Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Viotinola @ 2013 09 23, 21:58)
Gal galite imesti nuoroda is kur pirksite? As dar tik pas gydytoja eisiu prasyti , kad pakeistu vaistus. Tai irgi domina tas reikalas ir kainu tyrimas smile.gif

http://www.northdrugstore.com/
Man dar teko nešti receptą į vertimų biurą, nes lietuviškai netinka.
QUOTE(Viotinola @ 2013 09 23, 23:30)
As radau internete, kad cabergolinas yra dvieju rusiu:
Dostinex- nuo prolaktino
Cabaser - parkinsonui gydyti

Kaip suprast?

Visų šių vaistų veiklioji medžiaga yra cabergolinas, o pavadinimai gali būti visokie.
Tas pats cabergolinas tinka gydyti ir Parkinsono ligą, ne vien mažina prolaktiną.
Atsakyti
QUOTE(smufyte @ 2013 09 24, 08:12)
http://www.northdrugstore.com/
Man dar teko nešti receptą į vertimų biurą, nes lietuviškai netinka.

Visų šių vaistų veiklioji medžiaga yra cabergolinas, o pavadinimai gali būti visokie.
Tas pats cabergolinas tinka gydyti ir Parkinsono ligą, ne vien mažina prolaktiną.

O sudėtis ta pati? Nes gali būti įdedama pagalbinė kokia medžiaga labiau tinkanti parkinsonui gydyti.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2013 09 24, 07:57)
O sudėtis ta pati? Nes gali būti įdedama pagalbinė kokia medžiaga labiau tinkanti parkinsonui gydyti.

Nesu gydytoja, tai negaliu labai komentuoti, bet man atrodo, kad cabergolinas tinka ir Parkinsono ligai gydyti. Gal kaip paracetamolis ir karštį mažina ir skausmą. Cabergolinas yra veiklioji medžiaga kas mums ir reikalinga, o jau koks pačio vaisto pavadinimas jokio skirtumo.
Atsakyti
Laba diena. Į gydytojus kreipiausi dėl nereguliarių mėnesinių ir galvos skausmų, rado padidėjusį prolaktino kiekį (546 mIU/l). Užrašė kaip įtariamą prolaktinomą ir tiek, liepė stebėt. Pasidalinkite prašau, kokie jūsų simptomai, koks prolaktino kiekis buvo prieš pradedant gydymą? Vaikų dar neturiu, planavom pradėti vaikelį už metų - dviejų, ir šast kokia žinia. Labai sunerimau, pasidalinkite savo patirtimi, prašau.
Atsakyti
QUOTE(Clure @ 2013 09 27, 12:23)
Laba diena. Į gydytojus kreipiausi dėl nereguliarių mėnesinių ir galvos skausmų, rado padidėjusį prolaktino kiekį (546 mIU/l). Užrašė kaip įtariamą prolaktinomą ir tiek, liepė stebėt. Pasidalinkite prašau, kokie jūsų simptomai, koks prolaktino kiekis buvo prieš pradedant gydymą? Vaikų dar neturiu, planavom pradėti vaikelį už metų - dviejų, ir šast kokia žinia. Labai sunerimau, pasidalinkite savo patirtimi, prašau.

Nebuvo visiškai jokių simptomų, apart to, kad keli mėn. planavimo buvo bevaisiai. Bet ir tai, neaišku, ar nevaisingumas nuo padidėjusio PRL. Aš jį jau nusimušus kelis mėn, o vaikų nėra. Bet jei kalbėt apie kažkokias sveikatos bėdas ir fizinius pojūčius- nebuvo jokių. Kad pas jus tas prolaktinas visai nebaisus. Neabejoju, kad užteks kelių mėn. pagerti mažą bromokriptino dozę ir jis susinormalizuos. Labai keista, kad nuo tokio padidėjimo jau įtaria prolaktinomą.
Atsakyti
QUOTE(Clure @ 2013 09 27, 12:23)

Simptomai: mėnesinių nebuvimas kelis metus, išskyros iš krūtų paspaudus ir žinoma jokio nėštumo, nors jau ir norėjom. Iš pradžių nieko nerado, sakė viskas gerai iš ginekologinės pusės, liepė gert kontraceptines, bet paskui pakeitus gydytoją rado 10 kartų padidėjusį prolaktiną.
Atsakyti
QUOTE(kosemanai @ 2013 09 23, 23:49)
Idomu ir man del indisko, nors ir bijociau pirkti nebent gamina pagal kokios nors europos kompanijos licencija.
I turkiska taip pat kreivai ziurejau bet pasirodo ten visai neturkiskas o italiskas. Turkijoj vaistinej be recepto pirkau tai Kabergolinas (Cabaser) tablete 2 mg gaunasi 1,75$
rolleyes.gif Dabar issiverciau kas ant pakuotes parasyta gamina Pfizer Italija. Tai gal pacioj Italijoj dar pigiau  g.gif

Kosemanai, kada paskutinį kartą buvai pas gydytoją ir kurį? Kaunietė esi kiek pamenu, ane?
Atsakyti
[quote=Viotinola,2013 09 20, 21:43]
(...)Glamour, tik PRL bėda ar ir augliukas yra?

MRT metu nerado nieko. Taip kad tik PRL kiek žinau.

Papildyta:
QUOTE(aguoniuke @ 2013 09 22, 11:53)
(...)O tau kai vartojai kiekvieną dieną po puse tabletės cabergolino nepasireiškė šalutinis vaistų poveikis?

Lyg ir ne. Man šiaip lengva hiperstimuliacija buvo, tai buvo kasa ar tai tulžis sustreikavusi. Bet manau, kad čia nuo stimuliuojančių vaistų, o ne nuo cabergoline.
Papildyta:
Oho , smufyte, net 10 kartu. Pas mane daugiausiai 5 kartus didesnis buvo. O vaistus geriu jau penkti metai.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2013 10 10, 12:33)
Kosemanai, kada paskutinį kartą buvai pas gydytoją ir kurį? Kaunietė esi kiek pamenu, ane?

As ne kauniete o vilniete. Operacija tiesiog buvo atlikta Kaune. Kaune lankausi pas Knispeli paskutini karta buvau kovo menesi(jis pasake kad viskas gerai prolaktinas normoje ir apsilankyti kita karta pas ji po metu) o kas menesi-pusantro lankausi Vilniuje pas savo endokrinologe poliklinikoje smile.gif Buvau ir Santariskese rugpjūčio gale pas Šarkoviene išklausyti dar vienos nuomonės. Bet visi kaip susitare liepe stebeti savo savijauta ir karts nuo karto pasitikrinti prolaktiną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kosemanai: 20 spalio 2013 - 13:34
Ką gi ir vėl pradėjau kelią nuo 0. Buvau pas Knispelį, prirašė krūvą tyrimų, deja PRL gydyme progreso jokio. Kadangi BR nebetoleruoju, tai liko paskutinis variantas Cabergoline. Pabrėžė, kad brangu, nekompensuojamas sad.gif Teks ko gero imti brangesnį variantą. Kito pasirinkimo nelabai turiu. Liepė pasigalvoti ir gruodžio mėnesį ateiti su tyrimais. Paklausiau, kuris efektyvesnis, tai atsakė, kad kai gersi tada žinosim doh.gif Man aktualu augliuką sumažinti, tai turėtų žinoti, kuris geriau mažina. Teko kalbėti su medike, kuri netoliese dirba, tai sakė su PRL , ypač augliukais tai Knispelis asas, mat neurochirurgai konsultuojasi su juo kaip ten ką iškrapštyti. Vo, tiek naujienų iš mano pusės.

Ps. PRL šiuo metu 2385 atrodo sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 23 lapkričio 2013 - 20:38
Labas rytas, merginos 4u.gif
įsikišiu ir aš į jūsų pokalbį su savo patirtimi. Aš ir turiu mikroadenoma, dėl ko tas PRL per aukštas. Tiesa šiuo metu jau beveik pusmetis - normoje. Anksčiau gėriau bromkriptiną 1 tab. per dieną. Paskui pakeičiau gydytoją, padarė MRT, rado augliuką ir gydytoja pakeitė brom'ą į cabergoline, nes, pasak jos, bromkriptinas mažina PRL, o cabergoline - ir PRL ir patį augliuką naikina. Kas dėl brangumo... bromkriptina gerdavau po 1 tab./d. tai mėnesiui gaudavosi visas buteliukas (apie 20 lt), o cabergolino 10 tab. nusipirkau kažkur už 120 lt, geriu jo po 1/4 tab. 1 x per savaitę tai mėnesiui man 1 cabergoline tab. gaunasi 12 lt. Taigi nors iškart sumoki brangiau, bet galutiniam rezultate gaunasi pigiau. Žinoma, kitoms gyd. skiria didesne doze per sav., pvz. 1/2 tab. bet ir tuomet kaina gaunasi neperdidžiausia.... ax.gif p.s. nuo brom'o labai blogavausi, o cabergolina labai toleruoju. Tiesa plaukučiai paslinko (nors gyd. nuomone tai ne cabergoline pasekme) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(labai-labai @ 2013 11 25, 08:56)
Labas rytas, merginos  4u.gif
įsikišiu ir aš į jūsų pokalbį su savo patirtimi. Aš ir turiu mikroadenoma, dėl ko tas PRL per aukštas. Tiesa šiuo metu jau beveik pusmetis - normoje. Anksčiau gėriau bromkriptiną 1 tab. per dieną. Paskui pakeičiau gydytoją, padarė MRT, rado augliuką ir gydytoja pakeitė brom'ą į cabergoline, nes, pasak jos, bromkriptinas mažina PRL, o cabergoline - ir PRL ir patį augliuką naikina. Kas dėl brangumo... bromkriptina gerdavau po 1 tab./d. tai mėnesiui gaudavosi visas buteliukas (apie 20 lt), o cabergolino 10 tab. nusipirkau kažkur už 120 lt, geriu jo po 1/4 tab. 1 x per savaitę tai mėnesiui man 1 cabergoline tab. gaunasi 12 lt. Taigi nors iškart sumoki brangiau, bet galutiniam rezultate gaunasi pigiau. Žinoma, kitoms gyd. skiria didesne doze per sav., pvz. 1/2 tab. bet ir tuomet kaina gaunasi neperdidžiausia....  ax.gif  p.s. nuo brom'o labai blogavausi, o cabergolina labai toleruoju. Tiesa plaukučiai paslinko (nors gyd. nuomone tai ne cabergoline pasekme) rolleyes.gif

Gal galėtum pasakyti, kur pirkai cabergoline, nes tikrai nebrangiai gaunasi. Ačiū.
Atsakyti