Kai užsikūrė pieno fabrikas trečią parą, tai ogogoooo. Rodos sprogsiu. Mažinu skysčius ir kai maitinu iš vienos, ant kitos krūties užsidedu avent pieno surinkėją. Labai gerai - kas per daug nuvarva savaime, truputiį lengviau maitinimo sulaukti. Tikiuosi greitai pieno apmažės ir bus tiek kiek reikia.
Man buvo su abiem vaikais vienodai priespienio nera vaikam nerealiai krenta svoris, bet i trecia para kai atsidaro fabrikelis tai visa slapia buvau. Su pirma patirties maziau tai kai krutys taip ziauriai isdidejo nezinojau ka daryti ir vaiksciojau be liemeneles to pasekme ir sutrukusios krutys ir mastutas buvo prasidejes ir kelis menesius kietos dideles krutys, o dabar taip jau nenusileidau uzsidejau maitinancios lemenele i juos indekliukus pradzioj darydavau oro voneles dedavausi multimam kompreselius ir labai greitai krutys tapo normalios net issigandau galvojau, kad pienas dingo, bet jo yra pakankamai iki siol vien tik mano pienuka valgo.
O mastitas buna tik tada kai krutines buna sutrukus tada papuola infekcija.
O mastitas buna tik tada kai krutines buna sutrukus tada papuola infekcija.
GELBEKIT - PADEKIT!!!!!!!!
Busiu labai dekinga, jei kas atsius geros Klp masazistes tel.nr.
Jau visa savaite, kai krutine dega is skausmo. Dejau ivairiausius kompresus: degtines, karstos druskos, bulviu tarki, kopustu lapus. Padeda tik tam laikotarpiui... Sukietejimo visiskai nepamazina-tik palengvina kancias:). Turiu temperaturos, kai kada is uzsikimsusio latakelio isbega zali-tirsti puliukai, geriu antibiotikus. Sukietejimas yra krutines virsuje ir aplink speneli.
Tikiuos, kad sulauksiu Jusu pagalbos...Busiu Jums visa laika - neuzmirstamai dekinga...
Jau visa savaite, kai krutine dega is skausmo. Dejau ivairiausius kompresus: degtines, karstos druskos, bulviu tarki, kopustu lapus. Padeda tik tam laikotarpiui... Sukietejimo visiskai nepamazina-tik palengvina kancias:). Turiu temperaturos, kai kada is uzsikimsusio latakelio isbega zali-tirsti puliukai, geriu antibiotikus. Sukietejimas yra krutines virsuje ir aplink speneli.
Tikiuos, kad sulauksiu Jusu pagalbos...Busiu Jums visa laika - neuzmirstamai dekinga...
QUOTE(Nektarinka @ 2007 09 22, 14:24)
GELBEKIT - PADEKIT!!!!!!!!
kuo greičiau važiuok į priėmimą, nes iš simptomų atrodo, kad tau mastitas
QUOTE(ingalp @ 2007 09 22, 17:50)
kuo greičiau važiuok į priėmimą, nes iš simptomų atrodo, kad tau mastitas
siandiena jau buvau...dure tokia stora adata ir bande istraukti pulius, taciau makalavo ta adata ivairiom pusem ir niekaip pagauti neisejo, nes visur guzai. dar prirase vaistu ir sake masazuoti. kol kas pjauti neskubes... vakar pati masazavau dvi valandas, taciau jokio rezultato.. tik is vieno latakelio pienas vos vos bego, bet siandiena kai gydytojas apziurejo, net pati stebejaus, pienas ciurkslem bego:))gydytojas net i sona pasitraukdavo:))
....jei tik gaudziau masazistes tel.nr...
QUOTE(Nektarinka @ 2007 09 23, 12:43)
siandiena jau buvau...dure tokia stora adata ir bande istraukti pulius, taciau makalavo ta adata ivairiom pusem ir niekaip pagauti neisejo, nes visur guzai. dar prirase vaistu ir sake masazuoti. kol kas pjauti neskubes... vakar pati masazavau dvi valandas, taciau jokio rezultato.. tik is vieno latakelio pienas vos vos bego, bet siandiena kai gydytojas apziurejo, net pati stebejaus, pienas ciurkslem bego:))gydytojas net i sona pasitraukdavo:))
o tu pabandyk paskambint į gimdymo namus, gal tau parekomenduos kokią masažistę
QUOTE(aseni77 @ 2007 07 18, 13:33)
Pačioje pradžioje pas mane irgi būdavo labai kietos krūtis tai aš paspausdavau pora kartų kad nuimtų nemalonų tempimą ir viskas šiaip niekad nenusitraukinėjau, nes neturėjau pientraukio, o jo ir neprireikė. Geriausias guzų masažuotojas yra vaikas išžinda visus guzus.
Jo tikrai ir mane nekarta vaikelis ''pagyde'' Ir jokiu budu nenusitrukinekite likusio pieno,tik tada jo gaminsis tiek kiek reikia vaikui.
QUOTE(Nektarinka @ 2007 09 23, 12:43)
Skambink į bet kokius gimdymo namus, pasakyk situaciją, kad reikia masažo. Ten dirbančios akušerės turėtų pagelbėti.
QUOTE(petelne @ 2007 09 24, 00:03)
dziaugiuos uz jus, kad galite pasinaudoti geriausiais daktarais - kudikiais:))) bet man netinka toks variantas, nes is sergancios kruties negaliu maitinti - ji pilna zaliu puliu:(((
bet jau mano situacija gereja:)) liko tik vienas didelis guzas ir sukietejas visas rudas apskritimas aplink speneli...tai jau super gerai:))))palyginus kas buvo...
Maitinu krutimi, kudikiui dar tik menuo. Bet desne kruti skauda, tarsi viduje butu koks dilgciojimas, ypac jis paastreja kai vaikas valgo is kaires kruties. Kartais tas skausmas buna kaip skausmingas pulsavimas, kartais dilgciojimas. Skauda kai ir nevalo, negaliu net spusteleti ties speneliu. Gal kam tai buvo, ar cia praeis ar visada taip ir bus?
QUOTE(svetelis @ 2007 09 24, 13:06)
Maitinu krutimi, kudikiui dar tik menuo. Bet desne kruti skauda, tarsi viduje butu koks dilgciojimas, ypac jis paastreja kai vaikas valgo is kaires kruties. Kartais tas skausmas buna kaip skausmingas pulsavimas, kartais dilgciojimas. Skauda kai ir nevalo, negaliu net spusteleti ties speneliu. Gal kam tai buvo, ar cia praeis ar visada taip ir bus?
man yra krutines uzdegimas - nuolat dilgcioja, o kartais labai stipriai nudiegia. krutineje jauciu sukietejima ir aplink speneli negaliu suspausti, nes t.p. kieta. neuzleisk...kaip as is nesupratimo...kuo skubiau masazuok ir negailek saves...prasyk vyro, nes rankeles tai tikrai pakerta... vakar konsultavaus su akusere ir sake, jei labai skauda krutine isgerti analgina. vaikui tai nekenkia, drasiai gali maitinti. t.p. patare pries masaza butina suminkstinti krutine - kopustu lapu su medumi, ar rusiskas "vysnevskis"(super vaistas), arba "garmastan" tepalas, palaikyti kompreseli koki pusvalandi, poto po karstu vandeniu nuplauti - pasildyti ir masazuoti. tikrai efektinga, nes as taip net pulius is krutines isvarau lauk... sekmes!
Bet pas mane sukietejimu krutyje kaip ir nera, va apziurejau. tik tas dilgciojimas atsiranda vis. O dar siandien pastebejau aplink speneli atsirade tokie mazi balti spuogeliai, u nedaug, bet jie tokie jautrus, bet neskausmingi. viduje spuogelio toks baltas taskelis atrodo lyg isspausti butu galima. Ar cia ne koks uzdegimas ar galima vaikui valgyt is tokios kruties?