Įkraunama...
Įkraunama...

Picos - pagrindai, įdarai, padažai - 2

QUOTE(irmulia @ 2012 08 14, 07:16)
Elenos kažkada įmesta foto :

.......

ieškoti šviežių produktų skyriuje ( šaldytuve)


Aciu 4u.gif
QUOTE(Jofky @ 2012 08 14, 09:27)
Ne, ne ši tešla, bet visada šalia šios būdavo, permatomame plastikiniame pakelyje, tačiau jau kuris laikos jos nematau pirkti kažkodėl  g.gif

Bandysiu dar ir permatomoje pakuoteje paieskot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 14 rugpjūčio 2012 - 17:07
QUOTE(Jofky @ 2012 08 14, 09:27)
Ne, ne ši tešla, bet visada šalia šios būdavo, permatomame plastikiniame pakelyje, tačiau jau kuris laikos jos nematau pirkti kažkodėl  g.gif


esu bandžiusi ir šią , picos tešlą: ( ieškoti šalia tos pačios šviežios tešlos, šviežių produktų skyruje šaldytuvuose)

user posted image

bet man ši ... nea ... , visai nepatiko schmoll.gif ( toks guminis padas... doh.gif ) žymiai skaniau su šviežia tešla thumbup.gif

p.s. maximose tikrai jų yra ( dar vakar mačiau ) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 08 14, 18:11)
esu bandžiusi ir šią , picos tešlą: ( ieškoti šalia tos pačios šviežios tešlos, šviežių produktų skyruje šaldytuvuose)

user posted image

bet man ši ... nea ... , visai nepatiko  schmoll.gif  ( toks guminis padas...  doh.gif  )  žymiai skaniau su šviežia tešla  thumbup.gif

p.s. maximose tikrai jų yra ( dar vakar mačiau )  biggrin.gif


Taip, šita thumbup.gif Mūsų maža Maxima, gal todėl ir nevisada būna. Bet mums ji labai patinka, aš ją dar patampau, paploninu, nes mano kepimo blieka didesnė nei tešla 4u.gif
Atsakyti
Man skaniausia naminė pica.
Tešla:
užplikinti miltus vandeniu, kad gautųsi skysta tešla, sausus miltus sumaišyti su sausom mielėm ir druska, abiejų rūšių 50/50. Abi dalis sumaišyti tarpusavyje ir įlašinti šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, dar kartais į tešlą įberiu raudonėlio. Minkyti kol tešla taps lyg aksominė.

Plonai iškočiojus tešlą aptepti pomidorų pasta (jei pasta nesūdyta, ją reikia truputį padruskinti). Dėti daug tarkuoto sūrio. Įdarą galite daryti pagal skonį.
Man skaniausia smulkiais kubeliais supjaustyta ir paprieskoniuota vištienos krūtinėlė, mėlynas svogūnas (žiedais), šiek tiek pievagrybių ir ant viršaus pataškyta barbeque padažu (man tinka tik felix), beabejo, raudonėlis.
Atsakyti
QUOTE(Awdrute @ 2012 08 19, 14:47)
Man skaniausia naminė pica.
Tešla:
užplikinti miltus vandeniu, kad gautųsi skysta tešla, sausus miltus sumaišyti su sausom mielėm ir druska, abiejų rūšių 50/50. Abi dalis sumaišyti tarpusavyje ir įlašinti šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, dar kartais į tešlą įberiu raudonėlio. Minkyti kol tešla taps lyg aksominė.

Plonai iškočiojus tešlą aptepti pomidorų pasta (jei pasta nesūdyta, ją reikia truputį padruskinti). Dėti daug tarkuoto sūrio. Įdarą galite daryti pagal skonį.
Man skaniausia smulkiais kubeliais supjaustyta ir paprieskoniuota vištienos krūtinėlė, mėlynas svogūnas (žiedais), šiek tiek pievagrybių ir ant viršaus pataškyta barbeque padažu (man tinka tik felix), beabejo, raudonėlis.

Gal butu galima daug maz proporcijas gaut, nes pica kepu beveik kiekviena penktadieni, cia kaip tradicija, bet vis nerandu tos skaniosios, kur picerijose kepa, bet noreciau ir jusu siuloma isbandyt, tad lauksiu receptuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2012 08 19, 22:38)
Gal butu galima daug maz proporcijas gaut, nes pica kepu beveik kiekviena penktadieni, cia kaip tradicija, bet vis nerandu tos skaniosios, kur picerijose kepa, bet noreciau ir jusu siuloma isbandyt, tad lauksiu receptuko 4u.gif


Tarkim imkim taip:
stiklinė miltų
3/4 stiklinės vandens
pusė pokelio sausų mielių (to mažo)
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos

Imam pusę stiklinės miltų ir verčiam ją į sausą įkaitintą keptuvę, nuolat maišom, kol miltai pradeda šiek tiek ruduoti (iki 2-3min);
Užverdam vandenį ir į jį suberiam pakepintus miltus (geriausia tai daryti ant viryklės, kai vanduo jau stipriai burbuliuoja), nuolat maišom šitą masę (rekomenduoju su kiaušinių plakimo šluotele), kol tampa vienalytė.
Aš darau taip:
ant stalo išberiu likusius sausus miltus, suberiu mieles, druską. Padarau toki "vulkaniuką" ir į duobutę suverčiu plikytus miltus, tada užvertinėju juos sausais miltais, kaskart įpildama po šaukštą aliejaus. Minkau kol masė tampa švelni lyg aksomas. Tada pasibarstau šiek tiek miltų ir kočioju iki plonumo. Miltų reikia nedaug, nes gerai išminkius masė visiškai nelimpa. Ant viršaus būtinai tepu pomidorų pasta, jokiu būdu nededu pomidorų padažo.

Šis padas man gaunasi artimiausias daugumai picerijų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Awdrute @ 2012 08 20, 15:08)


Šis padas man gaunasi artimiausias daugumai picerijų  drinks_cheers.gif

Aciu labai, bus isbandyta rolleyes.gif
Atsakyti
Aš darau picos padą, labai panašų ar net gal vienodą sulyg "Submarino" picerijos "Florentinos" picos padu. Gaunasi plonas traškus labai skanus padas. Kas esa valgę, visi labai išgyrė ir prašė jo recepto.
Receptas:
3 puodeliai miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 pakelis tirpių mielių,
2 šaukštai aliejaus,
1 stiklinė vandens.
Visus produktus sudėti į dubenį ir užpilti stikline šilto (nei per karšto, nei per šalto) vandens. Tada minkyti kol nebelips prie rankų ir padėti uždengus rankšluosčiu, tol kol Jūs viską pasiruošite tolimesniam darbui. Iš tos tešlos gaunasi trys didelės, per visą kepimo skardą picos. Picą orkaitėje kepti maždaug 10 min.
Aišku, ir patį "viršų'' darau kaip "Florentinos", tai papasakosiu kaip. Iškočioju plonai tešlą, kad vidurys būtų plonesnis, o kraštai storesni, dedu į skardą, "užvinioju" kampus ir paspaudžiu šakute, tada visą pagrindą aptepu kečiupu, dedu keptuvėje apkepto su pipirais faršo, smulkiai supjaustytų pomidorų bei paprikų, žiedais supjaustytų svogūnų ir pievagrybių. Viską dedu į orkaitę, o maždaug pakepus 8 min, ant viršaus sudedu tarkuotą sūrį ir palieku kepti dar kokias 3 min. Tada pasidariau česnakinį padažą iš daaaug daug majonezo, truputį kečiupo (dėl spalvos), daaaug česnako ir pipirų. Žinokit būna nerealu. Visi kas valgo, pirštus "nusilaižo". thumbup.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rossa: 21 rugpjūčio 2012 - 17:43
QUOTE(rossa @ 2012 08 21, 18:40)
Aš darau picos padą, labai panašų ar net gal vienodą sulyg "Submarino" picerijos "Florentinos" picos padu. Gaunasi plonas traškus labai skanus padas. Kas esa valgę, visi labai išgyrė ir prašė jo recepto.
Receptas:
3 puodeliai miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 pakelis tirpių mielių,2 šaukštai aliejaus,
1 stiklinė vandens.
Visus produktus sudėti į dubenį ir užpilti stikline šilto (nei per karšto, nei per šalto) vandens. Tada minkyti kol nebelips prie rankų ir padėti uždengus rankšluosčiu, tol kol Jūs viską pasiruošite tolimesniam darbui. Iš tos tešlos gaunasi trys didelės, per visą kepimo skardą picos. Picą orkaitėje kepti maždaug 10 min.
Aišku, ir patį "viršų'' darau kaip "Florentinos", tai papasakosiu kaip. Iškočioju plonai tešlą, kad vidurys būtų plonesnis, o kraštai storesni, dedu į skardą, "užvinioju" kampus ir paspaudžiu šakute, tada visą pagrindą aptepu kečiupu, dedu keptuvėje apkepto su pipirais faršo, smulkiai supjaustytų pomidorų bei  paprikų, žiedais supjaustytų svogūnų ir pievagrybių. Viską dedu į orkaitę, o maždaug pakepus 8 min, ant viršaus sudedu tarkuotą sūrį ir palieku kepti dar kokias 3 min. Tada pasidariau česnakinį padažą iš daaaug daug majonezo, truputį kečiupo (dėl spalvos), daaaug česnako ir pipirų. Žinokit būna nerealu. Visi kas valgo, pirštus "nusilaižo".  thumbup.gif  wub.gif  4u.gif

O kokio dydzio mieliu pakelis?
Atsakyti
Kiek gramais bus 3 puodeliai miltu
Atsakyti
Sveikos, klausimas kas esate valge "fokus" picerijoje, man nerealiai patinka tas ju padazas rausvas, gal kas zinote kaip jis darosi? Labai dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baranka @ 2012 09 01, 11:06)
O kokio dydzio mieliu pakelis?

iškilo tas pats klausimas. O dar ir kitas - kas tos tirpios mielės g.gif .... Ar būna ir netirpių?
Atsakyti