tai sakot paprasta kaimiška vištidė su būdele blogai ar paprastas kaimiškas tvartas? Kilnojamas vištinykas kol jie nedideli irgi blogai, tai kur augint? Pagal Jus tai aš tada turiu imti europos paramą ir rengtis vištinyką pagal standartus? Gertuvė yra, lesintuvas yra, lempa yra, vėdinimas irgi geras, temperatūra pastovi, vandenukas keičiamas, laikraštukai keičiami, vietos yra, dėmesio irgi per daug gauna, gerai tiems mano viščiukam
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 05 27, 13:37)
tai sakot paprasta kaimiška vištidė su būdele blogai ar paprastas kaimiškas tvartas? Kilnojamas vištinykas kol jie nedideli irgi blogai, tai kur augint? Pagal Jus tai aš tada turiu imti europos paramą ir rengtis vištinyką pagal standartus? Gertuvė yra, lesintuvas yra, lempa yra, vėdinimas irgi geras, temperatūra pastovi, vandenukas keičiamas, laikraštukai keičiami, vietos yra, dėmesio irgi per daug gauna, gerai tiems mano viščiukam
Jus norit saziningo atsakymo ? Ar cia tik jus isersket savo minti?
QUOTE(swingteveliai @ 2015 05 26, 21:34)
Nu kaip jums zmones paaiskint
pirmiausia tai sunku suprasti dėl gramatikos ir klaidų.
jo, sasso ketinu pirkti, nes tokius randu. Tikrai laboratorinių sąlygų jiems nesuteiksiu. o kokių Lt dar yra be intensyviųjų? aš kito varianto nežinau. Visgi man žąsys irgi tinka auginsiu įvairių paukštukų.
Sakot galima užauginti be kombikormos? nejaugi neduodate GMO sojos? kodėl veterinarijos tarnybos atstovė sako, kad LT visa pašarinė soja yra GMO, o jūs šioje temoje esate teigęs kitaip? aš kauno grūdų sojos neperku, todėl man atrodo neįmanoma. Gal ir užauga broileriai be kombikormos gerai, bet tam netinka namų sąlygos, tam reikia daug žinių, įgūdžių, pvz. apie augimo stabdymą ir kt.
ar aktualu žvyras ir/ar smėlis, jeigu ekologiškai augantys viščiukai ganosi? gi jie prilesa akmenukų natūraliai. Dėl drėgmės sugėrimo problemos nematau, sausai gyvena, gerai auga, turiu kelias skirtingas dangas sutūpti, tai kokios bėdos?
dėl skoninių savybių: mėsos kietumas manęs netrikdo. Kaip stambesnis ūkininkas jūs vadovaujatės mėsos pramonės standartais, bet paprasti žmonės šimtus metų valgo paprastą įvairaus amžiaus paukštieną, nes pjauna vištas, o ne viščiukus. Todėl kietesnė mėsa mums jokia ne problema. Dar niekad neteko nusivilti naminės skoniu
mano močiutė dar gyva, ar nekalbu apie senovines veisles, tik pernai ji šitą malonumą perleido man, todėl nevadinčiau jos patirties pasenusia.
sakėte, sergančio paukščio mėsą pavojinga valgyti. dėl šito sutinku, bet man atrodo, kad paukščio šeimininkas paprastai turi svaikos nuovokos matyti, kad paukštis judrus, aktyvus, valgus, nenušiuręs, kas rodo jo sveikatą. Bent tokia mėsa nuo seno žmonės maitinasi ir dar niekas nenusigalabijo. Atrodo, kad mėsai užsiauginti, kas savaime aišku kaimo žmogui, reikia turbo veterinarinio išsilavinimo, nes gali netikėtai nusinuodyti. Tai, kuo mes maitinamės iš parduotyvių, slepia žymiai daugiau pavojų.
atrodo, kad mano komentarus jūs prisiskyrėte sau ir ginatės, kad irgi auginat be antibiotikų ir kt. medikamentų. Aš tikrai nieko apie jus nenorėjau pasakyti.
Papildyta:
aš pirmą savaitę paukščiukus laikau name, katilinėje, po lempa, paskui šiltnamyje (tik šįmet jo nebus), o plunksnuotus ir stiprius - rąstiniam tvarte, kuriame nei šalta, nei karšta, sausa ir nėra pelėsio. Dieną paukščiai ganosi po kiemą, knisasi, lesa ką nori ir meta svorį, raumenis augina. Tas, aišku, nėra ekonomiška, bet jie neturi lajaus kaip pirktinės vištos.
Va, mano viščiukai auga tokiom pat sąlygom kaip 166cm, ir ne negalvoju kitaip Ūkio nesteigsiu ir standartizuotų fermų nerengsiu, užteks ir tvarto ir aptvaro. O Jūs gerbiamasis, auginkit pagal save ar pagal ten dar kažką ir savo pykčio bei ironijos nuomones dėl atseit netinkamai auginamų augintinių, nu net nežinau kaip pasakyt, , gal pasilikit sau. Tiesiog norėtųsi normalių, kiekvienam kaimo žmogeliui įkandamų patarimų, norisi ir mintim čia pasidalinti, patirtimi, bet žiūri pagrindinis forumo dalyvis (atleiskit už žodį), prisi....nėja prie kiekvieno komentaro ir tiesiogiai į klausimus neatsako, o tik aplinkui važinėja. Norėčiau konkrečių patarimų, o ne ironijos
QUOTE(166cm @ 2015 05 28, 10:01)
1. pirmiausia tai sunku suprasti dėl gramatikos ir klaidų.
jo, sasso ketinu pirkti, nes tokius randu. Tikrai laboratorinių sąlygų jiems nesuteiksiu.
2 o kokių Lt dar yra be intensyviųjų? aš kito varianto nežinau. Visgi man žąsys irgi tinka auginsiu įvairių paukštukų.
3.Sakot galima užauginti be kombikormos? nejaugi neduodate GMO sojos? kodėl veterinarijos tarnybos atstovė sako, kad LT visa pašarinė soja yra GMO, o jūs šioje temoje esate teigęs kitaip? aš kauno grūdų sojos neperku, todėl man atrodo neįmanoma.
4 . ir užauga broileriai be kombikormos gerai, bet tam netinka namų sąlygos, 5 . reikia daug žinių, įgūdžių, pvz. apie augimo stabdymą ir kt.
6. aktualu žvyras ir/ar smėlis, jeigu ekologiškai augantys viščiukai ganosi? gi jie prilesa akmenukų natūraliai.
7. drėgmės sugėrimo problemos nematau, sausai gyvena, gerai auga, turiu kelias skirtingas dangas sutūpti, tai kokios bėdos?
dėl skoninių savybių: mėsos kietumas manęs netrikdo.
8. Kaip stambesnis ūkininkas jūs vadovaujatės mėsos pramonės standartais, bet paprasti žmonės šimtus metų valgo paprastą įvairaus amžiaus paukštieną, nes pjauna vištas, o ne viščiukus. Todėl kietesnė mėsa mums jokia ne problema. Dar niekad neteko nusivilti naminės skoniu
9.mano močiutė dar gyva, ar nekalbu apie senovines veisles, tik pernai ji šitą malonumą perleido man, todėl nevadinčiau jos patirties pasenusia.
sakėte, sergančio paukščio mėsą pavojinga valgyti. dėl šito sutinku, bet man atrodo,
10. kad paukščio šeimininkas paprastai turi svaikos nuovokos matyti, kad paukštis judrus, aktyvus, valgus, nenušiuręs, kas rodo jo sveikatą. Bent tokia mėsa nuo seno žmonės maitinasi ir dar niekas nenusigalabijo. Atrodo, kad mėsai užsiauginti, kas savaime aišku kaimo žmogui, reikia turbo veterinarinio išsilavinimo, nes gali netikėtai nusinuodyti. Tai, kuo mes maitinamės iš parduotyvių, slepia žymiai daugiau pavojų.
11. atrodo, kad mano komentarus jūs prisiskyrėte sau ir ginatės, kad irgi auginat be antibiotikų ir kt. medikamentų. Aš tikrai nieko apie jus nenorėjau pasakyti.
Papildyta:
12. aš pirmą savaitę paukščiukus laikau name, katilinėje, po lempa, paskui šiltnamyje (tik šįmet jo nebus), o plunksnuotus ir stiprius - rąstiniam tvarte, kuriame nei šalta, nei karšta, sausa ir nėra pelėsio. Dieną paukščiai ganosi po kiemą, knisasi, lesa ką nori ir meta svorį, raumenis augina. Tas, aišku, nėra ekonomiška, bet jie neturi lajaus kaip pirktinės vištos.
jo, sasso ketinu pirkti, nes tokius randu. Tikrai laboratorinių sąlygų jiems nesuteiksiu.
2 o kokių Lt dar yra be intensyviųjų? aš kito varianto nežinau. Visgi man žąsys irgi tinka auginsiu įvairių paukštukų.
3.Sakot galima užauginti be kombikormos? nejaugi neduodate GMO sojos? kodėl veterinarijos tarnybos atstovė sako, kad LT visa pašarinė soja yra GMO, o jūs šioje temoje esate teigęs kitaip? aš kauno grūdų sojos neperku, todėl man atrodo neįmanoma.
4 . ir užauga broileriai be kombikormos gerai, bet tam netinka namų sąlygos, 5 . reikia daug žinių, įgūdžių, pvz. apie augimo stabdymą ir kt.
6. aktualu žvyras ir/ar smėlis, jeigu ekologiškai augantys viščiukai ganosi? gi jie prilesa akmenukų natūraliai.
7. drėgmės sugėrimo problemos nematau, sausai gyvena, gerai auga, turiu kelias skirtingas dangas sutūpti, tai kokios bėdos?
dėl skoninių savybių: mėsos kietumas manęs netrikdo.
8. Kaip stambesnis ūkininkas jūs vadovaujatės mėsos pramonės standartais, bet paprasti žmonės šimtus metų valgo paprastą įvairaus amžiaus paukštieną, nes pjauna vištas, o ne viščiukus. Todėl kietesnė mėsa mums jokia ne problema. Dar niekad neteko nusivilti naminės skoniu
9.mano močiutė dar gyva, ar nekalbu apie senovines veisles, tik pernai ji šitą malonumą perleido man, todėl nevadinčiau jos patirties pasenusia.
sakėte, sergančio paukščio mėsą pavojinga valgyti. dėl šito sutinku, bet man atrodo,
10. kad paukščio šeimininkas paprastai turi svaikos nuovokos matyti, kad paukštis judrus, aktyvus, valgus, nenušiuręs, kas rodo jo sveikatą. Bent tokia mėsa nuo seno žmonės maitinasi ir dar niekas nenusigalabijo. Atrodo, kad mėsai užsiauginti, kas savaime aišku kaimo žmogui, reikia turbo veterinarinio išsilavinimo, nes gali netikėtai nusinuodyti. Tai, kuo mes maitinamės iš parduotyvių, slepia žymiai daugiau pavojų.
11. atrodo, kad mano komentarus jūs prisiskyrėte sau ir ginatės, kad irgi auginat be antibiotikų ir kt. medikamentų. Aš tikrai nieko apie jus nenorėjau pasakyti.
Papildyta:
12. aš pirmą savaitę paukščiukus laikau name, katilinėje, po lempa, paskui šiltnamyje (tik šįmet jo nebus), o plunksnuotus ir stiprius - rąstiniam tvarte, kuriame nei šalta, nei karšta, sausa ir nėra pelėsio. Dieną paukščiai ganosi po kiemą, knisasi, lesa ką nori ir meta svorį, raumenis augina. Tas, aišku, nėra ekonomiška, bet jie neturi lajaus kaip pirktinės vištos.
Sorry uz tyla pas mane pats darbymetis skerdziami jau uzauge ir planuojami nauji.
1. Del gramatikos atsiprasau as esu disgrafikas
2. Daug vengrisku veisliu Galu gale near sudetinga ir tevus is Vengrijos parsivezti jei tik yra kur laikyti
3. Baltymu saltiniu nemazai tik reikia apsidairyti aliejaus ispaudos, tie patys rupiniai tarkim saulegrazu aisku jie turi tam tikra pavoju sukelt viduriavima
Ankstiniai bet aisku reikes griebtis ferment nes kitaip bus bedu
4. Tinka ir namu salygos tik jas trupuciuka rekia pakoreguoti
Korekcija jusm atesi kazkas apie 300 LT ne EU o LT
5. Taip ziniu rekia bet kur ju gaut irgi mase vietu daug ziniu as dalinu uz dyka.
Bet pirma rekia ismest is galvos Lietuviu laiudies sapaliones. Ismest vat augino bobute ar diedukas. Taip augino bet jei visa gyvenima dare viska vienodai o pasaulis nestovejo veit. Bet jei taip ismokyti jie iprate ir aciu senoliams kad jie yra.
6. Aktualu ypatingai mesinukams nes tam kad surinkt tinkamo dyzio akmenukus jie svaisto daug energijos kitas dalykas ne visada tie akmenukai tinkami ir nevisada jie buna tokie negkalti. Pvz akmenuka sulese balnadis pakakino pas jus po ziemos ta akmenuka sulese jusu vista. Klausimas ar jus norit valgyt vistiena su viso miesto ar kaimo siukslyno bakterijomis?
O smelis tai isvis aktualu nes jei jo near vistos neturi galimybes praustis kitaip tariant pasalinti parazitus is odos ir plunksnu.
7. nemaciau nezinau todel galiu tik nurodyti dazniausia klaida nedregna jums bet klausimas ar ne dregna pauksciui o gal per sausa jei snekesim apie ora.
Cia gali parody tik hidrometras. O dangos cia jau didele atsika tema bijau as tiek parasyt suprantamai nesugebesiu(man lengviau sneket).
8. AS ne ukininkas o paukstininkas ir nestambus o smulkiau uz smulku mano maximali populiacija 150 Pauksciu vienoje paukstideje.
As nesivadovauju pramones standartais atvirksciai as juos griaunu. Net tam tikros institucijos taip ir nezino kur mane det nes nesulendu I jokius remus.
As specializuouosi pauksciu auginimu zmoniu maistui zmonems turinteis sveikatos sutrikimu iaptingai alergikams. Pas mane net but tokios minties negali leidziama norma. Pas mane turi buti 0 apskritas totalus irviska pasakantis 0. Pvz euruko rugstis jokiu ten kaip pramonej leidziama norma tarkim 1% nors pramoneje jos niekas net netiria. O skony pagerit visada galima reikia prisiminti tik labia paprastus dalykus kuriuos gamta sudejo I visciuka ir netrugdyti gamtai daryti savo darba.
9. Sveikatos, lames ir dziaugsmo ir jei tik ji nori dar 100 metu noriu nuosirdziai palinket. Bet ar jusu mociute zino kas yra baltymai, kas yra mineralai, o kas yra vitaminai, minorugstys. O pasaulis nukeliavo proja nepavejamu tempu veisles irgi. Dar siulo uz lytiskai pajegu gaidi senos genetikos 200 Eu net ceki israso avansu. Deja genetinis fondas parastas negryztamai.
O jusu mociutei aciu uz jos atminti. Apskritai filosofuojant man ju gaila ir baugu pagalvost kas bus su mumis.
10. Vat cia ir man pikta bet, .... Ar pries 100 metu buvo sitaip paplite antibiotikia? ne
Ligos mutavo prisitaike ir tapo 100 o gal net 1000 kartu pavojingesnes ir klastingesnes.
O kai kuriu ligu net darinedami visciuka nesurasit. Pvz as ikis siol bandau ismokt atskirt klostradiozes pirminius pozysmius darant skrodima. Nu nesigauna nors uzmusk o veterinaras net neziuredamas pamato.
Padek po mikroskopu nu akurat. Ir cia tik viena is ligu kurios nerodo jokiu simptomu. Parazitoze. Ta pati leginelioze.
11. Ir taip ir ne. Taip nes noriu pasakyt kad as to nedarau todel patirties kaip to nedaranta pasiekt rezultatus ir tyrimu turiu nemazai. Ne nes noriu pasakyt kad imanoma beveik viskas tik reikia labia noreti, ir aisku gilintis.
12. Viskas lyg ir ok bet jus nepaminejot temperaturu. Paprastas sprendimas buitinis termometras su hidrometru tokas kainuoja 10 Lt.
Patikekit augintiniai bus jums labia dekingi.
Nezinau ka jus turit mintyje lajaus pavadinimu, jei paodini riebaliuka tai jis visciukui butinas jo nebuvimas rodo pasaru stygiu arba maistiniu medzigu pasaruose.
Patisysiu jei jie meta svori tai tikrai neaugina raumenuku nes jiem truksta energijos.
Jei snekesim apie mesinukus nesvarbu kokios veisles jie bebutu jie turi sulest tam tikra kieki lesalu ir isget 1.8 kartu daugiau vandens+ priaugt nemaziau 0.01% nuo savo mases per para.
Paskaičiau-siaubas.
Kai kurie komentarai iš fantastikos srities....su kažkokiais nerealiais reikalavimais
kiti be supratimo apie paukštį, jo fiziologiją ir .....
Viskas banaliai paprasta.....šiuolaikinio mėsinio paukščio visiškai ekologiškai užaugint praktiškai neįmanoma (išbandyta).
Pirma reikia pirkti sveikus vakcinuotus vienadienius viščiukus iš patikimo augintojo ar pardavėjo, toliau laikytis būtiniausių elementarių taisyklių: šiluma, maistas,vanduo... šiluma turi būti nuolat (lempa) , maistas privalo būti subalansuotas ir skirtas tokio amžiaus paukščiui (be kombikormo praktiškai niekaip nepavyks pasiekti bent padoresnių rezultatų)......po 3 savaičių galima pradėti lesinti kitokius pašarus (traiškyti arba malti kviečiai, kukurūzai, grūdų mišiniai, bulvės......), lesinant grūdais po 2-3 mėnesių pavyks gauti apie 2 kg. skerdienos iš kiekvieno paukščio (daugaiu kaip 2,5 kg. grūdais neišauginsit, patikrinta).
Štai ir visa ekologija
paukštis turi turėti patalpą nakčiai ir aptavarą dienai (netaip svarbu kokia konstrukcija, svarbiausia kad jis būtų apsaugotas nuo nepalankių oro sąlygų ir kitų nelaimių )
nuo pirmos dienos laikau viščiukus ant cinkuoto vielos sieto (ir švaru ir valyti patogu).
llaikantis elementarių taisyklių nugaišta vidutiniškai ne daugiau 1-2 paukščiukų iš 25 (beveik neišvengiama, dėl įvairių priežasčių)
Kai kurie komentarai iš fantastikos srities....su kažkokiais nerealiais reikalavimais
kiti be supratimo apie paukštį, jo fiziologiją ir .....
Viskas banaliai paprasta.....šiuolaikinio mėsinio paukščio visiškai ekologiškai užaugint praktiškai neįmanoma (išbandyta).
Pirma reikia pirkti sveikus vakcinuotus vienadienius viščiukus iš patikimo augintojo ar pardavėjo, toliau laikytis būtiniausių elementarių taisyklių: šiluma, maistas,vanduo... šiluma turi būti nuolat (lempa) , maistas privalo būti subalansuotas ir skirtas tokio amžiaus paukščiui (be kombikormo praktiškai niekaip nepavyks pasiekti bent padoresnių rezultatų)......po 3 savaičių galima pradėti lesinti kitokius pašarus (traiškyti arba malti kviečiai, kukurūzai, grūdų mišiniai, bulvės......), lesinant grūdais po 2-3 mėnesių pavyks gauti apie 2 kg. skerdienos iš kiekvieno paukščio (daugaiu kaip 2,5 kg. grūdais neišauginsit, patikrinta).
Štai ir visa ekologija
paukštis turi turėti patalpą nakčiai ir aptavarą dienai (netaip svarbu kokia konstrukcija, svarbiausia kad jis būtų apsaugotas nuo nepalankių oro sąlygų ir kitų nelaimių )
nuo pirmos dienos laikau viščiukus ant cinkuoto vielos sieto (ir švaru ir valyti patogu).
llaikantis elementarių taisyklių nugaišta vidutiniškai ne daugiau 1-2 paukščiukų iš 25 (beveik neišvengiama, dėl įvairių priežasčių)
Jei cia apie mano reikalavimus jie realus
Pas mane ju daugiau igyvendinta.
Ir klaida
per 49 paras as galiu uzaugint ir 3 kg mesos, jei nusispjaut I paukscio kepenis.
O be kombinuotu auga dar ir kaip auga. Be balansuotu pasaru galiam det kryziu.
P.S
Nu ko jus visus tai traukia bulves ir dar be fermentu ?
kaimo babytės patarė, pas visus sandėliukai pilni pernykščių bulvių, ir reik sunaudot.
nusvilau aš su tom bulvėm - vandens paukščiai jas labai lesa, o neėda savo kombės, ko pasekoj dauguma susirgo rachitu ar pns.
Gavo įvairaus maisto asorti, laisvę vaikščiot kur nori, lest, ką nori, o pasiligojo. Gavę kalcio ir polivitaminų atsigavo, bet man ir vieno kritusio žąsiuko per daug.
vištos sasso rudos ir dedeklės sveikutėlės, lesa viską iš eilės. bet mėsos iš rudųjų dar nematyti, kad bus
Garliavoj jau yra pirkt rapsų, saulėgrąžų išspaudų. Tai nemažas patogumas. Anksčiau netekdavo pamatyt turguj tokio daikto
aš tai paukštieną valgau tik termiškai apdorotą, man nebaisu dėl bakterijų. Alergijų neturim, laimei.
nusvilau aš su tom bulvėm - vandens paukščiai jas labai lesa, o neėda savo kombės, ko pasekoj dauguma susirgo rachitu ar pns.
Gavo įvairaus maisto asorti, laisvę vaikščiot kur nori, lest, ką nori, o pasiligojo. Gavę kalcio ir polivitaminų atsigavo, bet man ir vieno kritusio žąsiuko per daug.
vištos sasso rudos ir dedeklės sveikutėlės, lesa viską iš eilės. bet mėsos iš rudųjų dar nematyti, kad bus
Garliavoj jau yra pirkt rapsų, saulėgrąžų išspaudų. Tai nemažas patogumas. Anksčiau netekdavo pamatyt turguj tokio daikto
aš tai paukštieną valgau tik termiškai apdorotą, man nebaisu dėl bakterijų. Alergijų neturim, laimei.
QUOTE(166cm @ 2015 07 07, 18:31)
kaimo babytės patarė, pas visus sandėliukai pilni pernykščių bulvių, ir reik sunaudot.
Jei yra galimybe venkit rapsu. Rapsai tinka nebet krastutiniu atveju kai kiti baltymu saltiniai nepasiekiami.
Jei auginat mesytei 1kg lesalo turi buti min 19% baltymu.
QUOTE(swingteveliai @ 2015 07 09, 20:07)
Jei yra galimybe venkit rapsu. Rapsai tinka nebet krastutiniu atveju kai kiti baltymu saltiniai nepasiekiami.
kukurūzai baltymai ar ne? nes teko girdėt vienaip ir kitaip
Pagal jų sudėtį tai tikrai ne:
Paprastasis kukurūzas miglinių šeimos kukurūzų genties augalas. Augalas vienmetis, užauga iki 1-3, o kartais net iki 5 m aukščio. Lapai platūs. Vikipedija
Maistinė vertė
Paprastasis kukurūzas
Kiekis
100 g
Kalorijos (kcal) 365
Lipidai 4,7 g
Sotieji riebalai 0,7 g
Polinesotieji riebalai 2,2 g
Mononesotieji riebalai 1,3 g
Cholesterolis 0 mg
Natris 35 mg
Kalis 287 mg
Angliavandeniai 74 g
Baltymai 9 g
Vitaminas A 0 IU Vitaminas C 0 mg
Kalcis 7 mg Geležis 2,7 mg
Vitaminas D 0 IU Piridoksinas 0,6 mg
Kobalaminas 0 µg Magnis 127 mg
Baltymai yra ankštiniai: žirniai, pupos ir pan. Tik apie kukurūzus rašo, kad paukštis suvirškina iki 8590 proc. juose esančių maisto medžiagų. Šiaip paukščius galima lesinti ir aliejaus gamybos atliekomis. Spaudžiant aliejų iš aliejinių-techninių kultūrų (sojos, saulėgrąžų, rapsų) lieka išspaudos, rupiniai. Šie lesalai turi daug baltymų (nuo 20 iki 50 proc.). Pagal biologinę vertę rupinių ir išspaudų baltymai yra daug geresni už grūdų baltymus, jie panašūs į gyvulinės kilmės baltymus. Be to, išspaudose yra apie 10, rupiniuose iki 3,5 proc. riebalų.
Ir dar žolės miltais, apie juos irgi labai gražūs atsiliepimai:
1 kg žolės miltų yra nuo 80 iki 120 mg karotino, 140180 g visaverčių baltymų ir nemažai mineralinių medžiagų. Žolės miltai ruošiami iš žydėjimo pradžioje nupjautos ir pastogėje ar po uždanga išdžiovintos žolės. Žolės miltai vištų racione gali sudaryti iki 5, kalakutų iki 15, ančių 1520, žąsų 3050 proc. sausojo lesalo paros normos.
Tik kaip mes tokių negaunam tai ir nelesinam
Paprastasis kukurūzas miglinių šeimos kukurūzų genties augalas. Augalas vienmetis, užauga iki 1-3, o kartais net iki 5 m aukščio. Lapai platūs. Vikipedija
Maistinė vertė
Paprastasis kukurūzas
Kiekis
100 g
Kalorijos (kcal) 365
Lipidai 4,7 g
Sotieji riebalai 0,7 g
Polinesotieji riebalai 2,2 g
Mononesotieji riebalai 1,3 g
Cholesterolis 0 mg
Natris 35 mg
Kalis 287 mg
Angliavandeniai 74 g
Baltymai 9 g
Vitaminas A 0 IU Vitaminas C 0 mg
Kalcis 7 mg Geležis 2,7 mg
Vitaminas D 0 IU Piridoksinas 0,6 mg
Kobalaminas 0 µg Magnis 127 mg
Baltymai yra ankštiniai: žirniai, pupos ir pan. Tik apie kukurūzus rašo, kad paukštis suvirškina iki 8590 proc. juose esančių maisto medžiagų. Šiaip paukščius galima lesinti ir aliejaus gamybos atliekomis. Spaudžiant aliejų iš aliejinių-techninių kultūrų (sojos, saulėgrąžų, rapsų) lieka išspaudos, rupiniai. Šie lesalai turi daug baltymų (nuo 20 iki 50 proc.). Pagal biologinę vertę rupinių ir išspaudų baltymai yra daug geresni už grūdų baltymus, jie panašūs į gyvulinės kilmės baltymus. Be to, išspaudose yra apie 10, rupiniuose iki 3,5 proc. riebalų.
Ir dar žolės miltais, apie juos irgi labai gražūs atsiliepimai:
1 kg žolės miltų yra nuo 80 iki 120 mg karotino, 140180 g visaverčių baltymų ir nemažai mineralinių medžiagų. Žolės miltai ruošiami iš žydėjimo pradžioje nupjautos ir pastogėje ar po uždanga išdžiovintos žolės. Žolės miltai vištų racione gali sudaryti iki 5, kalakutų iki 15, ančių 1520, žąsų 3050 proc. sausojo lesalo paros normos.
Tik kaip mes tokių negaunam tai ir nelesinam
o kaip su cukrinių runkelių džiovintais griežiniais?
soja tai man nesiskaito - dar nemačiau pašarų be GMOm sojos, Kauno grūdų sojos rupiniai irgi GMO. ne prie ko ekologijos temoje ta soja
soja tai man nesiskaito - dar nemačiau pašarų be GMOm sojos, Kauno grūdų sojos rupiniai irgi GMO. ne prie ko ekologijos temoje ta soja