Įkraunama...
Įkraunama...

Šalutinis skiepų poveikis

nera konkretaus atsakymo.
Mano brolis sugebejo raudoniuka uzsikresti, kai broliene vaiksciojo nescia su dukterecia. Na, nepersirgo jis ta raudoniuke anksciau - merfio desnis taip sakant.
O as raudoniuke persirgau atrodo 10 metu, tai ir revakcinacijos nuo jos negavau.

Sunus raudoniuke persirgo gal 8 menesiu ir tikrai nera lengva matyti, kaip tavo vaiku kyla temperatura virs 39 ir tu nelabai gali jam kuo padeti.

O kokliusa bent jau mums siule isvis ismesti is skiepu kalendoriaus, nes butent nuo jo mums grestu didziausios komplikacijos.
Atsakyti
Na as pirma skiepijau iki 1m, o antro kol kas dar ne. Ir esu labai pasipiktinus, kad kiekviena kart man primena, kad butina pasiskiepyti. Pinigus tikrai labai neblogus gauna uz kiekviena skiepa. Kad taip kiekviena kart nuejus siustu pas stomatologa ar ortopeda ar pan.....bet neeee, nes uz tai pinigu negauna. Tikrai pikta esu-pediatre ne kart nepasiziurejo dantuku ir jei ne as pati.....nesitikejau, o mano mazylis 1.5 m jau turejo 4 kariesus doh.gif
Neseniai neskiepytas drauges vaikas sirgo kokliusu ir nieko baisaus.....pakosejo ir tiek. O vat pusbrolio mergaitei jau dabar 18m atrado kazkokia neaiskia liga....ilgai gulejo ligoninej, kol atrado kas ir kaip....ir patys medikai pripazino, kad cia yra skiepo pasekme. Ir mama paskui tik prisimine, kad po vieno skiepo buvo labai rimta vaiko reakcija........o dabar liga visam gyvenimui....
As jauciu maziu skiepysiu nuo difterijos, tuberkuliozes ir poliomelito ir greiciausiai, kad tai darysiu ne poliklinikoj, o paciam centre ir mokamus-isvalytus g.gif
Atsakyti
QUOTE (Eligute @ 2004 07 20, 09:32)
Neseniai musu pediatrei uzdaviau klausima apie tai kokie skiepai mums yra butiniausi, t.y. vaikui 1 metai ir 8 men, del alergijos paskutini skiepa gavo 1 men. Ir labai nsutebau kai ji pasake kad butina skiepyt nuo kokliuso, bet juk jau tokiame amziuje tas kokliusas nera toks baisus kaip iki vieneriu metu vaikam  g.gif  Nezianu, esu visiskai pasimetus. Skiepyt dar kolkas nezadu, bent jau iki  metu, o tada ziuresim. Neisivaizduoju su kokiu kysiu reik eit pas daktare kad ji tikrai skirtu tik jam butiniausius skiepus.
Ir dar, ar verta berniukus skiepyt nuo raudoniukes? Nuo kiaulytes tai viskas aisku, bet va raudoniuke juk mergaitem pavojinga ir nesciosiom, o ar verta toki skiepa skirt berniukui, gal geriau leist jam persirgt naturaliai ir igaut imuniteta viosam gyvenimui, nei bandyt kelis metus tik apsaugot.

Matai, yra dvi bėdos: gal nuo raudiniukės jam pačiam skiepytis ir nebūtų būtina, bet jis bent jau teoriškai gali užkrėsti nėščias moteris, kas ypač pavojinga iki 3 nėštumo mėn. (o kas žino, tai busi tu, tavo sesuo, dukra ar jo vaikų motina). Kitas dalykas yra tai, kad bent jau Lietuvoje nėra atskiros vakcinos nuo raudoniukės- įvežamas tik kompleksas- MMR (čia angl. sutrumpinimas)- tymai , kiaulytė ir raudoniukė. O būtent kiaulytė yra pavojinga praktiškai tik berniukams, nes jos komplikacija- sėklidžių pažeidimas, dėl ko vyrai tampa nevaisingais. (Aišku, šimtai perserga ir be komplikacijų, bet nežinai, kelintas bus tavo vaikas). Nematau reikalo atsisakyti šio skiepo, nes jis tikrai ganėtinai "nekaltas" ir labai retai sukelia kažkokias reakcijas po skiepo, čia ne tas šlykštusis difterija- stabligė- kokliušas wink.gif
Kitas dalykas, manau, kad tau reiktų susirūpint ir paskiepyti visgi vaiką nuo difterijos ir stabligės, nes Lietuvoj kasmet numiršta keli žmonės nuo šių ligų- juk yra skiepas, kurio sudėty nėra kokliušo elementų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saltrune: 21 liepos 2004 - 10:30
Temos pradzioj skundziaus salutine reakcija i valstybes finansuojama vakcina. Siandien mano pipirui suejo 4,5 men ir skiepijom su isvalyta, mokama vakcina. Pasigirsiu, vaikis net nesureke skiepijamas, o ir paskui reakcijos jokios nebuvo clap.gif clap.gif clap.gif Nors labai bijojom.
Atsakyti
Va va ir man atrodo, kad to kokliuso skiepo nereikia. Bet dar vienas klasuimas iskyla. Poliklinikoje tikrai neskiepysiu, siaip tokiu atveju kai galimo komplikacijos guldoma i infekcine ligonine Kaune, bet apie ja esu girdejus oi kokiu nemaloniu dalyku, kad vaikucaii nuo savu ligu isgyja, o namo parsiveza visokio kito brudo doh.gif . Ar Kaune dar yra kokia privati istaiga kur skiepijami ir po skiepo kuri laika priziurimi vaikai. O gal tokios privacios istaigos tik Vilniuje?
Jei nuo vaikisku ligu skiepas nera baisus tai juo paskiepysim. Ir dar ar nuo poliomelito yra koks atskiras skiepas ar jungiamas su kitais?
Atsakyti
QUOTE (Eligute @ 2004 07 22, 09:01)
Ir dar ar nuo poliomelito yra koks atskiras skiepas ar jungiamas su kitais?

Yra atskiras mokamas skiepas, kaina apie 20lt.

Mes iki metu skiepinomes mokamu KDS ir mokamu Poliomielito skiepu. Buvo 2 duriai. Reakciju nebuvo.

Papildyta @ [mergetime]1090503272[/mergetime]
As kokliusu susirgau budama pirmo kurso studente. Prisikankinau tai jau aciu. Visa menesi lojau, naktim nemiegojau (kaimynai irgi). Kol pagaliau man nustate liga. Kiek daktaru ziurejo, niekas neitare vaikiskos ligos - kokliuso. Viena pagyvenus gydytoja vaiksciodavo pas mergyte, gyvenancia toje pacioje laiptineje. Netycia su ja issisnekejus, ji iskart pasake, kad as laiptineje ikvepiau sios ligos sukelejo. Bet ar mus skiepindavo nuo kokiuso vaikysteje, tai biesas zino.
Atsakyti
Norejau paklausti, kiek skiepu priklausytu neskiepytam vaikui kai jau jam sueje 2 metukai? Pav iki metu vaikus skiepyja nuo tos pacios ligos po tris ar du kartus pakartotinai, taigi ar mano sunui teks iskest tiek pat skiepu ar jau uzteks tik vieno skiepo?

Atsakyti
Man atrodo, kad uztektu vieno durio. Bac ir viskas biggrin.gif

Mes skiepa nuo Hib pasirinkom tik 1,6m, todel uzteko 1 karto. Iki metuku butu reikeje 3k. skiepyt. O nuo poliomielito vyresniems vaikams duoda valgomus skiepus (tik nezinau nuo kiek metu).
Beje, kaip mum dare alergini kraujo tyrima, tai parode, kad dukra yra siek tiek alergiska kiausinio baltymui. Pagal ideja mums skiepai turejo duoti pasalini poveiki, bet praejo visai graziai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Eligute @ 2004 07 22, 15:46)
Norejau paklausti, kiek skiepu priklausytu neskiepytam vaikui kai jau jam sueje 2 metukai? Pav iki metu vaikus skiepyja nuo tos pacios ligos po tris ar du kartus pakartotinai, taigi ar mano sunui teks iskest tiek pat skiepu ar jau uzteks tik vieno skiepo?

Žiūrint nuo ko skiepysit. Pvz. jei nuo hepatito B, tai neprikausomai nuo amžiaus yra skiepijama 3 kartus, nes tik taip susidaro pakankamas imunitetas. Jei Hib, tai iki metų 3 kartus, o virš metų užtenka 1 karto. Nuo stabligės 3 kartai, ir dar pakartos atrodo 15 metų vaikui.
Atsakyti
Nuo hepatito jau du skiepus turejom, tai vos gimus ir vieno menesiuku, nuo tbc irgi turejom. Kad nuo hib tik vieno uzteks tai gerai, bet kai pagalvoju kad nuo stablikes ir difterijos net tris kart tai doh.gif O nuo poliomielito idomu kiek kartu? beto manau Mantvydas permazas dar valgomiems skeipams unsure.gif Aciu visom patarusiom, tikiuosi mano vaiko pediatrui bus svarbesne mano vaiko sveikata nei pinigeliai, nors ji manes niekad nespaude kad skiepyciau vaika.
Atsakyti
Del raudonukes ir nesciuju-ar zinote, kad tie, kurie vaikysteje nepersirge(nors daug is musu, kurie galvojame, kad nesirgome, sirgome tokia lengva forma, kad nepastebejome, bet antikunius turime-galima nustatyti istyrus krauja) turi didesne galimybe raudonuke susirgti budami paugliai ar suauge? Ir ar zinote, kad 80 procentu Los Angeles gydytoju, dirbanciu su nesciomis moterimis to skiepo atsisake? Todel, kad jie zino, kad skiepai nera toks jau nekaltas dalykelis ne tik vaikams, bet ir suaugusiems!
Beje, yra dar viena problema-anksciau vaikai iki vienu metuku dazniausiai raudonuke nesirgdavo(skiepus duoda tik virs metuku pries raudonuke), dabar serga, nes ju mamos, kurios tik paskiepytos, neperduoda kudikiams imuniteto!
Del kiaulytes, tai irgi-net is tu keliu is keliu tukstanciu kas turi komplikacijas, tik keli procentai pazeidzia berniuku vaisinguma, o ir tie dazniausiai-tik viena puse. Taigi, mano asmenine nuomone, rizika nuo vakcinos yra didesne, nes MMR turi labai bloga reputacija. Musu draugai, kurie savo dukrai dave kitas vakcinas(nors ir veliau nei pagal reikalavimus), sios vakcinos atsisake.
Atsakyti
o va ir klysti.
Pati raudoniuke sirgau gal 10-11 metu, pries revakcinacija, o sunui imuniteto perduoti nepavyko.
Jisai raudoniuke persirgo 8 men - tai kad tavo teorija nieko verta.
Atsakyti