QUOTE(burbuliuoju @ 2011 07 21, 13:52)
Aš dar galiu paporint apie bromcriptino pakaitalus. Tik galbūt daktarai neskirs toms kurių prolaktinas nėra labai aukštas.
Kurį laiką gėriau Dostinex'ą. Lenkuose 8 x 0.5 mg kaina ~350 Lt, tai pagalvojus apie kainą tabletė gerklėj užstrigdavo, ypač kad man vieo buteliuko mėn neužtekdavo.
Tuomet atsirado galimybė iš Baltarusijos gauti. 8 x 0.5 mg kaina ~150 Lt, bet dabar ten pas juos prastai, tai turbūt net nelabai pavyktų gauti.
Ir tuomet aš sužinojau kad visgi galima ir Lietuvoj nebrangiai nusipirkti. Nesu tikra kodėl to daktarai nemini, galbūt todėl, kad vaisto informaciniam lapely nėra parašyta, kad jis skiriamas būtent prolaktinui mažinti. Bet čia tik mano įsivaizdavimas. Lapelio neskaičiau, nes jis man nežinoma kalba parašytas. Bet vaistinėj sakė, kad jį skiria nuo labai įvairių priežasčių (kaip pavyzdį nurodė alkoholizmą, o dėl prolaktinomų kaip supratau gal net nebuvo).
Apie Dostinex'ą nemini daktarai, ar dar koks vaistas yra?
QUOTE(burbuliuoju @ 2011 08 03, 13:17)
o man apie priklausomybę nuo ciklo nieko nesakė, su mano PRL kiekiu nustebo, kad dar išvis toks yra
taigi man atrodo, kad ne ciklas veikia PRL, o PRL veikia ciklą, t.y. jei PRL normalus tai ciklas vyksta laiku. Jeigu PRL kiekis didelis arba staigiai pasikeičia tai ir ciklas nebeprognozuojamas.
va ką man net kelis kartus sakė, kad didelę įtaką turi stresas/poilsis. Bet tas poveikis irgi nėra trumpalaikis, t.y. jeigu praeitą savaitę apturėjau didelių stresų, bet savaitgalį pabuvau gamtoj, dar nereiškia, kad 1dienį iš ryto padarytas tyrimas bus geresnis nei 5dienį vakare. Taip greitai nesikeičia. Vat jeigu diena iš dienos dirbi įtemptą darbą, ir PRL yra prie viršutinės normos ribos, tai pora savaičių atostogų užsienyje su išjungtu mobiliaku kažkiek padėtų.
Nuo streso tikrai zenkliai nepakyla PRL , bet jei yra itarimu daro tyrima dar karteli. Bent mano tyrimai kai pirma karta parode auksta PRL kieki, dare pakartotinai dar po menesio ar dvieju , tiksliai nepamenu.
del PRL itakos ciklui. Tas labiausiai erzina
Papildyta:
QUOTE(kosemanai @ 2011 08 01, 09:19)
Dėl šito man niekas nieko nesake (tiesa pas mane ciklo kolkas visai nera, nes nuo per didelio prolaktino kiekio menesines isnyko) as matuojuosi prolaktina tada kai padidinu bromokriptino doze. Beje man sake kad kiekis gali priklausyti ir nuo paros laiko t.y. jei geri bromkriptina viena karta per para tai tarkim ryte gali būti mazesnis o vakare didesnis
Tyrima darydavausi ryte iki vaistu isgerimo. Taip lengviau buvo lyginti rezultatus.
Papildyta:
QUOTE(Glamour @ 2011 07 04, 00:06)
Ir man idomu butu apie dieta suzinoti. Turiu dar ir endometrioze ir pienlige, tai joms panasi dieta. Siaip tu dietu sunku LT gyvenant laikytis.
Beje, del to, kad
akupunkturos pagalba PRL glima numusti man irgi naujiena.
Naujiena ir man. Bet kazin ar jos pagalba galima mikroadenoma pradangint