Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Tino @ 2011 09 27, 09:43)
kaip čia pasakius... mano PRL buvo 919 prieš 4 metus. nuo tada geriu vaistus, bet jokio rezultato dar nėra. matyt, PRL sumažinimas nėra garantija, kad pasiseks  nestuke.gif kad tai vienintelė problema...

Tino, gal jums reiketu pakartoti dazniau PRL tyrima ir nebegerti to Bromocriptino, nes tie vaistai ne i sveikata. Mano PRL buvo net iki 1800 pakiles. Metus geriau Bromocriptina, bet kai nepavyko pastoti nutraukiau vaistu gerima. Mano gydytojas taip sako, jeigu 'jusu menesines reguliarios, vadinasi jusu padidejes prolaktinas nera nepastojimo priezastis, paprasciau jis fiziologiskai pas jus didesnis ir gerti bromocriptina nera butina.' Tai as ir nebenuodiju savo organzimo tokiais vaistais.
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2011 10 02, 16:28)
O ar reikėjo mokėti už magnetinio rezonanso, tomografo tyrimus, jei esate draustos?
Maika, ar pas tave daug padidejes PRL ?

Tomografija man nedaryta, už magnetinį rezonansą nemokėjau.
Šiuo metu prolaktinas turėtų būti normos ribose (paskutinį kartą žiūrėjau prieš ~3 mėnesius - buvo kažkur ten ribų apačioj (po šviežiai padidintos bromkriptino dozės)), daugiausia kiek mačiau tai buvo ~1120 mIU/l, o prolaktinoma buvo 6 mm
Papildyta:
QUOTE(Viltelė @ 2011 10 02, 16:58)
Mano gydytojas taip sako, jeigu 'jusu menesines reguliarios, vadinasi jusu padidejes prolaktinas nera nepastojimo priezastis, paprasciau jis fiziologiskai pas jus didesnis ir gerti bromocriptina nera butina.' Tai as ir nebenuodiju savo organzimo tokiais vaistais.

Reguliarios mėnesinės, žinoma, yra gerai, bet ar vyksta ovuliacija? Juk padidėjęs prolaktinas linkęs slopinti ovuliaciją g.gif
Atsakyti
Man nors ir buvo padidėjęs PRL, O vykdavo. PRL į normas atstačiau per kokius tris mėn. Bet vos tik bandau nutraukti vaistų gėrimą , jis labai sparčiai kyla. Klinikoje , kurioje tiriuosi kažkokie kitokie PRL tyrimo matavimo vienetai. Norma ideali pastojimui - 16, šiaip norma yra 20. Aš buvau jau pasiekusi 6, tai pabandėme mažinti vaistukų ir sukilo iki 50. O prieš 1,5 metų , kai rado padidėjimą, tai buvau pasivertusi kitais matavimo vienetais, berods apie 1000 buvo unsure.gif. Reiktų pakilnot popierėlius. Man vis mintis neduoda ramybės, kad gal su akupunktūra galima būtų sutvarkyti šitą bėdą. Bet vis nepasiryžtu nutraukti cheminio gydymosi, nes vis gi turbūt organizmas jau priprato negeriant vaistų, man nevyksta O, išsiderina ciklas, kankina baisus PMS, skauda krūtinę beveik visą laiką, kad prisiliest neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Viltelė @ 2011 10 02, 17:58)
Tino, gal jums reiketu pakartoti dazniau PRL tyrima ir nebegerti to Bromocriptino, nes tie vaistai ne i sveikata. Mano PRL buvo net iki 1800 pakiles. Metus geriau Bromocriptina, bet kai nepavyko pastoti nutraukiau vaistu gerima. Mano gydytojas taip sako, jeigu 'jusu menesines reguliarios, vadinasi jusu padidejes prolaktinas nera nepastojimo priezastis, paprasciau jis fiziologiskai pas jus didesnis ir gerti bromocriptina nera butina.' Tai as ir nebenuodiju savo organzimo tokiais vaistais.

žinoma, kad pastoviai tikrinuosi, kad PRL būtų normoj, nes ne normoj jis nuslopindavo O ir man ji nevykdavo, nors daugiau nieko nejaučiau: mm buvo reguliarios, krūtinės nejaučiau. dabar džiaugiuosi galėdama tikėtis, kad O vyksta, nors gal ir nepilnavertiškai... taigi man pradidėjęs PRL buvo viena iš nepastojimo priežasčių, kurią pašalinus bandau toliau.
bandžiau aš mažint vaistus, bet PRL kildavo vėl. taigi esu pririšta prie tų vaistų. matyt, nuo nervų jis man kyla - nebežinau jau verysad.gif bet dar prolaktinomų tirtis tai nebeisiu - užtenka visko, man jau per gerklę eina visi tyrimai ir daktarai. viskas gerai, o rezultato kaip nėr, taip nėr...
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2011 10 01, 00:20)

Beje, kokius tyrimus daro tirdami hipofizę, įtariant prolaktinomą.

Man darė magnetini rezonansa. Jis nieko nekainuoja, bet reikia moketi uz nuotraukas kuriu gali prireikti jei ras adenoma. Nuotraukos kainuoja Vilniuje 90 Lt (onkologijos centre) o Lazdynų greitosios pagalbos ligoninej 170 Lt.

Man po operacijos praejus keliems menesiams skyre bromokriptina del to kad prolaktinas nenukrito iki normos. Išliko 2500 ir dar kilo po truputi. Pries o peracija buvo beveik 10 tūkstančiu doh.gif

Atsakyti
Manau, kad man O vyksta, nes tai parodo kiti hormonu tyrimai ir niekad man gydytojai nesukele jokios abejones, kad O galetu nevykti. Bet dabar man visada liepiama daryti PRL tyrima 3,4 ciklo d. , t.y. ciklo pradzioje, nes antroje ciklo puseje ir taip PRL buna uzkiles. Tai tyrimas buna geras. O kelinta jus ciklo diena darote tyrima? Jau pradedu nieko nebesuprasti g.gif
Atsakyti
Prolaktiną tikrinuosi antroj ciklo pusėj (taikydavau į ~21 c.d., bet gyd. pasakė kad čia jeigu ciklas ~28 dienos, o pas mane trumpesnis tai gal reiks paankstinti) ax.gif
Atsakyti
o mano gydytojas nesureikšmina ciklo dienos. Paskutiniu metu darau kas tris savaites tyrimą.
Atsakyti
QUOTE(Viltelė @ 2011 10 03, 08:17)
Manau, kad man O vyksta, nes tai parodo kiti hormonu tyrimai ir niekad man gydytojai nesukele jokios abejones, kad O galetu nevykti. Bet dabar man visada liepiama daryti PRL tyrima 3,4 ciklo d. , t.y. ciklo pradzioje, nes antroje ciklo puseje ir taip PRL buna uzkiles. Tai tyrimas buna geras. O kelinta jus ciklo diena darote tyrima? Jau pradedu nieko nebesuprasti g.gif

sveikos merginos, ir as cia priklydau 4u.gif
as taip pat kovoju su prolaktinu ji savarankiskai tikrinu kiekviena men (jau 8men) , as darausi 20-21 CD , ciklas mano 27-28d . man taip sake dvi gines ir vaisingumo spec. blush2.gif na as taip ir darau. ax.gif
Papildyta:

pas mane tai pradzioj buvo virs 800 , tad pradejau gerti bromokriptina. pradzioj ir man buvo sunku ir vemdavau, ir pikindavo, ir ziauriai galva skaudejo, net dubens kaulus doh.gif nulipant laiptais tai vargelio buvo. bet pripratau geriu po puse tabletes vakare . atrodo nieko nebejauciu. jau kokius keturis men buvo prolaktinas normoj apie 200-300 bet si men tik viena vakara neisgeriau ir ryte dariau, tai kai gavau ats vos nenugriuvau ir vel pakilo beveik 600. doh.gif na tiesa buvau nuo ryto susinervinusi, bet juk neimanoma gyventi be streso. schmoll.gif tai dabar zadu eiti pas endikrinologa jau sakau gal reik padidint doze iki vienos tabl g.gif girdejau kad Sidlauskas neblogas is kauno jis i siaulius atvaziuoja sakau gal nubegti pas ji g.gif gal jus merginos galit ka apie ji papasakot
blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sheila102: 03 spalio 2011 - 22:04
QUOTE(sheila102 @ 2011 10 03, 23:02)
pas mane tai pradzioj buvo virs 800 , tad pradejau gerti bromokriptina. pradzioj ir man buvo sunku ir vemdavau, ir pikindavo, ir ziauriai galva skaudejo, net dubens kaulus doh.gif  nulipant laiptais tai vargelio buvo. bet pripratau geriu po puse tabletes vakare . atrodo nieko nebejauciu. jau kokius keturis men buvo prolaktinas normoj apie 200-300 bet si men tik viena vakara neisgeriau ir ryte dariau, tai kai gavau ats vos nenugriuvau ir vel pakilo beveik 600. doh.gif  na tiesa buvau nuo ryto susinervinusi, bet juk neimanoma gyventi be streso. schmoll.gif  tai dabar zadu eiti pas endikrinologa jau sakau gal reik padidint doze iki vienos tabl g.gif girdejau kad Sidlauskas neblogas is kauno jis i siaulius atvaziuoja sakau gal nubegti pas ji g.gif  gal jus merginos galit ka apie ji papasakot
blush2.gif

brangioji, ko pergyveni, jei buvai susinervinus ir PRL užkilo, o dar tablietkos neišgėrei blink.gif taigi čia daugiau nei aišku, nuo ko jis užkilo. jis labai reaguoja į stresą. tad nusiramink ir pasitikrint tada, kai būsi išgėrus vaistus taip, kaip geri jį visada. o tada lakstyk pas gydytojus ir mėtyk pinigus mirksiukas.gif
mano tokia nuomonė būtų. jei jis kyla iki 1000, tai aš jei ne noras pastoti, tai išvis nieko negerčiau ir nesukčiau galvos. bet dabar ryju vaistus, kad bent jau čia nebūtų galima prisikabinti. o šiaip maža pas mus yra hormonų, kurių net nežinom, ar jie mums normos ribose, ar ne, ir gyvenam - vargo nematom mirksiukas.gif

pvz., aš irgi kai tyriausi po pralaimėtų krepšinio varžybų makedonams bemiegės nakties ir nervų, PRL vėl buvo užkilęs, nors su 1/2tabl jis jau buvo normoj, bet tai stresas praėjo ir jis turėjo atsireguliuot lotuliukas.gif gydytojai sako, kad net jei bijai adatos dūrio, PRL gali staigiai sukilt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tino: 04 spalio 2011 - 08:46
Aš tai kol iki klinikos atvairuoju, susinervint spėju. Tai pavaikštau 15 min. gamtoje, pasikalbu su mama, tada einu tyrimą darytis. O kažkada buvau vienos tabletės ryte neišgėrusi, vakare tyrimą dariausi, nes seselė sakė, kad tai neturėtų labai įtakoti rezultatų.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2011 10 04, 09:43)
brangioji, ko pergyveni, jei buvai susinervinus ir PRL užkilo, o dar tablietkos neišgėrei  blink.gif  taigi čia daugiau nei aišku, nuo ko jis užkilo. jis labai reaguoja į stresą. tad nusiramink ir pasitikrint tada, kai būsi išgėrus vaistus taip, kaip geri jį visada. o tada lakstyk pas gydytojus ir mėtyk pinigus  mirksiukas.gif
mano tokia nuomonė būtų. jei jis kyla iki 1000, tai aš jei ne noras pastoti, tai išvis nieko negerčiau ir nesukčiau galvos. bet dabar ryju vaistus, kad bent jau čia nebūtų galima prisikabinti. o šiaip maža pas mus yra hormonų, kurių net nežinom, ar jie mums normos ribose, ar ne, ir gyvenam - vargo nematom  mirksiukas.gif

pvz., aš irgi kai tyriausi po pralaimėtų krepšinio varžybų makedonams bemiegės nakties ir nervų, PRL vėl buvo užkilęs, nors su 1/2tabl jis jau buvo normoj, bet tai stresas praėjo ir jis turėjo atsireguliuot  lotuliukas.gif  gydytojai sako, kad net jei bijai adatos dūrio, PRL gali staigiai sukilt.

na va tai ir mastau kad jis kyla nuo streso , bet as pakankamai daznai jauciu nemaza itampa , nieko nepadarysi dirbu toki darba atsakinga . tai ir galvoju tyrima visalaik darydavau ryte pries darbus kol budavau apsimiegojus , tai sakau gal per diena jis sukildavo, o del to ir neiseina nestuke.gif . jis sukyla ir as nieko nezinau g.gif na net nebezinau ... mes stebukliuko jau laukiam daugiau nei du metai...
Atsakyti