Gal kur ir apie tai kalbeta buvo, bet tikiuosi, kad cia greiciau
rasiu atsakyma. Musu mazyliui dar tik 6 para, bet pieno tai
labai daug, jis niekaip neiszinda. Is vienos kruties maitinu tai
kita jau ir vel kieta ir atrodo jog sprogs nuo to didziulio pieno
kiekio. Teoriskai lyg reiktu duoti kuo dazniau kruty vailuciui, bet
as ir duodu, o kai jis pats nenori tai niekaip ir neiseina isiulyti.
Bandau ir skysciu maziau gert, nors troskulys tai didziulis.
Gal galiu nusitraukinet kiek per daug to pienuko? Ar cia nebutu
blogai? Ar tikrai jau reikia tuos skyscius ribot, nes bijau kad ne tik
krutys sprogs bet ir as is troskulio pablusiu..
Nenusitraukinėk, nes tik dar daugiau gaminsis. Pakentėk- tuoj viskas atsistos į vėžes- pasiūla prisitaikys prie paklausos. Dėk ant krūtų ką nors šalto- mažės gamyba ir ne taip verš...Čia pradėjo gamintis tikrasis pienas- taip ir turi būti. Jei pakils temperatūra- gali gert tik paracetamolį- jis į pieną neina...
Visoms buna po gimdymo. Tai vadinasi neinfekcinis mastitas - pienas labai gaminasi, pieno kanaliukai trukineja, truputi pieno patenka i krauja, krutys be kita ko ir sutinusios. Man po pirmo gimdymo dar ir temperatura pakilo iki 38C (tik nematuok pazastyje, ten rodys daug daugiau), ir i bronchus "persimete".
Dar pora dienu pakentek - ir praeis. Tada krutys pasidarys minkstos ir atrodys, kad truksta pieno.
Mano praktika tokia: iskenteti ir NIEKO nedaryti, tada pieno gamyba susireguliuos pagal vaiko poreikius. NEMELZTI, NEPIRKTI PIENTRAUKIO (apsispresk taip - jeigu iki 10 dienu nepraeis, pirksiu: tada tikrai nereiks pirkti, nes 8 diena jau beveik praeis), kuo dazniau maitinti. Gerti, nu max, 3 litrus per para. As biski po koki 50 gr ar maziau nusimelzdavau rankomis, bet kuo daugiau melsi, tauo ilgiau ta nenormali pieno gamyba truks.
Dabar pagrisiu savo autoritetinga nuomone :jokiu problemu (isskyrus spazmus nuo nervu) maitindama neturejau ir neturiu. Piema vaika ismaitinau iki 13 men. Mastitas neprisikabino ne sykio. Pientraukio neesu rankoj laikiusi.
Miau
Dar pora dienu pakentek - ir praeis. Tada krutys pasidarys minkstos ir atrodys, kad truksta pieno.
Mano praktika tokia: iskenteti ir NIEKO nedaryti, tada pieno gamyba susireguliuos pagal vaiko poreikius. NEMELZTI, NEPIRKTI PIENTRAUKIO (apsispresk taip - jeigu iki 10 dienu nepraeis, pirksiu: tada tikrai nereiks pirkti, nes 8 diena jau beveik praeis), kuo dazniau maitinti. Gerti, nu max, 3 litrus per para. As biski po koki 50 gr ar maziau nusimelzdavau rankomis, bet kuo daugiau melsi, tauo ilgiau ta nenormali pieno gamyba truks.
Dabar pagrisiu savo autoritetinga nuomone :jokiu problemu (isskyrus spazmus nuo nervu) maitindama neturejau ir neturiu. Piema vaika ismaitinau iki 13 men. Mastitas neprisikabino ne sykio. Pientraukio neesu rankoj laikiusi.
Miau
Baandysiu taip daryt.. tik va plastmasinius pieno surinkejus
tai reiks nusipirkt, nes va jokie vienkartiniai kazkaip nepaveza
mano pieno fabriko..
Kaip gerai mergaites kad jus cia esat, taip greit patarima galima
gauti. Aciu labai labai, parasysiu kaip sekasi po keliu dienu
Papildyta @ [mergetime]1087043753[/mergetime]
O dar del saltu kompresu ant krutu,- cia neparsals jos man?
nes mama tai tik vaikeli krutis siltai laikyk, o tai kad nebutu
bedos
tai reiks nusipirkt, nes va jokie vienkartiniai kazkaip nepaveza
mano pieno fabriko..
Kaip gerai mergaites kad jus cia esat, taip greit patarima galima
gauti. Aciu labai labai, parasysiu kaip sekasi po keliu dienu
Papildyta @ [mergetime]1087043753[/mergetime]
O dar del saltu kompresu ant krutu,- cia neparsals jos man?
nes mama tai tik vaikeli krutis siltai laikyk, o tai kad nebutu
bedos
QUOTE (eglek @ 2004 06 12, 12:34) |
Baandysiu taip daryt.. tik va plastmasinius pieno surinkejus tai reiks nusipirkt, nes va jokie vienkartiniai kazkaip nepaveza mano pieno fabriko.. Kaip gerai mergaites kad jus cia esat, taip greit patarima galima gauti. Aciu labai labai, parasysiu kaip sekasi po keliu dienu Papildyta @ [mergetime]1087043753[[b]*vobla rgetime] [/b] O dar del saltu kompresu ant krutu,- cia neparsals jos man? nes mama tai tik vaikeli krutis siltai laikyk, o tai kad nebutu bedos |
Man tas pieno gamybos bumas buvo tragiškas metas- tiesiog plaukiojau piene, naktį pabusdavau visa šlapia šlaputėlė, pieno pilna lova... kai prisimenu- brrrr.... nu bet tokia jau mamyčių dalia laikykis...
Na dėl šalčio, taip man greitosios gydytoja atvažiavus patarė ( pakilo iki 40 laipsniu temperatūra, nes degė pienas)- reik dėt plastikinius butelius į šaldiklį ir glaust prie kūtų. Šiluma tik skatina pieno gaminimąsi.. O saugokis ne sušalti , bet kad koks skersvėjis neperpūstų...
QUOTE (eglek @ 2004 06 12, 12:34) |
Baandysiu taip daryt.. tik va plastmasinius pieno surinkejus tai reiks nusipirkt, nes va jokie vienkartiniai kazkaip nepaveza mano pieno fabriko.. Kaip gerai mergaites kad jus cia esat, taip greit patarima galima gauti. Aciu labai labai, parasysiu kaip sekasi po keliu dienu Papildyta @ [mergetime]1087043753[[b]*Mew rgetime] [/b] O dar del saltu kompresu ant krutu,- cia neparsals jos man? nes mama tai tik vaikeli krutis siltai laikyk, o tai kad nebutu bedos |
As nusirengiu iki puses, tada pasiimu vaika ir uzkloju sulankstytu vystyklu ten, kur is kitos kruties bega pienas (o jis varo srove). Pirmosiomis savaitemis skudurai perslapdavo po vieno maitinimo, bet kuo toliau, tuo maziau bega. Kiek atsimenu is pirmo karto, 5-6 men jau galima drasiai uzspausti pieno sugerejais
Miau
P.S. Nedarykit, kaip as dariau, ale as tai visai nesisaugojau. T.y. normaliai, kaip ir visa kuna: jei biski papucia vejelis - papucia. Dar sako, gerai deti kopusto lapa. O jei susidaro tokie nedideli guzeliai, tai nieko baisaus - issivaikscios, galima biski pamelzeti rankomis.
Ir man taip buvo:krūtys degė, buvo kietos ir labai skaudėjo.PAkilo temperatūra iki 38.TAi gerai kad atlaikiau spaudimą kurį darė anyta - nusitraukti reikia būtinai , nenusitraukinėjau ir viskas susitvarkė po kokių trijų dienų Po to pasiūla atitiko paklausą ir viskas O.K. MAitinu iki šiol
Papildyta @ [mergetime]1087045907[/mergetime]
Beje, dėjau ir aš šaltus kompresus.Tokie maišeliai kur būna šaldyt ledukams.Pripildavau pilną, užšąlą, tada įvyniodavau į ploną rankšluostį ir prie krūties - o koks palengvėjimas.....
Svarbiausia nesinervuok ir nepergyvenk
Papildyta @ [mergetime]1087045907[/mergetime]
Beje, dėjau ir aš šaltus kompresus.Tokie maišeliai kur būna šaldyt ledukams.Pripildavau pilną, užšąlą, tada įvyniodavau į ploną rankšluostį ir prie krūties - o koks palengvėjimas.....
Svarbiausia nesinervuok ir nepergyvenk
QUOTE (molli @ 2004 06 12, 15:09) |
Ir man taip buvo:krūtys degė, buvo kietos ir labai skaudėjo.PAkilo temperatūra iki 38. |
man tas pats buvo: vaikutis trecia diena iki pusliu ,veliau iki kraujo speneli nuciulpe o skausmelis - geriau gimdyt, beveik 2 paras pienas negalejo begti, tai krutis taip ispampo net priliesti negalejau. su vyru masazovom ir nutraukem piena.temperatura virs 37 laikesi 2 savaites, labai prakaitavau, tai saltis tai karsis krete. tada pakilo iki 38,nors kruties neskaudejo - l pieno joje gaminasi iki siol Mano vaikuciui pilvuka l skaudejo,per diena tik 1val miegojo, visa laika ji vertikalioj padety pratampiau. As iskart itariau kad nuo manes. Bet dakare - berniukams taip buna Varna!!! padariau pati privaciai kakucio tyrima_ tyrimai labai blogi, retai tokie buna Norejau poliklinika susprogdinti. Klausiau ar man piena issitirti? sake ne. vaikas baige gert antibijotikus - vel tas pats.
Papildyta @ [mergetime]1087048356[/mergetime]
As pati pasidariau pieno paseli - tai nuo manes pasigavo stafilkoka As 2 kursus antibiotiku gavau, maziui pilvukas del to visai parejo kankinames iki siol 2.5men
Man dar baigiamieji egzai ,o as net dantis valyti nesprjuir valgyti ir.t.t. Stogas nuvaziavo, ranku koju nejauciu, ausu bugneliai nuo rekimo baigia isprogineti,beveik nemiegu - neduoda
Ugniukas iki siol kankinasi, dar pas mus stafilkoko yra, jis viduruoja negali , prakakoti, net spiegia
O mano desine krytis trigubai daugiau pieno gamina, dedu leduku kompresus. Gal kas zinot ka daryti kad pieno gamyba susinormalizuotu? O vaikutis prakakotu pats be muiliuku ???
QUOTE (ikis @ 2004 06 12, 16:37) |
man tas pats buvo: vaikutis trecia diena iki pusliu ,veliau iki kraujo speneli nuciulpe o skausmelis - geriau gimdyt, beveik 2 paras pienas negalejo begti, tai krutis taip ispampo net priliesti negalejau. su vyru masazovom ir nutraukem piena.temperatura virs 37 laikesi 2 savaites, labai prakaitavau, tai saltis tai karsis krete. tada pakilo iki 38,nors kruties neskaudejo - l pieno joje gaminasi iki siol Mano vaikuciui pilvuka l skaudejo,per diena tik 1val miegojo, visa laika ji vertikalioj padety pratampiau. As iskart itariau kad nuo manes. Bet dakare - berniukams taip buna Varna!!! padariau pati privaciai kakucio tyrima_ tyrimai labai blogi, retai tokie buna Norejau poliklinika susprogdinti. Klausiau ar man piena issitirti? sake ne. vaikas baige gert antibijotikus - vel tas pats. Papildyta @ [mergetime]1087048356[[b]*mažulka rgetime] [/b] As pati pasidariau pieno paseli - tai nuo manes pasigavo stafilkoka As 2 kursus antibiotiku gavau, maziui pilvukas del to visai parejo kankinames iki siol 2.5men Man dar baigiamieji egzai ,o as net dantis valyti nesprjuir valgyti ir.t.t. Stogas nuvaziavo, ranku koju nejauciu, ausu bugneliai nuo rekimo baigia isprogineti,beveik nemiegu - neduoda Ugniukas iki siol kankinasi, dar pas mus stafilkoko yra, jis viduruoja negali , prakakoti, net spiegia O mano desine krytis trigubai daugiau pieno gamina, dedu leduku kompresus. Gal kas zinot ka daryti kad pieno gamyba susinormalizuotu? O vaikutis prakakotu pats be muiliuku ??? |
Iki pirmiausia tau, reikia nusiraminti. Dėl vaikučio, kol tu arba jis gaus antibiotikus, tol tuštinimasis nesusitvarkys. Čia jau gydytoja galėtų patarti, gal reikėtų pavartoti žarnyno bakterijų, o gal reikėtų išmatas truputį paminkštinti vaistukais.
Ar nebūtų galima, kad vyras pasiimtų atostogų, ar mama, anyta galų gale, kad tu pailsėtumei ir pabaigtumei su egzaminais. Tikiu, kad jei jie baigiamieji, akademinių imti nesinori, bet pagalbos iš šalies tau tikrai reikia.
Gal tu iš dešinės krūties dažniau maitini, kad pieno joje daugiau gaminasi. Pieno gamyba susinormalizuos, kai tu nesinervuosi, kai abu pasveiksite, kai tu pailsėsi. Dar kartą, primygtinai siūlau, prašykis artimųjų pagalbos.
O nieko kad dabar pabandziau maitinti viena maitinima is
abieju krutu, tada man atlegsta abejose ir kaip ir lengviau,
atslugsta tas kietumas. Va uzsidejau tuos kompresiukus tai
iskart lengviau, na ne leduku bet saltus ..
abieju krutu, tada man atlegsta abejose ir kaip ir lengviau,
atslugsta tas kietumas. Va uzsidejau tuos kompresiukus tai
iskart lengviau, na ne leduku bet saltus ..
Po pirmo gimdymo buvo taip, kad mano mama labai pergyveno, kad tik ash turecheu pieno, nes ji pati savo vaikus labai trumpai maitino. tai tempe i ligonine chalva, girde nerealeis kiekiais arbatos su pienu ir pan. zhodzhiu, i trechia para galvojau sienom pradesiu lipt - tiek to pieno pradejo gamintis... o vaikis miega sau ir ne nemano keltis valgyt... krutys ishsipute taip, kad siunchau jau vyra naujos liemenes pirkti, nes turimos tapo per mazhos, o vyras gryzhes aishkino, kad didesniu jau ner...
kaip buvau primokyta, kankinaus, jokiais budais nenutraukinejau, etc... rezultate pertemptos strijom nuvarytos krutys bei nuo per ankshtos liemeneles susidare guzai... laimei, kad ishvengiau didesniu problemu, mastitu ir pan. bet krutu oda ir liko suglebusi nuo striju...
po antro gimdymo buvau protingesne - kai pajusdavau, kad jau "pribrendo reikalas", o mazhulis miega ir maitintis neplanuoja - nusitraukdavau shiek tiek pieno. tik tiek, kad palengvetu ir nebeverzhtu krutu. gal po 30 - 50 ml ish kiekvienos. pasiula su paklausa susireguliavo gal per 10 dienu, tfu tfu tfu jokiu problemu su maitinimu nebuvo - nei guzu, nei temperaturu.
vyresniji maitinau 13 men, mazhuliui jau 11 men ir kol kas dar megaujasi pienuku
tiesa, piena nutrauinejau rankomis, jokiu pietraukiu nepirkau.
kaip buvau primokyta, kankinaus, jokiais budais nenutraukinejau, etc... rezultate pertemptos strijom nuvarytos krutys bei nuo per ankshtos liemeneles susidare guzai... laimei, kad ishvengiau didesniu problemu, mastitu ir pan. bet krutu oda ir liko suglebusi nuo striju...
po antro gimdymo buvau protingesne - kai pajusdavau, kad jau "pribrendo reikalas", o mazhulis miega ir maitintis neplanuoja - nusitraukdavau shiek tiek pieno. tik tiek, kad palengvetu ir nebeverzhtu krutu. gal po 30 - 50 ml ish kiekvienos. pasiula su paklausa susireguliavo gal per 10 dienu, tfu tfu tfu jokiu problemu su maitinimu nebuvo - nei guzu, nei temperaturu.
vyresniji maitinau 13 men, mazhuliui jau 11 men ir kol kas dar megaujasi pienuku
tiesa, piena nutrauinejau rankomis, jokiu pietraukiu nepirkau.
Kai man buvo problemos su krutimis, labai padedavo kontrastinis dusas. Reikia isildyti karstu vandeniu ir perlieti saltu. Antra savaite po gimdymo man buvo vejas perputes kruti. Skausmas - nenusakomas, temperatura - 40 "su kapeikom". Bet matinau didvyriskai is abieju krutu, dariausi kontrastini dusa kas valanda, na, tada dar ir kompresa medaus-miltu uzsidedavau, bet kai kita karta vel perpute kruti, issigydziau tik kontrastiniais dusais. Kiek zinau, tuo atveju, kai dar "nesusistygavusi" pieno gamyba, kontrastinis dusas irgi gerai padeda.