Įkraunama...
Įkraunama...

Picos - pagrindai, įdarai, padažai - 2

QUOTE(Baranka @ 2012 09 01, 11:06)
O kokio dydzio mieliu pakelis?



LT prekybcentriuose štai tokio kiekio ( po 100 g) būna :

user posted image

arba po 500 g supakuota:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 11 02, 11:28)
iškilo tas pats klausimas. O dar ir kitas - kas tos tirpios mielės  g.gif .... Ar būna ir netirpių?


štai tirpių mielių pvz.:

user posted image

naudojimas: tik sumaišyti su miltais, sudėti kitus produktus ( pagal receptą)



______________________

o čia sausos mielės:

user posted image

naudojimas: supilti į miltus ir išmaišyti, supilti reikiamą kiekį vandens. Šių mielių ištirpinti nereikia.



panašu, tirpios ir sausos mielės - tai vienas ir tas pats. g.gif Jų naudojimo būdas toks pats : sumaišyti su miltais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 02, 12:13)
LT prekybcentriuose štai tokio kiekio ( po 100 g) būna :

panašu, tirpios ir sausos mielės - tai vienas ir tas pats.  g.gif  Jų naudojimo būdas toks pats : sumaišyti su miltais  ax.gif

Na aš visada maniau, kad yra šviežios mielės ir sausos, bet, kad dar yra kategorija ir tirpių, tai nežinojau.

dar klausimukas - kokios yra proporcijos sausų ir šviežių mielių? Nes aš jas seikėju "iš akies" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 lapkričio 2012 - 17:58
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 11 02, 13:03)
dar klausimukas - kokios yra proporcijos sausų ir šviežių mielių? Nes aš jas seikėju "iš akies"  doh.gif


viskas nuo receptūros priklauso mirksiukas.gif kalbant apie šviežias - tai konkrečiame recepte būna nurodytas reikiamas jų kiekis.

kalbant apie sausas / tirpias, tai 1 kg miltų visas pokutis - taip yra parašyta vartojimo instrukcijoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rossa @ 2012 08 21, 18:40)
Aš darau picos padą, labai panašų ar net gal vienodą sulyg "Submarino" picerijos "Florentinos" picos padu. Gaunasi plonas traškus labai skanus padas. Kas esa valgę, visi labai išgyrė ir prašė jo recepto.
Receptas:
3 puodeliai miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 pakelis tirpių mielių,
2 šaukštai aliejaus,
1 stiklinė vandens.
Visus produktus sudėti į dubenį ir užpilti stikline šilto (nei per karšto, nei per šalto) vandens. Tada minkyti kol nebelips prie rankų ir padėti uždengus rankšluosčiu, tol kol Jūs viską pasiruošite tolimesniam darbui. Iš tos tešlos gaunasi trys didelės, per visą kepimo skardą picos. Picą orkaitėje kepti maždaug 10 min.


Mūsų šeima įvertino šį picos pado receptą thumbup.gif Ir skanus ir lebai lengvai susimynko thumbup.gif Tik kočioti sunkoka, nes labai tamprus 4u.gif

Niekada nekyla man klausimų dėl recepte tokių smuklmenoms, kaip kokios ar kiek mielių unsure.gif Kokios pasimaišė po ranka, tokios ir pateko į patiekalą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jofky: 02 lapkričio 2012 - 15:14
Labuk 4u.gif norejau paklausti ar jus plonai iskociojat picos pada ir ar jums lengvai kociojasi?man tai tesla siek tiek lipo prie ranku tokia tasi buvo.
Atsakyti
QUOTE(zuza* @ 2012 11 24, 18:58)
Labuk 4u.gif norejau paklausti ar jus plonai iskociojat picos pada ir ar jums lengvai kociojasi?man tai tesla siek tiek lipo prie ranku tokia tasi buvo.


Jeigu klausiat manęs, tai tešla visai prie rankų nekibo ir nuo minkymo pradžios labai greitai nebekibo, beveik rankų nesusitepiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 11 24, 19:31)
Jeigu klausiat manęs, tai tešla visai prie rankų nekibo ir nuo minkymo pradžios labai greitai nebekibo, beveik rankų nesusitepiau  thumbup.gif

O jums tiek miltu ir uzteko kiek parasyta 3 puodeliai?
Na man nepasakyciau kad labai jau kibtu,bet po to kaip ji pakilo tai siek tiek jau buvo tokia tasi ir iskociot sunkoka buvo.
Atsakyti
QUOTE(zuza* @ 2012 11 26, 08:18)
O jums tiek miltu ir uzteko kiek parasyta 3 puodeliai?
Na man nepasakyciau kad labai jau kibtu,bet po to kaip ji pakilo tai siek tiek jau buvo tokia tasi ir iskociot sunkoka buvo.


Taip, kočiojimui sunkiai pasidavė, bet aš kočiojau po vieną porciją ant sviestinio popieriaus ant kurio ir kepiau, prieš tai rankuose kiek galėjau patampydavau tešlą iki apskritimo formos, na kaip filmuose kartais rodo biggrin.gif
Pamatavau. Naudojau puodelius kurių talpa 200 ml ir ta patį puodelį naudojau vandeniui. Gavosi 600 ml miltų ir 200 ml vandens. Na kiek pamenu miltų pilnai užteko g.gif Mieles pirmas pasitaikusias naudojau, lyg ir Cento sausas. Tešla iškylo puikiai, nelipi ir labai švelni buvo 4u.gif
Atsakyti
merginos kepiau 3 picas is stai cia:
http://shirshiulizda...11/05/pica.html
viskas patiko, viskas gerai, plius perverciau ankstesnes temeles apie picas ir susiduriu su skoniu, man picu paduose vis truksta prieskonio ir ie man daugumoje pr saldus gaunasi, kur cia visa beda/
kepiau su medumi, po to cukrumi na tiesiog per saldu ir sakyciau kad kiek proporcijose rasoma cukraus tai reiketu per puse maziau deti, o druskytes ciut daugiau? bet gal as klystu, gal be cukraus nekils tirpios (sausos) mieles...chm na niekaip neatrenku skonio g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 11 28, 18:58)
merginos kepiau 3 picas is stai cia:
http://shirshiulizda...11/05/pica.html
viskas patiko, viskas gerai, plius perverciau ankstesnes temeles apie picas ir susiduriu su skoniu, man picu paduose vis truksta prieskonio ir ie man daugumoje pr saldus gaunasi, kur cia visa beda/
kepiau su medumi, po to cukrumi na tiesiog per saldu ir sakyciau kad kiek proporcijose rasoma cukraus tai reiketu per puse maziau deti, o druskytes ciut daugiau? bet gal as klystu, gal be cukraus nekils tirpios (sausos) mieles...chm na niekaip neatrenku skonio g.gif


Cukraus dedu vos daugiau nei druskos, o ne valgomais šaukštais kaip rašo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 11 28, 18:58)
merginos kepiau 3 picas is stai cia:
http://shirshiulizda...11/05/pica.html
viskas patiko, viskas gerai, plius perverciau ankstesnes temeles apie picas ir susiduriu su skoniu, man picu paduose vis truksta prieskonio ir ie man daugumoje pr saldus gaunasi, kur cia visa beda/
kepiau su medumi, po to cukrumi na tiesiog per saldu ir sakyciau kad kiek proporcijose rasoma cukraus tai reiketu per puse maziau deti, o druskytes ciut daugiau? bet gal as klystu, gal be cukraus nekils tirpios (sausos) mieles...chm na niekaip neatrenku skonio g.gif

Pabandykite picos pagrinda pagal Oliveri, manau nenusivilsite 4u.gif
Atsakyti
Dekui Jofky, ir DaivaVe uz patarimus bus isbandyta, tik va neturiu druskos pagal Olivier, tai desiu paprasta gal nieko nenutiks:)
Atsakyti