QUOTE(airius @ 2012 08 19, 22:38)
Gal butu galima daug maz proporcijas gaut, nes pica kepu beveik kiekviena penktadieni, cia kaip tradicija, bet vis nerandu tos skaniosios, kur picerijose kepa, bet noreciau ir jusu siuloma isbandyt, tad lauksiu receptuko
Tarkim imkim taip:
stiklinė miltų
3/4 stiklinės vandens
pusė pokelio sausų mielių (to mažo)
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
Imam pusę stiklinės miltų ir verčiam ją į sausą įkaitintą keptuvę, nuolat maišom, kol miltai pradeda šiek tiek ruduoti (iki 2-3min);
Užverdam vandenį ir į jį suberiam pakepintus miltus (geriausia tai daryti ant viryklės, kai vanduo jau stipriai burbuliuoja), nuolat maišom šitą masę (rekomenduoju su kiaušinių plakimo šluotele), kol tampa vienalytė.
Aš darau taip:
ant stalo išberiu likusius sausus miltus, suberiu mieles, druską. Padarau toki "vulkaniuką" ir į duobutę suverčiu plikytus miltus, tada užvertinėju juos sausais miltais, kaskart įpildama po šaukštą aliejaus. Minkau kol masė tampa švelni lyg aksomas. Tada pasibarstau šiek tiek miltų ir kočioju iki plonumo. Miltų reikia nedaug, nes gerai išminkius masė visiškai nelimpa. Ant viršaus būtinai tepu pomidorų pasta, jokiu būdu nededu pomidorų padažo.
Šis padas man gaunasi artimiausias daugumai picerijų