Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(svetelis @ 2007 09 25, 12:14)
Bet pas mane sukietejimu krutyje kaip ir nera, va apziurejau. tik tas dilgciojimas atsiranda vis. O dar siandien pastebejau aplink speneli atsirade tokie mazi balti spuogeliai, u nedaug, bet jie tokie jautrus, bet neskausmingi. viduje spuogelio toks baltas taskelis atrodo lyg isspausti butu galima. Ar cia ne koks uzdegimas ar galima vaikui valgyt is tokios kruties?

pas mane buvo labai panašiai, tai aš dukrytę maitinau thumbup.gif . O dilgčiojo tai dažniausiai dėl to, kad turėjau baisiai daug pieno thumbup.gif . Kai pajausdavau, kad darosi uždegimas labiausiai padėdavo šalti kopūstų lapai thumbup.gif
Atsakyti
Bet pas mane sukietejimu krutyje kaip ir nera, va apziurejau. tik tas dilgciojimas atsiranda vis. O dar siandien pastebejau aplink speneli atsirade tokie mazi balti spuogeliai, u nedaug, bet jie tokie jautrus, bet neskausmingi. viduje spuogelio toks baltas taskelis atrodo lyg isspausti butu galima. Ar cia ne koks uzdegimas ar galima vaikui valgyt is tokios kruties?

tikrai galima valgyti smile.gif as ismaitinau savo mazute iki 1m ir 3 men.. tai visko buvo.. o viena karta tai net tempepratura iki 39 pakilo ir krutine labai skaudejo..bet viskas baika thumbup.gif pagulejau, pamasazavau, ir truputi nusitraukiau, o kita diena i poliklinika numoviau.. tada buvau suzaveta daktarais, apziurejo, israse tepaliuka ir patare jei gu kils klausymu ar komplikuosis padetis butinai skambinti.. tai gal pastarasis patarimas pats geriausias.. nes koknkreciai moteriai gali patarti tik gydytojas, nes kiekvienos atvejis skirtingas...
o is asmenines patirties galiu patarti tik bendrus dalykus, kaip pvz: saugoti krutine nuo persalimu, laikytis higienos ir leisti pieno kieki reguliuoti paciam vaikuciui.. t.y. paciom nusitraukti, tik tada kai jau matom, kad susidaro voleliai.. ir tai tik tiek kiek reikia.. o ne deel visa ko daugiau.. kodel? todel kad, kuo daugiau nusitrauksit tuo daugiau pasigamins po to pienuko.. na ir paskutinis punktas ... kiekviena mamyte jaucia, kas jei geriausia... pasikliaukit savo nuojauta ji tikrai nemeluoja! Laimingo ir malonaus tolimesnio maitinimo, TAI PATI DIDZIAUSIA DOVANA JUSU MAZYLIUI wub.gif
Atsakyti
Na man kai sukietejo krutine ir verkiau is skausmo tai vyras vezdavo pas mama ismasazuoti nes vyrui gaaila manes budavo nes matydavo kad skauda,tai jis man svelniai masazuodavo doh.gif bet aciu dievui laiku susiemiau ir viskas susitvarke,o kas del dilgciojimo tai man dilgcioja kai duodu is kitos krutines bet po to praeina,kazkaip nekreipiu demesio y tai,nes nemanau kad kas yra 4u.gif
Atsakyti
Prisimenu, kad pagimdziau, treciaja para man taip krutines sustangrejo ir padidejo doh.gif skausmas nerealus, atrode, kad bombas nesioju blink.gif Seseles man tada spaude krutines (tokio dalyko, kaip pientraukis, jie turbut nezinojo), maige kaip galejo, kad tik daugiau isspaustu pieno ir naprasidetu uzdegimas. Sie ritualai kartojosi kas dvi valandas, kaskart cry.gif bego upeliais, nes skausmas nerealus. Po spaudinejimu dejo saltus kompresus, tai mane nuo salcio purtyt pradejo. Zodziu nesamones. Vaikutis negalejo zyst, nes per tokiu sustangrejimus speneliu nebebuvo. Issigelbejau, kai kita diena gryze namo nusipirkom antspenius. Ir man buvo geriau, ir vaikuciui zyst lengviau thumbup.gif Tik deje maitinau tik 2men verysad.gif Taciau dziaugiuos, kad nors tiek
Atsakyti
As maitinu 3sav, na tai dar mazas stazas.. biggrin.gif pastebejau kad ir man buna toks dilgciojimas, kaip adatelemis badytu ir taip buna abiejose krutyse verysad.gif Toks veriantis skausmas uzeina kai mazius baigia isvalgyti kruti - kai traukia paskutinius pieno lasiukus ir po to kai krutis jau buna tuscia. Dar toks jausmas uzeina kai iseinu i lauka ( nors visada apsimuturiavus siltai kad tik nepersalti).
Jokiu guzeliu nera, speneliai ir aplink juos viskas ok. Kas cia galetu buti? Ar verta sunerimti? Maziukas valgo kas 2val diena ir nakti, pati pieno nenusitraukineju.
Patarkit!
Atsakyti
Man irgi buna tokie dilgciojimai, bet manau, kad cia daugeliui mamu taip yra, todel niekur ir nesikreipiu. O pieno tai dar nei kart nebandziau nusitraukti smile.gif
Atsakyti
Mano maziui jau 8 men, bet savaite po gimdymo buvo mastitas, ejau ir i sildymus, dejau ivairiausius kompresus, bet nepadejo, liko guzai, ir jei ilgiau nemaitinu tie guziukai sukieteja, ir juos skauda, net neisivaizduoju kaip reikes baigt maitint blink.gif
Atsakyti
Aš irgi savo zuikį maitinau. Į maitinimo pabaigą (nutraukiau maitinti 1 metų proga) buvo susidarę guzai - mažinau maitinimus. Tačiau mažius viską iščiulpė. Nieko neliko. Viskas susitvarkė savaime. Bet jei tau guziukai nepraeis - būtinai kreipkis į gydytoją.
Atsakyti
Labas mamytes.Man kartais sudikcioja krutinese.Kartais kai ir vaikas zindzia krutine sudikcioja.Kas tai galetu buti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxre: 29 spalio 2007 - 21:47

Dılgcıojımas krutıneje galı butı ır pıenlıges pozymıaı, bet kokıu atveju gerıau parodytı gydytojaı
Atsakyti
Sveikutes, man vyras liepe butinai parasyti i supermama.lt bigsmile.gif ir pasidalinti savo patirtimi, gal kitoms tuo padesiu - jeigu pradeda skaudeti kruti ar jos dali, krutis ar jos dalis parausta ir dar plius pakyla auksta temperatura (taciau nera sukietejimo, nes man to nebudavo) siulau kuo greiciau nieko nelaukiant kreiptis i reabilitologus ir pasidaryti pora ultragarso bei Bioptono kursu, zodziu, is pradziu ultragarsas, o po to iskart i bioptrona ir taip pora dienu, kol praeis paraudimas ir skausmas. Man paciai tai itin veiksminga, ko negaliu pasakyti nei apie kopustus, nei apie medu, bulviu tarkius, barsuku, zuikiu taukus, kazkoki garsios zolininkes pagaminta tepala ir pan. Esu didele liaudies medicinos salininke, taciau siuo atveju man jos ne kiek nepadejo, o pirmaji karta tai isvis per jas tik nutempiau viska net porai savaiciu, o rezultate vis tiek teko antibiotikus gerti. Ultragarsas ir bioptronas yra visose reabilitacinese klinikose tiek valstybinese, tie privaciose, privacioje kompensuoja 5 dienas ligoniu kasos, ir tu 5 dienu man bent jau visiskai pakanka. Beje, per sias Velines mane vel buvo "sueme" ir tai nutiko besisveciuojant Druskininkuose, bet ir cia radau situs "aparaciukus" Egles sanatorijoje, gal kiek brangiau nei Klaipedoje, taciau jau po dvieju kartu praejo paraudimas ir skausmas, kuris pirmaja diena toks buvo,kad ojojoj...
Atsakyti
blush2.gif Na, akuserijos vadovelyje rasoma, kad tokie simptomai (kruties sustandejimas, skausmingumas, paraudimas, pakilusi temperatura) budingi pieno stazei ir beprasidedanciam mastitui. Rekomenduojama krutis pamasazuoti, nutraukti piena ir deti leda neilgam. Istraukus susikaupusi piena isvengiama bakterinio mastito, nes jei pienas uzsistovi - tai geros salygos bakterijoms apsigyventi. Jei tokie simptomai uztrunka ilgiau - kreiptis i gydytojus.
Atsakyti