o kaip ta nutraukima atlikti? ta prasme, per kiek dienu, kokiom dozem mazinti? nes isivaizduoju, jog staigiai negalima, girdejau, jog tokiu atveju galima labiau pakenkti mano gyd siuo metu atostogauja, ir konsultacija bus tik po velyku (skaiciuoju, jog tada butu 7 sav). dbr geriu po puse tabl dukart dienoj. tai net nz, ar nutraukti savavaliskai, ar palaukt konsultacijos
QUOTE(smufyte @ 2011 04 14, 18:50)
Man liepė nutraukt sužinojus, kad
Man bent taip gydytojas aiskino, kad vaikelis pradzioje priklauso nuo mamos hormonu ir apie 12-14 sav jis "savarankiskas" tampa. Iki to laiko hormonu sokinejimas nieko gero neduoda.
Nutraukus BR staiga soktelejo PRL , rezultate turiu zvaigzdute. Ir kad negalima staiga nutraukti vaistu vartojimo, ta patvirtino 2 gydytojai. Kaip yra istiesu nezinau , bet antra karta pastojus ryzausi vartoti vaistus. Buvom pas genetikus, tai pasake, kad nera irodymu, kad vaistai vaisiui daro pakitimus ar kazkaip panasiai ten pasakojo... Nes viena endokrinologe, kuri liepe nutraukt vaistus, prigasdino, kad pastojus butinai reiks daryt isvalyma, nes bus baisos pasekmes ir pan. Zodziu patirtis mano tokia...
Sveikos,
man nustatyta prolaktinoma, auglys apie 12 mm PRL kiekis 9600 (mIU/I) kai norma iki 600.
Esu nusprendusi daryti operacija. Norėjau pasiklausti gal yra čia tokių, kurioms jau buvo atlikta ši operacija. Mane labai jau neramina ir gazdina tai. Operacijai ryžausi vien dėl to, kad po bromokriptino vartojimo auglys niekur nedingsta, o po vaistu vartojimo operacijos sekme sumazeja (t.y. tikimybė kad auglys ataugs isauga 20%)
Gal kas visa tai jau praejo ir gali pasidalinti savo patirtimi
man nustatyta prolaktinoma, auglys apie 12 mm PRL kiekis 9600 (mIU/I) kai norma iki 600.
Esu nusprendusi daryti operacija. Norėjau pasiklausti gal yra čia tokių, kurioms jau buvo atlikta ši operacija. Mane labai jau neramina ir gazdina tai. Operacijai ryžausi vien dėl to, kad po bromokriptino vartojimo auglys niekur nedingsta, o po vaistu vartojimo operacijos sekme sumazeja (t.y. tikimybė kad auglys ataugs isauga 20%)
Sveiki,
Reikia pagalbos- geriu BR jau 15 dienu, bet pienas nedingsta, kiek buvo tiek ir yra Tai per koki laika pienas turi dingti? Tai jei pienas nedingsta tai ir PRL nemazeja ?
Reikia pagalbos- geriu BR jau 15 dienu, bet pienas nedingsta, kiek buvo tiek ir yra Tai per koki laika pienas turi dingti? Tai jei pienas nedingsta tai ir PRL nemazeja ?
QUOTE(kosemanai @ 2011 04 19, 14:01)
Sveikos,
Kazkada rase mergaite viena, kad turejo augli, issioperavo, pasigimde leliuka ir auglys ataugo. As ir skaiciau, kad operacijos sekme sumazeja po vaistu gydymo, kas keisciausia, kad gydytoja man nerekomendavo operuotis. Nekalbu apie ispejimus, kad gydymas vaistais padidina tikimybe augliukui ataugti
Papildyta:
QUOTE(kimberley7 @ 2011 04 22, 11:24)
Sveiki,
15 dienu manyciau, laaaaabai mazas laiko tarpas, kad matyti rezultatus
sveikos
prolaktino norma kur darausi tyrimus yra 102-496, maniškis buvo netoli 900.. gyd liepė gerti Bromkriptiną didinti dozę iki 2 tablečių, pagerti po dvi du mėnesius ir vėl pasidaryti tyrimą. šią savaitę pasidariau tyrimą ir rezultatas 14 vos nenukritau pamačius.. kitą savaitę lėksiu pas gydytoją, tikriausiai reiks mažinti dozę?
kas kiek laiko Jūs darotės prolaktino tyrimą? ar tai normalu, kad man tyrimą liepė darytis tik po 3 mėnesių?
prolaktino norma kur darausi tyrimus yra 102-496, maniškis buvo netoli 900.. gyd liepė gerti Bromkriptiną didinti dozę iki 2 tablečių, pagerti po dvi du mėnesius ir vėl pasidaryti tyrimą. šią savaitę pasidariau tyrimą ir rezultatas 14 vos nenukritau pamačius.. kitą savaitę lėksiu pas gydytoją, tikriausiai reiks mažinti dozę?
kas kiek laiko Jūs darotės prolaktino tyrimą? ar tai normalu, kad man tyrimą liepė darytis tik po 3 mėnesių?
QUOTE(evelinute @ 2011 05 15, 18:04)
kas kiek laiko Jūs darotės prolaktino tyrimą?
Man sakė po mėnesio pakartoti
tirdavausi kiekviena menesi.taip rekomendavo ir gydytojai.
sveikutes!,ehh ir man nustate prolaktinoma pas mane 2100 .....ziaurumas ....irgi siunte tirtis to augliuko ....reiks keliauti,ir man ta bromkriptina israse man nuo jo irgi ziauriai negerai ir dirbti neiseina net ...nezinau ka su tuo vaistu daryt .....
As tai gal dvi savaites jei ne ilgiau,kankinausi su tuo vaistu,o paskui viena diena pastebejau,kad jauciuosi gerai ir nebejauciu,jokiu nemalonumu tik vat kai sugalvojau pamazinti doze,vel prasidejo galvos skausmai,pykinimas,irzlumas ir aplamai,taip tikejausi,kad tik menesiuka pagerti reikes,bet matyt gersiu ilgiau
bjaurybe ne vaistas ir pakaitalu jam nera ....bet kiek skaiciau imanoma ir su dideliu prolaktinu pastoti tik mano jauciu per didelis as nutraukiau bromkriptina negaliu dvi savaites siuo metu lovoj praleisti niekaip ....egzaminai darbai ..... reiks nuo rugpjucio pradeti normaliai gerti ji .....
QUOTE(panele_roze @ 2011 06 09, 12:31)
bjaurybe ne vaistas ir pakaitalu jam nera ....bet kiek skaiciau imanoma ir su dideliu prolaktinu pastoti tik mano jauciu per didelis as nutraukiau bromkriptina negaliu dvi savaites siuo metu lovoj praleisti niekaip ....egzaminai darbai ..... reiks nuo rugpjucio pradeti normaliai gerti ji .....
Gal doze reikia pamazinti...