QUOTE(Failas @ 2011 04 13, 21:21)
O ką reiškia tas jo dydis? Stipresnė kava išeina? O sunkumas? Geriau karštį laiko?
O kokią kavą naudojat? Perkat specialią? Kiek vienam puodeliui jos susinaudoja? O dviems? Gal tiek pat kaip ir plikant?
Daug klausimų, bet labai jau tas aparatas vilioja, tik bijau, kad nusipirkus nereiktų jo išnešt į rūsį
Pakomentuosiu tik dėl kavos....
Mes pirkdavom specialią "espresso" kavą, dabar yra ir Kronung ir Paulig ir Tchibo mačiau ir kitų yra (Lagafredo tik ten kažkokia baisi, IKI jos būna), kitos tai nieko. Labiausiai man patiko Paulig Espresso. Vienam puodeliui į kaušelį paprastai dedama du šaukšteliai 7gr kavos, jei nori daryti iš karto į du puodelius kavą tada reikia dėti 10gr. kavos (pilną kaušelį). Na aišku čia orientacinis kiekis, nes jeigu nori labai stiprios kavos tai tiek gali susidėti ir vienam puodeliui.
Kavą kaušelyje reikia suploti/suspausti. Aš tam reikalui pirkau specialų "stūmokliuką" iš "Krinonos" Kaune, 10Lt. Tada geriau kava susipresuoja ir labiau išspaudžia iš jos aromatą.
Visą laiką darydavau kavą vienam puodeliui - įdedi kavos (pora šaukštelių), suspaudi, uždedi, išbėga kava (vandens kiekį jau čia pats reguliuoji, išjungdamas aparatą, ne taip kaip pilnai automatiniuose), tada nuimi kaušelį, iškratai kavą, sudedi naują kavos porciją ir darai tą patį kitam puodeliui...
Prieš darydamas kąvą puodelį pašildydavau, išleisdamas kažkiek karšto vandens iš pačio aparato arba tiesiog iš čiaupo. Kadangi kava iš aparato neišeina tokia jau karšta kaip plikant, tai puodelio sušildymas labai padeda išlaikyti šilumą. Geresniuose viršuje yra šildymo padėklas tam skirtas. Berods šiame Rovwentos irgi kažką mačiau ten ant viršaus...
čia daug patarimų espresso tema
http://www.youtube.c...;feature=relmfu
ir kiti filmukai, tik turėkite omenyje kad jie kalba apie laipsnius pieną šildant (apie 140o sako tai čia Farenheitais šneka), normaliai pienas turi būti pašildytas iki 70oC.
papildymas.
tiesa manau kad galima dėti ir paprastą kavą, bent jau aš taip darbe darau, tiesiog reikia išsibandyti. Bet iš tikro tai geresnis aromatas ir skanesnė bus iš espresso kavos...