susitvarke, kai pradejau vesti uzrasus, kada kiek laiko is kurios kruties maitinau. Nes nakti, apsimiegojusi aisku negalvodavau - duodavau is kurios patogiau. Dabar taip nebera - uzsirasau net miegodama, kad kita maitinima zinociau is kurios maitinti. Dabar abi krutys vienodo dydzio. Susitvarkiau gana greitai.

Daznai pasimirsta,is kurios kruties maitinai.Man padejo segtukas ant liemenuko ar ant rubo,kuri uzsisegdavau ant tos puses,kuria pazindydavau.
Atsakyti
Mano trumpa istorija.

Gimus pirmagimiui, grįžus namo pradėjo be proto daug pieno rastis. Visi patarimai- masažuok, dėk kompresus- buvo niekam tikę, nes reikėjo daryti pagrindinį dalyką- tą perdidelį pieno kiekį tiesiog nutraukti. O šito kažkaip niekas nepatarė ( SM preiš 5 metus dar nebuvo). Vakare- tempa 40, skambinu savo ginui- lekiu pas jį. Jis nusiunčia pas seną gerą akušerę- kuri mane tiesiogine žodžio prasme numelžė- ktūtį išmasažavo ir pamokė- prieš maitinimą nusitrauk, jauti- kad daug pieno- nusitrauk. Po to dar, tiesa, vaistukus ginas paskyrė gerti, kurie kainavo nei daug nei mažai- 5 tabletikės- 99 Lt. doh.gif
Tai ir dariau- kelias dienas nusitraukdavau perteklių. Po to viskas susitvarkė ir pientraukis neteko darbo. Mažius ištuštindavo viską iki galo.
Su antru vaikučiu jau patyrusi buvau. Iš karto pajutusi pieno baro perdėtą darbą- pradėjau nusitraukinėti perteklių. Susinormalizavo po kelių dienų.

O dėl segtuko- geras patarimas. drinks_cheers.gif aš irgi taip dariau. O vėlia jau paspaudusi krūtį suprasdavau kuri pilna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dije: 17 vasario 2008 - 15:25
Pasidalinsiu savo patirtim del per didelio pieno kiekio!
Man irgi grizus is GN vakare pakilo temperatura, krutys akmenines, guzuotos, pienas sunkiai bega...kosmaras doh.gif Mano veiksmai: 3kartus per diena tablete paracetomolio (patariama 3dienas,man pakako 2), nutraukdavau piena ir pridedavau salta kompresa (Bebe confort labai faini 40Lt, bet galima ir pakeli saldytu darzoviu pridet). Kadangi, jei piena nutraukt, jo daugiau atsiras, p tai per kelias dienas pieno kiekis stabilizavosi iki tos ribos, kiek reikia vaikui! (nors tada,su pirmu vaiku as to nesupratau, o dariau pagal protingu zmoniu nurodymus). Maitinau 13menesiu, ir nustojau,kada netycia vel pastojau! Dabar maitinu antra vaikeli, pirmom musu dienom buvo tas pat, bet greitai viska pataisem!
Papildyta:
Kai atsiranda guziukai, reikia dazniau ta kruti vaikeliui duot ir vaikeliui valgant ta guziuka masazuot, tarsi stumti is krutines. Kompresai: kopusto lapas (truputi apvirtas), patept medum. Uzdet ant skaudamos vietos. Rengtis silciau!
Atsakyti
Yra 2 skirtingi dalykai,kai krutys persipildo:
1.kai galima dar kenteti,geriau iskenteti,deti salti,gerti metu,prakaitavima skatinancia arbata-tada mazeja pieno,pradeda gaminti tiek,koks poreikis
2.kai yra daug-daug-daug pieno,krutys kaip 2 akmenys ar 2 krepsinio kamuoliai,negali suglausti ranku (t.y. nuleisti ju normaliai)- tada butina nutraukti pertekliu
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 02 18, 09:47)
Yra 2 skirtingi dalykai,kai krutys persipildo:
1.kai galima dar kenteti,geriau iskenteti,deti salti,gerti metu,prakaitavima skatinancia arbata-tada mazeja pieno,pradeda gaminti tiek,koks poreikis
2.kai yra daug-daug-daug pieno,krutys kaip 2 akmenys ar 2 krepsinio kamuoliai,negali suglausti ranku (t.y. nuleisti ju normaliai)- tada butina nutraukti pertekliu

Geriausiai tada yra trupūti nusitraukti, o po to pridėti kudikį. Aplamai yra manoma, kad jeigu vaikas dažnai žindo dar priešpienį, yra mažai šansų, kad krutys tikrai stipriai prisipildys

Na bet jeigu krutys sprogsta o vaiko šalia nera, žinoma reikia nusitraukti
Atsakyti