Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

Noriu ir as savo patirtimi pasidalinti. Pirmajam mazyliui piena nutraukinejau keturis men., nes buvo labai jau mazas, o mano pienelio labai reikejo. Antraji maitinu krutimi jau 11men.
Pieno gamyba tikrai priklauso nuo isgerto skysciu kiekio.
Nereikia bijoti nutraukti pienuko. Mano krutine ir taip DD dydzio, o praejus 3 dienom po gimdymo negaledavau ranku i prieki suvest nuo dydzio. Taigi, truputi nutrauki pries maitinima (tik truputi, tiek, kad mazyliui butu lengviau. Nes kai krutis isitenpusi sunku ir jum ir vaikuciu). Baigus maitinti, jei krutis vis dar neatsipalaidavusios galima truputi dar nutraukti. Nereikia to bijoti. Tiesiog jei jus jausites geriau tai jaus ir jusu mazylis.
Jei atsirado sukietejimu reikia juos pamasazuoti (svelniai-neuztrinti). Taciau galima Paprasyt, kad gyd. paskirtu oksitocinu. Tiesa pasakius nezinau koncentraciju ir reikiamo kiekio. Zinau, kad svirksteliai buvo mazi ir gavau dvi dienas po tris ampules. Po ju neliko jokiu guzeliu ir sukietejimu. ....nebent ant uspakaliuko blush2.gif
sekmes
Atsakyti
QUOTE(happy @ 2004 06 12, 14:17)
Gal kur ir apie tai kalbeta buvo, bet tikiuosi, kad cia greiciau
rasiu atsakyma. Musu mazyliui dar tik 6 para, bet pieno tai
labai daug, jis niekaip neiszinda. Is vienos kruties maitinu tai
kita jau ir vel kieta ir atrodo jog sprogs nuo to didziulio pieno
kiekio. Teoriskai lyg reiktu duoti kuo dazniau kruty vailuciui, bet
as ir duodu, o kai jis pats nenori tai niekaip ir neiseina isiulyti.
Bandau ir skysciu maziau gert, nors troskulys tai didziulis.
Gal galiu nusitraukinet kiek per daug to pienuko? Ar cia nebutu
blogai? Ar tikrai jau reikia tuos skyscius ribot, nes bijau kad ne tik
krutys sprogs bet ir as is troskulio pablusiu..

Skysčių ribot negalima (aišku tokiu atveju neviršyti 2 litrų per dieną).
O vaikutis turbūt neima, nes neapžioja, kai man trečią dieną po gimdymo buvo krūtys kaip Pamelos, akušerė sakė prieš pat maitinimą truputį nutraukt, kad suminkštėtų spenelis ir vaikutis galėtų apžioti 2.gif
Šiaip man dar ligoninėj akušerė padarė masažiuką toooooooooooooookį, kad vos laikiausi (žiauriai skaudėjo, bet labai padėjo thumbup.gif ). Ir dėjau ledo kompresus kelis kartus per dieną po 15 minučių palaikai, 15 minučių pertrauka, ir vėl 15 min, palaikai. Po kelių dienų papukai atsigavo ir dabar viskas super thumbup.gif
Atsakyti
verysad.gif verysad.gif Ojojoi koks skausmelis kai krutine pilna o pyplys sau mieg sotus siaubas! Man kosmaras tesesi kokius 4men 3kart per savaite viena krutine ttaip sukietedavo i guziukus (ir vis kitoj vietoj)tai as eidavau kai mazas vaikas apsipylusi krokodilo asaromis o patarimai budavo tokie:1kuo dazniau duoti krutine vaikui [COLOR=red]2nutraukt kiek lieka bet kaip nutraukti kai net prisiliesti negali ir pietraukis nellabai padedavo per kieta krutine 3gydytojos patarimu dedavau siltos degtines kompresus 4[COLOR=red]kopustu lapai su medum irgi neblogai doh.gif tai COLOR]tai paskui jau tie isigudrinau tai tik krutine jau pilna tuoj uz pientraukio ir biski nutraukiu kad istemciau iki maitinimo ir viskas praejo o buvo tokiu kalbu kad tik chirurgo peiliukas pades budavo kad ir nakti nutraukdavau gal gerai kad pieno buvo kaip dviem
Atsakyti
Mano krutys irgi nakti tampa kietos ir guzuotos, bet mazius atsikeles si reikala sutvarko. Jei jau labai sukieteja, duodu maziukui, kad biski itrauktu speneli, o paskui kruti istraukiu, kadangi pienas bega fontaniuku ir mazius kartais springsta ir tiesiog palaukiu, kol nustoja taip smarkiai begti. Tuomet ir krutis suminksteja, ir mazius ramiau valgo. O kartais, kai labai alkanas, ir fontanu tinka smile.gif
O jokiu masaziuku paciai daryt negalima, as kazkada pasimasazavau, ir visa krutis istino ir deginanciai skaudejo, o kruties apacioje guzas susidare. Nuejau pas ginekologe, ir sakyt nereikejo, del ko taip atsitiko, iskart pasake, kad masazuot galima daugiu daugiausiai vos lieciant krutis, o kad guziukas praeitu, po maitinimo lengvai pametyti kruti i virsu, kad pienas apacioje geriau nuteketu. Ir viskas susitvarke.
Atsakyti
Prisiskaičiau aš čia baisių dalykų blink.gif
Na, aš irgi daug pieno turėjau pirmosiomis savaitėmis, o naktimis - mažylė miega, o iš krūtų fontanai...Vos mastito negavau, temp. pakilo, skaudus guzas susidarė. Gyd. liepė nutraukinėti po kiekvieno maitinimo. Taip ir dariau, kol vaikas nepradėjo išvalgyti viso kiekio iš vienos krūties. Dabar nutraukinėju tik kartais naktį, kai vaikutis miega, o pas mane fontanais teka - įdedu į šaldytuvą ir kai reikia kur išeiti, mama gali savo anūkę pamaitinti...Ir pieno nei per daug, nei per mažai.
Išties nesuprantu, kam kankintis su temperatūra ir "guzuota", skaudančia krūtine? blink.gif
Atsakyti
mano mažytė iki šiol 1 kartą naktį pabunda, tai didelių [roblemų su kietom krūtim neturėjau smile.gif
Atsakyti
Na man kietos ir didziules bet nelabai skauda, tik nervina kad pienas vis bega atsibosta persirengineti, noriu kad kvepuotu tai namuose su lengva maikute vaikstau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgand @ 2006 05 08, 17:05)
Na man kietos ir didziules bet nelabai skauda, tik nervina kad pienas vis bega atsibosta persirengineti, noriu kad kvepuotu tai namuose su lengva maikute vaikstau ax.gif

Aš irgi iš pieno plaukusi paskutinėmis dienomis - buvau nerimaut pradėjusi, kad visas neišvervėtų - vaikis alkanas liks unsure.gif
Turim dar ir kt bėdą - nugraužtus spenelius. Gal kas žino kokį stebuklingą receptą? Viską bandom - ir garmastan tepaliuką, ir kompresus multi mam, ir tų kompresų balzamą atskirai, ir pienuku tepu, ir sausus ore laikau, ir atrodo, spenelį apžioja gerai su visu laukeliu - nugraužia patį galiuką nors kauk verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Red@ @ 2006 05 11, 10:13)
Aš irgi iš pieno plaukusi paskutinėmis dienomis - buvau nerimaut pradėjusi, kad visas neišvervėtų - vaikis alkanas liks  unsure.gif
Turim dar ir kt bėdą - nugraužtus spenelius. Gal kas žino kokį stebuklingą receptą? Viską bandom - ir garmastan tepaliuką, ir kompresus multi mam, ir tų kompresų balzamą atskirai, ir pienuku tepu, ir sausus ore laikau, ir atrodo, spenelį apžioja gerai su visu laukeliu - nugraužia patį galiuką nors kauk  verysad.gif  verysad.gif

Man taip buvo tik kai vaikui 7 men. buvo blink.gif , viska rodos dariau gerai, net po gimdymo taip nenugriauze, tai pirkau antspenius, bet tik viena vakara su jais ir maitinau, nezinau gal tiek ir reikejo kad krutine pailsetu nuo griauzimo tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Jurgand @ 2006 05 08, 17:05)

Man pienas begdavo jei be liemenuko vaiksciodavau, o ar tu turi liemenuka maitinancioms?? Dar idekliukus isidedu ir rodod perslapus nebudavau 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Red@ @ 2006 05 11, 10:13)
Aš irgi iš pieno plaukusi paskutinėmis dienomis - buvau nerimaut pradėjusi, kad visas neišvervėtų - vaikis alkanas liks  unsure.gif
Turim dar ir kt bėdą - nugraužtus spenelius. Gal kas žino kokį stebuklingą receptą? Viską bandom - ir garmastan tepaliuką, ir kompresus multi mam, ir tų kompresų balzamą atskirai, ir pienuku tepu, ir sausus ore laikau, ir atrodo, spenelį apžioja gerai su visu laukeliu - nugraužia patį galiuką nors kauk  verysad.gif  verysad.gif

Speneliams super dalykas kompresiukai su alijošium - Multi-mam vadinasi thumbup.gif Vaistinėse yra pirkti, aš pirkau Farmoj. Per kelias valandas jau nuima skausma, o pabuvus visą dieną (prieš maitinimą nusiprausk ir vėl tuos pačius užsidėk), visai praeina bigsmile.gif
Atsakyti
O gal kuri bandėte Avent speneliams kremą? Turėjau bandymuką, toks lyg ir nieko g.gif
Atsakyti
Labukas visoms mamytems 4u.gif Rasau pirma syki todel biski kuklinuos blush2.gif
Nesu naujai iskepta mamyte(bet jauciuos visiskai zalia), turiu 4.5m sunu ir 1sav dukryte.Savo pirmagimi maitinau tik nepilna men, net nezinau kodel(galbut buvau jauna ir durna), bet dukryte pasiryzau maitint kiek tik sveikata leis biggrin.gif
Gryzus is ligonine pieno turejau tiek kad buciau dar kokius3vaikus ismaitinus, krutys buvo kietos kaip medis, net verkiau is skausmo.Kadangi mano Gretute gime labai mazute tai ji nedaug suvalgydavo tai nutraukinedavau piena su"mamos"(senoviniu)pientraukiu ir pildavau lauk.Dabar jau gal 3d. mano krutys minkstos toks jausmas, kad tuscios(bet pieno turiu).Mazyle valgo kas2-3val, bet iki galo neistraukia pieno.Taip, kad galu gale priejau prie esmes biggrin.gif :Ka man daryt su neisbaiktu pienu ir kita krutim is kurios net nezindo mazoji?Ar nutraukinet ar tegu buna iki kito maitinimo? g.gif
Is anksto aciu uz atsakymus ir patarimus.
P.S Na ir prirasiau bigsmile.gif
Atsakyti