QUOTE(Kirkė @ 2011 05 16, 23:15)
Sveikos,
tikrai nemaniau, kad pasiduosiu ir aš lipdukinėms akcijoms
Visą laiką į jas žiūrėjau skeptiškai.
Kažkaip su mama kalbėjomės, ir ji prasitarė, kad norėtų kavos aparato. Kadangi turėjau pakankamai lipdukų, pasiskaitinėjau šioje temoje apie kavos aparatą ir šiandien jį nupirkau
Vakare su šeimyna išbandėme ir padarėme vieną puoduką kavos. Niekas niekur pro šoną nebėgo, nelašėjo, visos lemputės degė, skylutė filtriuke irgi yra - kava gavosi net per stipri
Tik dar neišsiaiškinau, kur reikia pilti pieną, kad pasidarytum capučino. Skaičiau instrukciją, bet kažkaip irgi neradau. Gal kas galėtų dar kartą parašyti, kur pilti pieną gaminant capučino
Ir dar - ar tiktų kaimiškas pienas vietoj UT ar MŪ, nes mes pirktinio pieno išvis nevartojam.
Tinka kaimiškas nugriebtas pienas, tik kad nebūtų per riebus, nes sviestą suplaksit
Pienas turi būti ne mažiau 3 proc. riebumo. Pienas pilamas į sausą švarų puodelį ir statomas po garų purkštuku. Jei puodelis bus nešvarus ar drėgnas - pienas neišsiplaks. Kokybiškiausia puta išsiplaka, jei puodelį šiek tiek paversite įstrižai ir garo rankenėlę atsuksite pamažu. Tada lėtai pasukiosite puodelį, kad garas pasiskirstytų po visą pieną. Kai pienas visiškai išsiplaka, pasikeičia plakimo garsas: pasigirsta toks duslus gurguliuojantis. Tada reikia nustoti plakti. Pieno užvirti nereikia. Geriausia iškart po naudojimo išplauti purkštuvo galiuką. Puodelis su išplakto pieno puta statomas į aparatą ir tiesiog pripilama kavos. Putos gali iškilti gana didelis kaupas, bet gerai išplakta ji neturi išbėgti.
Tokiems aparatams labai svarbu, kad kava būtų espresso (ir iš jų dar ne visos būna tinkamos), kitaip jie gali sugesti. Geriausia nusipirkti plokščią samtelį specialiai kavai: 1 samtelis - 1 puodeliui kavos, o su jo dugneliu gerai paspausti kavą, tolygiai paskirstyti ir supresuoti filtriukyje.