QUOTE(iingri @ 2008 07 26, 01:28)
Aš ne žinove , bet pasakysiu savo nuomone . Pagal nuotraukas ta sodyba ir man patinka . Man atrodo graži vieta , namas nemažas ( kiek ten kvadratiniu metru ?) Ir dar labai svarbus dalykas kokia jo kaina ??? O gal labai nedidelė ? Bet kuriuo atveju , i ta nama sudėsit daug pinigeliu, galbut tokia pačia suma kiek tas namas kainuos. . Aš sprendžiu pagal save. Kažkada buvau idejus nuotrauka kaip atrode musu namelis dar prieš restauracija . Jau šiai dienai i ta nama esam ideja apie 40 000 lt ( gal kam pasirodis ir juokinga , bet kai musu šeimos budžetas per mėn tik 2500 lt ,tai ta didelė suma jau man yra didelė ). O kolkas matosi tik stogas ir langai , šiai dienai visi darbai vyksta viduje. O dar laukė visa išorė ir visa santecnika ( jau cia atideta veliasniam laikui , kolkas pasinaudosime tik šulinių , pirtimi ir lauko tuoletu. . Tai va . O pagrinde visus darbus atliekam patis be meistru padedant draugu.
Ir dar skaitau Gladijaus postus pradedu abejoti ar mes pradėjome nuo to . Rastu buklės nieks neivertino , liktai pelėsiu kvapo nėra. O kas tai per ''kirvarpės'' .
Gal mes kišam pinigelius o po keleliu metu musu tas nemelis jims ir sugrius ar supus
Ir dar skaitau Gladijaus postus pradedu abejoti ar mes pradėjome nuo to . Rastu buklės nieks neivertino , liktai pelėsiu kvapo nėra. O kas tai per ''kirvarpės'' .
Gal mes kišam pinigelius o po keleliu metu musu tas nemelis jims ir sugrius ar supus
"kirvarpo(ė)s" - "simpatiški kirmėliukai"...
Kas liečia restauracijos kainos, daugelis (beveik visi) daro klaidą pradėdami darbus neapsiardo namo. Namą reikėtų kiek įmanoma daugiau nuardyti. Didelio namo pilnam išardymui reikia savaitės laiko (4 žmonės), apardymui dar mažiau. Palikti tik sienas (rąstines)(karkasines irgi reikėtų versti), balkius, na dar gegnes, jei nekeisite stogo konstrukcijos. Stogo danga dažniausiai būna keičiama. Nustebtumėte pamatę kiek susidaro statybinės medžiagos - įvairių bruselių, lentų... Porą dienų tektų skirti vinių traukymui Dar keletos dienų visko rūšiavimui ir perobliavimui. Vėl būtų nuostaba, kiek gražios ir tinkamos medžiagos turite...(ir malkų). Tada atsistojate vidury trobos ir "įjungiate" savo lakią fantaziją vis pasižiūrėdami į turimą statybinę medžiagą. Ir neužmirštate posakio: "minimum išlaidų - maximum naudos.."