QUOTE(Oxen @ 2010 08 04, 09:49)
Panašu kad pas mus ta pati situacija nusimato. Planuoju turėdamas laiko čionai prisistatyt su fotoreportažu, nes trūksta minčių, ...ir pinigų viskam samdyt. O aš ne statybinykas.
Pas mumi namas kaip ir be pamatų, ant akmenų stovi...Tai vyrukai kurie tvarkė supuvusius sienojus ir perdengė stogą - dėl apkalimo dailylentėm patarė daryt taip: pradžioj aplink namą pabetonuot tokį a lia pamatėlį - paplatėjimą, tai bus pirmai eilei dailylenčių atrama ir ir šaltis po grindim mažiau lys...
O beje paklausiu dėl dailylenčių - ką darėt su dažymu - gal pirkot jau gatavai dažytas? Obliuotas ar neobliuotas? Kalėt cvekais ar medvaržčiais?
Ir jei ne paslaptis, kokioj geografinėj platumoj jūsų pilis stovi?
Pas mane pirma namą apkalė dailylentėm, o tik tada pasakė, kad galima praplatinti ir sutvirtinti pamatą, dailylentės tvirtinasi prie brūsų, jos į pamatą nesiremia. Tai pabaigus namo išorę samdysiu kažką, kad pamatą tvarkytų. Tik kėl tų grotelių reikalingumo niekaip neišsiaiškinu
Dailylentes pirkau antrarūšes, obliuotas, pirma gruntavau antiseptiku, tada vieną sluoksnį lazūros (Einza), tada jau kalė ant namo ir dabar antrą kartą dažys jau prikaltas. Naudojo medsraigčius.
"Pilis" dzūkijoj, varėnos r.
Turiu ir aš klausimą dėl sienojų keitimo - kaip nusprendėt, kuriuos keisti, kuriuos ne? gal kas konsultavo? bijau, kad būsiu neapdairiai pasielgusi
sudėjau langus visai nepagalvojus, kad gali tekti rąstus po jais pakeisti, langistas nieko nesakė, sudėjo langus, o paskui apžiūrėjau, kad tie apatiniai rąstai trupantys tokie
ir sienoje yra vienas, kurį akivaizdžiai reikia keisti, bet tai bandysiu daryti iš vidaus. Ir ką darot viduje su rąstais? šlifuojat juos ar kaip?
o kur jūsų pilis?