Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(nefifi @ 2013 05 24, 11:41)
Laba diena,
noriu šiek tiek konsultacijos (nemokamos biggrin.gif). Į endokrinologą kreipiausi ne dėl nėštumo, dėl kitų bėdų, bet "tarp kitko" pasakiau, kad negalime pastoti kelis mėn (nors iš gin. pusės kaip ir viskas ok), tai pradžiai patarė pasidaryti TTH ir PRL. TTH buvo 1,76,  o PRL - 458mIU/L - buvo 29CD (ciklas 29CD). Sunerimau dėl didoko PRL, tad pakartotinai jį pasidariau prasidėjusio kito ciklo 4CD - skaičius jau 700mIU/L. Na, ir galiausiai viską vainikavo 22 CD (8DPO) - PRL 1100mIU/L blink.gif  Tiesa, PRG buvo 57 nmol/l. Suprantu, kad PRL didelis, bet ar šiuo atveju jis ne per sparčiai didėja? Skysčio iš krųtų nesu pastebėjus, bet jau daug metų abejose krūtyse turiu net 3 guziukus - fibroadenomas, kurios savo forma ar dydžiu nekinta, neskauda ir netrukdo, tai į galvą neimu. Ciklas kaip ir reguliarus (prieš planavimą buvo kaip laikrodis, pradėjus planuot po kelias dienas pavėluodavo). Ar galima sau įtarti prolaktinomą ar bent panašu į tai?

Sveika, o mmm sulaukei? Cia sio ciklo rezultatai? Gal tave tuoj galeism sveikinti ax.gif
Man visada PRL budavo 400-500, paskutini cikla pasidariau 7 dpo ir buvo gerokai virs 700, tada pradejau panikuoti, susinervavau, kad teks pradeti gerti vaistus, o pasirodo PRL augo del nestuke.gif
Beje, tavo ir PRG labai geras! thumbup.gif
Tad kuo labiausiai linkiu ir tau tokio stebuklo! wink.gif
Atsakyti
barbarisės variantas būtų idealus. Prisidedu prie palinkėjimų.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 05 24, 19:15)
Sveika, o mmm sulaukei? Cia sio ciklo rezultatai?

Taip, šio ciklo, mmm turi ant dienų prasidėt ir tikrai prasidės, nes jaučiu pms, o ne nėštumo požymius. Pats faktas, kad prl didelis nėra toks baisus, kaip faktas, kad jis labai jau sparčiai didėja...
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 05 25, 01:36)
Taip, šio ciklo, mmm turi ant dienų prasidėt ir tikrai prasidės, nes jaučiu pms, o ne nėštumo požymius. Pats faktas, kad prl didelis nėra toks baisus, kaip faktas, kad jis labai jau sparčiai didėja...

As irgi jauciau pms blush2.gif ir nestuke.gif PRL labai sparciai dideja ax.gif
Citata is sorpo.lt: Nėštumo metu prolaktino koncentracija padidėja 10-20 kartų
Man viena forumiete irgi sia info pateike, bet kadangi leliuko laukem beveik 4 metus, net mintis nekilo kad man gali buti tikrai del to, o pasirodo, gali biggrin.gif
Taigi kol mmm nera, as labai labai linkiu tau pacio! rolleyes.gif
Papildyta:
Beje, jei labai smalsu, gali HCG pasidaryti, busi tikra wink.gif
Atsakyti
barbarise, kad jūsų žodžiai į dangų wub.gif

Iš tikrųjų jau sulaukiau mmm, labai gerai pažįstu savo kūną. Taigi PRL staigus šuolis - ne nėštumas smile.gif Ieškosim priežasčių kitur, bet kiek teko skaityti, tai didelio PRL priežastys neišaiškintos, tiesiog sutrikus hipofizės veikla g.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 05 26, 21:10)
barbarise, kad jūsų žodžiai į dangų  wub.gif

Iš tikrųjų jau sulaukiau mmm, labai gerai pažįstu savo kūną. Taigi PRL staigus šuolis - ne nėštumas smile.gif Ieškosim priežasčių kitur, bet kiek teko skaityti, tai didelio PRL priežastys neišaiškintos, tiesiog sutrikus hipofizės veikla g.gif

Labutis 4u.gif
Nefifi,gaila kad tau nepasikartojau BARBARISES atvejis.Kas del prolaktino,tai man jis buvo stipriai aukstas,net ir yra buves virs 3000 ir aukstesnis.Nebego man irgi joks skystis is krutu,bet endokrinologas nusiunte pasidaryti Magnetini rezonanza del prolaktinomos.Neslepsiu,kad jis atvirai sake kad itaria man kad prolaktinoma yra-nes prolaktinas tikrai labai augo.Padare Magnetini ir atmete sia diagnoze.Geriu bromokriptina jau antri metai ir tik dabar geri du menesiai kaip pasiekiau idealu prolaktina jis apie 100-150.Bet as geriu po pusantros tabletes bromokriptino-is pradziu man jis kildavo,krisdavo,vel kildavo.Labai daznai tikrinausi prolaktina per menesi tris kartus.
Eik pas endokrinologa,kalbekis-jei reiks tai nusius pasidaryti magentini rezonansa.Kuo didziausios sekmes tau 4u.gif
BARBARISE,man atrodo kad as taves nepasveikinau su nestuke.gif Mergyt,kaip as dziaugiuosi uz jus wub.gif Sklandaus,ispudingo nestumo ir graziu akimirku wub.gif wub.gif Sveikinu sirdele,tavo pavyzdys rodo kad visdeltoo stebuklai nors ir retai bet ivyksta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 05 26, 21:10)
barbarise, kad jūsų žodžiai į dangų  wub.gif

Kaip gaila verysad.gif 4u.gif

QUOTE(Afrodite69 @ 2013 05 26, 21:55)
BARBARISE,man atrodo kad as taves nepasveikinau su  nestuke.gif Mergyt,kaip as dziaugiuosi uz jus wub.gif Sklandaus,ispudingo nestumo ir graziu akimirku wub.gif  wub.gif Sveikinu sirdele,tavo pavyzdys rodo kad visdeltoo stebuklai nors ir retai bet ivyksta wub.gif

Aciu, Afrodite! Tikrai pilvelio gyventojas yra musu stebukliukas, jau dabar be galo mylimas!
Labai labai linkiu, kad sekme aplankytu ir Jusu seimyna! 4u.gif TURI PASISEKTI!!!
Virusuoti ( 2.gif ) linkejimai su didziausiu tikejimu kad viskas bus gerai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2013 05 26, 20:55)
nes prolaktinas tikrai labai augo.Padare Magnetini ir atmete sia diagnoze.Geriu bromokriptina jau antri metai ir tik dabar geri du menesiai kaip pasiekiau idealu prolaktina jis apie 100-150.Bet as geriu po pusantros tabletes bromokriptino-is pradziu man jis kildavo,krisdavo,vel kildavo.Labai daznai tikrinausi prolaktina per menesi tris kartus.

ačiū už info 4u.gif norėtųs tikėt, kad daugiau jau nebekils, nes šį ciklą jau pradėsiu gerti bromkriptiną.
Atsakyti

o kodel ideali prolaktino norma 100-150, jei rasoma, kad prolaktino norma ~ Suaugę: -moterys 72-511 mU/l ~....

quote=Afrodite69,2013 05 26, 22:55]
Labutis 4u.gif
Nefifi,gaila kad tau nepasikartojau BARBARISES atvejis.Kas del prolaktino,tai man jis buvo stipriai aukstas,net ir yra buves virs 3000 ir aukstesnis.Nebego man irgi joks skystis is krutu,bet endokrinologas nusiunte pasidaryti Magnetini rezonanza del prolaktinomos.Neslepsiu,kad jis atvirai sake kad itaria man kad prolaktinoma yra-nes prolaktinas tikrai labai augo.Padare Magnetini ir atmete sia diagnoze.Geriu bromokriptina jau antri metai ir tik dabar geri du menesiai kaip pasiekiau idealu prolaktina jis apie 100-150.Bet as geriu po pusantros tabletes bromokriptino-is pradziu man jis kildavo,krisdavo,vel kildavo.Labai daznai tikrinausi prolaktina per menesi tris kartus.
Eik pas endokrinologa,kalbekis-jei reiks tai nusius pasidaryti magentini rezonansa.Kuo didziausios sekmes tau 4u.gif
BARBARISE,man atrodo kad as taves nepasveikinau su nestuke.gif Mergyt,kaip as dziaugiuosi uz jus wub.gif Sklandaus,ispudingo nestumo ir graziu akimirku wub.gif wub.gif Sveikinu sirdele,tavo pavyzdys rodo kad visdeltoo stebuklai nors ir retai bet ivyksta wub.gif
[/quote]

Papildyta:

na prolaktinas yra taip vadinamas streso harmonas .....as tikrai neskubeciau pradeti gerti vaistu, neisitikinusi kad nera kitos iseities...gal cia tik laikinas jo uzkilimas...paciai taip yra buve...

QUOTE(nefifi @ 2013 05 26, 23:27)
ačiū už info 4u.gif  norėtųs tikėt, kad daugiau jau nebekils, nes šį ciklą jau pradėsiu gerti bromkriptiną.

Atsakyti
QUOTE(neja @ 2013 05 26, 22:17)
o kodel ideali prolaktino norma 100-150, jei rasoma, kad prolaktino norma ~ Suaugę: -moterys 72-511 mU/l ~....

įprasta norma sveikai moteriai yra iki 600, bet pastojimui neturėtų viršyti 200. Turbūt galima pastoti ir su 300, ir gal 400, priklausomai nuo kitų hormonų, bet teoriškai visur rašo ~200.
Papildyta:
QUOTE(neja @ 2013 05 26, 22:21)
na prolaktinas yra taip vadinamas streso harmonas .....as tikrai neskubeciau pradeti gerti vaistu, neisitikinusi kad nera kitos iseities...gal cia tik laikinas jo uzkilimas...paciai taip yra buve...

na, taip, streso, bet aš ir tyriaus 3 k. per mėnesį - skirtingų fazių metu, tai net ir imant vidurkį - jis apie ~700, tai tikrai per aukštas. o laukti nėra ko, nes laikas eina ne mūsų naudai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 05 26, 22:08)
Aciu, Afrodite! Tikrai pilvelio gyventojas yra musu stebukliukas, jau dabar be galo mylimas!
Labai labai linkiu, kad sekme aplankytu ir Jusu seimyna!  4u.gif TURI PASISEKTI!!!
Virusuoti ( 2.gif ) linkejimai su didziausiu tikejimu kad viskas bus gerai!  4u.gif

Dekui sirdele wub.gif Ciumpu virusiuka toki grazuti ir tikiuosi apsikresti nestuke.gif
nefifi geriausia,bent jau man asmeniskai,gert bromokriptina budavo vakarais.O kilt gal ir nebekils,matai kiekvienam atvejui skirtinga doze reikalinga doh.gif As dabar nors ir turiu atrodo idealu PRL bet vistiek neramu truputi.
Man ne tik endokrinologas bet ir U. bei Bak'e O.K sake kad geriausias PRL.pastojimui yra iki 200.Tiesa pasakius niekada nesidomeja kodel,juk normos nurodytos kitokios g.gif Bet kaip tu ir sakai,laikas tikrai eina ne musu visu naudai,tad linkiu kuo greciau pagauti gandra uz uodegos 4u.gif
Atsakyti
Na, dar galim padiskutuot ir pasamprotaut. Galvojo galvojo ginė žiūrėdama į mano PRL šuolius ir sako "na, visgi atš tau paskirsiu po 1/4 tab. vakare". Vakar pradėjau, kolkas nieko baisaus. Tik tiek info prisiskaičiau, kad kai jį skiria moterims, tai ciklas būna nereguliarus, tai mmm visai nebūna, tai PRG akivaizdžiai žemas. Ką turiu savo atveju - visų kitų simptomų paneigimą, apart PRL. Ilgai svarsčiau, ar apskritai prasidėt su bromkriptinu, gal šis tyrimų mėnuo tiesiog nedėkingas, stresinis ar dar koks kitoks. Bet gydytoja davė laiko pastot iki spalio (reguliariai planuojam nuo vasario), jei ne - bus kiti tyrimai.
Atsakyti