1 temaBandau isrinkti is praeitos temeles picu padu receptus.
Siandien skubiai reikejo recepto, tai isbandziau si, ir nenusivyliau. Superinis
Plonas ir minkštas picos pagrindas3 nemažos picos
250 ml šilto vandens
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
750 ml miltų
7g sausų mielių
Į silta vandeni(100 ml) sudeti cukru, druska ir mieles. Viska ismaisyti ir leisti suputoti bei pakilti (apie 15 min). Miltus issijoti i dubeni, supilti likusi vandeni, alieju ir pakilusias mieles. Minkyti kol nebelips prie ranku. Pastatyti siltai kol padvigubes.
Belieka iskocioti picos pagrinda ir deti savo megiamus ingridientus. Skanaus!
Dar viena picaStandartinei orkaites skardos dydzio picai reikes:
300 gr miltu
7 gr sausu mieliu
ziupsnelis druskos, cukraus
3 v.s. aliejaus (geriau- alyvu, bet tinka bet koks)
Vandens, kad uzminkyti nekieta, bet prie ranku nelimpancia tesla. Todel vandenuka pilkit po biski, maisykit saukstu, o kia jau susoks, daminkysit rankomis.
Sumaisyti sausus produktus, ir pilti vandenuka.
SVARBU- picos skonis ir kokybe priklausys nuo to, kiek laiko minkysit tesla. Tesla maloni, nelimpa, todel minkome saziningai 15 min. Na, TV paziurekit, ar dar ka tuo metu
Pabarstyt pavirsiu miltais ir kocioti apie 2-3 mm storumo laksta. Staigiai perkelti i aliejumi patepta skarda.
Viskas.
Idaras- jau jusu, bet as parasysiu, kaip reikia daryt
*Pomidorus 3 vnt sublenderiuot arba sutarkuot, ipilti aliejaus nedaug, ispausti cesnako, pasudyti, pipiru, zoleliu picai, ismaisyti ir istepti pagrinda.
*Barsotme suri, kuo daugiau, tuo skaniau
*Dedame mesa, kokia turime, megstame
*Svogunai
*Pomidorai
*ir galiausiai- alyvuoges.
Virsu dar pabarsciau zolelemis.
Kepiau 180 laipsiu orkaiteje, kol issilyde suris, o atkelus pica mentele, pamaciau, kad apacia graziai pagelto.
Kepti reikia auksciausioje 'lentynoje'
Picos pado pasigaminimas videoBemiele picaPagrindui:
1 kiausinis
3 saukstai grietines ( turejau mazai, tai pusiau su kefyru maisiau)
miltai
truputi druskos
Ant virsaus deti:
500 g farso
svogunu
raudonos paprikos
virtu grybu
marinuotu agurku
fermentinio surio apie 300 g
majonezo kokie 3 saukstai
pomidoru padazo kokie 3- 4 saukstai
picos prieskoniu
( galima deti prie farso ko tik norit)
Kiausini isplakti, sumaisyti su grietine, druskyte. Miltu deti tiek, kad galima butu lengvai iskocioti, kad neliptu, tokia gan kietoka. Padeti tesla 15 minuciu i saldytuva.
I ta tarpa farsa sumaisyti su megstamais prieskoniais ir svogunais. Supjaustyti grybus, paprika, grezineliais marinuotus agurkus, sutarkuoti suri.
Tesla plonai iskocioti, ikloti i aliejum patepta ir miltais pabarstyta skarda. ( man isejo tokia nemaza skardele) Tada istepti visa pagrinda majonezu, sumaisytu su pomidoru padazu. Deti farsa, ant virsaus visus kitus priedus, galiausiai sutarkuota suri.
Kepti 180-200 laipsniu temp apie 20-25 min ( kol suris graziai parus).
Jau iskepusia apibarstyti picos priekoniais.
Perlenkta picaTeslai reikes:
300 ml. silto pieno
80 g. sviesto ar margarino
2 saukstu cukraus
ziupsnio druskos
7 g. sausu mieliu (1 sausu mieliu pakelis, kuris atstoja 35-40 g. paprastuju mieliu)
Savaiminio kilimo miltu - apie 600 - 700 g. (dedant paprastu miltu, iberkite siek tiek kepimo milteliu)
(Tiesiog ziuriu pagal tesla, kai minkau, kad ji neliptu prie ranku ir sieneliu ir butu tokia minkstute).
Silta piena, silta sviesta (galima islydyti), cukru, druska ir mieles ismaisyti ir palaipsniui dedant miltus - maisyti, veliau minkyti. Minkykite apie 5-7 min., nuolat lankstant, patapsnojant, kad tesla butu tokia minksta, neliptu prie ranku. Tuomet tesla aptepti aliejumi ir deti i inda, kuri istatyti siltai (i garo vonele), kildinti apie 2 val.
Po 2 val. tesla perminkyti ir vel deti i ta pati inda, kol pasiruosite priedus.
I vidu galite deti visko, ka tik megstate, bet svarbiausia yra pomidorai savo sultyse (indeliuose) be luobeles. Juos sutrinkite, pasudykite, pridekite pipiru ar kokiu megiamu prieskoniu. Susipjaustykite grybus, virta vistiena ar pieniskas desreles, alyvuoges ar/ir svogunus ir t.t., zodziu viska, ka desite vidun. Susitarkuokite suri.
Skardas pabarstykite miltais.Tesla isdalinkite i keleta (as padalinu i 6-8) lygius gabaliukus. Kiekviena gabaliuka iskociokite apie 0,5 cm storio paplotelius. Viduri istepkite trintais pomidorais (palikite apie 1 cm. nuo krastu), berkite suri, dekite vistiena, grybus, alyvuoges, svogunus ir t.t., tada lenkite pica pusiau ir suspaudus krastus susukite virvele (jei nemokate, tai prispauskite krasta sakute). Sudekite picas i skardas ir dekite i iki 200 laipsniu ikaitusia orkaite. 5 min. kepkite 200 laipsniu orkaiteje ir apie 15 min. 190 lsipsniu orkaiteje. Bet patarciau priziureti - jei matysite, kad per daug tamseja pavirsius - nuleiskite picas zemiau ir sumazinkite karsti iki 180. Jei nekepa, pailginkite kepimo laika. Mat kepimas labai priklauso nuo orkaites tipo.
Svarbus momentai: kad mieles gerai kiltu, negalima ju deti i salta piena ir negalima deti i per karsta piena, kad neuzsiplikytu. Cukrus taip pat skatina ju rugima:) Aliejumi apteptas teslos pavirsius nesudzius.
Naudokite gero glitimo miltus - auksciausios rusies.
Studentiška pica300 g miltų
20 g mielių
0,75 stiklinės vandens
1 trynys
taukųformai ištepti
Įdaras:
150 g dešros
250 g fermentinio sūrio
250 g pomidorų
rūkytos žuvies gabalėlių
4 šaukštai aliejaus
mairūno
baziliko
raudonėlio
druskos
Paruošti mielinę tešlą ir palikti, kad pakiltų.
Įmesti trynį bei druskos, užminkyti pakankamai kietą, elastingą tešlą ir palaukti, kol vėl pakils.
Po to tešlą iškočioti iki 5 mm storio, iškloti ja išteptą taukais didelę tortinę, formuojant nelabai aukštą kraštą.
Tešlą aptepti aliejumi ir keliose vietose subadyti šakute.
Ant tešlos sudėti 2/3 supjaustyto plonais griežinėliais sūrio. Ant sūrio uždėti dešros ritinėlius, o ant jų nuplikytų ir nuluptų pomidorų griežinėlius. Viską pabarstyti prieskoniais.
Rūkytos žuvies gabalėlius supjaustyti išilgai juostelėmis ir iš jų sudėti groteles.
Paruoštą patiekalą apipilti aliejumi ir 20 min. įkišti į karštą orkaitę.
Kai pica šiek tiek apkeps, atsargiai išimti iš orkaitės, pabarstyti likusiu sutarkuotu sūriu ir vėl įkišti 8 min. į orkaitę, kad sūris susilydytų.
Picos 'padas' su varske 1 pok.varskes(200-250gr.)
2 kiausiniai
4 saukstai grietines
1 saukstelis sodos
truputis druskos ir cukraus.
Miltu tiek kiek pasirodys reikalinga.
Ir dar daug recepteliu rasite praeitoje temeleje

SKANAUS!
Padaziukai picomsCituoju:
"Normos is akies. Majoneza, piena ir grietinele 10%, isplaku su mikseriu, pridedu Santa Maria salotu prieskoniu ir padazas gatavas. Skystas.
O dar skanus cesnakinis padazas - baltas: grietine, majonezas, cesnakas, cajani pipirai. Tirstas."