Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

Prasau paaiskinkit nepatyrusiai mamytei ir kuo greiciau. Leliukui 6 dienos. Kaip atodo tie guziukai krutyse? Na as jauciu kazkokius sukietejimus, bet jie nera skausmingi. Krutys pritvinke, bet nera baisiai kietos ir neskauda, tik jauciasi tempimas. Leliukas ilgai valgo, bet tuscai niekada neiszinda. Tik va kyla temperatura i vakara beveik 38 . Ir nesuprantu cia nuo krutu ar ne? Gydytojas priiminejes gimdyma sake, jei kils temp. gali but infekcija po cezario. Tai ir nebezinau kas cia kaltas... Ar gali buti krutys? Ka su jom daryti?
Atsakyti
[quote=laurriukas,2006 10 27, 16:46]
Prasau paaiskinkit nepatyrusiai mamytei ir kuo greiciau. Leliukui 6 dienos. Kaip atodo tie guziukai krutyse? Na as jauciu kazkokius sukietejimus, bet jie nera skausmingi. Krutys pritvinke, bet nera baisiai kietos ir neskauda, tik jauciasi tempimas. Leliukas ilgai valgo, bet tuscai niekada neiszinda. Tik va kyla temperatura i vakara beveik 38 . Ir nesuprantu cia nuo krutu ar ne? Gydytojas priiminejes gimdyma sake, jei kils temp. gali but infekcija po cezario. Tai ir nebezinau kas cia kaltas... Ar gali buti krutys? Ka su jom daryti?
[/quote/]

Pirmas dalykas, tai kur matuoji?
Matuoti temperatura reikia kirksnyje, nes pazastyje ji buna didesne, kai gaminasi pienas.
Jei butu mastitas, ar laktostaze, tai tikrai skaudetu. Nes jauciami kietesni darinukai krutyje yra paprasciausiai pilnos pieno liaukos. Po maitinimo krutis turetu suminksteti.
Bent jau man tai geriausias patarimas del uzsidegusiu krutu, buvo nieko nedaryt:) Tiesiog kuo dazniau mazaja maitinti ir kentet. Tiesa dar dejau leda po maitinimu, kad numustu karsti ir sumazintu pieno gamyba. Kelias dienas verkiau, bet paskui praejo ir liko tik skausmingi speneliai, su kuriais iki siol vargstu.
O su pirmu vaiku pradejau nusitraukinet ir masazuot ir pienelio po menesio jau nebeturejau, pries tai dar spejus du kartus persirgti tikru mastitu.
Taip kad... Kantrybe geriausias vaistas. Zinoma, jei atsiranda raudonos demes ant odos, bega puliai ar temperatura 40 tai reikia kreiptis i gydytoja.

Beje, patarimas su oksitocinu tikrai vertas demesio, nes su pirmuoju man gydytoja buvo patarus ta pati, kad pienukas geriau atsipalaiduotu ir leliukui butu lengviau ji istraukti. Deja tada as jau buvau susirgus mastitu ir del puliu jau nebegalejau maitinti. Oksitocinas tik padejo lengviau nusitraukinet. O toms kur vargelis tik prasidejo tai butu labai geras dalykas. Tik tiek, kad oksitocinas veikia koki menesi po gimdymo. Paskui is jo naudos jau mazai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetikas: 29 spalio 2006 - 16:01
Sveikutes, per tas kelias dienas stebuklingai greit susitvarkiau su krutine. Labai padejo smenu kompresai. Isverdi semenis su trupuciu vandes kol gaunasi klijukai. Paisiuni maisiukus, i juos sudedi mase. Ir tokio karstumo kol nedegina dedi ant kruties, ant virsaus celofano ir siltos medziagos. Kai atvesta galima psildyt mikrobangej.
Is vakaro turejau temperaturos ir kieta guzuota krutine. Per nakt vaikutis dar pasidarbavo, o ryte - minksta krutine, kaip pries nestuma. ax.gif Sekmes
Atsakyti
O kokio as vargelio su krutine turejau!Po gimdymo 3diena, krutys nemeluoju 3kokiais dydziais padidejo, vyras juokavo kad per cezario operacija dar ir krutis padare thumbup.gif
Gerai kad seseri superine turiu tai ji kai pamate mano krutine paime pala ir minke isvarinejo mano tuos visus guzus, ir laiku nes net pazastis skaudejo!
Atsakyti
Mano maziukui buvo menuo,kai man ''istino''(tiesiogine to zodzio prasme)krutys.Temperatura buvo pakilusi iki 38,6 ir buvo klaikiai baisu,kadangi lelius pirmas,tai nezinojau,ne ka daryt.Skausmas nerealus buvo,o krutine akmenine.(daktare gimdykloj pamenu buvo prigasdinus kad jei kada nutiks taip ,kad turesiu 38temperaturos-vaiko negalima maitint atseit unsure.gif ,pasirodo istikruju-galima g.gif )Nustate laktostaze,reikejo mirk-gyvenk pristabdyt pieno gamyba,israse vaistu,kuriu labai bijojau doh.gif .-''Bromocriptin'',labai padejo smile.gif .Dabar tik po nakties daug pienelio susikaupia,nes mazylis gerai nakti miega(kad tik neprikalbeciau blink.gif ))Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo REBECA: 05 lapkričio 2006 - 18:24
QUOTE(happy @ 2004 06 12, 19:12)
O nieko kad dabar pabandziau maitinti viena maitinima is
abieju krutu, tada man atlegsta abejose ir kaip ir lengviau,
atslugsta tas kietumas.  Va uzsidejau tuos kompresiukus tai
iskart lengviau, na ne leduku bet saltus ..

Bandyk maitint viena maitinima is abieju krutu, taip turetu greiciau susireguliuot, nes jei kruty lieka per daug pieno, tai ji maziau jo gamina. As irgi taip dariau, kai "prispyre". Arba galima truputi nusitraukt, tik jokiu budu neistustint kruties, nes dar daugiau gaminsis, o tik kad palengvetu tas tempimas ir skausmas, bet kam vargt su nutraukinejimais, jei vaikutis toks geras ir pats nutraukia, kad kazkiek palengvetu rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(REBECA @ 2006 11 05, 19:22)
.Dabar tik po nakties daug pienelio susikaupia,nes mazylis gerai nakti miega(kad tik neprikalbeciau  blink.gif ))Sekmes.

Jei nemaitinsit nakti, pienelio tuoj ims mazeti ir jis dings, naktinis maitinimas yra BUTINAS, o dar tokiam mazam leliukui, bet paskaiciau, kad Jus, deja, ir nenorit rodos, maitinti ilgaiu verysad.gif
Atsakyti
Labutis.
Prašau, labai padėkit !!!!!

Mano mažylei jau penkta para. Gimė ji 35 savaičių ir trijų dienų . Po trijų parų man tik pirmą kartą leido ją pamaitinti pačiai, nes dar nebuvo visiškai išsivalę plaučiukai (iki to ją maitino leisdami maisteli, o veliau iš buteliuko).
Maitinti nesiseka, nes mažylė iš vis netraukia krūtinės. Nusitraukinėti nenoriu, kad vaikelis visai nepriprastų prie buteliuko. Dabar bandau keleta lašelių išvarvinti jai tiesiai į burnytę, (pašildau krūtine šiltu kompresu, kol pienukas pradeda lašėti, tada bandau jai tą krūtinę siūlyti). Apie valandą laiko aš taip žaidžiu su ja, bandydama įsiūlyti krūtinę, galiausiai nugali buteliukas verysad.gif

Su pirma dukrele iš viso neturėjau jokio vargo-nuo pat gimimo pati maitinau sėkmingai. Žinau, kad pirmas paras sunkiausia, bet dabar esu visiškai nusiminusi.
Atsakyti
QUOTE(KaKavine @ 2006 11 13, 19:45)
Labutis.
Prašau, labai padėkit !!!!!

Mano mažylei jau penkta para. Gimė ji 35 savaičių ir trijų dienų . Po trijų parų man tik pirmą kartą leido ją pamaitinti pačiai, nes dar nebuvo visiškai išsivalę plaučiukai (iki to ją maitino leisdami maisteli, o veliau iš buteliuko).
Maitinti nesiseka, nes mažylė iš vis netraukia krūtinės. Nusitraukinėti nenoriu, kad vaikelis visai nepriprastų prie buteliuko. Dabar bandau keleta lašelių išvarvinti jai tiesiai į burnytę, (pašildau krūtine šiltu kompresu, kol pienukas pradeda lašėti, tada bandau jai tą krūtinę siūlyti). Apie valandą laiko aš taip žaidžiu su ja, bandydama įsiūlyti krūtinę, galiausiai nugali buteliukas  verysad.gif

Su pirma dukrele iš viso neturėjau jokio vargo-nuo pat gimimo pati maitinau sėkmingai. Žinau, kad pirmas paras sunkiausia, bet dabar esu visiškai nusiminusi.

O Jus vilniete? Vilniuje yra kelios mamos, kurios ir i namus atvaziuoja pagelbeti 4u.gif . (mamu tel yra prie temos apie konsult, atrodo cia 2) Jei maitinot pirma vaikeli, tai jau puse darbo atlikta - Jus zinot, o ne tik tikit, kad galit thumbup.gif . Is tiesu, deja, Jus pradejot po pertraukeles, bet ir tai ne beda, as su dukra men po gimdymo ligoninej gulejau, o grizusi pradejau maitinti, ir pienas vel atsistate!!! tad, svarbiausia kantrybe ir sviesios mintys, kuriu Jums dabar labiausiai ir stinga, nes pienas gaminasi galvoje biggrin.gif , pasistenkit neipulti i ydinga rata, blogos mintys - vaikelis neima kruties - pieno nera - blogos mintys.... Juk maitinot viena vaikeli, reiskia tikrai prisiminsit, kaip ta kruti pasiulyti. Visa laika bukit su dukra, ir nebijokit, jei kas sakys, kad nuvargsit ir pripratinsit ir pan. guledama salia atsipalaiduosit, gal rasit nauju maitinimo padeciu, vaikelis nurims, nes jaus Jus salia ir t.t. Maitinau tris vaikus, baigiau kursus vaiku maitinimo kl, ir ka bekonsultuociau, jauciu, kad visu pirma reikia, kad mamyte nustotu nuogastauti, o Jus ir galit, juk pieno turit, ir nuostabu naujagimi turit mirksiukas.gif . Nebijokit ir raminanciu zoleliu arbatu isgerti, nebijokit del vaikelio, jam reikalinga wub.gif mama, o ne wacko.gif . beje, galit rasyti ir i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 11 13, 19:17)
O Jus vilniete? Vilniuje yra kelios mamos, kurios ir i namus atvaziuoja pagelbeti 4u.gif . (mamu tel yra prie temos apie konsult, atrodo cia 2) Jei maitinot pirma vaikeli, tai jau puse darbo atlikta - Jus zinot, o ne tik tikit, kad galit thumbup.gif . Is tiesu, deja, Jus pradejot po pertraukeles, bet ir tai ne beda, as su dukra men po gimdymo ligoninej gulejau, o grizusi pradejau maitinti, ir pienas vel atsistate!!! tad, svarbiausia kantrybe ir sviesios mintys, kuriu Jums dabar labiausiai ir stinga, nes pienas gaminasi galvoje  biggrin.gif , pasistenkit neipulti i ydinga rata, blogos mintys - vaikelis neima kruties - pieno nera - blogos mintys.... Juk maitinot viena vaikeli, reiskia tikrai prisiminsit, kaip ta kruti pasiulyti. Visa laika bukit su dukra, ir nebijokit, jei kas sakys, kad nuvargsit ir pripratinsit ir pan. guledama salia atsipalaiduosit, gal rasit nauju maitinimo padeciu, vaikelis nurims, nes jaus Jus salia ir t.t. Maitinau tris vaikus, baigiau kursus vaiku maitinimo kl, ir ka bekonsultuociau, jauciu, kad visu pirma reikia, kad mamyte nustotu nuogastauti, o Jus ir galit, juk pieno turit, ir nuostabu naujagimi turit  mirksiukas.gif . Nebijokit ir raminanciu zoleliu arbatu isgerti, nebijokit del vaikelio, jam reikalinga  wub.gif mama, o ne wacko.gif . beje, galit rasyti ir i az 4u.gif

Labai labai Ačiū !
Tikrai trūksta tokių palaikančių žodžių..
Deja, gyvenu ne Lietuvoje. Cia visi tik į vienus vartus-reikia nusitraukineti ir maitinti is buteliuko. Labai bijau, kad nepriprastų prie jo.
Tiesa, siandien pavyko pora minučių ją pačiai pamaitinti, tik dabar nežinau, ar dar reikia duoti papildomai iš buteliuko ar palaikyti alkanesnę kol pradės daugiau ištraukti unsure.gif
Bijau, nes mažylė gimusi neišnešiota pilnai ir jai dar tik penkios paros.
Atsakyti
jei pavyko siektiek pamaitinti tai puiku ,neduok buteliuko ir po kiek laiko vel siulyk kruti ,manau po keliu sekmingu bandymu pavyks normalei maitintis,apsisarvuok kantrybe ir tikrai pavyks ,sekmes ir aukit didutes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 14 lapkričio 2006 - 09:06
Jega, KaKavine, kad gaunasi clap_1.gif lithuania.gif , o uzsieny daznokai ziuri paprasciau, nesikankink ir duok buteliuka, nors siaip jie aisku ten irgi labai uz naturalu maitinima. Dabar bus taip: mama linksma-vaikelis patenkintas-mamai dar geriau ir tetei geriau ir t.t. assa.gif
Ir Grazina37 visiskai teisi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 14 lapkričio 2006 - 10:00