As ka tik is gynes:)
padare pirma echo.
Del BR sake nemesti gerus, bet kas 10 dienu mazinti doze po 0.5tabl,paskui nustoti vartoti isvis. tirti prolaktina pasake kad beprasmiska nes bus padidejes, kaip ir visoms nestukems.
Uzrase konsultacijai pas endokrinologe. Ziuresim ,ka ji lieps daryti.
katik is endokrinologes, sake nutraukti BR vartojima, ji paaiskino, kad prolaktinas blokuoja ovuliacija del to yra pavojingas pastojimui, bet kadangi jau pastojau, persileidimui tai itakos neturi, nes ir taip prolaktinas jau yra padidejes ir liks padidejes iki tol kol maitinsiu krutimi, kaip ir sveikom moterim. Nuo vakar geriu po 0.5 tabl, po 9 dienu nutrauksiu vartojima.
Bukit sveikos
Bukit sveikos
QUOTE(Viotinola @ 2014 02 10, 10:35)
Suprantu... as pati info rinkausi...
Del gydytoju... sudetingas reikalas As pirma endokrinologe meciau neatsisukdama atgal. Po siai dienai sutikus koridoriuje pyktis sukyla O ir dabar pakeitus vis tikiuosi ir meldziuosi, kad sitas nepavestu...
Vaisiui vaistai negerai, bet jei priklauso nuo to ar nestumas tesis ar ne, renkuosi vaistu gerima. Pati dabar geriu Cabergoline ir nezinau, kas jei Gerti toliau ar ne... informacinis lapelis raso, kad negalima gerti net menesi iki pastojimo....
BR as geriau didele doze ir gydytojas man paaiskino, kad nestumo pradzioje vaisiaus gyvybe palaiko hormonai. Staiga metus vaistus PRL sokteli dvigubai ir deja nestumas gali nutrukti. Todel liepe gerti iki 12 sav, kai vaikas tampa "savarankiskas" nuo mamos hormonu. Buvom pas genetike del BR itakos vaisiui, tai sake, kad del pasekmiu duomenu nera.
Element, tikrai suprantu visas baimes ir abejones ypac kai vaikas labai laukiamas ziannat, kad tai gali buti vienintelis vaikelis. Ir ta nezinomybe uzknisa iki negalejimo. Pati dabar kryzkelej, norim antro vaikelio, tai laikiu vizito pas gydytoja ir tikesiuos palankaus sprendimo.
Del gydytoju... sudetingas reikalas As pirma endokrinologe meciau neatsisukdama atgal. Po siai dienai sutikus koridoriuje pyktis sukyla O ir dabar pakeitus vis tikiuosi ir meldziuosi, kad sitas nepavestu...
Vaisiui vaistai negerai, bet jei priklauso nuo to ar nestumas tesis ar ne, renkuosi vaistu gerima. Pati dabar geriu Cabergoline ir nezinau, kas jei Gerti toliau ar ne... informacinis lapelis raso, kad negalima gerti net menesi iki pastojimo....
BR as geriau didele doze ir gydytojas man paaiskino, kad nestumo pradzioje vaisiaus gyvybe palaiko hormonai. Staiga metus vaistus PRL sokteli dvigubai ir deja nestumas gali nutrukti. Todel liepe gerti iki 12 sav, kai vaikas tampa "savarankiskas" nuo mamos hormonu. Buvom pas genetike del BR itakos vaisiui, tai sake, kad del pasekmiu duomenu nera.
Element, tikrai suprantu visas baimes ir abejones ypac kai vaikas labai laukiamas ziannat, kad tai gali buti vienintelis vaikelis. Ir ta nezinomybe uzknisa iki negalejimo. Pati dabar kryzkelej, norim antro vaikelio, tai laikiu vizito pas gydytoja ir tikesiuos palankaus sprendimo.
Mano situacija labai panasi i jusiske. Geriu cabergoline karta i savaite. Klausiau gydytojos, ar sie vaistai nepakenktu vaisiui, jei pastociau. Taciau viena karta sako, kad nieko blogo nebutu, kita karta sako, kad geriau butu nepastoti. Tai ir blaskausi dabar..
bandziau nutraukti vaistu vartojima, taciau prl po 2 sav.pertraukos soktelejo nuo 200 iki 400. Jauciu, kad dar ne laikas nutraukti.
O jus gal jau konsultavotes del cabergolino ir planuojamo ? Butu idomu suzinoti kuo daugiau nuomoniu.
QUOTE(aguoniuke @ 2014 02 27, 20:25)
Mano situacija labai panasi i jusiske. Geriu cabergoline karta i savaite. Klausiau gydytojos, ar sie vaistai nepakenktu vaisiui, jei pastociau. Taciau viena karta sako, kad nieko blogo nebutu, kita karta sako, kad geriau butu nepastoti. Tai ir blaskausi dabar..
bandziau nutraukti vaistu vartojima, taciau prl po 2 sav.pertraukos soktelejo nuo 200 iki 400. Jauciu, kad dar ne laikas nutraukti.
O jus gal jau konsultavotes del cabergolino ir planuojamo ? Butu idomu suzinoti kuo daugiau nuomoniu.
Pirmadienį eisiu pas endokrinologą, tai jo užklausiu. Aš Cabergolino geriu du kartus per savaite po ketvertuką. Kitą savaitę didinsiu iki pusės tabletės.
QUOTE(Viotinola @ 2014 02 27, 20:41)
Pirmadienį eisiu pas endokrinologą, tai jo užklausiu. Aš Cabergolino geriu du kartus per savaite po ketvertuką. Kitą savaitę didinsiu iki pusės tabletės.
Su cabergolinu mano prl labai staigiai nukrito iki zemutines normos ribos. Tikiuosi ir jusu prl lengvai pasiduos gydymui
Sveikos, gal kuri nors naudoja stiprų Parlodel (10 mg), arba jo pakaitalą Bromcriptiną? Turiu kelias pakuotes vaistų (galioja iki rugsėjo mėn). Galiu padovanoti (nes pati gavau dovanų). Toms, kurios naudoja mažesnę dozę (pvz., man reikia 2,5 mg), vaistai netiks, nes kapsulės - neįmanoma padalinti Dėl to ir dovanoju. Rašykit į AŽ. Veiksmas vyksta Kaune.
Sveikos,
Dariausi birzelio men prolaktino tyrimus norma (102-496), pas mane 711.4. Vasario men prolaktinas dar pakilo ir dabar jau 827. Tai kazin cia jau galima itart prolaktinoma ar dar nedaug virsija. Kovo pb keliausiu pas endokrinologa, ziuresiu ka sakys, bet iki to laiko truputi neramu.
Dariausi birzelio men prolaktino tyrimus norma (102-496), pas mane 711.4. Vasario men prolaktinas dar pakilo ir dabar jau 827. Tai kazin cia jau galima itart prolaktinoma ar dar nedaug virsija. Kovo pb keliausiu pas endokrinologa, ziuresiu ka sakys, bet iki to laiko truputi neramu.
QUOTE(tutska2 @ 2014 03 06, 00:01)
Sveikos,
Sveika,
nedidelis pakilimas vaistais pataisoma ramiai lauk vizito pas gydytoja.
Na va zinios is mano pusės. Po MRT paaiškėjo, kad mano draugelis galvoje šiek tiek susitraukė. Labai bijojau, kad tie keleri metai be vaistų padarys savo. Džiaugiuosi, kad kažkas pasikeitė, nes... prieš pradedant gerti Cibergoliną padarė prolaktino tyrimą. Buvo 1378 atrodo, kai prieš 2 mėnesius tyrimai buvo 1875. Nežinau kas nutiko. Vaistų negėriau tad ne jie... cukrus? Pradėjau "išmetinėti" cukrų iš gyvenimo. Šiaip esu smaližė, dabar prisiverčiu arbatas, kavas gerti be cukraus. Saldėsius ir stengiuosi apmažinti. Dabar geriu Cibergoliną, o jo veikimas išties efektingesnis ir PRL mažėjimą lems jis.
Papildyta:
QUOTE(aguoniuke @ 2014 02 27, 21:01)
Su cabergolinu mano prl labai staigiai nukrito iki zemutines normos ribos. Tikiuosi ir jusu prl lengvai pasiduos gydymui
Aš ir tikiuosi
taip pat klausiau gydytojo dėl Žodžiu pasakė, kad tokių tyrimų kaip poveikis vaisiui nėra nei su Cabergolinu, nei su Bromokriptinu. Nėštukės geria BR, nes jis dažniausiai skiriamas, o cabergoliną geria 1 iš 1000 ar pan. todėl ir nėra duomenų. Aišku nutraukti reiktų, bet jei tada ir spręsim ką daryti. Konkrečiai nepasakė nieko. Taigi, mano planai dėl nukelti mažiausiai iki rudens
Sveikos,
gal kuri is patirties pasiulytumete gera endokrinologe(-a) Vilniuje. Pasidariau tyrimus ir prolaktinas 892,10 (kai norma 102-496). Nepavyksta pastoti jau virs metu. Dekui
gal kuri is patirties pasiulytumete gera endokrinologe(-a) Vilniuje. Pasidariau tyrimus ir prolaktinas 892,10 (kai norma 102-496). Nepavyksta pastoti jau virs metu. Dekui
QUOTE(Viotinola @ 2014 03 06, 00:38)
Nežinau kas nutiko. Vaistų negėriau tad ne jie... cukrus? Pradėjau "išmetinėti" cukrų iš gyvenimo. Šiaip esu smaližė, dabar prisiverčiu arbatas, kavas gerti be cukraus. Saldėsius ir stengiuosi apmažinti. Dabar geriu Cibergoliną, o jo veikimas išties efektingesnis ir PRL mažėjimą lems jis.
Negirdėjau dėl cukraus įtakos PRL, bet jei jo sumažinimas bent kiek numuštų PRL, tai tikrai verta jo atsisakyt ar bent jau pasistengti mažiau suvartoti
Papildyta:
QUOTE(Viotinola @ 2014 03 06, 00:38)
taip pat klausiau gydytojo dėl Žodžiu pasakė, kad tokių tyrimų kaip poveikis vaisiui nėra nei su Cabergolinu, nei su Bromokriptinu. Nėštukės geria BR, nes jis dažniausiai skiriamas, o cabergoliną geria 1 iš 1000 ar pan. todėl ir nėra duomenų. Aišku nutraukti reiktų, bet jei tada ir spręsim ką daryti. Konkrečiai nepasakė nieko. Taigi, mano planai dėl nukelti mažiausiai iki rudens
Aš balandį taip pat paklausiu dar vienos endokrinologės nuomonės, nes dabartinė neapsisprendusi - vieną kartą sako vienaip, kitą kartą kitaip.
Papildyta:
QUOTE(-robertina- @ 2014 03 10, 09:47)
Sveikos,
atsiliepimai apie gydytojus yra pincetas.lt
aš pati taip rinkausi geriausią endokrinologą, tačiau kaip taisyklė, pas rekomenduotus kaip geriausius laisvų vietų nėra ir nepavyksta pagauti, kada "išmeta" talonus.. žinoma, visada yra galimybė susimokėti į kasą... Aš pati nepataikiau labai, ėjau pas ką buvo artimiausias talonas, tad planuoju keisti.
Neturiu prolaktinomos, bet mano PRL visad buvo aukštokas - 500-700. Gėriau kelis mėn bromokriptiną - nusimušiau, vistiek nepastojau, labai sustreikavo žarnynas- mečiau. Paskutinįkart pasidariau - buvo 660, po savaitės - jau 300. Ir suprask, kad nori. Vaistų negersiu, ginė ir endokrinologas sako, kad nėra reikalo.
Mano atveju, didesnį PRL gali įtakoti fibroadenomos krūtyse, bet čia vėlgi, tik spėlionės, dėl ko jis linkęs kilti.
Mano atveju, didesnį PRL gali įtakoti fibroadenomos krūtyse, bet čia vėlgi, tik spėlionės, dėl ko jis linkęs kilti.