Įkraunama...
Įkraunama...

Didžiulės ir kietos krūtys

QUOTE(Dukra @ 2006 01 05, 14:36)
Mano vaikui dabar 4,5 men. , o man jau 4 karta uzsidega krutys.Pirma vaika maitinau virs metu ir ne karto taip nebuvo. O dabar vel antra diena skauda kruties sona, guzo nera, nakti dejau degtines kompresa, dabar nepablogejo bet skausmas dar yra.Nesuprantu kodel taip atsitinka, ar laukia perpute ar blogai vaikas istraukia  help.gif

Gali būti kad tave perpūtė ar sušalai.Saugokis nuo šalčio ir vėjo. Duok vaikui kuo daugiau traukti pieną iš skaudančios kruties kad nesusidarytu krutų uždegimas. Man ir taip buvo, skaudėjo, dilgčiojo, bet po kelių dienų praėjo, nes nenustojau maitinti ir dieną ir naktį.Tai linkiu tau sėkmės.
Atsakyti
Jau man viskas susitvarke, dvi dienas skaudejo kruti nakciai dejau degtines kompresa, buvau uzsirisusi salika,duodavau gerai isciulpti, trecia diena jau neskaudejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina... @ 2006 01 06, 22:57)
Gali  būti kad tave perpūtė ar sušalai.Saugokis nuo šalčio ir vėjo. Duok vaikui kuo daugiau traukti pieną iš skaudančios kruties kad nesusidarytu krutų uždegimas. Man ir taip buvo, skaudėjo, dilgčiojo, bet po kelių dienų praėjo, nes nenustojau maitinti ir dieną ir naktį.Tai linkiu tau sėkmės.

Visiskai pritariu! drinks_cheers.gif
As kai saviske maitinau, pirmus 4men pasitaikydavo, kad pradedavo skaudeti krutis. Tai visada pirmiausiai duodavau is tos, kuri skauda ir visada praeidavo ax.gif
Atsakyti
Pirmąji auginau, maitinau iki 9mėn., jokių problemų neturėjau... Aišku pamirštant tą periodą kai pirmosiomis dienomis būna unsure.gif Bet čia matyt taip visoms... O dabar, va dukrytei tuoj 5mėn., atsirado gūzas vienoj krūty, temperatūros kol kas neturiu, masažuoju kol kas ir duodu krūtį mažei, galgi išvalgys. Kaip baisu, kad tik blogiau nebūtų verysad.gif Labai dėkui tai mamai, kuri aprašė masažiuką kaip pačiai darytis 4u.gif Labiausiai bijau mastito verysad.gif Na laukiu, kas bus toliau...
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2006 01 15, 15:36)
Pirmąji auginau, maitinau iki 9mėn., jokių problemų neturėjau... Aišku pamirštant tą periodą kai pirmosiomis dienomis būna unsure.gif  Bet čia matyt taip visoms... O dabar, va dukrytei tuoj 5mėn., atsirado gūzas vienoj krūty, temperatūros kol kas neturiu, masažuoju kol kas ir duodu krūtį mažei, galgi išvalgys. Kaip baisu, kad tik blogiau nebūtų verysad.gif  Labai dėkui tai mamai, kuri aprašė masažiuką kaip pačiai darytis 4u.gif  Labiausiai bijau mastito verysad.gif  Na laukiu, kas bus toliau...

Gerai darai duok gerai isciulpti, tik kaitaliok maitinimo pozas, juk istraukia geriausia ta vieta kur yra smakriukas. Laikyk kruti siltai, as tomis dienomis kai skaudedavo kruti vaiksciodavau uzsirisusi salika, nakti irgi. Po maitinimo uzsidek kompresa degtines ar kopusto lapa ir siltai apsirisk. Jei man uzsidegdavo krutis pagerejimas buna po dvieju dienu, stebek ar tau neblogeja.
Atsakyti
Ačiū Dukra, o man jau geriau. Temperatūra nekilo smile.gif Pati masažavau, mažė valgė, vyras grįžęs taip išmasažavo, kad pagerėjo thumbup.gif O šiandien guziukas jau visai mažiukas thumbup.gif Ačiū už paramą dar kart 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2006 01 16, 18:43)
Ačiū Dukra, o man jau geriau. Temperatūra nekilo  smile.gif  Pati masažavau, mažė valgė, vyras grįžęs taip išmasažavo, kad pagerėjo thumbup.gif  O šiandien guziukas jau visai mažiukas thumbup.gif Ačiū už paramą dar kart 4u.gif

clap_1.gif clap_1.gif dziaugiuosi uz Jus.
Atsakyti
Čia šiaip įdėdu, dėl info, nes birželinukų skyrely vis prireikia.

Jau ne kartą rašiau, bet dar kartą kartoju savo būdus - man ne kartą padėjo.

1)Prieš maitinimą į šiltą dušą (skatina lengviau bėgti pieną), po maitinimo - pridėkit ledukų prie paraudusios vietos. Palaikyt apie 10min. Stabdo pieno gamybą. Tą patį galima pakartot ir dar už kokios val, kad mažiau pieno toj krūty gamintųsi.

2) Bet kada dėti kopusto lapo (kas turi, su medum) kompresą. Ant lapo užteplioji medaus ir dėdi prie krūties. Apdengi plėvele, ant viršaus dar ką nors šilto. Biškį ištraukia karštį.

3) Nu ir geriausią priemonę žinot - vaiko smakriukas ties sukietėjimu. Nebijot akrobatinių pozų. Kartais vaikui nepatenka gert iš skaudančios krūties - nes sunku gi, blogai bėga. Vis tiek bandyt duoti ją pirmą, po to jau siūlyti kitą.

4) Kritiniu atveju (l.aukšta temperatūra, ilgai laikosi guzas) nusitraukinėt iš skaudančios krūties po kiekvieno maitinimo. Tiek kiek išeina.

5) Paparastai praeina per 1-3 dienas. Jeigu matot, kad negerėja, ieškokit krutos krūtų masažistės. Jeigu ką - turiu vienos tel.

Tiek.

Atsakyti
sveikos, mamytes!

noreciau pasidalinti su jumis savo "auksiniais" karscio krutyse mazinimo metodais:
1) i lemenele isideti nakciai kopusto lapu (tik beda tame, kad mane labai erzindavo is po patalu nakti sklindantis nemalonus kvapas schmoll.gif
2) tarp maitinimu issimuiluoti krutis ukisku muilu. liuks padeda!!!!
beje, as ismaitinau savo mergyte beveik 15 menesiu....

linkiu jums gero maitinimosi!!!!!
Atsakyti
QUOTE(mamse @ 2005 12 09, 19:59)
Pientraukio po Semetos paskaitu bijojau kaip velnias kryziaus. Dar pamirsau. Labiausiai padejo kantrybe ir laukimas kada viskas susitvarkys.

as neiskenciau skausmo, prisiklausiau visokiu nuomoniu, dar labiau pasimeciau ir 4-a diena pradejau nutraukinet piena, jau praejo 11dienu po gimdymo, jo gaminasi vis daugiau ir daugiau. Dabar nutraukineju ne iki galo, girdejau, kad taip sumazes. Vaikas ima ir kruti ir buteliuka, dazniau pradejau duot buteliuka, nes daugiau pavalgo. Paskaiciau jusu problemas ir patarimus ir pamaciau, kad darau priesingai nei reikia. Gal dar nevelu nustot nutraukinet? Idomu, ka ten tokio negero Semeta papasakojo apie pientrauki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonny @ 2006 02 07, 19:55)
as neiskenciau skausmo, prisiklausiau visokiu nuomoniu, dar labiau pasimeciau ir 4-a diena pradejau nutraukinet piena, jau praejo 11dienu po gimdymo, jo gaminasi vis daugiau ir daugiau. Dabar nutraukineju ne iki galo, girdejau, kad taip sumazes. Vaikas ima ir kruti ir buteliuka, dazniau pradejau duot buteliuka, nes daugiau pavalgo. Paskaiciau jusu problemas ir patarimus ir pamaciau, kad darau priesingai nei reikia. Gal dar nevelu nustot nutraukinet? Idomu, ka ten tokio negero Semeta papasakojo apie pientrauki? g.gif

Mes irgi lankem Semetos paskaitas, bet kazkaip nieko blogo neistrigo apie pientrauki.
Is tavo laisko sprendziant tu blogai padarei kad pradejai nusitraukineti, dabar pas tave uzburtas ratas, kai nusitraukineji ir dar maitini dar daugiau pieno gaminasi.
Labai gerai mane mokino, tik neatsimenu ar Semeta ar mazylio gimd. namuose, piena reguliuoti skysciu pagalba. Pirmomis dienomis kai bega tik priespienis gerti daug skysciu kad atsirastu pieno, 3-4 dienomis kai pieno jau yra ir krutys pilnos ir kietos, sumazinti skyscius kad ne taip daug gamintusi pieno. Taip ir reguliuokis 4u.gif
Buteliuko manyciau kad neduok, nes jam lengviau is jo traukti, kad neatsisakytu kruties, o krutis pilna ir tada sunku apzioti ir valgyti. Jei labai pilna truputi nutrauk kad lengviau apziotu, arba jei labai pilnos tiesiog pasilenk atpalaiduok krutis ir pieno perteklius pats nuvarves.
Jei istisai pilnos krutys atsargiai nepersalk.
Atsakyti
Nera ko tu pientraukiu bijoti. Jeigu labai jau skauda - tai kam kankintis? Cia pientraukis tikrai labai pagelbet gali! As turiu ir kazkiek naudojau. Bet nesigailiu kad pirkau. Vat.
Atsakyti