Aš ir apturėjau vargelio su krūtimis . Net dabar prisimint baisu. Standartinė situacija temp. apie 40, gūzas krūtyje. Kviečiausi masažistę, dabar suprantu, kad gal ir nereikėjo to daryti . Sumokėjau pakankamai daug pinigėlių. Bet gavau neblogų patarimų:visų pirma reikia gulėti(man net vaiko neleido judint), liepė gerti daug arbatų (kaip bebutų keista):medatkų, liepžiedžių ir aviečių (nuo temperatūros), mėtų ir melisų(pasak jos, ramina smegenis, taip mažėja pieno gamyba, na nežianau ar tiesa, bet vistik gėriau arbatas). Daviau krūtį daug žįsti (bet gerai, kad mano mergina nesiskundė apetitu), pieną nusitraukinėjau, net ir naktį(kol išsivaikščiojo gūzas).Po to, kai buvau nuėjus pas ginekologe, tai jos nuomone, galima sau šauniai ir pačiai išmasažuot (be masažistės pagalbos). Atsistojus po šiltu dušu ir sukamaisiais judesiais, po to 10 min. uždėti ledo. Kai jau lėliukas paauga, šauniai ir pats išmoksta ištraukt pienelį. O jei yra kokia nors infekcija(man tyrė ir nieko nerado), tai be antibijotikų nelabai ką ir padarysi (na čia tai aš nežinau, nes aš tik buvau peršalus, dėl to ir susidarė pienostazė).
Mano situacija pagerejo, bet dar nesibaige. Krutine nebekieta nekarsta. Padejo nusitraukinejimas. Na ir salti kompresai pamazino tvinkima. Tik kai jau atsileido vis daviau vaikui - o tas zalciukas nugrauze ta mano vandeninga puslele. Ta puslele tikrai ne koks herpes, o tikru tikriausias mazolis.... Taigi dabar jau antra para nebeduodu - uzgydysiu tada duosiu. O tai perskaiciau kaip viena mama vargo su sasais ir kraujais, tai noriu to isvengti.
Nusitraukineju elektriniu pientraukiu (Medelos firmos pirkau prie santariskiu 165 lt). Ir sugirdau Avent buteliuku. Mano lialius tikras ciulpikas - nemanau kad per pora dienu priprastu pire buteliuko. Ta mazaja kruti ima su didziausiu malonumu, o buteliuka tikrai nenoriai.
Nusipirkau pora knygu. Ypac gera - Vilniaus kolegijos "Sveiku vaiku mityba" autore Nijole Markauskiene. Ji skirta slaugytojoms. Yra parasyta ir kaip nusitraukti ir kaip atsiranda mastitas ir t.t.
Tikiuosi kad greitai abi krutys dirbs kaip bitutes )
Nusitraukineju elektriniu pientraukiu (Medelos firmos pirkau prie santariskiu 165 lt). Ir sugirdau Avent buteliuku. Mano lialius tikras ciulpikas - nemanau kad per pora dienu priprastu pire buteliuko. Ta mazaja kruti ima su didziausiu malonumu, o buteliuka tikrai nenoriai.
Nusipirkau pora knygu. Ypac gera - Vilniaus kolegijos "Sveiku vaiku mityba" autore Nijole Markauskiene. Ji skirta slaugytojoms. Yra parasyta ir kaip nusitraukti ir kaip atsiranda mastitas ir t.t.
Tikiuosi kad greitai abi krutys dirbs kaip bitutes )
bliambacki,vis gryztu i savo tema Nzn ar cia mane vejas perpute ar koks velnias,bet sedziu visa apsisnargliavus su skaudama gerkle ir guzu krutinej
Ir taip jau antra diena,nusitraukti neiseina nei rankom nei pientraukiu, vaikais ir neistraukia , guzas kaip ,kad butu pieno latakas uzsikimses-kaip jy ismasazuot? ar ka man su juo daryt? Seimos gydytoja bus tik po 2 dienu-tiek neislauksiu
Ir taip jau antra diena,nusitraukti neiseina nei rankom nei pientraukiu, vaikais ir neistraukia , guzas kaip ,kad butu pieno latakas uzsikimses-kaip jy ismasazuot? ar ka man su juo daryt? Seimos gydytoja bus tik po 2 dienu-tiek neislauksiu
Pries tai duota geru patarimu, paskaityk. Laikyk kruti siltai, svarbiausia duok vaikui ciulpti ir keisk maitinimo pozas kad is visur gerai istrauktu, nepamirsk istraukia geriausiai ta vieta kur vaiko smakriukas buna. Isciulpus dek degtines kompresa su bintu,, ant virsaus celofana ar lipnia plevele, tik ant spenelio nieko nedek, liemenuka, kuris viska prilaikys, salika.Pati ilsekis, gulek. pagerejimas ateina apie antra para, taip greit nepraeis, bet pati stebek ar neblogeja.
Einu ieskot momologes telefono, parasysiu i AZ, bet ji tau ta pati lieps daryti, nebent masazams vaziuosi ar issikviesi i namus.
Einu ieskot momologes telefono, parasysiu i AZ, bet ji tau ta pati lieps daryti, nebent masazams vaziuosi ar issikviesi i namus.
Uzuojauta HAPPY, net nezinau ka patart, ar bandei kompresais,su siltu dusu?
QUOTE(Dukra @ 2006 09 13, 08:54)
Pries tai duota geru patarimu, paskaityk. Laikyk kruti siltai, svarbiausia duok vaikui ciulpti ir keisk maitinimo pozas kad is visur gerai istrauktu, nepamirsk istraukia geriausiai ta vieta kur vaiko smakriukas buna. Isciulpus dek degtines kompresa su bintu,, ant virsaus celofana ar lipnia plevele, tik ant spenelio nieko nedek, liemenuka, kuris viska prilaikys, salika.Pati ilsekis, gulek. pagerejimas ateina apie antra para, taip greit nepraeis, bet pati stebek ar neblogeja.
keiciu as tas pozas, jau ir 69 su mazium isbandem , bet ss gaunasi-neistraukia jis is tos vietos ir as kai bandau traukti kazkaip nesitraukia tas pienas , o kompresu nebandziau-reiks pabandyt,nors kazkaip nelabai as jai pasitikiu
O masazistes tai as bijau-neysivaizduoju kaip reiktu istverti jei kas pradetu mano krutis minkyti
QUOTE(kerita @ 2006 09 13, 08:54)
Uzuojauta HAPPY, net nezinau ka patart, ar bandei kompresais,su siltu dusu?
silta dusa bandziau
Happy, kai maitini nebuk issitempus, atsipalaiduok, tada pienas lengviau bega. Is pradziu buna guzas, po to pasidaro jautri krutis, parausta, tik tada kyla tempa ir ga;i turet rimtu bedu.
Man su antru vaiku krutis dege 5 kartus, o su pirmu nei karto, nezinau kaip cia yra kas kelis men. bedu turiu, bet iki siol visus kartus atsigriebiau.
Man su antru vaiku krutis dege 5 kartus, o su pirmu nei karto, nezinau kaip cia yra kas kelis men. bedu turiu, bet iki siol visus kartus atsigriebiau.
Aciu Dukra-bandysiu kaip nors kapstytis , duosiu tik skaudama skruty zysti, o kita nusitraukinesiu kai pritvinks,nes man tos skaudamos kruties net nutraukti neina
siaip tai tu mane paguodei bisky : pas mane yra didelis guzas, bet kas keisciausia jis nekarstas , anksciau prisimenu visada papai degdavo o dabar kazkaip kitaip Gal cia nuo perputimo taip pasidare
QUOTE(Dukra @ 2006 09 13, 09:07)
Is pradziu buna guzas, po to pasidaro jautri krutis, parausta, tik tada kyla tempa ir ga;i turet rimtu bedu.
siaip tai tu mane paguodei bisky : pas mane yra didelis guzas, bet kas keisciausia jis nekarstas , anksciau prisimenu visada papai degdavo o dabar kazkaip kitaip Gal cia nuo perputimo taip pasidare
Na merginos nezinau kas jum liepe pienuka nutraukinet Juk tai ir yra pirmas kelias link guzu.Kuo daugiau nutraukineji tuo daugiau pienuko gaminas.Gaunasi uzburtas ratas.As pirmom dienom pries maitinima eidavau i dusa ir po silta srovele truputi rankom pamasazuodavau kad nubegtu perteklius,O kai jau krutis pasidarydavo minkstesne duodavau savo dukrytei.Dabar kol kas tphu tphu tphu jokiu problemu neturiu.Pienelio gaminasi tiek kiek reikia dukrytei.As per 2 sav. susitvarkaiu su savo papuliais.Tiesa labai geras dalykas cia jau mineti degtineles kompresai.Ypac kai krutis kieta ir karsta.Dar labai gerai kopustu lapai.Deti salta lapa, o kai susyla pakeisti kitu.
nu nzn-nutraukimas man pagrindinis vaistas budavo,anksciau visada gelbejo,o va dabar neina man to padaryti tai ir kankinuosi turbut ryt reiks eiti pas masaziste
pirmas vaistas duot kuo daugiau maziukui kruti istrauks, na o jei negaunas tada reikia arba kopusto lapa det, arba eit i dusa po siltu vandeniu ir nutraukinet kruti sau, jokie pientraukiai iki galo neistraukia, dar pvz mano puskei tai vyras istraukdavo, kai kietedavo krutys, na cia jau kiekvieno nuomones reikalas gali jis tai daryt ar ne, as tai neduociau savo vyrui....
nu as jau be guzu , net akyse pasviesejo vakar kai ju atsikraciau, kas tiksliai padejo nzn., manau visas komplekas to ka dariau:
kaitinau 7 min bioptronu,po to lasinau 4 lasiukus i ta nosy kur sukietejus krutis Oxitocino (atpalaiduoja liukas) ir karstoj vonioj vis masazavau-braukiau nuo sukietejimo link spenelio ir vis bandziau nutraukti piena.. Taip kokia valanda mucinausi vonioj , guzas nedingo,bet siek tiek lyg ir sumazejo. Kadangi buvo jau vakaras tai nakty daviau vaikui vis traukti is guzuotos kruties (visa laika maitinant braukdavau nuo sukietejimo link spenelio lyg norint izvaryti uzsistovejusi piena) , jei kita butu pritvinkus buciau nusitraukus..,ir paryciais krutine jau buvo nebe tokia kieta, guzas minkstesnis ir mazesnis,diena maitinau tik is guzuotos kruties pakol guzo nebeliko
kaitinau 7 min bioptronu,po to lasinau 4 lasiukus i ta nosy kur sukietejus krutis Oxitocino (atpalaiduoja liukas) ir karstoj vonioj vis masazavau-braukiau nuo sukietejimo link spenelio ir vis bandziau nutraukti piena.. Taip kokia valanda mucinausi vonioj , guzas nedingo,bet siek tiek lyg ir sumazejo. Kadangi buvo jau vakaras tai nakty daviau vaikui vis traukti is guzuotos kruties (visa laika maitinant braukdavau nuo sukietejimo link spenelio lyg norint izvaryti uzsistovejusi piena) , jei kita butu pritvinkus buciau nusitraukus..,ir paryciais krutine jau buvo nebe tokia kieta, guzas minkstesnis ir mazesnis,diena maitinau tik is guzuotos kruties pakol guzo nebeliko