Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Viotinola @ 2014 03 06, 01:38)

taip pat klausiau gydytojo dėl  nestuke.gif  Žodžiu pasakė, kad tokių tyrimų kaip poveikis vaisiui nėra nei su Cabergolinu, nei su Bromokriptinu. Nėštukės geria BR, nes jis dažniausiai skiriamas, o cabergoliną geria 1 iš 1000 ar pan. todėl ir nėra duomenų. Aišku nutraukti reiktų, bet jei  nestuke.gif  tada ir spręsim ką daryti. Konkrečiai nepasakė nieko. Taigi, mano planai dėl  nestuke.gif  nukelti mažiausiai iki rudens  doh.gif

iš Bromocriptin informacinio lapelio:
"...Nėštumas
Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.
Jei moteris pastoja, rekomenduojama nutraukti bromokriptino vartojimą po pirmųjų išnykusių menstruacijų.
Nėštumo metu posmegeninės liaukos navikai kartais sparčiai didėja, taip gali atsitikti ir moterims, kurios dėl gydymo bromokriptinu tampa vaisingos. Atsargumo dėlei rekomenduojama pacientes ištirti bei nustatyti, ar nėra posmegeninės liaukos padidėjimo požymių, ir tik tada, jei reikia, galima vėl skirti bromokriptino. Remiantis daugiau kaip 2000 nėštumų baigtimis, nustatyta, kad nevaisingumo gydymas bromokriptinu nėra susijęs su padidėjusiu persileidimo, priešlaikinio gimdymo, daugiavaisio nėštumo ar naujagimių apsigimimų pavojumi. Manoma, kad žmogui preparatas nesukelia nei teratogeninio, nei embriopatinio poveikio. Jei moteris, kuriai yra didelis ar plintantis navikas, pastoja, gydymą bromokriptinu galima tęsti...."

Tyrimų rezultatai visgi yra su brom.

QUOTE(-robertina- @ 2014 03 10, 10:47)
Sveikos,

gal kuri is patirties pasiulytumete gera endokrinologe(-a) Vilniuje. Pasidariau tyrimus ir prolaktinas 892,10 (kai norma 102-496). Nepavyksta pastoti jau virs metu. Dekui

Sveika, iš savo patirties patarčiau paimti iš esamos endokrinologės siuntimą magnetiniam rezonansui. Ir tada jau žiurėsit ,jei aptiks mikroadenomą, pradėsit gydymą vaistais, o jei neras jos, tada reikės ieškoti priežasties kitur, pvz mano gydytoja sakė, kad prolaktinas gali buti padidėjes ir dėl kepenų ligų...Gydytoja aš patenkinta,pavardė Mazgelienė
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2014 03 13, 20:30)
Merginos mano Prolaktinas 552.
ar tai blogai?
pas kokia daktare man del to kreiptis? pas endokrinologe ar pas ginekologe? beje, geriu tiroksina nes mano TTH 3.17

O progesteronas geras? dėl prolaktino kreiptis į endokrinologą.
Papildyta:
QUOTE(-robertina- @ 2014 03 10, 09:47)
Sveikos,

gal kuri is patirties pasiulytumete gera endokrinologe(-a) Vilniuje. Pasidariau tyrimus ir prolaktinas 892,10 (kai norma 102-496). Nepavyksta pastoti jau virs metu. Dekui

PRL patariama pasidaryti 2-3 kartus ir daugmaž išvesti vidurkį, jis vienas labiausiai kintančių hormonų. Man be vaisų yra buvę ir 300, ir 600 ir 900. Ir vėlgi, reiktų tirtis progesteroną 7 dpo, ar visgi prolaktinas yra kliūtis, neleidžianti kokybiškai ovuliuoti.
Atsakyti
QUOTE(-robertina- @ 2014 03 10, 10:47)
Sveikos,

o ar yra dar kokių nors požymių,pvz dažnai skauda galva, pieno liaukos išskyros iš krutų, nereguliarios menesinės ar jų dingimas..? man su mikroprolaktinomą buvo pirmi du simptomai + kraujo tyrimas parodė prolaktiną virš 2000...
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 03 28, 16:08)
iš Bromocriptin informacinio lapelio:
"...Nėštumas
Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.
Jei moteris pastoja, rekomenduojama nutraukti bromokriptino vartojimą po pirmųjų išnykusių menstruacijų.
Nėštumo metu posmegeninės liaukos navikai kartais sparčiai didėja, taip gali atsitikti ir moterims, kurios dėl gydymo bromokriptinu tampa vaisingos. Atsargumo dėlei rekomenduojama pacientes ištirti bei nustatyti, ar nėra posmegeninės liaukos padidėjimo požymių, ir tik tada, jei reikia, galima vėl skirti bromokriptino. Remiantis daugiau kaip 2000 nėštumų baigtimis, nustatyta, kad nevaisingumo gydymas bromokriptinu nėra susijęs su padidėjusiu persileidimo, priešlaikinio gimdymo, daugiavaisio nėštumo ar naujagimių apsigimimų pavojumi. Manoma, kad žmogui preparatas nesukelia nei teratogeninio, nei embriopatinio poveikio. Jei moteris, kuriai yra didelis ar plintantis navikas, pastoja, gydymą bromokriptinu galima tęsti...."

Tyrimų rezultatai visgi yra su brom.

Šiokius tokius radau ir su cabergolinu tyrimus, bet irgi tokie biedni informacijos. Tipo gali būti kas nors, bet gali ir nebūti. Lygiai taip pat kaip su BR.

Pagal Jūsų citatą rašoma, kad BR pastojus reikia nutraukti, o po tyrimų vėl naudoti. Deja praktiškai gydytojai daro kitaip. Dozę mažina palaipsniui dėl persileidimo galimybės. Kai buvau pas genetikę, tai man pasirodė juokina, kai paėmė knygutę paskaitė tai, ką radau internete ir viskas. Tipo viskas ok, ramiai laukitės. tai dabar net konsultacijai nežinau ar verta eiti, jei tik iš knygutės paskaitys sad.gif tą patį ką google rašo sad.gif

Papildyta:
QUOTE(aguoniuke @ 2014 03 10, 11:08)
atsiliepimai apie gydytojus yra pincetas.lt  4u.gif
aš pati taip rinkausi geriausią endokrinologą, tačiau kaip taisyklė, pas rekomenduotus kaip geriausius laisvų vietų nėra ir nepavyksta pagauti, kada "išmeta" talonus.. žinoma, visada yra galimybė susimokėti į kasą... Aš pati nepataikiau labai, ėjau pas ką buvo artimiausias talonas, tad planuoju keisti.

Skambinkit į registratūrą ir klauskit kada bus talonai pas konkretų gydytoją. Aš pati dabar taip gaudau talonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 26 balandžio 2014 - 14:39
QUOTE(Viotinola @ 2014 04 26, 15:39)
Šiokius tokius radau ir su cabergolinu tyrimus, bet irgi tokie biedni informacijos. Tipo gali būti kas nors, bet gali ir nebūti. Lygiai taip pat kaip su BR.

Pagal Jūsų citatą rašoma, kad BR pastojus reikia nutraukti, o po tyrimų vėl naudoti. Deja praktiškai gydytojai daro kitaip. Dozę mažina palaipsniui dėl persileidimo galimybės. Kai buvau pas genetikę, tai man pasirodė juokina, kai paėmė knygutę paskaitė tai, ką radau internete ir viskas. Tipo viskas ok, ramiai laukitės. tai dabar net konsultacijai nežinau ar verta eiti, jei tik iš knygutės paskaitys  sad.gif tą patį ką google rašo sad.gif

Papildyta:

Skambinkit į registratūrą ir klauskit kada bus  talonai pas konkretų gydytoją. Aš pati dabar taip gaudau talonus.

sveikos merginos,norejau paklausti ar yra skirtumas kokia diena issitirti prolaktina??na kelinta ciklo diena ar galima bet kuria aciu jums lauksiu atsakymo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tulpele23 @ 2014 04 26, 22:47)
sveikos merginos,norejau paklausti ar yra skirtumas kokia diena issitirti prolaktina??na kelinta ciklo  diena ar galima bet kuria aciu jums lauksiu atsakymo... 4u.gif

Sveika, mano daktare sake ,kad ciklo pabaigoje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Viotinola @ 2014 04 26, 15:39)

Pagal Jūsų citatą rašoma, kad BR pastojus reikia nutraukti, o po tyrimų vėl naudoti. Deja praktiškai gydytojai daro kitaip. Dozę mažina palaipsniui dėl persileidimo galimybės. Kai buvau pas genetikę, tai man pasirodė juokina, kai paėmė knygutę paskaitė tai, ką radau internete ir viskas. Tipo viskas ok, ramiai laukitės. tai dabar net konsultacijai nežinau ar verta eiti, jei tik iš knygutės paskaitys  sad.gif tą patį ką google rašo sad.gif

Viotinola, bet ten taip parasyta,kad jeigu yra indikacijos del prolaktinomos,gydyma vaistais galima testi.
As taip pat buvau pas genetike, ir ji pasake,kad del brom.vartojimo tikrai nereiketu jaudintis ir kreiptis pas juos,atseit jis padeda pastoti ir jokios didesnes rizikos nesukelia. 4u.gif
Atsakyti
Merginos kur perkat Dostinex (cabergoline, kabergolinas) pigiau ? ax.gif
man išrašė 0,5 mg kartą per savaitę 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Mano prolaktinas ciklo pradzioje buvo virs 500, ciklo pabaigoje virs 900. Uz poros dieneliu keliauju pas gine, paskirs gydyma. Skaiciau, kad yra kazkokie vaistukai (pavadinimo nepamenu) zenkliai brangesni, bet maziau salutiniu poveikiu turi, verta ju prasyt? 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(19891010 @ 2014 06 03, 10:41)
Sveikutes 4u.gif  Mano prolaktinas ciklo pradzioje buvo virs 500, ciklo pabaigoje virs 900. Uz poros dieneliu keliauju pas gine, paskirs gydyma. Skaiciau, kad yra kazkokie vaistukai (pavadinimo nepamenu) zenkliai brangesni, bet maziau salutiniu poveikiu turi, verta ju prasyt?  4u.gif  blush2.gif

tai va čia ir yra tie Dostinex 4u.gif šiaip kaina jų vaistinėje apie 320 Lt už 8 tabletes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Takata @ 2014 06 03, 16:49)
tai va čia ir yra tie Dostinex  4u.gif šiaip kaina jų vaistinėje apie 320 Lt už 8 tabletes  doh.gif

tik uz 8 tabletes blink.gif Idomu kiek man ju paskirs per diena g.gif Bet eina sau, kaip brangu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(19891010 @ 2014 06 03, 16:08)
tik uz 8 tabletes blink.gif  Idomu kiek man ju paskirs per diena g.gif  Bet eina sau, kaip brangu doh.gif

Negali but... as mokejau KMUK vaistinej virs 200, kiek tiksliai nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2014 06 03, 17:10)
Negali but... as mokejau KMUK vaistinej virs 200, kiek tiksliai nepamenu.

Pas mane buteliukas 20 tableciu ir mokėjau iki 250 lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 03 birželio 2014 - 20:23