Sveikos merginos, šia tema perskaičiau daaaug žinučių, dar net nuo 2007 m archyvo
Mano istorija prasidėjo pakankamai seniai, bet pas gydytojus, vertus padėkos, patekau tik šią vasarą. patekau pas ginekologę, kuri padarė PR, kuris buvo ~600 (norma iki 500), skyrė taip visų mėgiamą BROMOKRIPTINĄ
mėnesiui po 1 tab. Sugėriau. Po kokios savaitės pakartotinas tyrimas parodė ~700, ginekologė iškarto nuvedė pas endokrinologę. Gydytoja iškarto perspėjo, kad gėriau po mažą kiekį, nes yra kas geria po 5 ir daugiau tablečių per dieną. Bet pirmiausiai paskyrė pasidaryti magnetinį galvos rezonansą, kuris parodė mikroadenomą (2,7mm). Taigi, praėjus nepilnam mėnesiui nuo paskutinės išgertos BR tabletės, endo. man skyrė vėl gerti BR po 1 tab. ir į mėnesio pabaigą mažinti dozę bei gerti kas antrą dieną ir vėl darytis pakartotiną tyrimą. Apsidžiaugiau!!! Tyrimas parodė beveik patį normos viduriuką
bet liepė po ~2 mėn. pasikartoti tyrimą. Štai šią savaitę, pasidarau tyrimą ir jis rodo virš 1200 (norma iki 500). Vėl mano su vyru viltys
žlugo
O buvau taip apsidžiaugusi, nes prieš dieną apsilankiau pas kitą gin. ir jinai mane nuramino, sako matau ovuliacija įvyko, taigi prolaktinas bus geras. Nu ir šia tau. Nieko jis negeras.
Kol kas man kyla daugiau klausimų nei atsakymų. Kodėl vyksta O, jeigu prolaktinas didelis? Kaip teisingiau elgtis su
planavimu, nes endo.sako, kad bent pusę metų neplanuoti, o gerti BR. Aš jos užklausiau kodėl negaliu ir gerti ir planuoti? Ji atsakė, kad tada didelė rizika persileidimui
O taip pat pasakė, jei pastočiau, tai iškarto reiktų nutraukti BR, nors merginų patirtis forumuose sako, kad jos geria iki 12-14 nėštumo savaitės... Esu šiek tiek susikrimtusi, nes pusę metų laukti kažkaip nemažas laiko tarpas, o jei po to išlys kokios dar kitos problemos, tai dar jas pusę metų gydyti, tai taip gali likti ir be savo gyvenimo tikslo. Beje, nemažai merginų rašė, kad geria BR po 5 ir 10 metų. O tai kokią žalą jis daro be to, kad negali
? Ar tą prolaktinomą reikia gydyti, jeigu neplanuoji
?
Gal atsiras merginų su panašia patirtimi, o gal yra medikių, kurios gali paaiškinti ir padėti.