Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška paukštininkystė

Va, pamenu mano tevai dar kai augindavo tuos visciukus,tai tokiu kaip spec pasaru jiems net nebudavo pirkt,tai lesindavo pirmasias dienas virtu smulkintu kiausiniu,veliau tai miezinem kruopom,tai mirkytu batonu,ir augdavo tie visciukai sekmingai(jei tik kokia kate nepagaudavo kokio)Dabar jie kazkokie lepus.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 03 28, 08:49)
Va, pamenu mano tevai dar kai augindavo tuos visciukus,tai tokiu kaip spec pasaru jiems net nebudavo pirkt,tai lesindavo pirmasias dienas virtu smulkintu kiausiniu,veliau tai miezinem kruopom,tai mirkytu batonu,ir augdavo tie visciukai sekmingai(jei tik kokia kate nepagaudavo kokio)Dabar jie kazkokie lepus.

Analogiskai serdavo: peiliu smulkindavo virtus kiausinius, net su lukstais, virtas bulves, miezines smulkias kruopas, rugusio pieno, varskes duodavo, visada gerti budavo ipilta i lekstele, o si prislegta akmenukais, kad visciukas nesuslaptu koju. Dar viena lekstele budavo su smulkuciu zvyriumi. Smulkintas zoles jau siek tiek veliau duodavo, kai i lauka isleisdavo pasilakstyti(lauke velgi, kadangi budavo pavasaris, tai padarydavo toki a la "siltnami" nesiojama, na kaip didele deze kokiu 20cm aukscio, metro plocio ir poros metru ilgio ir uztiesta plevele. Ta "siltnami" kiekviena diena pernesdavo i kita vieta ant zoles, tokiu budu visciukai ir nesusaldavo, ir pasilakstydavo po zole, ir jokia varna nenunesdavo, ir aplinka pakeisdavo. Vakarais susirinkdavom juos i dezute ir nesdavom i silta patalpa, ryte, kai rasa nukrisdavo-vel isnesdavom.
Dezute, kur laike mazuciukus nuo vienadieniu iki kokio menesio, budavo sausa, klodavo kasdien vis svariais popieriais, pakabinta buvo sildomoji lempa kiaura para.
Is 30 visciuku krisdavo kokie 2-3, ir tai nuspausti kitu kolegu.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 03 28, 09:49)

Tai ir man būtų įdomu sužinot g.gif Ar mėsinius vienadienius broilerius galima taip maitinti kaip jūs rašote? Nes spec. subalansuotame pašare šalia subalansuotų medžiagų galima rasti premikso ir modifikuotų organizmų unsure.gif Na nesinori tokiu maitinti ilgesnį laiką schmoll.gif Gal yra alternatyvų?
Atsakyti
O kuo blogas premiksas? ax.gif g.gif
Vitaminai, mikroelementai, amino rūgštys, antioksidantai ir kt. naudingos biologiškai aktyvios medžiagos..čia tas pats kas žmogui maisto papildai, ta pati f-ja ax.gif

Pvz.:
http://www.kgrudai.l...dukcija/mix-p1/
http://www.kauno-gru..._id=156&lang=lt

Ir kas tokio negero sudėtyje?
Jūs nebijokite kitokio, galbūt nelabai girdėto žodžio..tokių žodžių yra labai daug, bet toli gražu nereiškia, kad reikia baimintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 28, 20:31)
O kuo blogas premiksas? ax.gif  g.gif
Vitaminai, mikroelementai, amino rūgštys, antioksidantai ir kt. naudingos biologiškai aktyvios medžiagos..čia tas pats kas žmogui maisto papildai, ta pati f-ja ax.gif

Pvz.:
http://www.kgrudai.l...dukcija/mix-p1/
http://www.kauno-gru..._id=156&lang=lt

Ir kas tokio negero sudėtyje?
Jūs nebijokite kitokio, galbūt nelabai girdėto žodžio..tokių žodžių yra labai daug, bet toli gražu nereiškia, kad reikia baimintis 4u.gif

Ačiū, tas žodis (premiksas) tikrai sukėlė abejonių, dabar aiškiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2010 11 22, 18:02)
Kombikormas- blogybė ta kad į jų sudetį įeina GMO.Be to jis ir nepigus.

yra, bet kadangi savo auginti visciukai dar gauna ir grudu, zoles, tad ju kokybe tikrai nera tokia kaip parduotuveje, vien tai irodo, kad parduotuveje(paprastoje) pirktas visciukas ar vista kepa iki 1h, o naminis iki 2h, nes kitaip butu kietas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 11 05, 10:58)
va, šitą ir aš žinau, kad be kombinuotų pašarų broilerių neišauginsi. Nekalbu apie tai, kad jie lėčiau auga, bet apie tai, kad jie visai neauga ir dvesia. Bent jau mėnesį ar pusantro juos turi šerti vien kombikorma, vėliau galima šiek tiek racioną paįvairinti... Ir man įdomu, kaip broilerius užaugina tie, kurie skelbiasi, kad ojojoi, kaip ekologiškai užauginti jų viščiukai...  rolleyes.gif

o as buvau isauginusi... tiesa neilgai - kaimynu sunys sudrasek po poros menesiu visas 6 mano vistukes. Vis po viena po viena ir neliko.
pirkom paprastas broilerines, mat norejau kad ekologiskai ir darniai aplinkai mano 2 ha prie vilniaus skruzdes isnaikuntu. tai skruzdelynus arde ir lese lervukes, be to uodus puikiai medziojo. buvau visai patenkinta. lakste palaidos lauke, jokio kombikormo negavo, bet va turejom isvaziuoti keliom dienom ir grizus ne vienos neradom. buvo dar tik 6 menesiu. iki tol irgi jau buvo tik puse t.y. trys like, nes kitas tris sunys prie musu akiu sudraske. bandem su kaimynais aiskintis, kad nelaikytu palaidu, bet bergzdiai...
Papildyta:
beje, dar galiu papildyti. Žemę pirkau prieš š metus, viską auginuosi daržiuke savo ir laikau laukinę pievą, kurioje žoliauju. tiesa nedaug tos žemės turiu - tik 2,2 ha. gal ir sertifikuočiau, bet kai pasižiūrėjau į kainas, tai su tokiu kiekiu neverta smile.gif, o užsiimti produkciniu žemės ūkiu nenoriu - darau tik tiek kiek malonu , džiugu ir rankytėmis padaryti galiu smile.gif
Papildyta:
ai, dar prisiminiau : sėklų neperku, savas naudoju, jos per kartų kartas paveldėtos - mano senelio naudotos, mamos ir man perduotos. nė vienas jų niekada nepirko tiesiog atrinkdavo selekcijos būdu iš geriausių augalų. tai rigi nesertifikuotos jei ką, bet tik iš tokių produktų pagamintą maistą mano sūnus valgo ir vis giria stebedamasis kodėl mokykloje, pas tėvo senelius ar svečiuose niekada nebūna taip skanu kaip pas mamą namuose smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omega: 07 birželio 2011 - 19:16
šiemet ir aš pirkau broilerių - vienadienių. iš 20 nenugaišo nei vienas. jau 6 sav. nieko ypatingo nedaviau - šildžiau naktimis po lempa kokias 2 sav., daviau švarų šiltą vandenuką ir kombinuotus pašarus. dabar dar turiu pašarų, bet kaimynė sako, kad paskutinį mėnesį lesinti reikia grūdais - atseit išsivalo mėsa. na, patirties visščiukų auginime neturiu, tai nežinau, ar čia tiesa, ar tik mitas. Gal kas žinote, kaip su tais grūdais?
Atsakyti
Va jau dabar paskanausime šviežia paukštiena. smile.gif Pirkti kovo 23d. Mes spec. pašaru lesiname tik 1 mėn., o po to tik grūdais, miltais, bulvėmis, burokėliais, žole. Tai auga kaip ant mielių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 06 13, 10:26)
Va jau dabar paskanausime šviežia paukštiena.  smile.gif Pirkti kovo 23d. Mes spec. pašaru lesiname tik 1 mėn., o po to  tik grūdais, miltais, bulvėmis, burokėliais, žole. Tai auga kaip ant mielių. smile.gif

o jūs miltus tiesiog taip duodate, ar maisote su bulvėm? savo nei bulvių, nei burokėlių nebeturiu, tai pirkti jau būtų brangoka gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristteja @ 2011 06 13, 16:21)
o jūs miltus tiesiog taip duodate, ar maisote su bulvėm? savo nei bulvių, nei burokėlių nebeturiu, tai pirkti jau būtų brangoka gal g.gif

maišome su bulvėm. O bulves ir mes perkame pernykščias. Ko tik nepadarysi dėl sveikesnės, be hormonų mėsytės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 06 13, 15:45)
maišome su bulvėm. O bulves ir mes perkame pernykščias. Ko tik nepadarysi dėl sveikesnės, be hormonų mėsytės mirksiukas.gif

ačiū smile.gif
reiks ir man kur kaimukį klustelti, gal kas turės dar užsilikusių. o jūs verdate tas bulves kiekvieną dieną, ar keliom dienom išverdate? mirksiukas.gif
Atsakyti