Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(kosemanai @ 2012 07 18, 17:09)
Prolaktinomai nustatyti naudojamas magnetinis rezonansas, o kompiuterine tomografija gali ir neparodyti nebent butu didelis auglys

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos dar karteli smile.gif

Praeita cikla dariausi prolaktino tyrima 21 CD ciklai nereguliarus), ir jis buvo gerokai vrsytas: 803,25 (norma 59-619)
Si cikla pakartojau tyrima mazdaug 8DPO (mazdaug, nes nesu tikra, kad butent tada buvo O). Tyrimo rezultatas stai toks:
240 (norma 72-702; vid. X 218)

Skiriasi ttrimu normos, kaip manot kodel taip nukrito prolaktinas??? Ir ar dabar normalus skaicius pastojimui? g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sakykit PRL 45,1 ng/mol cia ryskiai per daug pastojimui? g.gif kaip paversti si dydi nmol/l?
Atsakyti
QUOTE(jurmarta @ 2012 08 10, 10:19)
Sveikutes 4u.gif

Sakykit PRL 45,1 ng/mol cia ryskiai per daug pastojimui? g.gif kaip paversti si dydi nmol/l?

sveiki, taip jis jau didokas... yra toks vaistas bromkriptinas, reikia jį gerti :-) bet pasitark su savo gydytoju, kad nustatytu kiek gerti...
beje, nesityrei kodėl jis toks aukštas? man buvo toks pats (kitaip pavertus apie 1200), ir keleta metų nekreipiau į tai dėmesio, kol vieną dieną nusprendžiau išsitirti - ir diagnozė prolaktinoma... :-(
Atsakyti
QUOTE(Brituska @ 2012 08 16, 09:03)
sveiki, taip jis jau didokas... yra toks vaistas bromkriptinas, reikia jį gerti :-) bet pasitark su savo gydytoju, kad nustatytu kiek gerti...
beje, nesityrei kodėl jis toks aukštas? man buvo toks pats (kitaip pavertus apie 1200), ir keleta metų nekreipiau į tai dėmesio, kol vieną dieną nusprendžiau išsitirti - ir diagnozė prolaktinoma... :-(

Sveikutės,
noriu ir aš jūsų patarimo dėl aukšto PRL. Man nėra jokių pašalinių pojūčių- nei galvos skauda, nei skystis bėga iš krūtų, PMS niekad nejausdavau iki to laiko, kol nepradėjau gerti Brom'o.Ar tai gali būti prolaktinoma? g.gif PRL tyrimo ats.-831,69 (norma 59-619). Kiek tyriausi PRL, jis visada buvo aukštas, tada ir pradėjau gerti Brom'ą po 1 tabletę.Aišku, reikės eiti pas endokr., bet ar iškart skirs rentgeną, ar dar bandys mušti su 1,5 tabletės Brom'o?AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jautruolė @ 2012 08 17, 11:09)
Sveikutės,
noriu ir aš jūsų patarimo dėl aukšto PRL. Man nėra jokių pašalinių pojūčių- nei galvos skauda, nei skystis bėga iš krūtų, PMS niekad nejausdavau iki to laiko, kol nepradėjau gerti Brom'o.Ar tai gali būti prolaktinoma? g.gif PRL tyrimo ats.-831,69 (norma 59-619). Kiek tyriausi PRL, jis visada buvo aukštas, tada ir pradėjau gerti Brom'ą po 1 tabletę.Aišku, reikės eiti pas endokr., bet ar iškart skirs rentgeną, ar dar bandys mušti su 1,5 tabletės Brom'o?AČIŪ 4u.gif

labutis smile.gif jei eisi pas endo, jisai ieškos dėl ko padidėjęs smile.gif
jei eisi tik pas ginekologą, tai priskirs vaistų ir tiek smile.gif
prolaktinas gali būti padidėjęs ir dėl streso...
Atsakyti
QUOTE(Jautruolė @ 2012 08 17, 12:09)
Sveikutės,

4u.gif
pas mane irgi prolaktinas būdavo pakilęs dvigubai-trigubai. bėda tame, kad kol gersi bromkriptiną, tol prolaktinas bus normoj. aš jį gėriau po vieną tabletę prieš miegą 5 metus su pertraukom. 4u.gif
man endokrinologas išrašė thyboną po ketvirtį tabletės. po 6 savaičių prolaktinas jau buvo normoj, o ir kiti hormonai pamažu tvarkosi. siūlyčiau nieko nelaukus kreiptis pas endokrinologą ir pasisakyt dėl aukšto prolaktino. padarys tyrimus, gal pas tave kitos bėdos bus. man vienu metu viską padarė - echoskopiją, punkciją bei kraujo tyrimus. 4u.gif tiesa, dar prirašė tiroksino. tai laukiu nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvilė @ 2012 08 17, 13:15)
4u.gif
pas mane irgi prolaktinas būdavo pakilęs dvigubai-trigubai. bėda tame, kad kol gersi bromkriptiną, tol prolaktinas bus normoj. aš jį gėriau po vieną tabletę prieš miegą 5 metus su pertraukom.  4u.gif
man endokrinologas išrašė thyboną po ketvirtį tabletės. po 6 savaičių prolaktinas jau buvo normoj, o ir kiti hormonai pamažu tvarkosi. siūlyčiau nieko nelaukus kreiptis pas endokrinologą ir pasisakyt dėl aukšto prolaktino. padarys tyrimus, gal pas tave kitos bėdos bus. man vienu metu viską padarė - echoskopiją, punkciją bei kraujo tyrimus.  4u.gif tiesa, dar prirašė tiroksino. tai laukiu  nestuke.gif

Mano istorija išvis keista- pradėjau lankytis pas endokr. jau gruodžio mėn., padarė echo, kraujo tyrimus, punkciją. Išvada- autoimuninis tiroiditas, gėriau pusę metų Tiroksiną+Brom'ą (nuo aukšto PRL). Prieš dvi savaites nutariau nueiti pas kt.endokr., kurią l.išgyrė vyro sesuo, šiaip, tiesiog dėl įdomumo,mažu ji ką naujo pasakys. Mat širdies gilumoje kirbėjo mintis, gal ne viską tas mano endokr. daro, nes nestuke.gif rezultato kaip nėra, taip nėra. Ir ką, gi, neklydau- ji pasakė, jog pirmojo dr. išvada visiškai neteisinga, aš esu sveika ir be reikalo gėriau pusę metų Tiroksiną mad.gif Atliko echo, pažiūrėjo to dr. darytus visus tyrimus.Dabar liepė pasidaryti lytinius hormonus, ko pasekoje ir sužinojau vėl padidėjusį PRL unsure.gif Kt. savaitę eisiu pas ją ir žiūrėsiu, ką sakys-ar darytis MRT, ar padidinti Brom'o dozę blink.gif Bet pagaliau matau šviesą tunelio gale- pas mane aukštas PRL, va kodėl nepavyko 5 stimuliacijos, 2 IUI, nes vyko nepilnavertė O arba ji išvis nevyko, PRG mažas.Radau siūlo galą mirksiukas.gif
Lauksiu ir aš, kada vėl tapsiu nestuke.gif , gal jau greit...
Atsakyti
Sveikutes,
siendien buvau pas gine suzinoti kraujo tyrimu, nes buvo paskyrus pasidaryti ir suzinojau , kad prolaktinas norma virsija , net 3 k doh.gif labai nuliudau, nes jau 1m laiko bandau pastoti, norim antro leliuko. su pirmu tyrimai rode, kad policistines kiausides, gydziausi, stimuliavo, padare laporoskopija ir atejo laiminga diena - pastojau. maziukui jau daugaiu nei 2 m, norim kito ...
gydytoja pastebejo, kad paspaudus is krutu bega skystis, todel israse pasidaryt krauja, bet nesitikejau, kad bus tokie skaiciai verysad.gif dave siuntima pas endokrinologa, laukt reik rugsejo vidurio...
beje ciklas reguliarus po vaikucio, Ov daznai jauciu, bet atsirado migreniniai galvos skausmai, ko niekad nesu turejus, gal tai ir bus to prolaktino pasekmes...
beje radau info, kad -
"moterims taip pat gali sumažėti lytinis potraukis, dėl makšties sausumo tampa skausmingi lytiniai santykiai, gali pasireikšti osteoporozė. " Na man tikrai ziauriai sumazejes lytines potraukis, as jau kokiu puse metu nebesuprantu kas su manim daros, nebenoriu myletis nors tu ka, pradejau net galvot ar as nebenormali kokia ar kas, o cia matai kas viska tvarko - tas prolaktinas doh.gif taip pat ir sausumas didelis yra, tada santykiai skausmingi, zodziu kaip uzburtas ratas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nurija: 22 rugpjūčio 2012 - 06:59
Sveikos,

Turejau ir as bedu su prolaktinu, bet dabar jau kuri menesi dziaugiuosi nestumu. Taigi, visos turincios padidejusi prolaktina nenusiminkit, mano situacija buvo priskiriama prie beviltisku, bet pastangu ir atkaklumo deka viskas imanoma.
Atsakyti
QUOTE(Betti @ 2012 08 22, 12:17)
Sveikos,

Turejau ir as bedu su prolaktinu, bet dabar jau kuri menesi dziaugiuosi nestumu. Taigi, visos turincios padidejusi prolaktina nenusiminkit, mano situacija buvo priskiriama prie beviltisku, bet pastangu ir atkaklumo deka viskas imanoma.

Gal galetumet papasakoti savo istorija? Kiek laiko gydetes r kokiais vaistais? Ar bromkriptinu?
Atsakyti
QUOTE(pink peony @ 2012 08 22, 13:34)
Gal galetumet papasakoti savo istorija? Kiek laiko gydetes r kokiais vaistais? Ar bromkriptinu?

Man nustate makro adenoma, neoperuojama, nes pavojingai iaugusi. Bromokriptino netoleriavo organizmas, tai geriau Cabergonin. Prolaktinas normalizavosi labai greitai ir profilaktiskai isgeriant vaistu nesokinejo.

Jei domina dar kas nors klauskit wink.gif
Atsakyti