Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Glamour @ 2013 01 03, 01:45)
Aš jau susitaikiau, kad vaistai visam gyvenimui turbūt.
Papildyta:
Po kelių dienų pakartok vėl testą. Gal dar nerodė.
O vėluoti gali ir nuo kitų priežasčių. Šiaip dėl vaistų neturėtų vėluoti mmm. Nebent išlindo kokia kita bėda. Jei visgi mmm nepasirodys, teks kreiptis į daktarus. Tikėkimės čia tau naujametinė dovanėlė - kūdikėlis bus ta priežastis.

Aciu uz komentara smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turiu klausima, gal pakomentuosit kuri 4u.gif Geriau bromokripitina beveik metus po puses tabletes per diena. PRL buvo apie 500, geriant - 250. Vakar pasidarius testa pamaciau kad nestuke.gif bromokriptina skyrusios gydytojos anksciau kai paskyre vaistus klausiau ka daryti kai pastosiu, tai kiek pamenu liepe sumazint doze iki ketvirtadalio per diena ir gerti 2 savaites, po to nutraukti. Dabar man prasidejo dar tik 5 savaite. Jus cia vis tiek su patirtim, tai kaip ir noreciau dar uztrikrinimo, ar nereiktu nutraukt, nes ir pries gerima, PRL kaip ir nebuvo labai aukstas mano 4u.gif nors kaip pagalvoju ketvirtadalis tabletytes nera daug, bet vis tie... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2013 01 15, 13:29)
Sveikos  4u.gif Turiu klausima, gal pakomentuosit kuri  4u.gif Geriau bromokripitina beveik metus po puses tabletes per diena. PRL buvo apie 500, geriant - 250. Vakar pasidarius testa pamaciau kad  nestuke.gif bromokriptina skyrusios gydytojos anksciau kai paskyre vaistus klausiau ka daryti kai pastosiu, tai kiek pamenu liepe sumazint doze iki ketvirtadalio per diena ir gerti 2 savaites, po to nutraukti. Dabar man prasidejo dar tik 5 savaite. Jus cia vis tiek su patirtim, tai kaip ir noreciau dar uztrikrinimo, ar nereiktu nutraukt, nes ir pries gerima, PRL kaip ir nebuvo labai aukstas mano  4u.gif nors kaip pagalvoju ketvirtadalis tabletytes nera daug, bet vis tie...  g.gif

Nutraukti negalima, nebent su gydytojos prieižiūra mažinti. Tada greit pašoktų prolaktinas ir gali sukelti persileidimą. 500 yra per daug.
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2013 01 15, 12:29)
Sveikos  4u.gif Turiu klausima, gal pakomentuosit kuri  4u.gif Geriau bromokripitina beveik metus po puses tabletes per diena. PRL buvo apie 500, geriant - 250. Vakar pasidarius testa pamaciau kad  nestuke.gif bromokriptina skyrusios gydytojos anksciau kai paskyre vaistus klausiau ka daryti kai pastosiu, tai kiek pamenu liepe sumazint doze iki ketvirtadalio per diena ir gerti 2 savaites, po to nutraukti. Dabar man prasidejo dar tik 5 savaite. Jus cia vis tiek su patirtim, tai kaip ir noreciau dar uztrikrinimo, ar nereiktu nutraukt, nes ir pries gerima, PRL kaip ir nebuvo labai aukstas mano  4u.gif nors kaip pagalvoju ketvirtadalis tabletytes nera daug, bet vis tie...  g.gif

Geriau iki 14 sav kazkur, sunkiai bepamenu. Rekomendavo iki 12 sav, nes kazkaip vaisius nustoja priklausyti nuo mamos hormonu ar pan. Gavosi gerti man ilgeliau, nes kas savaite mazinau po 0,5 tabletes, tai nuo 6 tabl reikejo laiko wink.gif
Atsakyti
Dekui uz atsakymus smile.gif Bandziau siandien tai gydytojai pasiskambinti, bet jau telefono tokio ner, tai manau pora savaiteliu pagersiu po ketvirtadali tabletes o tada nutrauksiu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2013 01 15, 14:55)
Dekui uz atsakymus smile.gif Bandziau siandien tai gydytojai pasiskambinti, bet jau telefono tokio ner, tai manau pora savaiteliu pagersiu po ketvirtadali tabletes o tada nutrauksiu smile.gif  4u.gif

Man ginekologe sake irgi jei pastociau jokiu budu nenutraukti, sake pasidaryti kraujo tyrima kiek tuo metu bus prolaktinas . mazinti Bomkriptina, o dades gerti Dufastona. tai butinai pasiklauskit ir Jus gydytojos dar ir del dufastono, jis turi pagelbeti issaugant vaisiu. doziu nezinau, nes as dar nepastojau sad.gif

Sakykit merginos, o esat kuri gerusi tokia zolele Skaistminas, literaturoje raso, jog jis mazina prolaktina. cituoju :
"Tikrųjų skaistminų preparatai yra veiksmingi gydant įvairius sutrikimus ir ligas, kylančius dėl pasmegeninės liaukos (hipofizės) nepakankamumo.Pasmegeninė liauka gamina ir išskiria hormonus, kurie reguliuoja mėnesinių ciklą, ovuliaciją ir sėklos gamybą. Augalo preparatai padeda gydyti įvairius mėnesinių ciklo sutrikimus: prieš mėnesines kylančią įtampą, nereguliarias ar išnykusias mėnesines, skausmą ir nevaisingumą dėl blogos ovuliacijos ar dėl to, kad ji visiškai nevyksta.

Neseniai mokslininkai atliko išsamius tikrųjų skaistminų uogų preparatų gydomųjų savybių tyrimus. Vokietijoje ir Čekijoje dirbę mokslininkai nustatė, kad skaistminų preparatai veiksmingai slopina priešmenstruacinio sindromo simptomus, tarp jų ir krūtų skausmą. Buvo atlikti tyrimai su homeopatiniais tikrųjų skaistminų preparatais. Tyrime dalyvavo moterys, kurių sutrikęs vaisingumas, labai silpnas kraujavimas per mėnesines arba jo visiškai nėra. Po gydymo daugumai pacienčių susitvarkė mėnesinių ciklas, kai kurios pastojo."

gal verta ji butu gerti kartu su Bomkriptinu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nurija: 15 sausio 2013 - 16:00
Jei buciau LT, tai iskart nueiciau pasidaryt, o dabar sveciuojuosi pas sese UK ir busiu cia dar visa sav. Be to jau keli men gyvenu Norvegijoj, tai jauciu ten gal nera taip, kad nueini ir pasidarai. Nu ziuresiu, tikiuos viskas ok bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2013 01 15, 13:29)

Pirmiausiai tai didziausi sveikinimai!!! wub.gif

O dabar klausimuku lavina gal ir ne visai i tema ax.gif wink.gif ar tik PRL buvo problema? Ar kazkas kitas dar galejo itakoti pastojima? wink.gif

QUOTE(nurija @ 2013 01 15, 16:30)
Man ginekologe sake irgi jei pastociau jokiu budu nenutraukti, sake pasidaryti kraujo tyrima kiek tuo metu bus prolaktinas . mazinti Bomkriptina, o dades gerti Dufastona. tai butinai pasiklauskit ir Jus gydytojos dar ir del dufastono, jis turi pagelbeti issaugant vaisiu. doziu nezinau, nes as dar nepastojau sad.gif

Sakykit merginos, o esat kuri gerusi tokia zolele Skaistminas

Jei neklystu, tai cia tas pats agnus castus? As ji vartojau 3 men, PRL man nesumazino (jis pas mane kinta nuo 350 iki 500 mazdaug), PRG nepadidino (mazokas pas mane), aptvarke LH ir FSH hormonus, o kad labai jau cikla pareguliuotu, irgi negaliu teigti...bet pabandyti visada verta wink.gif tik ji galima gerti iki OV, nes jei pastotum, nereiktu vartoti!
Linkiu greiciau nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(Zvaigzdute^ @ 2013 01 15, 17:12)
Jei buciau LT, tai iskart nueiciau pasidaryt, o dabar sveciuojuosi pas sese UK ir busiu cia dar visa sav. Be to jau keli men gyvenu Norvegijoj, tai jauciu ten gal nera taip, kad nueini ir pasidarai. Nu ziuresiu, tikiuos viskas ok bus smile.gif

O gal pasiskambink kokiam kitam giniui privaciai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 01 15, 23:21)
Pirmiausiai tai didziausi sveikinimai!!!  wub.gif

O dabar klausimuku lavina gal ir ne visai i tema  ax.gif  wink.gif ar tik PRL buvo problema? Ar kazkas kitas dar galejo itakoti pastojima? wink.gif

Papildyta:
O gal pasiskambink kokiam kitam giniui privaciai?  g.gif

Dekui 4u.gif na nezinau ar buvo kokiu daugiau problemu, nebent atstumas ax.gif vyro tyrimai buvo geri, mano kiek dariausi kiti, isskyrus PRL irgi kaip ir gerai smile.gif su vyru kelis metus gyvenom atskirai, jis komandiruotese dirbo uzsieny, tai kas du men grizdavo, pabudavo sav LT ir atgal. Taip bandem kokius 1.5 metu, tada nusprendem, kad pagaliau reik gyvent kartu, tai isvykau i Norvegija, ir trecia cikla, kaip ir gavosi 4u.gif per tuos 1.5 metu, gal tik 3 ar 4 kartai kad buvo uztaike ant ciklo vidurio smile.gif

Del kito ginekologo, tai kazi ar mane kas konsultuotu telefonu... nebent reik kur nete parasyt, bet po kol sulauksiu atsakymo tai ir tos 2 sav praeis smile.gif nu bet tas 2 sav gerimas po ketvirti tabletes atrodo logiskas, jei negalima staigiai mest 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvaigzdute^: 16 sausio 2013 - 16:39
Sveikos,

Gal kartais čia lankosi tos, kurios kaip ir nebenori pastoti, bet prolaktinas vistiek didelis ir tenka gerti vaistus?
Ir dar, gal žinot, kur pigiau gauti dostineksą? Gal iš kur nors siunčiatės?
Atsakyti
Laba diena,
noriu šiek tiek konsultacijos (nemokamos biggrin.gif). Į endokrinologą kreipiausi ne dėl nėštumo, dėl kitų bėdų, bet "tarp kitko" pasakiau, kad negalime pastoti kelis mėn (nors iš gin. pusės kaip ir viskas ok), tai pradžiai patarė pasidaryti TTH ir PRL. TTH buvo 1,76, o PRL - 458mIU/L - buvo 29CD (ciklas 29CD). Sunerimau dėl didoko PRL, tad pakartotinai jį pasidariau prasidėjusio kito ciklo 4CD - skaičius jau 700mIU/L. Na, ir galiausiai viską vainikavo 22 CD (8DPO) - PRL 1100mIU/L blink.gif Tiesa, PRG buvo 57 nmol/l. Suprantu, kad PRL didelis, bet ar šiuo atveju jis ne per sparčiai didėja? Skysčio iš krųtų nesu pastebėjus, bet jau daug metų abejose krūtyse turiu net 3 guziukus - fibroadenomas, kurios savo forma ar dydžiu nekinta, neskauda ir netrukdo, tai į galvą neimu. Ciklas kaip ir reguliarus (prieš planavimą buvo kaip laikrodis, pradėjus planuot po kelias dienas pavėluodavo). Ar galima sau įtarti prolaktinomą ar bent panašu į tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 24 gegužės 2013 - 10:45
pradžiai siūlyčiau pabandyti, jį pareguliuoti vaistais, o toliau leisti daktarui įtarinėti, ar yra, ar ne prolaktinomą. Jei ji ir yra bei pasiduoda vaistams,tai jokio kito gydymo nebus. Jei visgi ji yra ir reikia didelių vaistų normų , svaigsta galva, regėjimas suprastėja, tuomet operuos. O dabar nieko neįtarinėkit ir gerkit vaistus, stresas ir pergyvenimai taip pat veikia PRL hormoną. 4u.gif
Atsakyti