Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

Kad praktiškai neįmanoma nestuke.gif prie aukšto PR, jau įsitikinau. Tiesiog, kai paskaičiau pakankamai daug žinučių šia tema, mane suneramino schmoll.gif tai, kad yra merginų geriančių labai ilgai šį vaistą, kuris turi didelį šalutinio poveikio sąrašą. Pvz.: Blanchet pasirodo geria, ne dėl to kad planuoja nestuke.gif . Todėl domiuosi, kodėl kitos merginos ilgai geria.
Taip pat, dažnai buvo akcentuojama, kad nutraukus šį vaistą, PR šokteli dvigubai daugiau nei prieš tai, beje pačiai tai teko patirti savo kailiu blink.gif
Tai man naturaliai kyla klausimas: nejau iki gyvenimo galo reikės jį gerti, jei jį nutrauki jis šokteli dar daugiau bei pasireiškia šalutinis poveikis? Aš asmeniškai neskaitant, kad noriu nestuke.gif blush2.gif geriau jau pakentėčiau dėl neregulerių mmm bei skaudančių krūtų prieš mmm. Kitų simptomų nepajutau.
Nebent aukštas PR daro kažką labai negero organizmui...
Atsakyti
Labas vakaras, merginos, o as turiu kitoki klausima, ar jums, turincioms auksta prolaktina kiti horonai normoj? Ar yra toku,kuriu LH ir FSH santykis apie2?
Atsakyti
gal kurios is jusu lankosi pas KMUK endokrinologus ? as ilga laika einu pas V.Matuleviciu bet noriu ji keisti nes per 6 metus jokiu alternatytu ir is vis nieko naujo man nepasiule kaip tik gerti BR nes anot jo reikes visa gyvenima gerti. Skaiciau komentarus kad D.Jankuvienė gera gydytoja sioje srityje.
Atsakyti
Sveikutes, Mergaites, 4u.gif

Norejau tu paklausti, kurios cia apie mikro adema rase. Tai yra augliukas galvoje, ar taip?
Ar sunki operacija?
g.gif g.gif g.gif g.gif
Mano PRL 346,00ng/ml, Norma iki 200.

Klausia gyne, ar turiu daug streso. Tikrai ne. Dabar suprantu, kad gali buti mikro adema. Pas koki gydytoja kreiptis, kuris nukreiptu padaryti ta rezonansa?

Geriu Bromkr 1Tb/diena, labai blogai toleruoju, kai isgeriu diena. Bet pries miega geriau, turbut bemiegant sukasi skrandis, bet jau nieko nejauciu.
Atsakyti
QUOTE(riccola @ 2012 10 16, 20:11)
Norejau tu paklausti, kurios cia apie mikro adema rase. Tai yra augliukas galvoje, ar taip? 
Ar sunki operacija?
g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Klausia gyne, ar turiu daug streso. Tikrai ne. Dabar suprantu, kad gali buti mikro adema. Pas koki gydytoja kreiptis, kuris nukreiptu padaryti ta rezonansa?

Geriu Bromkr 1Tb/diena, labai blogai toleruoju, kai isgeriu diena. Bet pries miega geriau, turbut bemiegant sukasi skrandis, bet jau nieko nejauciu.

Siuntima rezonansui man dave endokrinologe, jis nemokamas jei turite siuntima.
o kodel vaistus geriate dienos metu , juk net anotacijoj parasyta, kad reikia gerti vakare, pries miega. gydytoja Jums nieko nesake.
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2012 10 16, 20:27)
o kodel vaistus geriate dienos metu , juk net anotacijoj parasyta, kad reikia gerti vakare, pries miega. gydytoja Jums nieko nesake.

Rekomenduojama gerti pries miega del salutiniu pojuciu. Tikrai nebutina gerti tik vakare. As ameniskai stengdavausi gerti dukart dienoje (pvz 8 ir 20 val).
Atsakyti
QUOTE(riccola @ 2012 10 16, 20:11)
Ar sunki operacija?
g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Pas mane buvo makro adenoma augliukas ~12.5 mm. Mikro adenomos paprastai neoperuojamos. Operacija turejau pries pusantru metu KMUK. Pati operacija trunka apie 3-4 valandas, ja atlieka per nosi tai nelieka jokiu randu. Po operacijos atsigavau gan greitai nieko neskaudejo jei nebutu nuotrauku tai net nebuciau pasakiusi kad turejau galvos operacija. Vienas diskonfortas yra tai kad po operacijos pora dienu teko kvepuoti per burna nes nosis buvo uzkimsta.
Magnetiniam rezonansui atlikti siuntima turetu duoti endokrinologas.

Siuo metu geriu BR 4 tabletes per diena, jokiu salutiniu paveikiu nejauciu, bet kadangi reik gerti nuolat noreciau pakeisti bromokriptina i kitus vaistus Dostinex ar kitus kuriuose veiklioji medziaga Cabergoline. Kiek zinau juos tektu gerti tik karta per savaite mazdaug kas keturias dienas. Norejau paklausti merginu kurios geria siuos vaistus kur juos perka, kiek kainuoja? Gal yra uzsisakinejanciu internetu?
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2012 10 17, 05:27)

Dekui, NURIJA! smile.gif
Sake, kad vakare, bet as galvojau, kad nera skirtumo. Tuo labiau, kad as ryte ir vakare 5 dienas po stimuliuojanciu tablete geriu. Galvoaju, gali kokia nors reakcija ivykti, jei abi tabletes vakare imsiu.
Bet dekui, kad pastebejai, nuo ryt gersiu pries miega.
rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Dekui, KOSEMANAI. REiks kreiptis pas endokrinologa. Operacija gal ir puse bedos, nes esu turejusi didesne.

O dar klausimas: Kada yra itarimas/indikacija, kad prolaktinas aukstas ne del streso, bet del mikro/makro anodemos? (Pas mane 346,00, Norma iki 200)

O KOSEMANAI, geri BR tam kad pastotum? Neskaiciu ankstesniu zinuciu, gal ir rasei, sorry. 4TB dienon daug. Del kito vaistuko nieko nezinau.
Papildyta:
""Anedoma""-- biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif pasitaisau: Adenoma
Atsakyti
QUOTE(riccola @ 2012 10 16, 21:31)
....
O dar klausimas: Kada yra itarimas/indikacija, kad prolaktinas aukstas ne del streso, bet del mikro/makro anodemos? (Pas mane 346,00, Norma iki 200)
O KOSEMANAI, geri BR tam kad pastotum? Neskaiciu ankstesniu zinuciu, gal ir rasei, sorry.  4TB dienon daug.  Del kito vaistuko nieko nezinau.
Papildyta:
""Anedoma""-- biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif pasitaisau: Adenoma

Prolaktinas kartais buna aukstas ir del neaiskios priezasties, ne butinai tai jau adenoma. Bent jau kai kurios cia rasiusios merginos turi auksta prolaktina nors prolaktinomos nepasitvirtino. Pas mane del prolaktinomos sukelto auksto prolaktino mm visai nebuvo keleta metu (jas tik kontraceptikai issaukdavo), per tuos kelis metus krutine padidejo dviem dydziais, daznai prie prolaktinomos buna ir pieno issiskyrimas is krutines (nors pas mane nebuvo). Po operacijos su BR pagalba pastojau o si pavasari pagimdziau.
BR geriu tam kad sumazinciau prolaktino kieki, nes siuo metu turiu problemu su krutine. Po gimdymo del maitinimo dar labiau sukilo prolaktinas, o del auksto prolaktino gaminosi per daug pieno ir nuolat kartojosi laktostazes, pakildavo temperatura teko net tris kartus gerti antibijotikus. Del to ir geriu BR
Atsakyti
QUOTE(kosemanai @ 2012 10 17, 06:50)
Prolaktinas kartais buna aukstas ir del neaiskios priezasties, ne butinai tai jau adenoma. Bent jau kai kurios cia rasiusios merginos turi auksta prolaktina nors prolaktinomos nepasitvirtino. Pas mane del prolaktinomos sukelto auksto prolaktino mm visai nebuvo keleta metu (jas tik kontraceptikai issaukdavo), per tuos kelis metus krutine padidejo dviem dydziais, daznai prie prolaktinomos buna ir pieno issiskyrimas is krutines (nors pas mane nebuvo). Po operacijos su BR pagalba pastojau o si pavasari pagimdziau.
BR geriu tam kad sumazinciau prolaktino kieki, nes siuo metu turiu problemu su krutine. Po gimdymo del maitinimo dar labiau sukilo prolaktinas, o del auksto prolaktino gaminosi per daug pieno ir nuolat kartojosi laktostazes, pakildavo temperatura teko net tris kartus gerti antibijotikus. Del to ir geriu BR

Supratau, pas tave kitaip. Bet kaip smagu, kad po operacijos pavyko pastoti.

Pas mane pienas neisisunkia, jo net nesimato.
Hormonu rezultatu lape is laboratorijos parasyyta, kad yra itarimas latentine hyperlaktinomija. Tai gal dar neturiu adenomos....?!

Bet jei ne noras pastoti, tai as nesirupinciau del PRL. Jokiu pozymiu ar trukumu, kad jis per didelis nepastebiu.
Atsakyti
QUOTE(kosemanai @ 2012 10 16, 20:40)
Norejau paklausti merginu kurios geria siuos vaistus kur juos perka, kiek kainuoja? Gal yra uzsisakinejanciu internetu?

man gydytojas sake, kad reikia juos uzsakineti musu vaistinese. Bet girdejau, kad merginos parsigabena is Rusijos, Lenkijos.
Atsakyti
QUOTE(riccola @ 2012 10 16, 21:07)
Supratau, pas tave kitaip. Bet kaip smagu, kad po operacijos pavyko pastoti.

Pas mane pienas neisisunkia, jo net nesimato.
Hormonu rezultatu lape is laboratorijos parasyyta, kad yra itarimas latentine hyperlaktinomija. Tai gal dar neturiu adenomos....?!

Bet jei ne noras pastoti, tai as nesirupinciau del PRL. Jokiu pozymiu ar trukumu, kad jis per didelis nepastebiu.

Butent ir pas mane taip.buciau net nepagalvojus doh.gif Jokiu skysciu man nebega.O ir pastojau jau po diagnozes.
Siandien pakartojau PRL, ziuresim ka dabar rodo
Atsakyti