Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Betti @ 2012 08 23, 21:47)
Man nustate makro adenoma, neoperuojama, nes pavojingai iaugusi. Bromokriptino netoleriavo organizmas, tai geriau Cabergonin. Prolaktinas normalizavosi labai greitai ir profilaktiskai isgeriant vaistu nesokinejo.

Jei domina dar kas nors klauskit wink.gif

Oho, o kokio dydzio ta makroadenoma ir kaip mato, kad ji iaugusi unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Betti @ 2012 08 23, 20:47)
Man nustate makro adenoma, neoperuojama, nes pavojingai iaugusi. Bromokriptino netoleriavo organizmas, tai geriau Cabergonin. Prolaktinas normalizavosi labai greitai ir profilaktiskai isgeriant vaistu nesokinejo.

Jei domina dar kas nors klauskit wink.gif

O po kiek laiko gydymo pastojot? smile.gif
Atsakyti
noriu paklausti, tu, kurios turincios beda su prolaktinu jau turi vaikiukus. po kiek laiko po gimdymo prasidejo jums mmm?
vaikiukui eina 10menesiu, maitinu dar pati, bet retai, o mmm, kaip nematyt, taip nematyt. kazkodel lenda mintis galvon, kad mmm parsisauksiu tik su BR...
Atsakyti
aš kitoje temoje minėjau, kad bandau gydytis hoemopatiškai. Geriu homeopatinius lašiukus ir bromkriptiną jau 4 mėnesius.
Per tą laiką pavyko sumažinti bromkriptino ketvirtimi tabletės. Deja, homeopatas kiek drąsokai liepė mažinti ir lašiukų ir bromkriptino ir ši taktika nepasiteisino. Atėjus laikui išsitirti, kažkaip netyčia pamiršau išgerti bromkriptino ryte ir vakare nuleidau kraujuką, sužinojau, kad PRL normas viršijo 5 kartus. Nesitikėjau, kad tiek padidės, nes man lyg tol jis viršydavo nebent du kartus. Ilgą laiką gėriau bromkriptiną atsitaikius normą ir PRL būdavo normos ribose. Paskui jis tapo per mažas, reikėjo atsiderinti vaistų normą, sunkiai sekėsi, todėl ir pabandžiau derinti su homeopatija. Padidinau lašiukų ir bromkriptino normą, po trijų savaičių PRL 22, 7, kai normos riba 22. Toliau vėl gersiu tiek pat vaistų ir tirsiuosi po mėnesio. Tikiu, kad viskas susinormalizuos. Tik va baisu bus vėl mažinti vaistų normas.

Kai padidėjo PRL pradėjau jausti perštėjimą šlaplėje, dažnai laksčiau šlapintis. Gydžiausi patirtimi patikrintais būdais: Urinal ir petražolių arbata, bet visą mėnesį situacija neblogėjo bet ir negerėjo. Kadangi turiu išvykti į užsienį, dėl visa ko pasidariau šlapimo tyrimą. Jame rado acetono blink.gif Šlaplė vis dar peršti giliai. Tai turbūt nuo to acetono. Pasiskaičiau, kad acetono, gali būti jei sutrikusi kepenų (jei teisingai pamenu) veikla ir kažkaip dar čia susiję su insulino gamyba ir diabetu, kuris gali išsivystyti jei yra hipofizės navikas arba endokrininės ligos. Išsitirčiau ir gliukozę kraujyje dabar, bet nebespėsiu. Šiaip tai kiek tyrė, tiek tyrimai būdavo normose, bet su šlapimo takais ilgą laiką turėjau bėdų ypač kol nežinojau, kad PRL padidėjęs. Būdavo lakstau į tualetą pastoviai ir skaudėdavo labai, bet šlapimo tyrimas būdavo geras ( anot dakatrų).
Gal kuri susidūrėte su panašiais požymiais? Ar neperspėjo gydytojai dėl gresiančio II tipo diabeto?

Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2012 10 05, 23:03)
aš kitoje temoje minėjau, kad bandau gydytis hoemopatiškai. Geriu homeopatinius lašiukus ir bromkriptiną jau 4 mėnesius.

O kokius homeopatinius lašiukus geri? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 08 spalio 2012 - 11:06
QUOTE(Glamour @ 2012 10 05, 23:03)
Per tą laiką pavyko sumažinti bromkriptino ketvirtimi tabletės. Deja, homeopatas kiek drąsokai liepė mažinti ir lašiukų ir bromkriptino ir ši taktika nepasiteisino. Atėjus laikui išsitirti, kažkaip netyčia pamiršau išgerti bromkriptino ryte ir vakare nuleidau kraujuką, sužinojau, kad PRL normas viršijo 5 kartus. Nesitikėjau, kad tiek padidės, nes man lyg tol jis viršydavo nebent du kartus. Ilgą laiką gėriau bromkriptiną atsitaikius normą ir PRL būdavo normos ribose. Paskui jis tapo per mažas, reikėjo atsiderinti vaistų normą, sunkiai sekėsi, todėl ir pabandžiau derinti su homeopatija. Padidinau lašiukų ir bromkriptino normą, po trijų savaičių PRL 22, 7, kai normos riba 22. Toliau vėl gersiu tiek pat vaistų ir tirsiuosi po mėnesio. Tikiu, kad viskas susinormalizuos. Tik va baisu bus vėl mažinti vaistų normas.

Kai padidėjo PRL pradėjau jausti perštėjimą šlaplėje, dažnai laksčiau šlapintis. Gydžiausi patirtimi patikrintais būdais: Urinal ir petražolių arbata, bet visą mėnesį situacija neblogėjo bet ir negerėjo. Kadangi turiu išvykti į užsienį, dėl visa ko pasidariau šlapimo tyrimą. Jame rado acetono blink.gif Šlaplė vis dar peršti giliai. Tai turbūt nuo to acetono. Pasiskaičiau, kad acetono, gali būti jei sutrikusi kepenų (jei teisingai pamenu) veikla ir kažkaip dar čia susiję su insulino gamyba ir diabetu, kuris gali išsivystyti jei yra hipofizės navikas arba endokrininės ligos. Išsitirčiau ir gliukozę kraujyje dabar, bet nebespėsiu. Šiaip tai kiek tyrė, tiek tyrimai būdavo normose, bet su šlapimo takais ilgą laiką turėjau bėdų ypač kol nežinojau, kad PRL padidėjęs. Būdavo lakstau į tualetą pastoviai ir skaudėdavo labai, bet šlapimo tyrimas būdavo geras ( anot dakatrų).
Gal kuri susidūrėte su panašiais požymiais? Ar neperspėjo gydytojai dėl gresiančio II tipo diabeto?

Labai idomi Jusu patirtis, dekoju, kad dalinates 4u.gif ir man butu idomu suzinoti kokius homeopatinius lasiukus naudojate, ar homeopatas parinko butent tik pagal Jus? o tuo metu kai pas ji konsultavotes, neminejote, kad slapimo tyrimas negeras? ar tada dar nezinojote?
O greciantis II tipo diabetas nuo bromkriptino, turit omenyje, ar nuo prolaktinomos?
as taip pat geriu ji jau 1 men laiko, siandien pridavaiu krauja, po poros dienu eisiu pas gydytoja atsakymo. man dare galvos rezonansa, bet viskas gerai, isvadose parasyta, kad hipofiziis normos ribose. skydliauke taip pat tvarkoj, o prolaktinas didelis, cia gaunas jau mistika, tai nuo ko jis tada didelis g.gif
man su slapimu tokiu pozymu nera, mane labiau vargina maksties sausumas, galvos skausmas ( nors rezonansas parode, kad turiu letini ir umu sinusita, tai speju spec galvos skauskas bus nuo letinio sinusito sad.gif ), o ypac i nevilti varo sumažėjes lytinis potraukis verysad.gif siaubingas jausmas verysad.gif

radau dar citata is striapsnio : " Prolaktino kiekio padidėjimą gali sukelti ir lėtinis inkstų funkcijos nepakankamumas ar sunkios kepenų ligos, todėl atliekami tyrimai, kad įvertinti inkstų ir kepenų funkciją. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nurija: 08 spalio 2012 - 20:58
Gal kam reikia cabergolino? Perleisciau nebrangiai.
Atsakyti
Sveikos merginos, šia tema perskaičiau daaaug žinučių, dar net nuo 2007 m archyvo ax.gif
Mano istorija prasidėjo pakankamai seniai, bet pas gydytojus, vertus padėkos, patekau tik šią vasarą. patekau pas ginekologę, kuri padarė PR, kuris buvo ~600 (norma iki 500), skyrė taip visų mėgiamą BROMOKRIPTINĄ unsure.gif mėnesiui po 1 tab. Sugėriau. Po kokios savaitės pakartotinas tyrimas parodė ~700, ginekologė iškarto nuvedė pas endokrinologę. Gydytoja iškarto perspėjo, kad gėriau po mažą kiekį, nes yra kas geria po 5 ir daugiau tablečių per dieną. Bet pirmiausiai paskyrė pasidaryti magnetinį galvos rezonansą, kuris parodė mikroadenomą (2,7mm). Taigi, praėjus nepilnam mėnesiui nuo paskutinės išgertos BR tabletės, endo. man skyrė vėl gerti BR po 1 tab. ir į mėnesio pabaigą mažinti dozę bei gerti kas antrą dieną ir vėl darytis pakartotiną tyrimą. Apsidžiaugiau!!! Tyrimas parodė beveik patį normos viduriuką thumbup.gif bet liepė po ~2 mėn. pasikartoti tyrimą. Štai šią savaitę, pasidarau tyrimą ir jis rodo virš 1200 (norma iki 500). Vėl mano su vyru viltys nestuke.gif žlugo doh.gif O buvau taip apsidžiaugusi, nes prieš dieną apsilankiau pas kitą gin. ir jinai mane nuramino, sako matau ovuliacija įvyko, taigi prolaktinas bus geras. Nu ir šia tau. Nieko jis negeras.
Kol kas man kyla daugiau klausimų nei atsakymų. Kodėl vyksta O, jeigu prolaktinas didelis? Kaip teisingiau elgtis su nestuke.gif planavimu, nes endo.sako, kad bent pusę metų neplanuoti, o gerti BR. Aš jos užklausiau kodėl negaliu ir gerti ir planuoti? Ji atsakė, kad tada didelė rizika persileidimui verysad.gif O taip pat pasakė, jei pastočiau, tai iškarto reiktų nutraukti BR, nors merginų patirtis forumuose sako, kad jos geria iki 12-14 nėštumo savaitės... Esu šiek tiek susikrimtusi, nes pusę metų laukti kažkaip nemažas laiko tarpas, o jei po to išlys kokios dar kitos problemos, tai dar jas pusę metų gydyti, tai taip gali likti ir be savo gyvenimo tikslo. Beje, nemažai merginų rašė, kad geria BR po 5 ir 10 metų. O tai kokią žalą jis daro be to, kad negali nestuke.gif ? Ar tą prolaktinomą reikia gydyti, jeigu neplanuoji nestuke.gif ?
Gal atsiras merginų su panašia patirtimi, o gal yra medikių, kurios gali paaiškinti ir padėti.
Atsakyti
QUOTE(Dewdroplet @ 2012 10 12, 11:00)
Sveikos merginos, šia tema perskaičiau daaaug žinučių, dar net nuo 2007 m archyvo  ax.gif
Mano istorija prasidėjo pakankamai seniai, bet pas gydytojus, vertus padėkos, patekau tik šią vasarą. patekau pas ginekologę, kuri padarė PR, kuris buvo ~600 (norma iki 500), skyrė taip visų mėgiamą BROMOKRIPTINĄ  unsure.gif  mėnesiui po 1 tab. Sugėriau. Po kokios savaitės pakartotinas tyrimas parodė ~700, ginekologė iškarto nuvedė pas endokrinologę. Gydytoja iškarto perspėjo, kad gėriau po mažą kiekį, nes yra kas geria po 5 ir daugiau tablečių  per dieną. Bet pirmiausiai paskyrė pasidaryti magnetinį galvos rezonansą, kuris parodė mikroadenomą (2,7mm). Taigi, praėjus nepilnam mėnesiui nuo paskutinės išgertos BR tabletės, endo. man skyrė vėl gerti BR po 1 tab. ir į mėnesio pabaigą mažinti dozę bei gerti kas antrą dieną ir vėl darytis pakartotiną tyrimą. Apsidžiaugiau!!! Tyrimas parodė beveik patį normos viduriuką  thumbup.gif  bet liepė po ~2 mėn. pasikartoti tyrimą. Štai šią savaitę, pasidarau tyrimą ir jis rodo virš 1200 (norma iki 500). Vėl mano su vyru viltys  nestuke.gif žlugo  doh.gif  O buvau taip apsidžiaugusi, nes prieš dieną apsilankiau pas kitą gin. ir jinai mane nuramino, sako matau ovuliacija įvyko, taigi prolaktinas bus geras. Nu ir šia tau. Nieko jis negeras.
Kol kas man kyla daugiau klausimų nei atsakymų. Kodėl vyksta O, jeigu prolaktinas didelis? Kaip teisingiau elgtis su  nestuke.gif  planavimu, nes endo.sako, kad bent pusę metų neplanuoti, o gerti BR. Aš jos užklausiau kodėl negaliu ir gerti ir planuoti? Ji atsakė, kad tada didelė rizika persileidimui  verysad.gif O taip pat pasakė, jei pastočiau, tai iškarto reiktų nutraukti BR, nors merginų patirtis forumuose sako, kad jos geria iki 12-14 nėštumo savaitės... Esu šiek tiek susikrimtusi, nes pusę metų laukti kažkaip nemažas laiko tarpas, o jei po to išlys kokios dar kitos problemos, tai dar jas pusę metų gydyti, tai taip gali likti ir be savo gyvenimo tikslo. Beje, nemažai merginų rašė, kad geria BR po 5 ir 10 metų. O tai kokią žalą jis daro be to, kad negali  nestuke.gif ? Ar tą prolaktinomą reikia gydyti, jeigu neplanuoji  nestuke.gif ?
Gal atsiras merginų su panašia patirtimi, o gal yra medikių, kurios gali paaiškinti ir padėti.

Sveika,

na aš Jūsų vietoje pakeisčiau endokrinologą. Tokią pačią nesamonę girdėjau ir aš. Pastojusi maniau pasidžiaugsiu nestuke.gif , bet gydytoja liepė nutraukti BR. jau nekalbant apie gasdinimus apie apsigimimus ir pan. Kitas endokrinologas perspėjo, kad gerti vaistus reikia iki 14 sav nėštumo. O gydytojai dirba greta kabinetuose doh.gif Buvome ir pas genetikus dėl vaistų poveikio vaisiui. Tai nieko blogo nepasakė.Esu skaičius kai merginos pastojusios nutraukė BR ir nieko nenutiko...

Papildyta:
QUOTE(Betti @ 2012 10 09, 11:52)
Gal kam reikia cabergolino? Perleisciau nebrangiai.

Cia tas kur geriamas retai? Nesuprantu kas nutiko, kad nebetoleruoju BR? Isgerus ypac vakare, negaliu miegot sirdis makaluojasi, prabudineju nakti, nepailsiu. Vis adiena slopina, pykina doh.gif Anksciau geriau ir po5 tabl nesijauciau taip tragiskai kaip dabar po 0,5 tabl .
Atsakyti
Taip tas kur retai wink.gif

Cia tas kur geriamas retai? Nesuprantu kas nutiko, kad nebetoleruoju BR? Isgerus ypac vakare, negaliu miegot sirdis makaluojasi, prabudineju nakti, nepailsiu. Vis adiena slopina, pykina doh.gif Anksciau geriau ir po5 tabl nesijauciau taip tragiskai kaip dabar po 0,5 tabl .
[/quote]

As kai tik suzinojau, kad laukiuosi, is karto ir nutraukiau. Darem visokiausius tyrimus ir visi rodo, kad gerai. tik vat as bromokriptino netoleravau, tai Cabergolina vartojau.
Atsakyti
QUOTE(Betti @ 2012 10 12, 11:19)
Taip tas kur retai wink.gif

Cia tas kur geriamas retai? Nesuprantu kas nutiko, kad nebetoleruoju BR? Isgerus ypac vakare, negaliu miegot sirdis makaluojasi, prabudineju nakti, nepailsiu. Vis adiena slopina, pykina doh.gif  Anksciau geriau ir po5 tabl nesijauciau taip tragiskai kaip dabar po 0,5 tabl .

As kai tik suzinojau, kad laukiuosi, is karto ir nutraukiau. Darem visokiausius tyrimus ir visi rodo, kad gerai. tik vat as bromokriptino netoleravau, tai Cabergolina vartojau.

O pas Jus tik Prolaktinoma ar ir Mikroadenoma yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 12 spalio 2012 - 10:22
QUOTE(Viotinola @ 2012 10 12, 11:21)
O pas Jus tik Prolaktinoma ar ir Mikroadenoma yra?
Nesupratau... mastau.gif Pagal jus, kas yra prolaktinoma ir kas yra mikroadenoma?
Atsakyti