QUOTE(Viotinola @ 2014 03 06, 01:38)
taip pat klausiau gydytojo dėl Žodžiu pasakė, kad tokių tyrimų kaip poveikis vaisiui nėra nei su Cabergolinu, nei su Bromokriptinu. Nėštukės geria BR, nes jis dažniausiai skiriamas, o cabergoliną geria 1 iš 1000 ar pan. todėl ir nėra duomenų. Aišku nutraukti reiktų, bet jei tada ir spręsim ką daryti. Konkrečiai nepasakė nieko. Taigi, mano planai dėl nukelti mažiausiai iki rudens
iš Bromocriptin informacinio lapelio:
"...Nėštumas
Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.
Jei moteris pastoja, rekomenduojama nutraukti bromokriptino vartojimą po pirmųjų išnykusių menstruacijų.
Nėštumo metu posmegeninės liaukos navikai kartais sparčiai didėja, taip gali atsitikti ir moterims, kurios dėl gydymo bromokriptinu tampa vaisingos. Atsargumo dėlei rekomenduojama pacientes ištirti bei nustatyti, ar nėra posmegeninės liaukos padidėjimo požymių, ir tik tada, jei reikia, galima vėl skirti bromokriptino. Remiantis daugiau kaip 2000 nėštumų baigtimis, nustatyta, kad nevaisingumo gydymas bromokriptinu nėra susijęs su padidėjusiu persileidimo, priešlaikinio gimdymo, daugiavaisio nėštumo ar naujagimių apsigimimų pavojumi. Manoma, kad žmogui preparatas nesukelia nei teratogeninio, nei embriopatinio poveikio. Jei moteris, kuriai yra didelis ar plintantis navikas, pastoja, gydymą bromokriptinu galima tęsti...."
Tyrimų rezultatai visgi yra su brom.
QUOTE(-robertina- @ 2014 03 10, 10:47)
Sveikos,
gal kuri is patirties pasiulytumete gera endokrinologe(-a) Vilniuje. Pasidariau tyrimus ir prolaktinas 892,10 (kai norma 102-496). Nepavyksta pastoti jau virs metu. Dekui
gal kuri is patirties pasiulytumete gera endokrinologe(-a) Vilniuje. Pasidariau tyrimus ir prolaktinas 892,10 (kai norma 102-496). Nepavyksta pastoti jau virs metu. Dekui
Sveika, iš savo patirties patarčiau paimti iš esamos endokrinologės siuntimą magnetiniam rezonansui. Ir tada jau žiurėsit ,jei aptiks mikroadenomą, pradėsit gydymą vaistais, o jei neras jos, tada reikės ieškoti priežasties kitur, pvz mano gydytoja sakė, kad prolaktinas gali buti padidėjes ir dėl kepenų ligų...Gydytoja aš patenkinta,pavardė Mazgelienė