Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Element @ 2014 02 07, 10:30)
Pasidariau 3 nestumo testus , visi teigiami wub.gif  pagal apskaiciavimus 3 sav.laukiu apsilankimo pas gynek. 02.12. turiu kruva klausimu.
Endokrinologe sake, kiekvienas atviejis idnividualus, ginekologe pasakys ar testi gerti brom ar ne. nuo vakar pagal grafika geriu jau po 1.5tabl, ar toliau po 1.5 gerti ar mazinti doze, ar isvis mesti.. unsure.gif
sakot neverta daryt prl tyrima?
Papildyta:
Blanchet, sveikinu! 4u.gif  4u.gif  4u.gif  wub.gif  sveikatos mums abiems iur musu zirniukams biggrin.gif

Tik nemeskit vaistu gerimo, bent jau iki apsilankymo pas gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 01 29, 10:05)
kaip dziugu gyrdeti 4u.gif  pas mane panasaus dydzio 5mm mikroadenoma, dabar geriu po 1tabl, po savaites pradesiu gerti po 1.5 ir dar po 2 sv eisiu daryt tyrima PRL. Gydytoja pasake po tyrimo elgtis savo nuoziura ziureti, jei sumazes iki normos, vistiek nemesti o vel po 0.5 tabl mazinti doze , kol pasieks 1/4... kazkaip taip.. nelabai gaudaus o jei metus gerti vel padides? zodziu... neaisku. Na pirmiausia reikia padaryt tyrima.. tiesa o jei nesumazes PRL, tai tada dar dydinti doze? reiks uzsirasyti pas ja ,kad ji man paaiskintu normaliai doh.gif

Pas mane 2012 kova taip pat rasta mikroadenoma. Kelias tabletes bromkrpt suderiau, bet budavo bloga, tai visai meciau.Taip ir pamirsau ir daugiau nesitikrinau doh.gif Gal reikia PRL pasitikrint? g.gif Idomu kas toj galvoj vyksta dabar
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2014 02 07, 16:59)
Pas mane 2012 kova taip pat rasta mikroadenoma. Kelias tabletes bromkrpt suderiau, bet budavo bloga, tai visai meciau.Taip ir pamirsau ir daugiau nesitikrinau  doh.gif  Gal reikia PRL pasitikrint?  g.gif Idomu kas toj galvoj vyksta dabar

gal reikejo pradeti nuo mazos dozes ir palaipsniui ja didinti, kaip as, ir atrodo nejauciu jokio salut. poveikio. Nes man sake gyd. jei bus bloga ,sumazinti doze iki 1/4 ir palaipsniui didinti, net nezinau, uzsirasykit pas endokrinologe pasitarkit . aisku pirmiau pasidarykit tyrima, gal pas jus viskas susireguliavo.

Viotinola,
tikrai nesiruosiu savivaliauti, lauksiu ,ka gyd. pasakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Element @ 2014 02 07, 11:30)
Pasidariau 3 nestumo testus , visi teigiami wub.gif  pagal apskaiciavimus 3 sav.laukiu apsilankimo pas gynek. 02.12. turiu kruva klausimu.
Endokrinologe sake, kiekvienas atviejis idnividualus, ginekologe pasakys ar testi gerti brom ar ne. nuo vakar pagal grafika geriu jau po 1.5tabl, ar toliau po 1.5 gerti ar mazinti doze, ar isvis mesti.. unsure.gif
sakot neverta daryt prl tyrima?
Papildyta:
Blanchet, sveikinu! 4u.gif  4u.gif  4u.gif  wub.gif  sveikatos mums abiems iur musu zirniukams biggrin.gif

nemesk, mazink is leto, ne daugiau nei puę tabletės į savaitę.
Atsakyti
is informacinio Bromokriptino lapelio:

"....eigu moteris pastoja ir nori išsaugoti nėštumą, gydymas bromokriptinu turi būti nutrauktas. Nutraukus bromokriptino vartojimą, persileidimai nėra dažnesni kaip kitoms nėščiosioms. Bromokriptino vartojimas per pirmąsiais 8 nėštumo savaites neturi įtakos nėštumo eigai ir gimdymui.
Jei moteris vartojo bromokriptiną dėl hipofizės adenomos ir nutraukė gydymą dėl nėštumo, būtina per visą nėštumo laikotarpį nuolat tikrinti nėščiosios sveikatą ir tirti akipločio kitimus. Jei hipofizės prolaktinoma didėja, gydyti bromokriptinu reikia toliau, nepaisant nėštumo...."

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Element: 10 vasario 2014 - 09:24
QUOTE(Element @ 2014 02 10, 09:22)
is informacinio Bromokriptino lapelio:

"....eigu moteris pastoja ir nori išsaugoti nėštumą, gydymas bromokriptinu turi būti nutrauktas. Nutraukus bromokriptino vartojimą, persileidimai nėra dažnesni kaip kitoms nėščiosioms. Bromokriptino vartojimas per pirmąsiais 8 nėštumo savaites neturi įtakos nėštumo eigai ir gimdymui.
Jei moteris vartojo bromokriptiną dėl hipofizės adenomos ir nutraukė gydymą dėl nėštumo, būtina per visą nėštumo laikotarpį nuolat tikrinti nėščiosios sveikatą ir tirti akipločio kitimus. Jei hipofizės prolaktinoma didėja, gydyti bromokriptinu reikia toliau, nepaisant nėštumo...."

Pirmas nestumas baigesi persileidimu, todek kad endokrinologe liepe tuoj pat nutraukti BR.
Antra nestuma geriau ilgai iki 12-14 sav kaip liepe kitas endokrinologas. Ta pati sake ir ginekologas. Tad informaciniu lapeliu nesivadovaukit, klauskit gydytojo, kuriuo pasitikit.
Nebent geriama doze mazyte ir ja galima greiciau nutraukti, nei geriant 5 tabl. O cia tik mano asmenine nuomone biggrin.gif
Atsakyti
man dabar bet kokia informacija yra svarbi, labai skirtingos nuomones apie bromokriptina. Dabar jeigu gyne lieps mesti? ar as ja pasitikiu? nezinau,nesilankau labai daznai pas gydytojus, buvau pas ja kelis kartus pasitikrinti pries planuojant vaika ir tiek. nors girdejau teigiamu atsiliepimu apie ja.

Bet mano pacios nuomone, kad bet kokie vaistai negerai vaisiui, nors as tai ne gydytoja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Element: 10 vasario 2014 - 10:09
QUOTE(Element @ 2014 02 10, 10:07)
man dabar bet kokia informacija yra svarbi, labai skirtingos nuomones apie bromokriptina. Dabar jeigu gyne lieps mesti? ar as ja pasitikiu? nezinau,nesilankau labai daznai pas gydytojus, buvau pas ja kelis kartus pasitikrinti pries planuojant vaika ir tiek. nors girdejau teigiamu atsiliepimu apie ja.

Bet mano pacios nuomone, kad bet kokie vaistai negerai vaisiui, nors as tai ne gydytoja..

Suprantu... as pati info rinkausi...
Del gydytoju... sudetingas reikalas sad.gif As pirma endokrinologe meciau neatsisukdama atgal. Po siai dienai sutikus koridoriuje pyktis sukyla sad.gif O ir dabar pakeitus vis tikiuosi ir meldziuosi, kad sitas nepavestu...
Vaisiui vaistai negerai, bet jei priklauso nuo to ar nestumas tesis ar ne, renkuosi vaistu gerima. Pati dabar geriu Cabergoline ir nezinau, kas jei nestuke.gif Gerti toliau ar ne... informacinis lapelis raso, kad negalima gerti net menesi iki pastojimo.... doh.gif doh.gif doh.gif
BR as geriau didele doze ir gydytojas man paaiskino, kad nestumo pradzioje vaisiaus gyvybe palaiko hormonai. Staiga metus vaistus PRL sokteli dvigubai ir deja nestumas gali nutrukti. Todel liepe gerti iki 12 sav, kai vaikas tampa "savarankiskas" nuo mamos hormonu. Buvom pas genetike del BR itakos vaisiui, tai sake, kad del pasekmiu duomenu nera.
Element, tikrai suprantu visas baimes ir abejones ypac kai vaikas labai laukiamas ziannat, kad tai gali buti vienintelis vaikelis. Ir ta nezinomybe uzknisa iki negalejimo. Pati dabar kryzkelej, norim antro vaikelio, tai laikiu vizito pas gydytoja ir tikesiuos palankaus sprendimo.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2014 02 10, 11:35)
Suprantu... as pati info rinkausi...
Del gydytoju... sudetingas reikalas sad.gif As pirma endokrinologe meciau neatsisukdama atgal. Po siai dienai sutikus koridoriuje pyktis sukyla sad.gif O ir dabar pakeitus vis tikiuosi ir meldziuosi, kad sitas nepavestu...
Vaisiui vaistai negerai, bet jei priklauso nuo to ar nestumas tesis ar ne, renkuosi vaistu gerima. Pati dabar geriu Cabergoline ir nezinau, kas jei  nestuke.gif  Gerti toliau ar ne... informacinis lapelis raso, kad negalima gerti net menesi iki pastojimo....  doh.gif  doh.gif  doh.gif
BR as geriau didele doze ir gydytojas man paaiskino, kad nestumo pradzioje vaisiaus gyvybe palaiko hormonai. Staiga metus vaistus PRL sokteli dvigubai ir deja nestumas gali nutrukti. Todel liepe gerti iki 12 sav, kai vaikas tampa "savarankiskas" nuo mamos hormonu. Buvom pas genetike del BR itakos vaisiui, tai sake, kad del pasekmiu duomenu nera.
Element, tikrai suprantu visas baimes ir abejones ypac kai vaikas labai laukiamas ziannat, kad tai gali buti vienintelis vaikelis. Ir ta nezinomybe uzknisa iki negalejimo. Pati dabar kryzkelej, norim antro vaikelio, tai laikiu vizito pas gydytoja ir tikesiuos palankaus sprendimo.

Aciu uz supratima 4u.gif

nors pas mane PRL virsijo norma net 5kartus,man kazkodel paskyre tik iki 1.5tabl doze..dezinau kodel. Kai klausiau endoklinologes, ka daryti, jeigu pastosiu ,su vaistais, sake gynekologe pasakys, nes tai individualu, nu laukiu nesulaukiu treciadienio, ka ji man pasakys.

Bet baimes tikrai uzknisa,pati prisiskaiciau, kad nera irodymu ,kad sie vaistai veikia kaip nors vaisiu, bet is kitos puses nerekomenduiojama ju gerti nestumo metu.. tai vsiko sau prisigalvoji..

Linkiu Jums sekmes ir laimingo pastojimo nestuke.gif ir aciu uz info!
Atsakyti
Nebesuprantu as tu daktaru- pas viena nueini sako gerk BR pastojus, kita sako nutrauk... Bet as nepasitikiu jom schmoll.gif Darysiu kaip nujauciu - pamazinsiu doze bet gersiu, nuolat darysiu PRL tyrimus ir ziuresiu kas vyksta su mano hormonais
Atsakyti
Ismete talonus pas Knispeli. Skubekit gaudyt kam reikia.
Atsakyti
QUOTE(Blanchet @ 2014 02 12, 19:22)
Nebesuprantu as tu daktaru- pas viena nueini sako gerk BR pastojus, kita sako nutrauk... Bet as nepasitikiu jom  schmoll.gif Darysiu kaip nujauciu - pamazinsiu doze bet gersiu, nuolat darysiu PRL tyrimus ir ziuresiu kas vyksta su mano hormonais

http://www.supermama...howtopic=134997

"...Be to ir nėštumo ir žindymo metu yra fiziologinė hiperprolaktinemija, taigi jei nėra organinių pokyčių, prolaktino koncentracijos tirti nėra jokios prasmės, nes visoms ji bus padidėjusi..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Element: 13 vasario 2014 - 11:18