Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(happy @ 2006 09 15, 11:41)
nu as jau be guzu  yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif , net akyse pasviesejo vakar kai ju atsikraciau, kas tiksliai padejo nzn., manau visas komplekas to ka dariau:

Saunuole thumbup.gif Manau dabar viskas susitvarkys thumbup.gif
Atsakyti
Na mums irgi problemyčių iš pradžių buvo. Kietos krūtys, pienas teka. Bet jau kaip rašėt, padėjo pačios nutraukimas į kriauklę tongue.gif ir mažės dažnesnis žindymas ta krūtimi kur gūzelis. thumbup.gif
Atsakyti
geriausisas pientraukis - vaikas, kuo dazniau valgo, tuo geriau. O po to pagalbinės priemonės yra karštas dušas ir masažas.
Atsakyti
Man labai efektyviai padejo "garu terapija" thumb_yello.gif. Ipili i koki platu bliuda verdancio vandens, apsigaubi dideliu ranksluosciu ir "pakabini" papus virs garu (zinoma atsargiai, kad nenusvilt savo pasididziavimu biggrin.gif ). Visi uzsikmse peno latakeliai atsileidzia, net pradeda varveti pienukas. Sis variantas tikrai geresnis, nei pastovus krutu minkymas ir traumavimas. Tik tokiu budu isvengiau vis besikartojancio mastitinio uzdegimo, nes jokie minkymai, masazistes, vaiko traukimas, kopustu lapai ir kt. nepadejo.

Tiesa, jei lialius ziauriai nukramto spenelius labai efektyviai padeda tokie bioaktyvus "Multi-Mam" kompresiukai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Jie staigiai uzgydo zaizdeles, veikia saldanciai ir nuskausmina, vaikui visai nekenkia, be to uzkerta kelia infekcijai, kuri ir yra visu bedu, ape kurias cia kalbam, pradzia ir priezastis. Kaina - apie 18lt, ieskoti zinoma vaistinese mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odetux: 23 rugsėjo 2006 - 11:49
O jusu lelytes nuo dazno maitinimo neatpilineja beprotiskai.Nu,mano krutys ne kietos,valgo labai daznai ir po truputi(kartais ir po daug),kartais kokias 4 val miega tai aisku nemaitinu po to kas 15 min reikalauja(cia taip diena),nakti kas 2-2,5 val.Bet man labai nepatinka,kad ji vis atpilineja tai pieneli nesuvirskinta tai jau varskyte.Kazkas nenermalaus.Ar man tik taip atrodo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2006 10 04, 13:22)
O jusu lelytes nuo dazno maitinimo neatpilineja beprotiskai.Nu,mano krutys ne kietos,valgo labai daznai ir po truputi(kartais ir po daug),kartais kokias 4 val miega tai aisku nemaitinu po to kas 15 min reikalauja(cia taip diena),nakti kas 2-2,5 val.

Na ir man panasiai yra...diena mazai miega, ir keliasi kas valanda ar pusantros, ir vis valgo, baisu kai atpila, siurpina mane, kad nepaspringtu doh.gif
Naktim miegam po 3 val.
Lialiukas juk neistraukia to pieno iki galo taip daznai valgydamas ir po ciuciut. Kokia tikimybe, kad gali uzdegti krutine? g.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2006 10 04, 12:22)
O jusu lelytes nuo dazno maitinimo neatpilineja beprotiskai.Nu,mano krutys ne kietos,valgo labai daznai ir po truputi(kartais ir po daug),kartais kokias 4 val miega tai aisku nemaitinu po to kas 15 min reikalauja(cia taip diena),nakti kas 2-2,5 val.Bet man labai nepatinka,kad ji vis atpilineja tai pieneli nesuvirskinta tai jau varskyte.Kazkas nenermalaus.Ar man tik taip atrodo?  g.gif

Viena is atpylinejimo priezasciu, jei kudikis ne pilnai, arba visiskai neatsirugsta pavalges. Ilgiau palaikyk ji "staciai" patogia poza ir kai pora kart gerai gurgtels, gal nebeatpylines tiek daug g.gif . As vos ne po 10-15min taip laikydavau, kol pagaliau atsirugdavo doh.gif .. Kitaip - fontanas blink.gif .
Kita priezastis, jei vaikiukas per daug is godumo prisiryja, tuomet automatiskai atpila ta nereikalinga kieki pieno.
Jei maitintum adaptuotu pieno misiniu, tai galetu buti dar viena atpylinejimo priezastis, jei vaikui kartais netinka parinktas misinukas, tuomet reiketu bandyti duoti kita. Bet, jei maitini krutimi, tai mamos pienas - pats geriausias vaikui thumbup.gif . Atpylineti nuo jo tikrai neturetu, nebent isbertu, ar pilva raizytu, jei pati ka nors ne taip suvalgytum... ax.gif
Tai tiek is mano patirties skryneles mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Garbanele @ 2006 10 05, 19:54)
Na ir man panasiai yra...diena mazai miega, ir keliasi kas valanda ar pusantros, ir vis valgo, baisu kai atpila, siurpina mane, kad nepaspringtu  doh.gif
Naktim miegam po 3 val.
Lialiukas juk neistraukia to pieno iki galo taip daznai valgydamas ir po ciuciut. Kokia tikimybe, kad gali uzdegti krutine?  g.gif

Galimybe visada yra schmoll.gif . Jei itari, kad neistraukia pieno, pabandyk pati ji nusitraukti (jau pamaitinus vaika) pientraukiu, ar rankomis. Tuomet bent pamatysi kiek dar lieka pieno. Gal visai nedaug, gal tik tau atrodo, kad visko neistraukia g.gif Juk pienas gaminasi pagal vaiko poreikius rolleyes.gif
Didesne galimybe pasigaut uzdegima, jei per spenelius (ypac pazeistus) patenka infekcija, arba bendrai yra nusilpes organizmas (kimba visokie virusai, persalimai, kurie gali komplikuotis i krutu uzdegima). Reikia save pasaugot... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 06 spalio 2006 - 16:19
Su tais maitinimo rezimais ir normom labai daug nuomoniu. As laikausi poliklinikos sesute nuomones. Ji sake, kad jei po maitinimo pienas dar normaliai teka, tai pozymis, kad vaikui pieno uztenka, jo nusitraukineti nereikia. Jei pamaitinus pienas is kruties begtu tik laseliais, vadinasi pieno truksta. Maitinu viena karta is vienos, kita karta is kitos kruties. Visada po maitinimo pieno dar lieka. Vaikiukui vienas menuo neseniai sukakojo, bet kolkas del neisvalgyto pieno problemu nekilo (tokiu rezimu maitinu nuo pusantros savaites). Stengiuosi maitinti kas trys valandos, jei uzsinori anksciau, duodu po dvieju. Beje, sesute perspejo, kad jokiu budu neduociau dazniau, kaip kas valanda ir dienos metu nedaryciau pertrauku ilgesniu kaip trys valandos. Jei darai mazas pertraukas, vaikas nespeja suvirskinti pries tai gerto pienelio ir gali prasideti problemos su pilvuku. Pradzioj pati duodavau kruti labai daznai, kai tik vaikas pradeda rekti, pasekmes, visiskai nugrauzti speneliai. Kai pradejau laikytis tokio rezimo (tarp maitinimu dvi-trys valandos) viskas nusistovejo. Tiesa, teko pradeti duoti soske. Ji numalsina vaiko poreiki zysti ir tada nerekia negaves kruties. Jei pradeda verkslenti po pusvalandzio, tada panesioju ant pilvuko, ar kitokiu priemoniu griebiuosi, bet kruties neduodu, jei po maitinimo nepraeja bent 1,5 val. Nakti vaikas keliasi 1-2 kartus. Nors nakti jis ir ankstesniu maitinimo rezimu pakankamai normaliai miegojo. Tai tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2006 10 04, 12:22)
O jusu lelytes nuo dazno maitinimo neatpilineja beprotiskai.Nu,mano krutys ne kietos,valgo labai daznai ir po truputi(kartais ir po daug),kartais kokias 4 val miega tai aisku nemaitinu po to kas 15 min reikalauja(cia taip diena),nakti kas 2-2,5 val.Bet man labai nepatinka,kad ji vis atpilineja tai pieneli nesuvirskinta tai jau varskyte.Kazkas nenermalaus.Ar man tik taip atrodo?  g.gif

mano sunutis kartais taaip atpildavo, kartais net per nosyte, bijodavom viena palikt, kad neuzdustu.
o valgydavo retai kas 3-4, nakti 1 kart arba is vis nevalgydavo, isalkdavo ir tada valgydavo godziai ir po daug..
tai patarti gyd. pradejom maitint po maziau bet dazniau, kas 1.5-2 val. ir taip smarkiai nebeatpylineja
p.s. aisku privaloma vaikuti atrugint pavalgius

QUOTE(ddd @ 2006 10 10, 11:22)
Su tais maitinimo rezimais ir normom labai daug nuomoniu. As laikausi poliklinikos sesute nuomones. Ji sake, kad jei po maitinimo pienas dar normaliai teka, tai pozymis, kad vaikui pieno uztenka, jo nusitraukineti nereikia. Jei pamaitinus pienas is kruties begtu tik laseliais, vadinasi pieno truksta. Maitinu viena karta is vienos, kita karta is kitos kruties. Visada po maitinimo pieno dar lieka. Vaikiukui vienas menuo neseniai sukakojo, bet kolkas del neisvalgyto pieno problemu nekilo (tokiu rezimu maitinu nuo pusantros savaites).

1 men ir man pamaitinus pienas dar is kruties begdavo, dabar pieno gamyba normalizavosi ir pamaitinus tik kelis laselius beispaudziu, o vaikas auga gerai ir pieniuko jam netruksta

QUOTE(ddd @ 2006 10 10, 11:22)
Stengiuosi maitinti kas trys valandos, jei uzsinori anksciau, duodu po dvieju. Beje, sesute perspejo, kad jokiu budu neduociau dazniau, kaip kas valanda ir dienos metu nedaryciau pertrauku ilgesniu kaip trys valandos. Jei darai mazas pertraukas, vaikas nespeja suvirskinti pries tai gerto pienelio ir gali prasideti problemos su pilvuku. Pradzioj pati duodavau kruti labai daznai, kai tik vaikas pradeda rekti, pasekmes, visiskai nugrauzti speneliai. Kai pradejau laikytis tokio rezimo (tarp maitinimu dvi-trys valandos) viskas nusistovejo. Tiesa, teko pradeti duoti soske. Ji numalsina vaiko poreiki zysti ir tada nerekia negaves kruties. Jei pradeda verkslenti po pusvalandzio, tada panesioju ant pilvuko, ar kitokiu priemoniu griebiuosi, bet kruties neduodu, jei po maitinimo nepraeja bent 1,5 val. Nakti vaikas keliasi 1-2 kartus. Nors nakti jis ir ankstesniu maitinimo rezimu pakankamai normaliai miegojo. Tai tokia mano patirtis.

pieneli galima duoti visada kai vaikas nori, nebutina islaukt 2-3 val, nieko bloga neatsitiks jei naujas pieniukas su nelabai suvirshkintu susimaisys (maitinant misinuku negalima dazniau nei 3 val, bo jis nesusivirskina susimaiso su nauju ir ...na puvesiukas gaunas...)
spenelius nugrauzia ne nuo dazno kruties zindymo, o nuo neteisingo kruties paemimo.
ciulptukai reikalingi ne vaikams, o tevams
gal tavo vaikutis verkia ne todel kad zysti nori, gal jam pilvo diegliukai ar dar kas..
Atsakyti
jei krutines sukietejo, skauda ir kyla temperatura pabandykit va dar toki liaudiska/neliaudishka metoda (patare gera gyd.) ir man tikrai padejo (buvo "uzsidegusi" viena krutis, man temp. pakilo iki 40, na tikrai labai blogai buvo)
1 laselis terpentino (jokiu budu ne kokio terpentino tepalo, o gryno terpentino) ir 1 kiausinio trinys, viska sumaisom, dedam ant kompreso, kompresa ant kruties, dar galim koki politileno gabaliuka uzdet ir laikom pvz per nakti
man padejo
tiesa, dar bandziau masazuot ta "uzsidegusia" kruti, ale taip skaudejo... guliaus karston vonion ir masazavau, apsiblioviau ir tiek naudos + temperatura dar labiau pakilo ir vos sirdis laukan neislipo..
o va tas kompresiuks suveike per nakti.
Atsakyti
neskaiciau cia visko, bet kai man buvo blogai su krutim, tai visnievskio tepalu tepdavau. dar pusiau spiritini kompresa dedavau, kopusto lapa su medum,karsta bulviu mase, tik nepamenu kazka dar i bulves reikejo imaisyt:)
Atsakyti
Pasidalinsiu ir as savo patirtimi.
Atsikeliau cia pries pora savaiciu su dideliu kietu guzu vienoj kruty. Baisiai skaudejo, krutis dilgciojo. Paskambinau ginekologei, ji patare nusipirkt OXYTOCIN lasiuku (jie parduodami ampulese).
Tai ka as dariau. Maitinau iprastai, kaip ir visada, t.y. vienas maitinimas is vienos, kitas - is kitos kruties. Nenusitraukinejau, nes kuo daugiau is tos kruties nusitraukinesi, tuo daugiau pienelio ir gaminsis. Pries matinima i ta pacia kaip ir skaudama krutis nosies snerve lasinau po 3 lasus oxytocino, po 5-7 min matinau. Buvau isilasinus lasiuku ilindus po dusu. Po maitinimo dejau pusvalandziui leda, o po to kompresa - kruti istrindavau medum, apdedavau kopusto lapu ir laikydavau iki kito matinimo. Kitos dienos vakare guzo nebebuvo thumbup.gif .
Atsakyti