Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija

vat ir galvoju, ar verta pečiuką perstatyt, ar galima primontuoti jau gamyklinį, mačiau Mokvežoj

nebyra, bent kolkas viskas tvirta smile.gif o gal žinot, ar įmanoma pakamšyti akmeninį pamatą cementu? jis kai kuriose vietose skilęs ir pasviręs, turiu galvoje, ar tose skylėse esantis cementas (ar kokia kita priemonė) nepradės byrėt....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingucia: 07 sausio 2011 - 13:39
[B]VIP[/B]
Oi ne... smile.gif Kaista. Tiksliau - šyla. Bet nelabai pergyvenu, nes pečiukas stovi norvegiškas ir "paleidžia" šaltą dūmą, tad ner ko stebėtis. Kai buvo pečius sumūrytas, tai šiluma dalindavosi daugiau ant pečiaus ir ant sienelės. O dabar daugiau "norvegui", mažiau sienelei... smile.gif Vistiek šilumos tiek pat. O vat malkų bent penkis kartus mažiau reikia. Ir kas keisčiausia.... dega viena įmesta pliauska, ir nemažiau valandos.

Ingucia
Padaryt viską įmanoma. Ir naują pečių perstatyt, ir primontuot, ir išvalyt... Ir cementu pamatą "užlpopyt". Aišku, jis byrės... smile.gif Gal geriau naują pamatą pasidaryt. Ne tiek jau daug ten to darbo.
Atsakyti
Sveiki ir mes renovuojame sodybą, jau bus 4 metai, bet kadangi dirba tik vyras, tai tie darbai nelabai greitai ir juda smile.gif bet tikiuosi, kad šiais metais jau galėsim vasaras leisti kaime smile.gif o čia fotoreportažas, kad įdomiau būtų:

Vaizdas po metų kai įsigijom, nes pradinio parodyti neįmanoma, net nesimatė namų smile.gif

user posted image

user posted image

o va čia jau šiek tiek aptvarkius:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitty: 11 sausio 2011 - 13:35
aplinka ir jos keitimasis:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

vidus

user posted image

user posted image

pečių palikom seną, o va vietoj duonkepio pasistatėm židinuką, tik dar daug darbų laukia prieš akis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitty: 11 sausio 2011 - 14:50
Na kitty tikrai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , tokie darbai atlikti. Vyras auksarankis tavo. O kaip namuko kokybė po tuo apkaltu ruberoidu buvo kai nuplėšėt? Ar normoj? Pas mus panašus namukas, gal net dar labiau pavargęs buvo, tai kai nuplėšėm ten viską, tai oi kokie supuvę rastai buvo.
Ir dar matau tvenkinį išsikasėt, o vaikučiai pas jus du nedideli, kaip su jo apsauga? Nesiruošiat aptvert?
Atsakyti
QUOTE(dani75 @ 2011 01 11, 17:30)
Na kitty tikrai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , tokie darbai atlikti. Vyras auksarankis tavo.  O kaip namuko kokybė po tuo apkaltu ruberoidu buvo kai nuplėšėt? Ar normoj? Pas mus panašus namukas, gal net dar labiau pavargęs buvo, tai kai nuplėšėm ten viską, tai oi kokie supuvę rastai buvo.
Ir dar matau tvenkinį išsikasėt, o vaikučiai pas jus du nedideli, kaip su jo apsauga? Nesiruošiat aptvert?

na apatinis rąstas buvo nelabai gražus, bet čia daugiau viename kampe ir po langais papuvę, bet kadangi dėjom naujus, tai ten tvarkė, o tą kampą kiek įmanoma išskaptavo ir berods su betonu sutvirtino... o be to būtent toje vietoje nebuvo grindų, o tiesiog ant žvyro sudėtos plytos, tai kadangi jas vistiek lupom, buvo lengva prieiti ir sutvarkyti.

Kol kas apie tvenkinį nieko negalvoju, kažkaip pas mus ir namie yra tvenkinukas, tai mergaitė žino, kad negalima vienai ten eiti, ir mažylį to pat mokysime, o be to niekada stengiamės nepalikti vaikų be priežiūros, žinau kad atsarga gėdos nedaro, bet žinant kokia mano mergina, jei bus aptverta, tai būtinai karsis apžiūrėti, perlipti ir pan....
Atsakyti
QUOTE(kitty @ 2011 01 11, 17:17)
na apatinis rąstas buvo nelabai gražus, bet čia daugiau viename kampe ir po langais papuvę, bet kadangi dėjom naujus, tai ten tvarkė, o tą kampą kiek įmanoma išskaptavo ir berods su betonu sutvirtino... o be to būtent toje vietoje nebuvo grindų, o tiesiog ant žvyro sudėtos plytos, tai kadangi jas vistiek lupom, buvo lengva prieiti ir sutvarkyti.

O ką su vidaus grindim ir sienom galvojat daryti?
Pas mane irgi rąstinė sodyba, tačiau viduj tie rąstai tokie nelabai gražus jau, pajuodę, ko gero jau jų negalima atnuajinti taip, kad palikti atvirus, svarstau, kaip viduj padaryti, noriu, kad atrodytų kaimiškai smile.gif
Ir dar klausimas - gal kas galit pasiūlyti kokį meistrą pečiui paremontuoti? (Vilnius-Varėna-Alytus)
Atsakyti
Gladijau,

Ingucia
Padaryt viską įmanoma. Ir naują pečių perstatyt, ir primontuot, ir išvalyt... Ir cementu pamatą "užlpopyt". Aišku, jis byrės... smile.gif Gal geriau naują pamatą pasidaryt. Ne tiek jau daug ten to darbo.
[/quote]

čia juokas ar pašaipa?
esu čia tam, kad pasiklausti, o ne apsijuokti....... smile.gif
manau, pasidalinti patirtim nėra blogas dalykas, kaikurias klaidas, kurias patys padarėm ir aš galiu pasakyt, gal žmonėms pravers.....
daryti eksperimentus ne mūsų kišenej, todėl ir klausiu, gal kas pirkot jau pgamintą pečių....
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2011 01 12, 10:37)
Pas mane irgi rąstinė sodyba, tačiau viduj tie rąstai tokie nelabai gražus jau, pajuodę, ko gero jau jų negalima atnuajinti taip, kad palikti atvirus, svarstau, kaip viduj padaryti, noriu, kad atrodytų kaimiškai smile.gif
Ir dar klausimas - gal kas galit pasiūlyti kokį meistrą pečiui paremontuoti? (Vilnius-Varėna-Alytus)

skaičiau, kad yra visokių priemonių restauruoti rąstus, nžn kiek veiksminga, bet atsiliepimai geri smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingucia: 12 sausio 2011 - 10:08
QUOTE(Carpe diem @ 2011 01 12, 09:37)

O kur jūsų sodyba? Mums pečių darė meistras iš Pivašiūnų, bet jį reikia atsivežti patiems.
Atsakyti
QUOTE(Ingucia @ 2011 01 12, 11:11)
čia juokas ar pašaipa?
esu čia tam, kad pasiklausti, o ne apsijuokti....... smile.gif
manau, pasidalinti patirtim nėra blogas dalykas, kaikurias klaidas, kurias patys padarėm ir aš galiu pasakyt, gal žmonėms pravers.....
daryti eksperimentus ne mūsų kišenej, todėl ir klausiu, gal kas pirkot jau pgamintą pečių....

Tikrai cia ne pasaipa..... 4u.gif
Jus klausete :ar imanoma cementu palopyti...taip, imanoma, bet ar verta? geriau nauja pamatuka pabetonuotumet ir ant jo statytumet nauja krosnele ar naujai pamuryta peciuka-virykle...( nes rasete kad senas jau byra)
Gamyklini ar pamuryta? mes stateme gamyklini....bet finansiskai tai brangiau, nes prie krosneles kainos reikia prideti alkunes ir dar indeklo i kamina kaina. Mums tai kainavo 1500Lt.
Mano nuomone... viskas kas surista su ugnimi turi buti labai saugu, pradedant pamatu ir baigiant kaminu.
Papildyta:
QUOTE(Carpe diem @ 2011 01 12, 10:37)

Juodi rastai puikiai atsislifuoja..... mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo profas: 12 sausio 2011 - 11:33
QUOTE(uolma @ 2011 01 12, 11:02)
O kur jūsų sodyba? Mums pečių darė meistras iš Pivašiūnų, bet jį reikia atsivežti patiems.

Na, ne taip ir arti išeina... Mano prie Valkininkų.
Atsakyti
Mes irgi nežinome ka daryti su savo rastais viduje. Iš pradžių manėme. kad nušveisime, nes atrodė visiškai neblogi, bet kai pradėjome šveisti ir nusiėmė viršus pasirodo, kad viduje jie sutrunyje, todėl dabar iš viso pasimetėme ką daryti. Čia keleta nuotraukyčių.
user posted image

O taip atrodo mūsų namukas iš lauko
user posted image
user posted image
Atsakyti