Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija

QUOTE(onsa @ 2011 08 22, 12:59)
Turim kaime sodyba, tvarkom po truputi. Dabar galvoju kiek kainuotu pakeisti stoga, kad ir paciom pigiausiom medziagom. Gal kas nors daresi ir nors apytiksliai parasytu kainas. Apsiltinimo tai kazkokio mums ten nereikia, nes gyvenam tik vasara, tiesiog stogas siferis ir pastoviai kazkur pradeda begti, kai lyja, tai vyras vis laipioja ant stogo ir tvarko, bet aisku viskas laikinai.Ir dar galvoju kazin jei ten pradesi stoga keist, tai reikia ir sijas kokias ar kazka keist. Nesibaigs cia tas stogo keitimas tuo, kad reiks vos ne visa nama griaut? verysad.gif Nes viduje jau kaip ir viska susitvarkem, dabar galvoju kad ne nuo to gal pradejom g.gif .Ar  gali buti kad vidus labai nenukentes , kai keis stoga?Gal kas nors dare ir galetu atsakyti.

Musu situacija analogiska drinks_cheers.gif butu smagu isgirsti patarimu mirksiukas.gif
Atsakyti
mes dėjom skardinį, čerpių imitacijos prieš 2 metus. Tai mums kainavo su trūkstama mediena, varžtais ir t.t. 5500lt, darbas beveik nekainavo, nes dengė savi. Plotas stogo ~150kvadratų. Tada buvo pigiai, dabar kokios kainos neįsivaizduoju... Plius mediena labai pabrangus.Stogą keitėm pirmu numeriu, bet nemanau, kad kažkas viduj bus blogai, jei suremontuota, nebent ir palėpė suremontuota, tada nekas...Juk kiti irgi stogus keičiasi, bet negriauna puse namo dėl to.
Atsakyti
Mano patirtis tokia, kad reikėjo visą stogą pasistatyti iš naujo, tai kainavo apie 15 000 Lt, madieną savo turėjau, t.y. pjoviau savo mišką, tai kainavo darbas, išpjovimas, atvežimas ir pan, bet vis tiek pigiau išėjo, nei pirkti.
Dengiau neasbestiniu šiferiu, stogo plotas 100 m2, tai kainavo apie 3500 Lt, dar plius stogo plėvelė (~900 Lt) ir kt. medžiagos, viso išėjo apie 6000 Lt, tačiau stogo kol kas nešiltinau.
Už darbą sumokėjau irgi apie 6000 Lt, bet darbininkai ne tik dengė stogą, o praktiškai jį visą pastatė, dar per kelis rąstus stogą pakėlė.

Atsakyti
Kaip tik šią savaitę perdengiam seno namo stogą. 100 kvadratų stogo danga (neasbestinis šferis, plėvelė ir varžtai) 3300lt. kainavo, medieną sutrunjusoms gegnėms keist nuosava, darbas- meilė r maistas (MB su sūnums dengia) biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū abiem. Šelmos atsakymas man didesnį optimizmą sukėlė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2011 08 27, 17:43)

Paskambinau B, kiek sutaupėm (ta Carpe diem meistrams sumokėta suma nugazdno doh.gif ) tai sakė eis ir kitems daryt laugh.gif Jei patys darysite, tai nekainuos milijono irnesakyk.gif Mes už dešimt tūkst. ir apdengsim ir apšildysim ir gipsu visus namus apsiūsim cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2011 08 27, 16:43)

Truputi ne taip parašiau blush2.gif po Šelma posto pati susimąsčiau, negi tikrai taip permokėjau ax.gif
Kadangi, kaip sakiau, stačiau visą stogą iš naujo, sunku susigaudyti, kas kiek konkrečiai kainavo, tia dar kartą pasiknisau užrašuose:
Stogo plotas - 141 kv.m.
Konkrečiai tik stogo dengimo darbai - 3525 Lt
Šiferis ir varžtai - 3408 Lt
Plėvelė - 855 Lt.

Mano atveju reikėjo ir kitų stogo dalių - lietvamzdžių, latakų, skardų stogui ir kaminui, taip pat statyti kaminą, montuoti frontonus, įdėti du langus ir t.t.
Atsakyti
Ačiū už patiksinimus. Informacija labai praves planuojant darbus ir išlaidas. 4u.gif
Atsakyti
Radau straipsni http://lt.lt.allcons...itimas?ref=mail
Gal kam pravers.. smile.gif
Atsakyti
sveiki visi,
Dideliai konsultacijai as kreipiuosi i tuos kurie turi patirties..nusipirkom nameli, matyt kaip buna daugumai manem pasiremontuosim ir keliaujam gyvent sau laimingai..kol nepradejom laupyt..

Numusus tinka soko negavome nes kaip ir tikejomes rastu radom visokiausiu, blogiausias variantas kolkas su pamatais, jie ten daryti ant kaladziu ar kaip..ir su akmenimis, cemento aisku gaileta bet jie auksti ir prabyreje, kelti namo mes negalim nes jo viena puse stipriai apmuryta..apie griovima ir naujo statyma negali buti ne kalbos, gal kas galit man papasakot kaip galima pasidaryt pamata nepakelus namo? doh.gif gal kas ir supratot..nes surasiau kaip mokejau, ir beje mes dabar negalime suverzinet sienu? reikia susitvarkyt su pamatais?...ech kiek turiu daug klausimu...
Atsakyti
Sveiki.
QUOTE(profas @ 2011 08 16, 18:46)
Nuo kinivarpu visa namuka is lauko purskiau insektecidais ( tipo decis, festakas)....daaauuug kartu.
o is vidaus po nuslifavimo pora kartu visus rastus tepiau su "Berzas"jis uzmusa pelesi, pirma sluoksni skiedziau su vandeniu ...kita - neskiestu.

O nuo kinivarpų namą tik iš išorės galima purkšti?
Atsakyti
QUOTE(Crazy Daisy @ 2011 09 23, 23:40)
Sveiki.

O nuo kinivarpų namą tik iš išorės galima purkšti?

O tai ką daryti jei jie graužia iš vidaus?
Atsakyti