Nereikia "lialia" dėl kavos atvėsimo po kelių mėnėsių...
Aparatas visada normaliai darys kavą, tik reikia normaliai jį prižiūrėt - karts nuo karto nusipirkt nukalkintojo (10-15Lt) buteliukas ir nukalkint. Kava iš karto bus karštesnė.
Keletas minčių šiaip...
Pats buvau pasiskolinęs pasibandymui Saeco rankinį aparatą su kapucinatoriumi. Irgi kava atrodė nekaršta - praleidau su nukalkintoju, viskas pasitaisė.
Ten tam aparate (Rowenta) kaip mačiau ir supratau yra du kavos filtrai - gilesnis, tinkamas normaliai kavai dėti ir seklesnis, dėti kavai pakeliuose.
Šiaip visi aparatai kurie daro kavą iš pupelių ar iš maltos kavos, yra 15bar slėgio. O tik aparatai kurie daro kavą iš kavos paketėlių, tie ir būna 3,5bar...
O dėl garsumo, tai jie visi garsiai dirba.
Aš pats svarstau apie šį aparatą, todėl ir žiūriu ar kas išsibandęs jau yra, nes kaina jo maža (250Lt), parduotuvėse 350-380Lt.
Čia kažkas rašė, kad aparatas padaro kąvą tik dviem puodeliams.
Juokas ima, taip gali rašyti žmogus, kuris aparato tokio niekad apskritai neturėjo. Visi aparatai daro kavą į vieną ar du puodelius. O kiek tau jų reikia tiek kartų ir kartoji...
Dėl kapucino ir latte. Šis aparatas duoda tik garus, kurie kaitina pieną, todėl reikia susipilti pieną į kokį metalinį asotėlį ir kaitinti ("putinti"
) kol gausis graži puta. Paskui pasidarai kavą per aparatą, supili ją į didesnį puoduką ir ant viršaus supili pagamintą pieną. Beje pienas tinka tik apdorotas ultraaukštoje temperatūroje - "Margė", "Mū" ir pan. Aš naudojau 3,5%. Su kitu pienu neišeina putos padaryti...
Tai va. Na tai kaip aparatas? Geras? Galima imti?
QUOTE(VAVITALI @ 2011 04 11, 08:42)
Jau tik nesižavekit moterys tais kavos aparatais, turiu panašų, gal porą mėnesių ir gamins kavą, o po to jau bus tik kavasiusia. Ir nelabai jau jį pataisysit. Bėda kad gana greit išeina velniop elektronika ir tai nužkaitina vandens iki reikiamos temperatūros, ar tai slėgio nesuelia reikiamo ir gaunasi tik kavos gadinimas.Jau skanesnė stipresnė gaunasi paprastai i puodelį užpylus, beto šalta. Badžiau taisyti, mūsų meistreliai vien už aparato atidarymą 40 litų taisykloj prašo , onežinia kiek dar už pataisymą, tai pinigų švaistymas. Pramoniniai, kur kavinėse aparatai jie brangūs bet ir patvarūs, očia...paprasčiausias pinigų siurbimas...