Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

taip, man taip skyrė daktaras, pas kurį dariau IVF. Kai buvo 6 su puse savaitės mačiau širdutę mažylio plakant, dabar jau beveik 8 savaitės, jau kelias dienas mažinu bromkriptino normą pusiau. Atrodo nejaučiu jokių pokyčių dėl PRL, tai dabar belieka tik laukti kito pasimatymo su savo stipruoliu. Gyvenu su viltim, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
Deja, mažylis nustojo vystytis. Tikiuosi, kad bėda tik PRL ir kitą kartą mes ją apeisim.
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2013 08 18, 14:54)
Deja, mažylis nustojo vystytis. Tikiuosi, kad bėda tik PRL ir kitą kartą mes ją apeisim.

Ot š..... unsure.gif Nelabai bepaguosiu sad.gif bandyti dar kartą ir tikėti sėkme. Ech....

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
prisijungiu prie jusu smile.gif taip pat turiu beda su PRL smile.gif
geriau jau daugiau nei 6 men, po 0.5 tabletes bromokriptino, buvau pastojus bet deja nesivystantis nestumas. ( Patojau po menesio gerimo vaistu)
Man bromokriptinas norma virsijo nedaug ( pagal labaratorija norma iki 30 , o mano buvo 33 ( 3 ar 4 cd ) smile.gif )
Buvau pas endorkinologa,bet vienas sake gerti net po tablete per diena, nes po nesivystancio nestumo paidejo PRL, o kitas endokrinologas sake kad labai nedaug virsija norma tai net jokiu tyrimu neskyre ir bromokriptino gerti neliepe smile.gif
Ginekologai taip pat, vieni skiria gerti kiti ne smile.gif
Kiek daktaru tiek nuomuoniu tai kolkas geriu ir laukiu rezultatu geru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gagniete @ 2013 08 19, 11:36)
Sveikos  4u.gif
<...>

Mano PRL taip buvo arti normos, viena ginė išrašė bromokriptino, geriu jį jau kelis mėnesius. Per pirmą ciklą nuo 0,5 tabletės PRL nukrito iki 8, toks plius minus dabar ir turėtų būti. Bet buvau neseniai pas kitą ginę ir kai ji pamatė mano PRG rezultatus, sakė, kad bromokriptiną geriu veltui, nes prie aukštoko PRL turėtų būti žemas PRG – pas mane abu aukšti, vadinasi PRL neslopina ovuliacijos. Bet kol kas nemečiau vaistų smile.gif
Atsakyti
o mano progesteronas zemas buvo smile.gif bet susitvarke, dabar kai paskutini karta dariausi tyrima, tai PRL buvo 532,4 (norma Mot. 108,7-557,1) i progesteronas 68,4 ( normos Mot.:folikulinė fazė <0,95;
liuteininė fazė 3,82-50,56 ; po menopauzės <0,64;nėčiosios: I trim. 8,90-468,4;II trim. 71,6-303,1; III trim. 88,7-771,2) eisiu pas gin ziuresiu ka pasakys smile.gif
Kuria ciklo diena geriausia daryti prl ? man viena gin sake pradzioje kita pabaigoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gagniete @ 2013 08 19, 12:43)
Kuria ciklo diena geriausia daryti prl ? man viena gin sake pradzioje kita pabaigoj smile.gif

PRL nėra taip svarbu ciklo9 fazė, bet jei jau pradedi darytis ciklo pradžioje, tai kiekvieną mėn. ir daryk ciklo pradžioj (pvz, 3-5 ciklo dieną), tada bus lengviau lyginti rezultatus.
Atsakyti
Sveikos, merginos, jungiuosi, deja ir aš prie jūsų. Turiu 3 kart padidėjusį prolaktiną. Šiandien konsultavausi su endokrinologe, gavau siuntimą magnetiniam rezonansui, taip pat receptą cabergolinui, kurį jau užsisakiau. Kai klausiau gydytojos, ką geriau vartoti norint pastoti, ar bromokriptiną, ar cabergoliną, mane patikino, kad jokio skirtumo, nes vis vien vaistus reikės vartoti 3 pirmus nėštumo mėnesius. Bet va dabar pradėjau ieškot info apie nėštumo ir vaistų derinimą ir randu, kad bromokriptiną reikia vartoti 3 mėnesius pastojus, o vartojant cabergoliną nėštumo planuoti negalima ir kad norint pastoti reikia bent mėsenį nutraukti vaistukus. Esu labai pasimetus, nes vaistai jau parkeliauja, o nėštumo pagal caberg. informacinį lapelį net negalima planuot..
Ar kuriai teko prieš pastojant ir pastojus vartoti cabergoliną?

p.s. su prolaktinu turiu bėdų nuo pat paauglystės, vartojau bromokriptiną, tačiau dėl stiprių šalutinių poveikių nutraukiau. O dabar kai norim vaikučio, tai nutariau vartot cabergoliną, kuris turi mažiau šalutinių poveikių ir ar tik nebūsiu prašovusi... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, įkišiu ir aš čia savo trigrašį blush2.gif Aš irgi turiu prolaktinomą, labai seniai, bet, ačiū Dievui, vaistams pavaldi. Dariausi IVF, stimuliacija pavyko. Kiaušialąstės apsivaisino, tik embrionai nenorėjo dalintis... Bet sakė, kad čia su PRL nesusiję... Šiaip neturiu laimės recepto, bet noriu pasidalinti savo patirtimi, gal ir Jums pravers. Aš gėriau Parlodelį, paskui jis tapo LT neberegistruotas ir liko tik bromcriptinas. Teoriškai vienodi vaistai, tačiau bromcriptinas man nesumažino PRL. Dabar pagal vardinį receptą perku Parlodel, kuris vėl viską sutvarkė. Arba perku jį pagal paprastą receptą Belgijoj. Kiek girdėjau, ne man vienai tai pasitvirtino... Taigi, atkreipkit dėmesį...
Atsakyti
ačiū Rimaite, už pasidalinimą šia informacija.

Aguoniuke. Aš visą laiką vartodavau bromkriptina, bet IVF metu man greta jo paskyrė dar ir cabergoline. Tai numušė man taip PRl, kad nepadėjo nei nėštumas. Kai pagal HCG skaičius matėme, kad netinkamai vystosi mažiukas, nutarėme pasitikrinti PRL ir jis buvo 1,9 berods, kai žemutinė norma nuo 4,7. Nors mažinau bromkriptino, man PRL labai lėtai augo, per dvi savaites paaugo iki maždaug 6. Cabergoline veikia lėtai ir ilgam, taigi manau, kad dėl šių vaistų ( ir jų kombinacijos su bromkriptinu) netekau savo mažiuko. Tik dar svarbu tai, kad aš gėriau 8 dienas iš eilės po pusę tabletės. Gal šiaip gydantis jį skiria mažesnėm dozėm.

Iveina
, atkreipkite dėmesį, kad per mažas PRL irgi negerai, taip kad atsargiai, nenumuškite jo. 4u.gif

Viotinola
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2013 09 20, 21:31)
ačiū Rimaite, už pasidalinimą šia informacija.

Aguoniuke. Aš visą laiką vartodavau bromkriptina, bet IVF metu man greta jo paskyrė dar ir cabergoline. Tai numušė man taip PRl, kad nepadėjo nei nėštumas. Kai pagal HCG skaičius matėme, kad netinkamai vystosi mažiukas, nutarėme pasitikrinti PRL ir jis buvo 1,9 berods, kai žemutinė norma nuo 4,7. Nors mažinau bromkriptino, man PRL labai lėtai augo, per dvi savaites paaugo iki maždaug 6. Cabergoline veikia lėtai ir ilgam, taigi manau, kad dėl šių vaistų ( ir jų kombinacijos su bromkriptinu) netekau savo mažiuko. Tik dar svarbu tai, kad aš gėriau 8 dienas iš eilės po pusę tabletės. Gal šiaip gydantis jį skiria mažesnėm dozėm.

Iveina
, atkreipkite dėmesį, kad per mažas PRL irgi negerai, taip kad atsargiai, nenumuškite jo. 4u.gif

Viotinola
4u.gif

Vat mane ir domina, kas geriau su augliuku ar bromokriptinas, ar cabergoline. Glamour, tik PRL bėda ar ir augliukas yra?
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2013 09 20, 20:31)

Aš kol kas vartosiu 0,5 mg į savaitę, tai čia turbūt yra minimaliausia dozė. Man tereikės 2 tablečių po 1 mg mėnesiui!! Įdomu, kas ten per brudas, kad tiek mažai reikia ir išlieka ilgalaikis poveikis, kaip jūs rašot.. Kitą savaitę turėtų parkeliauti vaistai, tai po gero mėnesio eisiu tikrintis vėl prolaktino.
O tau kai vartojai kiekvieną dieną po puse tabletės cabergolino nepasireiškė šalutinis vaistų poveikis?
Atsakyti