QUOTE(monyte @ 2006 10 04, 12:22)
O jusu lelytes nuo dazno maitinimo neatpilineja beprotiskai.Nu,mano krutys ne kietos,valgo labai daznai ir po truputi(kartais ir po daug),kartais kokias 4 val miega tai aisku nemaitinu po to kas 15 min reikalauja(cia taip diena),nakti kas 2-2,5 val.Bet man labai nepatinka,kad ji vis atpilineja tai pieneli nesuvirskinta tai jau varskyte.Kazkas nenermalaus.Ar man tik taip atrodo?
Viena is atpylinejimo priezasciu, jei kudikis ne pilnai, arba visiskai
neatsirugsta pavalges. Ilgiau palaikyk ji "staciai" patogia poza ir kai pora kart gerai gurgtels, gal nebeatpylines tiek daug
. As vos ne po 10-15min taip laikydavau, kol pagaliau atsirugdavo
.. Kitaip - fontanas
.
Kita priezastis, jei vaikiukas
per daug is godumo prisiryja, tuomet automatiskai atpila ta nereikalinga kieki pieno.
Jei maitintum adaptuotu pieno misiniu, tai galetu buti dar viena atpylinejimo priezastis, jei vaikui kartais
netinka parinktas misinukas, tuomet reiketu bandyti duoti kita. Bet, jei maitini krutimi, tai mamos pienas - pats geriausias vaikui
. Atpylineti nuo jo tikrai neturetu, nebent isbertu, ar pilva raizytu, jei pati ka nors ne taip suvalgytum...
Tai tiek is mano patirties skryneles
Papildyta:
QUOTE(Garbanele @ 2006 10 05, 19:54)
Na ir man panasiai yra...diena mazai miega, ir keliasi kas valanda ar pusantros, ir vis valgo, baisu kai atpila, siurpina mane, kad nepaspringtu
Naktim miegam po 3 val.
Lialiukas juk neistraukia to pieno iki galo taip daznai valgydamas ir po ciuciut. Kokia tikimybe, kad gali uzdegti krutine?
Galimybe visada yra
. Jei itari, kad neistraukia pieno, pabandyk pati ji nusitraukti (jau pamaitinus vaika) pientraukiu, ar rankomis. Tuomet bent pamatysi kiek dar lieka pieno. Gal visai nedaug, gal tik tau atrodo, kad visko neistraukia
Juk pienas gaminasi pagal vaiko poreikius
Didesne galimybe pasigaut uzdegima, jei per spenelius (ypac pazeistus) patenka infekcija, arba bendrai yra nusilpes organizmas (kimba visokie virusai, persalimai, kurie gali komplikuotis i krutu uzdegima). Reikia save pasaugot...