Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(aureka @ 2012 10 17, 07:29)
Butent ir pas mane taip.buciau net nepagalvojus  doh.gif Jokiu skysciu man nebega.O ir pastojau jau po diagnozes.
Siandien pakartojau PRL, ziuresim ka dabar rodo

AUREKA,
o pavyko pastoti su aukstu prl be vaistuku ar emei koki bromokriptina prl susmazinti?
KAip dabar tavo prlk? Kelinta nestumo savaite?

Papildyta:
Cia buvo ivairios diskusijos,

kaip elgtis su brmk, jei pastoji.

As buvau pastojusi ir, kai nesulaukiau mmm, nutraukiau brmk. 12 savaitej buvo missed abortion verysad.gif

Vieni sako, jis nekenkia iki tam tikro laiko ir nestumo metu, kiti-reikia nutraukti. Bandymas ant peliu parode, kad nekenkia unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Pastojus negalima bromkriptino nutraukti staigiai. Po truputį mažinamas, su gydytojo rekomendacijom g.gif
Atsakyti
Bet kažin kodėl tada ginekologas V. Klimas sakė, kad pamačius teigiamą nėštumo testą iškart nutraukti vaisto gėrimą g.gif
Atsakyti
mano endokrinologe is Antakalnio poliklinikos irgi sake, ka dkai pastosiu nutraukti vaistus. sake, jog jau naturaliai pradeda dauget prolaktino, tad jo slopint nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(riccola @ 2012 10 17, 16:11)
AUREKA,
o pavyko pastoti su aukstu prl be vaistuku ar emei koki bromokriptina prl susmazinti?
KAip dabar tavo prlk? Kelinta nestumo savaite?
Papildyta:
Cia buvo ivairios diskusijos,

kaip elgtis su brmk, jei pastoji.
As buvau pastojusi ir, kai nesulaukiau mmm, nutraukiau brmk. 12 savaitej buvo missed abortion  verysad.gif

Vieni sako, jis nekenkia iki tam tikro laiko ir nestumo metu, kiti-reikia nutraukti. Bandymas ant peliu parode, kad nekenkia  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Man buvo paskirtas BR po ketvirti tabletes.Bet as jo beveik negeriau.Man nuo jo nelabai gera budavo.Ir nesuzinojus paskutiniu prolaktino rezultatu pastojau.Deja nestumas nutruko.
Siaip gyd buvo sakius, kad pastojus nutraukti BR gerima.
Vakar vel pasidariau prolaktina, lauksiu atsakymu
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2012 10 17, 19:41)
mano endokrinologe is Antakalnio poliklinikos irgi sake, ka dkai pastosiu nutraukti vaistus. sake, jog jau naturaliai pradeda dauget prolaktino, tad jo slopint nebereikia.

As lankiausi pas gyd. Knispeli (KMUK) sake, kad pastojus negalima nutraukti vaistu, o gerti iki 12 sav, kol vaikiukas tampa "savarankiskas" nuo mamos hormonu. Pries tai lankiausi pas kita gydytoja, tai man išvis neleido pastoti, pagąsdino apsigimimais ir pan . Bet pastojau, paskambinau gydytojai, ką daryt toliau. Tai liepė nedelsiant nutraukti BR ir rezultate nustojo vystytis. Antrą kartą pastojus važiavau darytis echoskopiją Via medicoj, ten eshoskopuotojas (is K raides pavarde) ispejo, kad nenutraukčiau vaistų gerti iškart. Endokrinologas netrukus patvirtino del BR, liepė nenutraukti, o ramiai mazinti iki 12 sav. Aš baigiau vaistus gėrus apie 14 sav.

Gydytojų nuomonės skiriasi... bet jei vėl pavyks nestuke.gif, laikysiuos Knispelio rekomendacijų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kosemanai @ 2012 10 16, 20:40)

O savo kleckiuką pati maitini gerdama BR?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 17 spalio 2012 - 20:59
VIotinola, tai paskutinis nestumas issivyste sekmingai, begeriant brmk iki 14 savaites? ..nelabai supratau.

Labai skirtingos gydytoju nuomones.

Gal pas mane butu viskas buve gerai, jei iskart po teigiamo testo buciau toliau emus broma bent po puse tabletes. Bet dabar sunku pasakyti, del ko jis nesivyste.

Imu broma po 1tb dienon. Salutiniai poveikiai stiprus. Dabar isgeriu pries miega. Bet karta pietu metu buvau paemusi, tai galvojau, kad samones neteksiu: purte saltis, drebejo rankos, vos prie lovos prilekiau. Dar niekad neisgyvenau tokios savijautos. blink.gif blink.gif blink.gif
KAzkoks dinamitas tas bromas, ne vaistas blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(riccola @ 2012 10 18, 14:07)
VIotinola, tai paskutinis nestumas issivyste sekmingai, begeriant brmk iki 14 savaites?  ..nelabai supratau.
Labai skirtingos gydytoju nuomones.

Gal pas mane butu viskas buve gerai, jei iskart po teigiamo testo buciau toliau emus broma bent po puse tabletes.  Bet dabar sunku pasakyti, del ko jis nesivyste.

Imu broma po 1tb dienon. Salutiniai poveikiai stiprus. Dabar isgeriu pries miega. Bet karta pietu metu buvau paemusi, tai galvojau, kad samones neteksiu: purte saltis, drebejo rankos, vos prie lovos prilekiau. Dar niekad neisgyvenau tokios savijautos.  blink.gif  blink.gif  blink.gif
KAzkoks dinamitas tas bromas, ne vaistas  blink.gif  blink.gif

taip, antras neštumas baigėsi sėkmingu gimdymu, gėriau vaistus iki 14 sav mazdaug. Ir tai nenutraukiau iškart, o mažinau kas savaitę po pusės tabletės. Tuo metu gėriau po 6 tabl.

Skaitinėjau , kad BR muša spaudimą, o maniškis ir taip nėra aukštas. Ko gero BR tik prisideda prie tų visų bjaurių pojūčių. Kol geriu po nedidelę dozę, tai tik rytais. Taip judėdama nenuslopstu. kai dozę pakeldavau iki 3 tabl, tai skeldavau pusiau ir gerdavau 2kart dienoje. Dozes kėliau pagal tai kaip jaučiuosi pvz. geriu po 0,5 tabl kol nebejaučiu pykinimo, siplnumo, tada pridedu ketvertuką ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2012 10 17, 22:03)
O savo kleckiuką pati maitini gerdama BR?

Maitinau vaika pati krutimi, o gerti pradejau BR praejus 2 savaitems po gimdymo, kai prasidejo pirmoji laktostaze. Pradejo gamintis per daug pieno kuris del auksto prolaktino dar ir sunkiai bego buvo kaip suzspaustas. Kol maitinau krutim laktostazes kartojosi nuolat, net tris kartus teko gerti antibijotikus.
Šiuo metu jau nebemaitinu krutim, o nusitraukineju ir duodu is buteliuko, bandau visai nutraukti maitinima, nes taip patare gydytojai. Gerdama BR ir duodama kruti kenkiu ne tik sau (kartu slopindama ir skatindama prolaktino gamyba) bet ir vaikui su vaistais. Patare nutraukti visai maitinima, bet kadangi pienukas gaminasi vistiek tai liepe daryti taip: nusitraukti pienuka tada isgerti BR ir maziausiai po 6 valandu vel nusitraukti. Tai as per diena nusitraukiu du kart piena ir savo BR norma geriu ryte ir vakare po nutraukimo. Bandau mazinti pienuka bet labai jau po truputi viskas vyksta
Atsakyti
QUOTE(kosemanai @ 2012 10 19, 20:26)
Maitinau vaika pati krutimi, o gerti pradejau BR praejus 2 savaitems po gimdymo, kai prasidejo pirmoji laktostaze. Pradejo gamintis per daug pieno kuris del auksto prolaktino dar ir sunkiai bego buvo kaip suzspaustas. Kol maitinau krutim laktostazes kartojosi nuolat, net tris kartus teko gerti antibijotikus.
Šiuo metu jau nebemaitinu krutim, o nusitraukineju ir duodu is buteliuko, bandau visai nutraukti maitinima, nes taip patare gydytojai. Gerdama BR ir duodama kruti kenkiu ne tik sau (kartu slopindama ir skatindama prolaktino gamyba) bet ir vaikui su vaistais. Patare nutraukti visai maitinima, bet kadangi pienukas gaminasi vistiek tai liepe daryti taip: nusitraukti pienuka tada isgerti BR ir maziausiai po 6 valandu vel nusitraukti. Tai as per diena nusitraukiu du kart piena ir savo BR norma geriu ryte ir vakare po nutraukimo. Bandau mazinti pienuka bet labai jau po truputi viskas vyksta

ojej, tai vargelio sociai doh.gif

As lengvai prasisukau vadinasi, tik kompresais. Tai truputeli pienukas pats nubegdavo lauk, budavo po nakties iki puses slapia doh.gif Bet po truputi susinormalizavo pagal vaiko poreikius.
Papildyta:
O kaip su planais ateiciai? ta prasme del antro kleckiuko? Ka gydytojai kalba...aisku gal dar ankstoka kalbeti, bet vistiek tas laikas greit lekia ax.gif Nes man gydytojas tipo sake, kad jei dar planuoju vaiku, tai apie operacijas nereikia galvoti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 19 spalio 2012 - 20:17
QUOTE(Viotinola @ 2012 10 19, 21:25)
ojej, tai vargelio sociai  doh.gif

......
O kaip su planais ateiciai? ta prasme del antro kleckiuko? Ka gydytojai kalba...aisku gal dar ankstoka kalbeti, bet vistiek tas laikas greit lekia  ax.gif  Nes man gydytojas tipo sake, kad jei dar planuoju vaiku, tai apie operacijas nereikia galvoti g.gif

Apie kokia operacija? Prolaktinomos? Man kaip tik buvo pasiulyta padaryti operacija, nes vaistais butu buve laaabai jau sunku numusti prolaktina iki normos (pries operacija norma virsijo 15 kartu)
Galvojam ir apie antra smile.gif tikiuosi kai sis praaugs vel pastoti zinoma jei iseis ir sveikata leis smile.gif su daktarais dar nieko apie antra nekalbejau, bet ziuresiu kaip bus ateity smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Betti @ 2012 08 22, 12:17)
Sveikos,

Turejau ir as bedu su prolaktinu, bet dabar jau kuri menesi dziaugiuosi nestumu. Taigi, visos turincios padidejusi prolaktina nenusiminkit, mano situacija buvo priskiriama prie beviltisku, bet pastangu ir atkaklumo deka viskas imanoma.

kelinta savaite kai pastojai nutraukei BR?
Atsakyti