Sakykit prašau, aš maitinu tik krūtimi ir mums jau beveik mėnesiukas, o mano krūtys pradėjo dabar streikuoti - sukietėjo kelios liaukos, pakilo temperatūra, vartoju paracetamolį, bet temperatūra krenta tik po biškį, vyras masažavo. Ką tai galėtų reikšti, kai jau mėnesis, anksčiau taip nesidarė ir kokių priemonių imtis?
Maitinu jau trys mėnesiai, o paskutiniu metu pradeda vienoj kruty susidarinėt stzės-nemaži trys gumbai, kurių mažylis neiščiulpia ir per tris maitinimus, po maitinimu bandžiau ištraukt juos mechaniniu pientrauliu AVENT ISIS (anksčiau du kartus tik taip ištraukiau tuos pritvinkimus iš krūties, po ko būdavo kokia savaitė rami). Taigi šiandien visądieną ta krūtis didelė, truputį skausminga, temperatūros nėra, patarkit ką daryt, kaip elgtis, skambinausi keliais telefonais, kurie skelbiasi padėsiantys (kai kurios ir bet kuriuo paros metu), bet arba telefonai išjungti arba atmetamas skambutis
QUOTE(XY:) @ 2006 12 07, 23:49)
Maitinu jau trys mėnesiai, o paskutiniu metu pradeda vienoj kruty susidarinėt stzės-nemaži trys gumbai, kurių mažylis neiščiulpia ir per tris maitinimus, po maitinimu bandžiau ištraukt juos mechaniniu pientrauliu AVENT ISIS (anksčiau du kartus tik taip ištraukiau tuos pritvinkimus iš krūties, po ko būdavo kokia savaitė rami). Taigi šiandien visądieną ta krūtis didelė, truputį skausminga, temperatūros nėra, patarkit ką daryt, kaip elgtis, skambinausi keliais telefonais, kurie skelbiasi padėsiantys (kai kurios ir bet kuriuo paros metu), bet arba telefonai išjungti arba atmetamas skambutis
labutis ir as turėjau tokią problemėlę draugė patarė dėti į liemenėlę žalią šviežio kopūsto lapą jis gerai ištraukia karštį. nakčiai įsidėdavau pienas pats pradėdavo bėgt o ir mažiui lengviau būdavo traukt, ir temperatūra imdavo krist. Tai tik kai pajausdavau maudimą krutinėj tuo dėdavau kopūsto lapus ir problema išspresta. Kartais bobučių patarimai naudingi pati įsitikinau.
QUOTE(gintė @ 2006 12 04, 17:02)
Sakykit prašau, aš maitinu tik krūtimi ir mums jau beveik mėnesiukas, o mano krūtys pradėjo dabar streikuoti - sukietėjo kelios liaukos, pakilo temperatūra, vartoju paracetamolį, bet temperatūra krenta tik po biškį, vyras masažavo. Ką tai galėtų reikšti, kai jau mėnesis, anksčiau taip nesidarė ir kokių priemonių imtis?
QUOTE(XY:) @ 2006 12 08, 00:49)
As maitinu jau trecia vaika. Sunu maitinau 1.8 metu, dukra 1.5, treciai dukrelei trecias menuo eina, ir tik pienuka tegeriam.
Problemu turejau didziausiu kol sunu auginau, ir kol ismokau. Nesakau, kad sukietejimu nebudavo ir su dukrelem (ir dabar dar pasitaiko), taciau ismokau susitvarkyti. O su sunum jau mastitas buvo, tad vos be operacijos issisukau (o antibiotikus visgi reikejo gert...)
Tai trumpai surasysiu principus:
1. Tik zindyves liemenele (nespaudzianti, daznai keiciama) plius daznai keisti iklotukus kad butu sausa ir svaru. Iklotukus naudoju Johnsons Baby. Liemenele latviu gamybos, su uztrauktukais, medvilnine, galima skalbt aukstoje temperaturoje.
2. Visada laikyti krutine siltai (liemene ar megztukas turi buti ziema, nes menkas skersvejukas gali sukelti uzdegima). Nors krutine didele, grazi kaip niekada, bet demonstruoti jos nevalia
3. Jei susikaupia labai daug pieno, geriau truputi nutraukti (as naudoju pientrauki Avent Isis su Viva indeliais). Nutraukta pienuka uzsisaldau "juodai dienai" (tpiu tpiu, tikiuosi ji neateis...). Nutraukus, krutis suminkstes, vaikeliui geriau apzioti ir tada geriau istrauks likusi pieniuka.
4. Jei atsirado guziukas/ai, nera gerai, reikia skubiai imtis priemoniu. a) duoti vaikui zisti, kai zenda, viena ranka atsargai masazuoti guziuka sukamaisiais judesiais spenelio link. Jokiu budu nespausti, tik visa laika "krutinti" kad ataktu latakas. jokiu budu neprisigerti daug karstu arbatu, kaip pataria vyresnes moterys pakilus karsciui. Maitinanciai tai prazutis, nes dar padides pieno gamyba... c) deti kompresus jei per viena maitinima guziukai nesuminkstejo. As zinau du variantus. Pirmas - kopusto lapas. Nesu bandziusi, bet kitos mamos giria. Antras variantas gal nuskambes keistai (man paciai buvo ziauriai keista), bet as ta buda naudoju, nes man taip daryti patare akusere kai su pirmu sunum operacija grese. Tik nesijuokit. Patare i vaiko pampersa ideti merliuka kad pasisiotu. Tada ta merliuka visa dar silta uzsideti ant tu guziuku, tik labai saugoti speneli kad nepatektu (as kompreso krasteli kur ties speneliu apsuku plevele ir uzsidedu ikloteli i lemenele, tad visai saugiai gaunasi). Pries maitinant kruti gerai nuplauti reikia siltu vandeniu su muilu, tai irgi suminkstina kruti. Nepatikesit - toks kompresas per kelias valandas man pagerina savijauta, numusa temperatura (kuri sukyla virs 38...), ir as vel sveika be jokiu vaistu! Vaikas susargdina, vaikas ir isgydo...
5. Jei guziukai nedingsta, jei ant odos atsiranda raudoni plemai (gali atrodyti panasu i nuspaudima), jei auksta temperatura, butinai pasirodykit gydytojui! Jis realiau ivertins situacija, nes cia slidus dalykas, galima prisizaist iki operacijos, o to nei vienai nelinkeciau! Juk musu leliukams mes reikalingos sveikos, linksmos, ir "pieningos"
Sekmes visoms maitinant! Jei noresit ko paklaust, galit parasyt i AZ, kuo galesiu, tuo padesiu.
Mano sunelis gime truputi anksciau laiko, tai visai neeme kruties. O krutine mano kaip issipuuute (nors ir taip beveik pamela ) viena kruti abiem rankom vos islaikydavau. Vaikas ne, tai teko nusitraukinet. Pati nelabai sugebedavau - teko vyrui. Pastovus kietejimai, nezmoniskas skausmas, sunkumas. Vaje, koki kosmara isgyvenau... Ligoninej visi daktarai suleke paziuret kokia "uzsispyrusi" krutine. Ir guledama palatoj girdejau seseles snekant - "zinai, kokia mama turim! kokia krutine...!"
Aš kai matinau savo antrąjį mažylį man taip pat darėsi guzai krūtinėj, kilo temperatūra, bet kadangi tai buvo jau antras mano vaikas, tai ėmiausi priemonių, kad nebūtų kaip su pirmu buvo. O priemonės buvo tokios, kad pasiskambinau masažistei, kurios telefoną susižinojau dar gimdymo namuose ir ji atvyko į namus ir išmasažavo guzus (per kelis kartus). Po keletos mėnesių, t.y. po 2 gal viskas vėl pasikartojo tai yra vienoj pusėj vėl pradėjo guzas darytis (kimštis latakas) ir vėl geroji masažistė mane išgelbėjo. Taip, kad mamytės nerizikuokit savo sveikata, nes jei latakas rimtai užsikimšęs tai nepadės nei kopūstas, nei ledas, nei pientraukis visa tai tik pagalbinės priemonės, kurios gal ir gelbsti kai latakas tik šiek tiek nepraleidžia pieno. Jei pakilo temperatūra, tai situacija jau rimta ir nelaukit.
Na as visiskai sutinku kad prof.masazas geriausiai padeda esant guzams Kai atsirado pienas tai labai daznai po siltu dusu svelniai masazuodavau krutis spenelio link,labai padedavo nors tekdavo daznokai eit Pastebejau,kad jei nors truputi persalu krutyne iskart pradeda skaudet! Beje,man labiau uz kopusto lapa padedavo praskiesto spirito kompresai.
P.S po gimdymo man leido antibiotikus ir sake kad galiu maitint
P.S po gimdymo man leido antibiotikus ir sake kad galiu maitint
Jei pakyla temperatura ir yra sukietejimu, as tai tik uz prof. masaza. Su pirmu vaiku buvo tik guzas, be temperaturos. Tai mane ir pas chirurga nusiunte ir sildymus prirase. Gerai, kad del visa ko dave numeri masazistes. Ji tikra profesionale, tokiu Kaune vienetai, didziausia guza ismasazavo be jokio skausmo, jei masazuoja ir skauda, kazka ne taip daro. O nedaug truko, kad butu reikeje operuoti.
QUOTE(gintė @ 2006 12 04, 16:02)
Brangioji pas tave gali prasidet mastytas butinai pasakyk apie tai savo gyd. jei delsi teks atsisveikint tavo vaikeliui su tavo pienuku.
Sveikos.Aš ir savo patirtim pasidalinsiu,gal kam pravers.Turiu du berniukus ir mergytę.Kas kartą tos pačios problemos.Maitinimo pradžios labiau bijojau negu gimdymų.Trečią parą krūtys pasidaro tai gal ir Pamela nublanktų Šį kartą paklausiau savo gydytojo patarimo ir susitvarkiau per vieną vakarą.Vadinasi taip:į nosį įsidedi vatos tamponėlius sudrėkintus OKSITOCIN lašiukais(įkvėpus atpalaiduoja pieno liaukas),tada į dušą .Aš liejausi karštoką vandenį,o vyras masažavo visus sukietėjimus.Po dušo,pasilenkus į kriauklę nuspaudžiau pieno(kažkoks kaip medus bėgo).buvo nesunku,nes krūtys buvo gerokai suminkštėjusios.Buvo ir teta į pagalbą atėjusi kad su mergyte pabūti,nes užtrukom 2 valandas.Kelias dieneles pamažinau skysčių ir dar kopūstų lapų padėjau.Viskas susitvarkė .O jau po to,tai gerti gerti gerti....ir pienuko upės bus
Draugei gyvenanciai Plungeje yra rimtu problemu, gal kas zino masazuotoja siame mieste?